Şimdi Ara

2023'ün son hutbesinde Diyanet'in hedefi yılbaşı - Kültürümüzde ve dinimizde yok ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
2.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mezopotamyada yeni yılı ilk kez MÖ 2000 yılında kutluyorlar ortada ( Ama martta kutluyorlar )

    MÖ 153 Romalılar bunu Ocağa alıyor gene ( ama martta kutlamaya devam eden oluyor )

    Kısaca ortada ne İsa var ne Hristiyanlık

    Noel 25 Aralık Batı Kiliseleri, 6 Ocak
    Ermeni Apostolik Kilisesi, 7 Ocak Doğu kiliselerinde kutlanır.


    📍Not:bu tarih nereden çıktı derseniz 25 Aralık Romanlılarda Güneş tanırsının doğum günüdür adamlar bunu sonradan değiştir ve İsa’nın doğum günü yapar

    📍Noel ağacı Alman paganlardan çalınmıştır adamlar kışın bitmesi ve ilkbahar kutlarlarken ağaç süslerler

    📍Hediye verme olayı Aziz Nicolausdan gelir bu İsa’nın doğumdan önce Aralık ayının altısında kutlanır.

    📌Martin Luther bu üçünü topluyor ve 25 Aralıkta Çam ağacı , Hediye ve İsa’nın doğumu alsana Noel’in icadı

    🛑Hatta 15.Yüzyılda Noel yasaklanıyor bazı ülkelerde yasaklanıyor incilde yok diye


    Yıl başı endüstriyeleşen dünyanın sonucu kapitalizmin katkısıyla tüm dünyayada din dil ırk olmaksızın kutlanır. Adamalar bunu endüstriyeleştirip yıl başı ağacı konseptini çıkardılar (Ben yılbaşı ağacı almıyorum süslemiyorum isteyen süslesin bane)

    Yılbaşı herhangi gibi kavme ırk dine ait değil. Çinlisi Koreli’si Rus’u Almanı arabı Türkü Müslümanı Hristiyanı Ateisti Budisiti hepsi kutluyor. Tüm dünya nasıl doğum günü kutluyorsa yılbaşıda öyle kutluyor (O hadisi paylaşan arap sevicilere cevaben)

    Siyasal islamcıların sıkıntısı o gün içki içenle eğlenenle derdi yok zaten biliyorlar içen adam her zaman içer onların derdi bir çok Türk ailesinin yaptığı güzel bir yemek , çay , çekirdek , kola , meyve ve televizyon seyretme programı ( Benim ailem rutinim böyledir) amaç bunu bile engellemek niye derseniz çok basit toplumu sosyolojik olarak kendi istedikleri hale getirmek

    Bu dinciler o kadar kafayı yediki Peygamberimizin 11 ocakta yaptığı fethi 1 ocağa çektiler. Ulan bre akılsızlar hadi 1 Ocak olsun fetihin tarihi lan hangi dini günü siz miladi takvimi göre kutluyorsunuz bre akılsızlar ? Fetihin tarihi Hicri ramazan 13 her sene 10-11 gün geri gelir miladi takvime göre bu fetöcülerin uydurduğu kutlu doğum haftası gibi bir şey


    Neyse hepinizin yeni yılı sağlıklı huzurlu mutlu olsun ailenizle.
    Tüm Türk milleti için hayırlı bir yıl olması dileğiyle…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kax123 -- 31 Aralık 2023; 0:16:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Yılbaşı günü bir kiliseye gidin, yılbaşına ait bütün noel baba süslü ağaçlar mum vs hepsini kilisenin içinde göreceksiniz. Yılbaşı kutlamaları din ile alakalı değilse kilisede noel babanın süslü ağaçların işi ne?

  • dinde çocuk gelinler, tarikatlar, tecavüz, kul hakkı, cinayet gibi şeyler yoktu sanki

  • Yılbaşı Türk kültüründe var Aralık 21 doğrusudur ve ağaçlara çaput yada başka şeyler bağlanır

    Tabii insanlar birbiri ile iletişime geçer Hristiyan 31 kutluyor ise Türk'te 21 yerine 31 kutlayıp dünyadaki diğer insanlar ile birlikte kutlamış olur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 31 Aralık 2023; 8:5:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse Türkye'de yıl basını dini gerek eker ile kutlamıyor. Modern dünyada kitle iletişim araçlarının gelişimi ile kültürler birbirini etkiliyor. Dolayısıyla yıl adı gibi etkinlikler bir yerden sonra dini yönünü yitirip tüm dünyaya mal olmaya baslıyor.

    Bunu zorla geri çevirmek pek mümkün değil ve hatta zorla baskılamaya calışmak tepkiye neden olabilir. Yılbası kutlanır kutlanmaya ağı bireysel bir karardır veya firmaların isteyeni kutlar istemeyeni kutlamaz bize karısmak düşmez.

