Şimdi Ara

22 yaşında üniversiteye başlamak geç midir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
5.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 25 yaşındayım daha üni okumadım okumayı da düşünmüyorum  

  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

      +1.

    18 yaşında üniye başlayıp 22 de mezun oldum. Suan aynı Enes gibi 6.30 da uyanıp akşam 7 de evde oluyorum.

    Konu sahibi arkadaş takmasın kafasına kimse mezun olunca gezip tozmuyor hatta iş bulana kadar kıçını yırtıyor tabiri caizse 

  • 26 yaşında başladım 29 yaşında mezun oldum, 32 yaşında çalışmaya başlayıp 33 yaşında evlendim.

    Geç kaldığım bir şey olduğunu sanmıyorum pek.
  • kanka yanlış yere odaklanıyorsun. problemin 22 yaşında üniversiteye başlamak değil. ben de 22 yaşındayım ve yatay geçiş yapıp baştan başlayacağım. geç kalmışlık hissi elbet var fakat asla senin kadar takmıyorum bunu kafama. anlattıklarından yola çıkarak diyorum ki senin problemin psikolojik açıdan kötü durumda olman. imkanın varsa bir psikologla görüşmeye başla. eğer böyle bir imkan yoksa psikolojiyi, psikolojik problemleri ve bu problemlerle baş etmek için yapılması gerekenleri araştır. bunların dışında, akıl sağlığını gerçekten iyileştirmek istiyorsan mutlaka spor yapmalısın. başarılar dostum, unutma ki (çok büyük ihtimalle) içinde bulunduğun durumdan çıkman mümkün. aksini düşünüyorsan eğer, bunun sebebi zihnini bulandıran, seni gerçeklikten saptıran anksiyete ve depresyondur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jusufk -- 29 Mayıs 2023; 4:58:27 >
  • Kazanamamakta var
  • trde unı okumak enayılık gibi bişey iş bulamıyorsunkı

  • dünyada sıralamaya girip napacan ülkende geçimini sağla yeter

  • Ben de Bilgisayar Mühendisliğine 20-21 yaşında başladım şuan 3. sınıfım sana verebileceğim en büyük tavsiye Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliğinin içinde ukte bırakacak kadar değerli olmadığını gözlemlemiş birisi olarak amacın yazılımcı olmak ise yazılım geliştirme konusunda daha farklı bilgisayar bilimleri ise o konuda kendini yetiştirmeye çalışmak olabilir. Üniversitenin verdiği eğitim sana hiçbir şey katmaz. Gerçeği söylemek ve kabul etmek gerekirse de artık üniversiteye başlayıp oradaki senden 3-4 yaş küçüklerle arkadaşlık kurmak üniversite hayatı yaşamak seni psikolojik olarak iyi etkilemeyecek şuan ki geç kalmışlık hissini daha fazla yaşayacaksın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bupartideyalnizsin -- 7 Haziran 2023; 23:47:41 >
  • Sektöre gir aynı anda üniversiteye devam et. Hangi sektör olursa olsun giriş seviyesi işleri bulunacaktır. Kendini geliştirmene ve sektöre bağlı olarak mezuniyetten önce ileri işlere başlaman mümkün olabilir veya üniversite eğitiminin yalnızca yol gösterme dışında bir etkisi olmayabilir.

  • Merhaba hâlâ burada mısın
  • 19’da girdiğim kocaeli hukuktan 25’de çıktım. Direkt iş buldum.

  • Aga sen ne yaşıyon? Sen herkesin başarılı mı olduğunu düşünüyorsun? babadan zengin de olabilirler. ayrıca onu geçtim senin akranlarının hepsi boğaziçi odtü mezunu mu? sen hiç lösev vakfının binasına girdin mi? veya lise mezunu evlenmiş çocuğu olan baba ne yapsın? ben hakikaten senin bu düşüncelere kapılmana akıl sır erdiremedim. psikolojik destek almanı öneriyorum genetik bir durumun olabilir.

