Şimdi Ara

2023 Yılında dizel araç alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
20.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

2023 Yılında dizel araç alınır mı?


(En Son Oy Tarihi: 22.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • Bende alınmaz diyordum ama benzinli sıfır araç bulmak imkansıza yakın olduğundan mecbur dizel otomatik alacak gibiyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alınır.

    Turbo benzinli aracım var ama duruma göre dizel de gayet alınabilir. Agresif kullanmayı seven, uzun yolda yüksek hızlarda rahat seyredebilmek isteyen , yıl içinde çok km yapan arkadaşlar dizel tercih edebilir. Diyorsan ki ben dümdüz trafiksiz bir şehirde yaşıyorum hep 80-90 sabit giderim , yılda az km yaparım o zaman benzin alınabilir.Çünkü tüketim dizele yakın olur.

    Turbo benzinli aracımla gaza yüklenmeye korkuyorum açıkcası. Dizel aracı çok hırpalasan bile tüketimi belli miktarda kalıyor.Hele rampalı , trafikli bir şehirdeysen üstüne de biraz gaza yüklenince benzinde tüketim ciddi fark ediyor.Agresif kullanmaya bayılan biri olarak gaza yüklenmek istiyorum ama maalesef her zaman performanslı kullanamıyorsun bu durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clapss -- 9 Mart 2023; 15:25:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizelin bittiği gün benzinde biter

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şu saatten sonra sıfır araç alacak olsam en kötü hibrit alırım

  • Dizelin rampa çıkma gücü gibi fantazileriniz var ise dizel binilir. Yoksa gereksiz artık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu adblue derdi olmasa Euro 4-5 motorlar olsa direkt dizel derdim ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • euro 5 motor adblue'suz 4 litre yakan b sınıfı dizeller alınabilir 2015-2016 civarı. Hiçbir sıfır dizel benzinlisinden 150.000 lira fazla verilip alınmaz. Ama ford courier gibi benzinlisiyle dizeli çok yakın fiyattaysa ya da doblo gibi sadece dizeli üretilen ve fiyatı başka marka benzinli araçlarla yakın fiyattaysa yine alınabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Türkiye de dizel bitmez!" iddialı bir cümle. Zira, Dünya dizel otomobil üretmekten vazgeçerse (Ki vazgeçiyor. Elektrikli ve Hybrid ler çoğalıyor) dizel otomobili nereden bulup ta alacaksınız? Türkiye de üretilir diyen olursa. İç pazara ve bir kaç ülkeye üretim fabrikayı yeterince kârlı yapmayabilir(Sonuçta Türkiye de satılan otomobil adedi belli. Otomobil servet demek). Ve parça üretimi. Sırf Türkiye gibi bir kaç ülke için parça üretmek satılacak otomobil adedi düşünüldüğünde kârlı olmayabilir.

  • Konu net aslında.



    - Uzun yol yardırır giderim diyenler için DİZEL BANKO.

    - Büyük şehirde yaşıyorum yoğun dur-kalk diyenler için dizel olabilir (Hybrid öncelikli)

    -Ufak şehirde yaşıyorum veya büyük şehirde olsam da ortalama hızım 35-40 arasında ise benzinli (hybrid de iş görür burada)


    İlave : Yakın mesafe kullanıyorum diyenler benzinli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 11 Mart 2023; 22:19:40 >
  • Alınır. Ama bu sorunun cevabı göreceli, her dizel motor da alınmaz sessiz ekonomik sorunsuz olmalı.

  • 2009 dan beri hybrid diyorum sadece 1.8 ler de vergi avantajı yok :D


    dizel eğer ticari ise alınır yada gerçekten eski mantık yılda 10-12 bin km den fazla yapılıyor ise ben dizel de kara düzen 3 bin motorluları seviyorum.


    yoksa ben her zaman benzinciyim.

  • 2030 yılında bile Türkiye de yaşıyorsanız dizel araç alınır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Küçük hacimli turbo benzinliler varken normal vatandaş içi bence alınmamalı. Zira alım sırasında dizel ve benzinlinin arasındaki fark çok büyük, benzer güçteki bir turbo benzinli ile dizel motor arasında mtv dilim farkı var ve de bakımları daha ucuz. Uzun vadede dpf, enjektör ve ısıtma bujisi gibi ekstra masraflar da çıkaracak. Adblue derdine değinmedim bile.


