Şimdi Ara

23 yaşında üniversiteye başlamak geç midir? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
2
Favori
10.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hukuk fakültesi olduğu için devam zorunluluğu yoktu, ben de hem çalıştığım işe devam edip hem üniversiteyi bitirdim. Dolayısıyla sosyallik hakkında hiç bir şey diyemem ama çok problem yaşanacağını sanmıyorum.

  • AkoobLaze A kullanıcısına yanıt
    teşekkürler tavsiye için hocam, göz önünde bulunduracağım bunu
  • Hocam çok kişisel bir soru. Üniversiteyi neden okumak istiyorsunuz, başka işiniz/mesleğiniz var mı, hangi alanda okumayı düşünüyorsunuz, ileride bu alanda kariyer yapmayı düşünüyor musunuz?.. gibi birçok soru var. Yani bu sorunun cevabını çok fazla belirleyen cevaplar kişisel oluyor. Bilgisayar falan okursanız ve bu alanda bilgili olup yetkinleşirseniz remote/freelance çalışabilirsiniz ve bu alanda yaş pek sorun olmaz.

    Ama kurumsal stajda sıkıntı olabilir, bazı şirketlerin alımında 25 yaş üstü stajyer kabul etmiyorlar vs.

    Bunları araştırmanız lazım bu forumda herkesin dediği kulak arkasında kalır bence çünkü hepimiz kişisel düşünüyoruz ve buradaki çoğu kişi daha üniversiteye hazırlanan kurumsal ve iş hayatı hakkında pek bilgisi olmayan insanlar.

    Benim görüşümde bilgisayar müh için yaş,rahatlık vb. şartların daha rahat olacağını ve aşırı sorun olmayacağını düşünüyorum.

    Linkedin'de okumak istediğiniz alanda birkaç kişiyle konuşabilirsiniz , 15 kişiye mesaj atsanız 2-3 tane dönen illa olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medness -- 18 Nisan 2022; 17:55:34 >




  • medness M kullanıcısına yanıt
    merhaba uzun uzun anlatmışsınız teşekkür ederim,

    sorularınıza tek tek cevap vermek istiyorum,

    1) bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum iyi bir üniversitede
    2)okuma sebebim bilgisayar mühendisliği alanında çalışmak ve yurtdışına yerlesmek
    3)herhangi bir işte çalışmıyorum, tabiri caizse "boştayım"

    4) ekstra,

    okuduğum süre zarfında work and travel ve erasmus da yapmak istiyorum


    biraz düşündüm ve şu konular arasında kaldım,

    1) kalan 2 aylık süreçte ders çalışma, direkt işe gir 9 ay para biriktir askerlik gelince askere git gel

    ve önünde 11 aylık üniversite sınavına çalışmak için zamanın olsun,

    bu şekilde üniversiteye yerleşirsem 23 yaşında başlıyor, 27 yaşında mezun oluyorum, work and travel ve erasmus olasılığım yüksek oluyor


    2)bu sene puanının yettigi 2 yıllık bilgisayar bölümünü yaz dgs ile yükselt

    ve 22 yaşında lisans programına başlıyorum 26 yaşında mezun oluyorum, work and travel ve erasmus olasılığı düşüyor.



    bu iki seçenekte aradaki 1 yıl zaman farkı oluyor, 1 yıl için hem dgs temposu hem de work&travel ve erasmus olmaması riskine değer mi?


    uzun uzadıya yazdım şimdiden okuyan herkese teşekkürler.




  • merhaba, teşekkür ederim uzun uzadıya yazmışsınız fikriniz benim için değerli.

    başlığın ilk mesajını güncelledim, siz bu durumda ne yapardınız degerlendirirseniz sevinirim. yaşım 20 şuanda.
  • mantıklı konuşmuşsunuz teşekkür ederim,dikkate alacağım dediğiniz yöntemi, LinkedIn'den bakacağım
  • kendinigelistirentasrali K kullanıcısına yanıt
    yurtdışı için ne düşünüyorsunuz +25 yaş meselesini?
  • ultras1943 U kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim,dediginiz gibi hala geç değil fakat insan sosyal açıdan eksik kalır mıyım? iş bulabilir miyim? diye endişe ediyor
  • Wt ve erasmus okulu bazen uzattırabilir, askerlik halletseniz de ertesi sene gelip yks hazırlanmak zor ,her yıl mezuna kalma oranları artıyor, sınav dinamikleri tuhaflaşıyor. Bir yıl girdiğimiz sınavla diğeri aynı değil. Yks hazırlanmak bence dgsye göre daha zor.


