Şimdi Ara

2019 Honda Civic 1.6 Eco aldık, almaz olaydık. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
292
Cevap
4
Favori
27.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mekanik olarak bozulma ihtimali piyasadaki en düşük araç garanti devam etsin desen zaten başına bir iş gelse kullanıcı hatası diyecekler henüz üstüne alınan firma görmedim. Sırf bu yüzden serviste öpülmeye gerek yok gidin özel Honda servisinde çözün işinizi.

  • Servisler soyguncu olmus doblonun bile 20 bin bakimina 2000tl istiyorlarmis sifir doblom var km si geldiginde ilk işim garantisini bozmak olacak cunku ayni bakimi ben 500 600e mâl ederim
  • Neden garantiye bu kadar takıyosunuz kaliteli özel servislere gidin 3/1 parasına yaptırın bakımını
  • 2017 yılında elegance eco ile astra sedan arasında kalmıştım iyiki astra tercih etmişim 15 binde bir bakım çünkü. 60 bin bakımı yaptırcam.

    V kayışı
    4 buji
    Filtreler
    Yağ
    motor içi temizlik ürünü yağ değişmeden motora koydukları şey
    Motor yıkama ve diğer balans ayarları vs hepsi 1850 TL ve üstelik şanzıman yağı değişse fiyat ne olur dedim 1200 TL daha fark alırız 3000 TL ye olur dediler belki sanayide 1400 e hallederiz ama servis tercih ediyorum eğer honda olsaydı asla servis tercih etmezdim 5000 TL çok büyük rakam.
  • Bu kadar sikayet var madem neden satmiyor ki aracini hocam.. Acilen satsin kurtulsun gidip yerine o overek bahsettiginiz egeayi alsin… Civic sizin arkadasin harci degil, zaten civic sundugu performansa gore ilk alim maliyeti de yuksek, yurutme maliyeti de cok yuksek olan bir model… Benzer fiyatta bir vw alinca hem 15binde bir bakimi hem de bakim fiyati civicle benzer… Ama vw de turbosuz c segmenti arac yok, en azindan basinca gidiyor diye dusunursunuz…

    O arkadasin icin en mantikli secim bir egeaya binmek olacaktir, hem dediginiz gibi yurutme maliyeti dusuk, hem cebine ekstra para kalir kredinin belli kismini kapatir, aylik yuku azalir… Konfordan da mecburen feragat edecek malum imkanlari daha yuksek konforlu bir araci elde tutmaya yetmiyor..
  • Hocammm dişarda yaptirman herşeyi değiştirecektir.Yaği belli,flitresi belli bujisi belli şanziman yaği desen en kral marka olan motul de ceşit cok şanziman yağida belli nie aci cektiriyorsun.?? Ayrica lpg olmuş 5 tl bu arac uzun yolda 7,8 lt arasi yakiyor 20,30 tl için lpg kullanmak ayri kafa değil mi sence.? Eniştemin 2019 yada 2020 model opel astra sedan benzinli var arac 20k lpg takmadin mi dedigimde 3,5 k lpg verip aracin anasini aglatmama cikacak sorunlar yüzünden motoru haşat etmeye gerek yok fazla kullanmiyorum uzun yolda 6,7 lt yakiyor işimi göruyor diyip geçiştirdi helal olsun ne gerek var lpg hocam keşke almasaydin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 27 Ağustos 2021; 2:8:42 >
  • Megane 1.33 tce ilk bakımına 1335tl fiyat aldım. Önce ki aracım 1,6mj linea'ya 2,5 yıl önce 950 fiyat çekmişti bayi servisi. 550 ye dışarda yaptırmıştım.
    Megane 1.3 tce bakımı 20bin km de bu arada. Hem süre uzun hem fiyat belli ki çok iyi.
    Bacanağım da Honda crv dizel kullanıyor. Bakım maliyetinden yıldım demişti ve 2500tl li rakamlardan bahsetmişti.
  • VAG grubunun ve dizel araçların bakım masraflarını çamurlamalarının sebebini şimdi anladım. Hedef şaşırtmak istiyormuş Japon tayfa. 

  • Honda göçük muhabbetinde müşterilerine ne kadar değer verdiğini gösterdi.Forumda sıfır aracının partikül filtresi çatlayan bir arkadaş vardı mahkemelik olmuşlardı tok satıcı modundalar ya garantiyi deleceksiniz ya da ücrete katlanacaksınız.

  • Kimse yazmamis sanirim

    Lpg.de calisan aracin benzin filtresi neden boyle sik degisiyor

    Bugune kadar toplam kac litre benzin suzmus de, kirlenmis degisimi gelmis. Bircok benzinli aracta filtre benzin pompasinin dahili elemanidir ve degismez. Hele boyle kara duzen hitler mpi bir motorda degisim bence hic gerekmemeli

    Honda servis konusunda buyuk pismanlik yaratiyor. Hondalarin ekonomik bir tarafi yok
  • 19 model Honda dizel otomatik almıştım 2.5 yıl önce, alırken dizel bakım masrafı daha fazla deniyordu.


