Şimdi Ara

23 yaşında üniversiteye başlamak geç midir? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
185
Cevap
2
Favori
10.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xmxksk

    38 Yaşında evli ve 2 çocuklu olarak yüksek lisans yaptım tez yazdım   dediğiniz gibi yaşın önemi yok önemli olan istemek. Aynı anda benden daha yaşlılar bile vardı  

    İnsan hedefsiz kaldigi an yaşlanır bana göre.

    Yoksa oyle ya da böyle hepimizin sonu belli

  • 29 yaşında mezun oldum üni den. Sıkıntı yok.
    Birkaç farklı bölüm denedim sonra 40 yaşında da yüksek lisans yapıyorum, doktora da düşünüyorum.
  • Ne okuyacaksınız ona bağlı evet geç ama denenebilir mi denenebilir ne bırakıp ne kazandığına bakmalı. Hard kurumsal yerler için mezuniyetin sıkıntı oluştabilir. Master ve lisansı karıştırmayın bir de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 16 Nisan 2022; 3:58:39 >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    bilgisayar mühendisliği düşünüyorum
  • İyi yerde okuyacaksanız hadi yine tamam ama şuan hangi bölümü bırakıyorsunuz o da önemli. Aselsan gibi yerler için sorun olabilir ya da başka şirketlerin yeni mezun programları için 26 yı çok da geçirmemek lazım ama şu da yok işsiz kaldın öldün de denemez startuplar bu konularda daha esnek oluyor açıkcası. Şunu söylemeliyim kafa olarak 18 19iseniz keyif alırsınız ama olgun olduğunuzu düşünüyorsanız bazen sınıfınızın ortamında keyif alamayabilirsiniz
  • okumanın yaşı olmaz. ama kendini geliştirmeyi diplomaya bağlayacaksan hangi yaşta olursan ol sıkıntı. önerim üniversitedeyken junior seviyelerinde yazılım sektörüne girmen. deli gibi çalışman lazım, başkası için değil, kendin için. bunun da yaşla alakası yok.

    ayrıca üniversitede ilerde startup yapmak isteyebileceğin alanlarda sosyal gruplar ve aktiviteler bulman mümkün. üniversite adı çok mu önemli emin değilim. bir yerde çalışacaksan konuya hakimiyetin önemli. aşırı kurumsal firmalarda çalışmanın çok faydası zaten yok, o lar okul ismine takılır ama para vermeye gelince piyasa ortalamasının altını teklif eder çoğu.

    neyse özetle, bu işin geçi erkeni yok. tam zamanı var. tam zamanı ne zaman onu da sen bileceksin.
  • 40 bile geç değil, içinde bitirme azmi varsa.

  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    bitti hayatım bitti
  • bir ömür boyu dandik yaşama mahkumum
  • alpereNN7 kullanıcısına yanıt

    Bunların çoğu doğru bu arada. İnsanlar o kadar cahil ki bunu da tamamen aile yapısına ve maddi durumlara bağlıyorum. Bu arada yeni nesilin %80 i falan düzgün değil harbiden akıllarında sorunlar var. Düzgün bir insan ilişkisi bile kuramıyorsun 20 22 yaşındaki insanlarla. Her şeyi götüyle anlayıp yanlış yorumluyorlar. Asosyallik almış başını gitmiş. Güvenebileceğin 1-2 kişi zor çıkar mesela 30 40 kişilik üniversite sınıflarında. Herkesin aklı 5 karış havada. Daha uzar gider bunlar  

  • Üniversiteye başladığımda 18 olmama bir ay kadar vardı. Sevmediğim bölümde okuduğum için 2 yıl sınıfta kaldım ve bu yıl da kalacağım. Yani seneye 21 yaşında yine birinci sınıf olacağım. Takma kafaya bu kadar yalnız değilsin.
  • insanlar 18 yaşında başlıyor genelde, 22 oldugunda mezun oluyorlar ve hayatlarına başlıyorlar, geziyorlar tozuyorlar vakit geçiyorlar belki de kız arkadaşları ile oturup bir bardak kahve içiyorlar, ben 23 yaşında başlasam bile en erken 27 yaşımda mezun olurum yüksek lisans vs. yap et, sektöre gir vs. derken yaş oldu 30. Ee ne anladım ki ben bu işten? 5-8 yıl geriden gelmek.. yaşıtlarımın çoğu benden hemen hemen her konuda üstündür yani. hiçbir zaman tam olarak istediğim hayatı yaşamayacağımı bilmek, yaşamaya değer bir hayatımın olup olmadıgını sorgulamama neden oluyor
  • hocam yaş senin koyduğun bi sayı ya emin ol.yaşın hiçbir önemi yok üni ortamında gerçekten benden 4-5 yaş büyük adamlar kadınlar var enseye şaplak bilmem neye parmak vs takılıyoruz yani.


    üstüne üstlük ablam da sosyal hizmetler mezunu 19 yaşında girdi üniye yüksek lisans yaptı normal yılda mezun oldu 29 yaşında daha yeni atandı. hayatın karşına ne çıkaracağı belli değil. hiç üzülme giden 1-2 yıl olsun.


    yaş olaylarına gereksiz takılmamanı öneririm. kimse mezun oldun hop iş süper hayat falan durumunda değil. üniversite de kafanda oluşturduğun kadar mükemmel bi yer değil.

  • dhyeyolgosterenadam kullanıcısına yanıt
    yaş olayı hayatın her alanında karşıma çıkacaktır eminim, iş konusunda ilişki konusunda hayatın her yerinde kısacası, 30 yaşında deneyimsiz bir mezunu kim işe alır mesela? bu soru bile başlı başına yeterli
  • kafayı yememek elde değil
  • Dostum senin psikolojik bir desteğe ihtiyacın var, acilen bir psikoloğa git. Burada yazdıklarını 30-40 yaşlarındaki abilerimize söylesen emin ol sana g*tüyle gülerler ve "Sen daha çocuksun, neyin kafasını yaşıyorsun" derler, 23 yaş daha hayatın başlangıcı, git okulunu oku takma kimseyi.

  • 31 yaş ideal iA:SFD:SDF: anlayan anladı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olishernandez -- 17 Nisan 2022; 14:49:58 >
  • herkes sana moral verip destek olmaya calısıyor yok öyle degil bu böyle degil diyorsun girseydin o zaman zamanında üniye. bu kadar eminsin her şeyden madem niye baslık acıyorsun ?

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.