    Yksnin konu yoğunluğu daha fazla. dgsde sadece matematik 1 ve türkçe var sizin için daha mantıklı ama gerçekten sorunlu bir yol, az kontenjan vs. önceki dgs konunuza yazmıştım. Akademisyenlerin bakış açısı sorunlu olabiliyor eğer dgsden geldiğinizi öğrenirlerse biraz sorun olabilir. Yani belirli bir önyargı edinebilirler ve alanda başarılı olacak potansiyeldeyken diğer dgsden girip başarısız olacaklarla aynı kefeye konabilirsiniz. (Her üniversitede aynı tutum var mı bilmiyorum)

    Ama yerinizde olsam dgs yolu daha mantıklı geldi.

  • ultras1943 U kullanıcısına yanıt

    Kardeşim bunları liseli olarak yazmıyorum ben o dediğin kaliteli üniversiteden yazıyorum. Ve sana şunu diyim burada iş bulamayan adam yurtdışında hiç bulamaz yurtdışına gidenler zaten buranın iyileri.

  • Aynı şekilde düşünüyorum Hatta daha dezavantajlı akademik düşünmüyorsan. Yurtdışında iş bulman için master yapman lazım çoğunlukla 28 de mezun olsan 30 da masterini bitirirsin 30 yaşında yeni mezun mühendis tepe tepe kullan.

  • Geçtir. En azından benim için. Psikolojik olarak sürekli etkileniyorum. Ben 2 sene geç girdim. Hep aklımda zamanında girmiş olsaydım şimdi bitirmiştim vs tarzı düşünceler oluyor. Çoğu kişi benden küçük olunca da ister istemez mutsuz hissediyorum. Ama dediğim gibi bu tamamen benimle de alakalı olabilir.
  • kendinigelistirentasrali K kullanıcısına yanıt

    hangi ünide hangi bölümde okuyorsunuz hocam?

  • ultras1943 U kullanıcısına yanıt

    ODTÜ Che 2.sınfım

  • kendinigelistirentasrali K kullanıcısına yanıt
    şu aşamada ne önerirsiniz yaşım 20 ve bilgisayar mühendisliği istiyorum
  • medness M kullanıcısına yanıt
    aah ah..
  • Ben 18 yaşıma geri dönsem sınava mınava çalışmaz 2 yıl yazıp okur sonra dgs le tamamlardım. İt gibi ygs lys yks çalışmazdım mis gibi yata yata en iyi üniversitelerde okurdum. 2 yıl oku sonra dgs ye gir ben ne boş insanlar gördüm daha türev almayı integral almayı bilmeyip İTÜ de mühendislik okuyan. DGS bu sistemin bir açığıdır tıpkı Türkiye'de doğup büyüyüp sırf başka ülke vatandaşlığı olduğu için yös e girip tıp okuyanlar gibi. Bu arada dgs sınav sistemini tam olarak biliyor musun bilmiyorum ama ilkokulddaki kardeşimi soksam ortalamanın üzerinde alır ahahaha. Neyse diyecek çok şey var da ban yemek istemiyorum :)

  • golllum kullanıcısına yanıt
    merhaba vakit ayırıp yazmışsınız teşekkür ederim,

    şu şekilde izah edeyim, dgs ile geçiş yapıldığında tekrar 1.sınıftan başlama ihtimali oluyormuş, yani önlisanstaki 1 sene araya kaynıyor gibi bir şey.

    bu yöntemi denersem bir ihtimal 22 yaşında üniversiteye başlamış olacağım

    fakat 23 yaşında başladığım seçenekte askerlik de aradan çıkmış oluyor, yani görüldüğü üzere başa baş bir durum söz konusu oluyor.

    benim dert ettiğim nokta, hem sosyallik nasıl olur acaba? sorusu hem de 27 yaşında deneyimsiz ama iyi üniversitenin(itü,odtü) bilgisayar mühendisliğinden mezun biri iş bulmakta ne kadar zorlanır? sorusu
  • Hiç de zorlanmazsin. Okurken de stajyer olarak part time bir yerlerde çalışırsın kovalarsan. İTÜ gibi üniversiteler derslerini sayar mı bilmiyorum 1.siniftan başlatabilir emin değilim. Bahçeşehir örneğin 2 den başlatıyordu. Sosyal olarak da bir sıkıntın olacağını sanmıyorum takılma ona o kadar. Sosyal bir kişiliğe sahipsen tabii ki. Yaşla alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum yani. Başarılar dilerim hayatında.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.