    Senelik 25-30 bin km yol yapan bir reprezant değilseniz dizel tercih etmeniz için hiçbir sebep göremiyorum. Hala güç, tork falan diyenler var. Arada eski atmosferik günlerindeki gibi ahım şahım farklar yok; kendi kullandığım araçlar açısında vag'da 1.6 tdi 115 hp ve 250 nm tork sunarken 1.5 tsi 150 hp ve 250 nm tork sunuyordu. 1.0 tsi bile 115 hp ve 200 nm tork sunuyor. Hadi vag'ın dizel ürün gamı artık yok, Renault'da 1.3 tce 140 hp 240 nm tork sunarken 1.5 bluedci 115 hp 260 nm tork sunuyor. Velhasıl dizel motorlar kendilerinden daha ufak turbo benzinli motorlarla aynı beygir değerini verirken kendilerine yakın hacimdeki turbo benzinlilere göre daha az beygir vermesine karşın benzer tork değerlerini tutturuyor. Bu veriler ışığında senelik yapacağınız yol 25 bin km civarında yoksa, aracı alıp 6 yıldan fazla bu tempoda sürmeyecekseniz her türlü size uygun bir benzili motor bulabileceğiniz yönünde.





  • Ayrıca Türkiye'de dizel hayatta bitmez diyen arkadaşlar Türkiye'nin avrupa gümrük birliği dahilinde bir ülke olduğunu ve yeni gelecek Euro 7 normu ile dizellerin kamyonlar harici bu ülkelere girmelerinin çok büyük maddi yaptırımlara gebe olacağını bilmeliler.


    Velhasıl 2025 ya da en geç 2026 yılından sonra isteseniz de dizel araç bulamayacaksınız.

  • Alınmaz bence.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Aradığım linki siz atmışsınız konu sahibine, üstelik 3-4 link daha aynı muhabbetten eklemişsiniz. Ellerinize sağlık hocam.

    Böyle konuları görünce siz almayın dizel araç falan diyesim var artık. Dizeli bırakın dizelden anlayanlar binsin

    https://forum.donanimhaber.com/dizel-yasaklaninca-dizel-otomobiller-ne-olacak--155139557

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel ayrı bir aşk, 1.6 ve üzeri olan dizel motorun o yokuşta çekişini hissetmek tarifsiz bir duygu. Hiçbir benzinli ve elektirikli, 1.6 ve üzeri dizel motorun yokuşta verdiği o keyfi veremez sana. Buna karşın dezavantajı var tabiki, traktör gibi dinleyeceksin o motorun sesini ve daha fazla titreşimli. Üst segment değilse daha fazla ağrıza, bakım.. Kısaca paran varsa ve full depo mazot doldurmak senin için rahat birşeyse, dizel düşünmeden alınır. Tabi burda dikkat edilecek iki husus var, birincisi 1.6 dizel motor altında alma, yani tutupta 1.3 vb alma. İkincisi alacaksan sıfır dizel araç al. Eksozundan mavi duman atan bitmiş ikinci el dizel motor almanın bir anlamı yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaq85 -- 22 Mart 2023; 22:42:58 >
  • yasinmurat.06 Y kullanıcısına yanıt

    Hocam yakıt ekonomisi şehir içi hesaplamanıza katılmakla beraber, dizel araç motor ısınımı geç olacağından ve kısa mesafelerde daha çok kurum biriktireceğinden, uzun yola kıyasla çok daha kısa zamanda partikül filtresi dolması, egr ,valf vb. arızalar ortaya çıkacak ve bu maliyet hesabınızı genele vurduğunuzda benzinli motorun daha uygun olduğu ( şehir içi, kısa kullanımlarda) sonucuna varacaksınız. Motor ısınmadan bitirilen dizel sürüşleri, çok verimli değil uzun vadede. Sizin gibi günde 50 km yol yapan kişi için dizel çok verimli, ama şehir için kısa kullanım evden işe gidiş için maalesef değil.

  • Otomobil üretiminde lider ülkeler dizel motor üretimini bıraktıkları zaman Türkiye dede ister istemez dizel bitecek.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.