  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

    Kardeşim senin yaşın kaç? 4-0 yapması için bir insanın hem iyi bir yerde olması lazım hem zamanını iyi değerlendirmesi lazım. üniversiteye giden her genç öyle değil. ayrıca kayıt donduranlar varken belli sebeplerde hiç geç değil. sağlık sorunu yaşamayıp hayatını devam ettiriyorsa bir insan zaten gençlik dediğin şey belli bir çevrede huzurluca yaşamaktır yoksa hayatın içinde ihanet ve can yakıcı birsürü şey var. Gençlik dediğin nedir? belli ki tozpembe be ütopik tam düzen yaşıyor herkes diye düşünüyorsun. Hem bölüm okuyup hem kötü yerden mezun olup yıllarca kpss çalışan birsürü insan varken ve para kazanmak bu kadar zorken insanların yaşa mı takılacağını sanıyorsun? geç bitirip zengin olmak erken bitirip bir ömür sürünmekten daha iyidir aklın ermiyor. Ki tıp okuyanlarla her zaman kıyaslamamak lazım kendini çünkü herkes tıp kazanamıyor. etrafına bakmalı bir insan. Öğretmenlik yapıyor ama hayatını devam ettiriyor. kendi durumunda insan kendi seviyesine yakın insanlara da bakmalı. mesela ben 20 yaşındayım yine hazırlanıyorum ve benim yaşımda benim durumumu yaşayan insanlarla iletişim halindeyim. boğaziçi odtülü arkadaşlarımla değil. Birsürü gencecik şehitler varken ve onlar bu hayatı yaşayamamışken kıymetini bilip bir de onların hatırına elimize kalemi alıp çalışmalıyız. geçmiş geri dönmez şu an en iyisi nedir ona odaklanmak lazım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A67155AF6 -- 29 Şubat 2024; 10:9:11 >




  • Ben üni.yi (lisans, mühendislik) 20 yaşımda bitirmiştim. Ama hiç bir şey için geç değil.
  • muRTah kullanıcısına yanıt

    2 yıllık mı okudun nasıl oluyor o iş? nereden mezunsun nerede çalışıyorsun?

  • Endüstri mühendisiyim. Yıldız Üni. 89 mezunu. Yabancı ortaklı bir çelik şirketinde yöneticiyim. Okuma yazma öğrenmiş olduğum için İlkokula 5 yaşında başladım. 10 yaşında ilkokulu, 13 yaşında orta okulu, 16 yaşında liseyi, 20 yaşında üniversiteyi bitirdim. Öyle oluyor.
  • Ben 24 yaşındayım senden 4 yaş büyüğüm yani. Dediğin kesim illaki var çok kötüleri de var engelli bireylerde var ama bunlar var diye standart olanı yok sayamazsın. Olaya kendin gibi olanlardan bakacaksın atıyorum işletmemi okudun senle okuyanlar şu an nerede sen neredesin ona bak ya da ortaokul arkadaşlarına bir yer ile kıyas yapman lazım yoksa yaprak misali savrulup gidersin. Geç başlayıp sürünedebilirsin zengin olma garantisi yok ama şu an ki Türkiye şartlarında 4 sene okul yerine bir yerde işe başlasa telefon tamiri ile ilgili mesela bir kurs alıp onunla ilgili işe bile başlasa 4 senede çok iyi yerlere gelebilir ama 4 sene kepaze bir ünide kendini bir halt zanneden hocalardan 5 para etmez dersler alıp kpss gibi piyangonun vurma ihtimalinin daha fazla olduğu ortamlarda bir yere atanma hayalide kurabilir tabi tercih onun.

  • Çok geç maalesef. Vize-finallere çalışırken sosyal medyada yaşıtlarının haline bakıp ben ne yapıyorum diyeceksin, öğrenci kimliğini gösterdiğin zaman doğum tarihi kısmına bakan insanlar gülecek, belirli bir süreden sonra ailenden aldığın para yetmeyecek bu liste böyle uzar gider.


    Çelikten bir sinir sistemin yoksa yapma böyle bir şey.

  • patinajcekenaraba P kullanıcısına yanıt
    Sendeki sorun, sanıyordun ki herkes 4 yılı çok verimli geçirdi bir tek sen verimsiz geçirdin. Farklı oranlarda farklı verimlilik yaşamıştır herkes. sen de az olsa verimlilik illa olmuştur. Bir de senin bu ciddi ve sağlıksız olan düşündüğün eylem için bir uzmandan yardım almalısın. felsefik boyutunu bu kafayla düşünmen pek doğru değil. sakın içine kapanıp da buna yorma kafanı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.