Şimdi Ara

23 yaşında üniversiteye başlamak geç midir? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
2
Favori
10.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ser Jorah Mormont kullanıcısına yanıt
    23 yine de erken sayilmaz bence. 20-21 ok da 23 demek 6 sene mezuna kalmak demek. Bunu normalleştirmeyelim hocam. Tabii ki geç de değildir belki ama 23 “daha cocuksun” denilebilecek bi yas degil.
  • haklısın bu konuda söyleyecek sözüm yok, sadece hem dertleşmek hem kendi umutsuzluğumu pekiştirmek hem de belki ikna olabilirim diye açmıştım
  • Kpss gibi sinavlar da var bunları da hesaplamak lazım üniversite bitince direk iş bulunmuyor
    Çok kötü bölüme gitmeyecekseniz yazın bir yer bence
  • psikolojik destek al bence hocam, zaten yazılması gerekenler yazılmış ama sen hepsine bir laf bulmuşsun, daha fazlasını arıyorsan bi uzmanla görüş
  • evet hocam destek almayı düşünüyorum, dediğiniz gibi yazılması gerekenler yazılmış tekrar gözden geçirmeyi düşünüyorum söylenenleri, teşekkürler yorumunuz icin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patinajcekenaraba -- 17 Nisan 2022; 17:37:18 >
  • Hiçbir şey için geç değildir. Yeter ki pes etme. YÖK Atlas sitesinden rastgele bir bölüm seçerek yerleşenlerin liseden mezuniyet yılına bakarsan dediğimi anlarsın. Ayrıca ben bile 34 yaşında üniversite için hazırlanıyorum.

  • Hocam gencim ve forumda yeniyim fakat yorumum:

    bu karamsarlığınız bence bakış açısıyla alakalı. zira lise sonum ve etrafımda onlarca "ben en az 2 üniversite okuyacağım, çok yönlü olacağım, hayatımın sonuna kadar hem okuyup hem çalışacağım" diyen insan var. yani bazı insanlar şu an karamsar olduğunuz olayı tam manasıyla arzulamakta. tabi gençlik hevesi onlarınki biraz ama en az 3-4 tanesi kafayı takmış durumda. eksik yanlış olabilir ama yorumum budur. bakış açısıyla alakalı yani.

  • goksmith G kullanıcısına yanıt
    hiçbir şey icin gec degildir, sözünüze katılmıyorum. en basit örnek; polislik yaşı 25 olsun diyelim 26 yaşında giremezsin polisliğe, o misal.
  • afsunkam kullanıcısına yanıt
    bakış açısını degistirmek gerçeği degistirmiyor maalesef hocam, postun başında "insanlar 18inde başlıyor 22sinde mezun oluyor" kısmını tekrar okumanızı rica ederim
  • hocam önceden bu konu hakkında görüşümü bildirmiştim size ama birşeye değinmek istiyorum

    şimdi orada hayallerinin peşinden git diyenler var.ama sen 23 yaşına kadar mezuna kalırsan okula girersin ama psikolojik manada çöküşte olursun 6.mezun senende kazanıcaksın okulu ki bununda bir garantisi yok.burda yüksek lisansla ilgili yazanlar da vardı ama senin durumunla o konu bağımsız. executive mba ya da normal yüksek lisansı hemen yapmazsan herhangi bir sorun yaratmaz.

    benim fikrim şuan tam olarak kaç yaşındasın bilmiyorum ama bu sene tmden hazırlan eğer maddi durumun müsaitse vakıf üniversitesinde çap yapıp bilgisayar mühendisliği oku.

  • türkiyede ki hiçbir üniversite buna değmez kardeşim.
  • dhyeyolgosterenadam kullanıcısına yanıt

    yüksek lisans yapma bunu da mı biz söyleyelim

  • ben de bir yandan geç oldu diyorum ama diğer yandan da şunu düşünüyorum, herhangi bir işe girsem sürekli aynı yerde kalacağım fakat üni sayesinde bir mühendislik, tıp vs. kovalarsanız en azından 30'dan sonrasını garantiye alırım diyorum. Yaşıtlarınız geziyor tozuyor vs. demişsiniz ama bunu yapan belki de sadece %1-2'lik bir kesim vardır. Allah aşkına nerede yaşadığımızın farkına varalım! Kim rahatça gezip tozup eğlenebiliyor? Kaliteli bir üniversiteden mezun olmak insanı inanın 30 yaş ve sonrası için rahatlatır. İşsiz geçen üni mezunları genellikle 50 bin ve sonrasındaki ünilerde okuyan gençler.

  • ultras1943 U kullanıcısına yanıt
    hocam çevremdeki herkes hayatını yaşıyor hep görüyorum yani. şuan ağır bunalımdayım gerçekten çıkış kapısı bulamıyorum,insanın umudunun tükenmeye başlaması ne kadar kötü
  • Sağlam boş atmışlar Trump falan diyerek, bak o yaşta mezun olacaksan ya çevren olacak bir şekilde iş staj ayarlayacak ya devlet memuru olacaksın kaldı ki onda da bazı kadrolarda yaş kısıtı var ya da girişimci olacaksın. Siz siz olun 25i geçmeden mezun olmaya bakın bu ülkede. Amerikan masallarına da inanmayın orada bir ilana 20 kişi başvuruyor burada 2000.
  • Bak bakalım kaç yaşlarında sektöre girmişler üstünkörü bir araştırma sonucu bu kişilere ulaştım daha onlarcası vardır belki de.Burdan anlayacağın o yaşta oynanacaksa top universitelere oynanmalı yoksa hayal kırıklığı yaşayabilirsin.




    https://www.linkedin.com/in/ozgur-bagci/



    https://www.linkedin.com/in/isacan/

  • O adamların şansı en çok ihtiyaç duyulduğu anda o bölümden mezun olmaları. emin ol ODTÜ'de farklı bir bölüm okusalar senaryo çok daha farklı olurdu.

  • bence mühendislik ve tıp için geç değil.

  • kendinigelistirentasrali K kullanıcısına yanıt

    Adam kaliteli bir üniversiteden mühendislik okusa her türlü iş bulur. O 20 kişilik ilanlara başvuran 2000 kişi de zaten hep 50-60 TYT netiyle noname bir üniversitede okuyan insanlar oluyor. Konuyu açan arkadaş da zaten İTÜ'de bilgisayar mühendisliği istiyor pek devlet memurlu olmak istediğini sanmıyorum. En kötü ihtimalle yurt dışında mühendislik yapar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendinigelistirentasrali

    O adamların şansı en çok ihtiyaç duyulduğu anda o bölümden mezun olmaları. emin ol ODTÜ'de farklı bir bölüm okusalar senaryo çok daha farklı olurdu.

    Katılıyorum

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.