    Yakıt filtresi 600₺

    Şanzıman yağ değişimi 80.000/ 4yıl.

    Buji değişimi yok

    Lpg bakımı yok


    Dizel bakımına pahalı diyenler utansın.


    Bu arada hondanın yaptığı terbiyesizlik. Atmosferik araçlara 15.000'den önce bakım yapılmaz. Bunu yapan bir Hondan bir Toyota kaldı.

  • Civicim olsa yetkili servise gitmezdim. Özel servisler de artık uygun değil. Özel serviste 3600tl ödedim geçen ay. Bakım harici 4 balata, v kayış ve zrotlar değişti.
  • Zamanında mazda da vardı ama o kendini sildirdi piyasadan efektif olarak…
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt

    Cruze gözünü seveyim :D

    Yok şöyle yok böyle arabayı yerin dibine sokuyorlar :( Ama görüyoz hallerini.

    Zamanında Honda civiccinin biri bana sağlı sollu laf sokardı forumda. Çok merak ederim servisle olan diyaloglarını :D


    Şimdiden 3 kişi buldum benle aynı Honda Servis fiyat şikayeti olan :D Kulis yapıp Çimere felan şikayet edeceğiz. Şikayet var'a yazacaz. Tüm sosyal medya platformalarından girişecez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberJager -- 27 Ağustos 2021; 9:43:10 >
  • PSA beğenmezler bir de. Dizel C5A aracımın bakım aralığı 15 bin. İlk bakıma 800 TL, 30 binde mazot filtresi değiştiği için de 1400 TL verdim. Benzinli de bakım aralığı 20 bin ve daha da ucuz.

    Yakıt filtresine 2200 isteyen servisi başlarına yıkmak lazım.


    Bu arada EAT8 şanzımanın bakım masrafının 0 olduğunu da hatırlatayım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerasuslu -- 27 Ağustos 2021; 10:5:22 >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

    550 TL verdim ben 10K bakımına corolla için sanayi de. Tanıdık ustam var. Yıllardır ona giderim...


    Sanayi rocks...

  • 1.6 Atmosferik aracın neyini yetkili servise götürüyorsunuz ?

    Ver sanayiye abi bakıma. Honda HCF2 CVT yağınını da kendin al ver ustana değiştir bu kadar.

    Ben başlarım böyle garantisine dedim özel serviste yaptırıyorum bakımları.
  • Param olmadığından 2019 kasımda sıfır sandero stepway aldım 0,9 motor. Sonra lpg yi kendim taktırdım aracın bakımı 20.000 km de bir. Renault malı dökülür diyenler buna ne diyecekler acaba? Adamlar turbo motorlarının bakımını bile 20.000 km de bir yapıyor.

  • Hocam Eco Elegance 2019 arabayı Mutluhan'dan aldım. İşim gereği Ankara'da ikamet ediyorum son 3 senedir, İstanbul'a gidip geliyorum ailelerden dolayı.

    10.000 bakım kampanya vardı ücretsiz yapıldı.
    20.000 bakım 1400 TL civarına Ankara'da yapıldı tam rakamı evraklara bakınca görebilirim.
    30.000 bakım İstanbul Mutluhan'da 1250 TL civarına yapıldı.
    40.000 bakım için Ankara'da fiyat aldım iki bayiden birisi 3000 TL diğeri 3300 TL verirken İstanbuldakiler 2500 TL civarı fiyat verdiler. Mutluhan'da sıra vardı Üsküdar Ayışığı'nda yapıldı.

    Nispeten Mutluhan ya da genel olarak İstanbuldakiler daha iyi servis kalitesi ve iyi fiyat veriyor Ankara'ya göre benim tecrübelerim bu yönde oldu. Ama Ankara Bora da ilgi ve kalite olarak iyi.

    Bu arada sanırım aracın ihtiyacına göre parça değişimine karar veriyorlar. CVT yağ değişimi, sübap ayarı ve standard filtre yağ değişim bakımları oldu 40.000 bakımında.

    Yaz mevsimi malum şehir değiştirdik vs. derken aracın 50.000 bakımına 2500 km kaldı. Bakalım kaç verecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 29 Ağustos 2021; 11:1:29 >




  • bende 2. el fiat linea araba aldım garantisi bitmemişti. bakımı gelince ikamet ettiğim ildeki servisine götürdüm. 1100 tl sadece yağ ve filtreleri değiştirdiler. tabi ilk garantili aracım. birşeyden anlamıyoruz. meccbur bayıldık.


    sonraki bakımda akıllandık tabi. yan illerdeki servisleri aradım garantili aracım var. şu km de bakımı kaça yaparsınız dedim. 600 tl dedi pazarlıkla 500 e yaptırdım. yan ildeki servis de 100km mesafede. gittim yaptırdım. aynı işlemler orada da yapıldı yağ ve filtre bakımı yani.


    demem o ki tek servise gidip orada öpülmeyin. arayın yan illerdeki servisleri. oturduğum ildeki servis şu fiyat dedi. siz ne diyorsunuz. ona göre gelicem. zaten oradan memnun değilim. hep size gelirim vs derseniz etkisi olur.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.