    Tabiki tartışan tartışın ancak dediğim gibi kimse yıl basını dini gerek eler ile kutlamaz Türkiyede sadece eğlence amaçlıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi kültürmüş la o. Siz hangi Arap kültüründe yaşıyorsunuz diyeceğim ama Araplar bile kutluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müslüman olanlara söylemiş olmayanlar kutlasın sorun yok .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Islama en cok zarari su cakma diyanet verdi kotuler herkesin kotu olmasini istiyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hutbede geçen cümle şu şekilde.


    "Dinimizde ve kültürümüzde yer almayan yılbaşı eğlenceleri, Noel baba figür ve kıyafetleri, çam ağacı süslemeleri gibi yanlış tutum ve davranışlardan uzak duralım. Kötülüklerin anası olan alkol, ocakları söndüren kumar, umutları tüketen şans oyunları ve piyango gibi haramlarla sağlığımızı, zamanımızı ve kazancımızı heba etmeyelim."


    Buradan direkt yılbaşı kutlamayın çıkmıyor sanki. ( Zaten çıkamaz direkt bence Haram diyemez Kur'an a göre. ) Ama Yılbaşı eğlencesi aldı altında hristiyanları benzemeyi ve alkol kumar piyango gibi şeyleri eleştiriyor sadece. Herkesin aklına yılbaşı kutlamak dedi mi Alkol gece mekana gitmek flan geliyor çünkü.


    Not: Bu arada dini diyaneti takmayan Din ile iman ile alakası olmayna tiplerin diyanetin her söylediğine fikir yürütmeside garip :) Yaa zaten din ile alakan yok senin ilgilendiren bir şey değil ki bunlar. Bu söylemler Müslümanlar için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 30 Aralık 2023; 3:29:39 >




  • Hiç umrumda bile değil.Ben müslüman değilim.Evrensel Yılbaşını kutlarım.Sizin dininizi sizden olan herşeyi terk ettiğim için çok çok mutluyum.İnsanların birgünlük mutlu olmasına katlanamıyorsunuz.İsrotiyorusunuzki herzaman mutsuz olsun kurduğunuz düzene biat etsin köle olsun.Ama hayır! Bizler özgürüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 30 Aralık 2023; 9:9:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu kendini müslüman addedip bazılarının müslüman olmadığına karar verebilme hakkına sahip olduğunu sanan cehalet sahiplerine de çok şaşırıyorum. Hiçbir gerçek müslüman kendisi dışında başkasının müslüman olup olmadığına karar veremez eleştiremez bile. Kime ne alkol alan müslüman değilmiş. Sen mi karar veriyorsun.



    Yılda bir gün herkesin yeni bir yılın başlaması nedeni ile hem de ertesi gün iş günü ise tatil olacak diye bir araya gelip bahaneyle eğlenmesine karşı olmak nedir. Günahsa sana mı günah. Erkek çocuklarına sarkarlar, çalar çırparlar üstelik bazı gruplar kendisine bir yol çizmiş, aynısını başka bir grup yapınca diğer grup kendisi dışında yapanı bile takmıyor, beğenmiyor sonra çıkmış yok efendim kutlanmazmış. O zaman doğum günü de kutlamayalım , evlilik yıldönümünü de kutlamayalım şunu da bunu da mal gibi oturalım. Hayattan kim ne yaparak zevk alıyorsa başkasına zararı olmadığı kendi hürriyet sınırları içerisinde kaldığı sürece yapabilir. Yapabilmelidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 30 Aralık 2023; 12:45:32 >




  • Sanırım ,Noel kutlamaları ve Yılbaşı kutlamaları

    karıştırılıyor , Noel 24 aralık fln kutlanıyor ve

    bir hristiyan geleneği ,fakat bizim kutladığımız

    yılbaşı 31aralık gecesi ,eski yıldan yenı yıla geçişi kutluyoruz ,

    ve öyle kiliselerde ayın yaparak değil ,

    Vur oynasın Çal patlasın ,şekilde eğleniyoruz .

  • Müslümanların Emiri Ömer'in yamalı hırkası ortadayken kendisinin Papa'dan lüks otomobile binmesi bizim kültürümüzde ve Müslümanlıkta (dinimiz diye özellikle yazmıyorum) yeri var mı?


    Not 1: Kıyaslama Türkiye'ye geldiğinde Papa'nın talep ettiği araba üzerinden yapılmıştır.

    Not 2: Papa siyasi yetkileri olan, aynı zamanda Vatikan devletinin başkanı iken Diyanetin başındaki sadece bir memurdur. Bu yüzden kıyaslanmaları da aslında doğru değildir.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.