Şimdi Ara

2016 Ankara Plaka-Ruhsat İşlemleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
12
Favori
82.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çıkma plakada hasar çıkması ve düzeltirememe bence büyük risk.bir plaka beğendik tahsisten fakat 4 bin tl hasarlı km oynanmış gibi çıktı. düzelttirenler var mı.yeni plakadan seçebiliyor muyuz bilgisi olan varsa çok iyi olur
  • öncelikle bu işe girişeceklere Allahtan sabırlar dilerim.Emniyetin oradaki memurundan tutun da, otoparkçısına ve plakacısına kadar hepsi sadece askerde karşılacağınız insan kategorisinde.Forumdaki bilgiler işime yaradı arkadaşlara teşekkür ederim fakat, ek1 diye bir belge yok.Adınıza dilekçe yazıyorlar.bence herkes gitmeden evde/işte yazdırıp gitsin.şase motor plaka değişikliği talebi içeren basit bir yazı. ve bu yazı 15 tl :) (yazık ülkemin değersiz parası) şöförler odası size pembe yarım kapak bizim kamuda kullandığımız dosya için 1,5 alıyor.kurum bunun 100 lüğü 5 tlye alıyor düşünün gerisini.aracınızı kesinlikle ankamall e koyun.ben çekinip otoparka 10 tl verdi.plakasız araç birisi vurur vs çekerler korkusuyla.yeni araç çünkü, fakat değmez.200 m yürüyün derim. aracılara kesinlikle cevap vermeyin, neler duydum anlatsam olay olur.emniyette buna göz yumuyor çok garip.Allah yardımcınız olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan7621 -- 5 Şubat 2016; 10:46:33 >




  • hocam diyecek hiç bir şey yok. bak koskoca emniyet müdürü dolandırıcılara küfredip kapatın diyor. napsın elinden bir şey gelmiyor. (!!!) herşeyin gözü kör oldu.
    http://www.memurlar.net/haber/563283/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronalldowen -- 5 Şubat 2016; 10:32:02 >
  • Yazdıklarım biraz uzun olacak ama bu konu benim için önemli.Dediklerinize göre hareket edeceğim çünkü.Şimdi ikamet adresim ağrıda.orada çalıştığımdan dolayı .Ankarada da evim var.Şuan ankaradayım.Sincanda oturuyoruz.Sincanda HG plakalar varmış.Ben almışken kendim seçeyim diyorum ve istediğim plakalar merkezdeki emniyette.Şimdi sorularıma geçiyorum

    1) Yenimahalleye veya merkezden bir yere ikametimi aldırsam merkezden plaka alabiliyor muyum?

    2) Erzurumdan 0 araba alcam kısmet olursa.İkametimi ankara merkeze aldırıp ağrıya gitsem,iş işlemler için tekrardan ankaraya gelmek zorunda mıyım? eğer zorunda isem, vekalet ile birisi iş işlemleri halledebiliyor mu ?
    Şimdiden teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheyenne Warriors -- 7 Şubat 2016; 1:06:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheyenne Warriors

    Yazdıklarım biraz uzun olacak ama bu konu benim için önemli.Dediklerinize göre hareket edeceğim çünkü.Şimdi ikamet adresim ağrıda.orada çalıştığımdan dolayı .Ankarada da evim var.Şuan ankaradayım.Sincanda oturuyoruz.Sincanda HG plakalar varmış.Ben almışken kendim seçeyim diyorum ve istediğim plakalar merkezdeki emniyette.Şimdi sorularıma geçiyorum

    1) Yenimahalleye veya merkezden bir yere ikametimi aldırsam merkezden plaka alabiliyor muyum?

    2) Erzurumdan 0 araba alcam kısmet olursa.İkametimi ankara merkeze aldırıp ağrıya gitsem,iş işlemler için tekrardan ankaraya gelmek zorunda mıyım? eğer zorunda isem, vekalet ile birisi iş işlemleri halledebiliyor mu ?
    Şimdiden teşekkür ederim

    1) Evet alabilirsiniz.

    2) Genelde sıfır araç aldığınızda bu işlemleri bayiler hallediyor. Bir yakınım Kırıkkale'de ikamet ediyor. İstanbul'dan sıfır araç satın aldı. Plazadan 71 (Kırıkkale) plakasıyla çıktı araba.

    Vekalet ile işlemleri halledebiliyorlar, trafik takip ofisleri her işi yapıyor.




  • sağolasın bilgiler için hocam
  • Herkese selamlar,
    Şu an İstanbul'da yaşıyorum. İzmir'e taşınma ihtimalim var. Yer değişikliklerinde, plaka değişikliği isteniyorsa bir ay içerisinde başvurmak gerekiyormuş. Ancak işlemin maliyeti hakkında doyurucu bilgiye ulaşamadım.
    -İsteğe bağlı (ikamet değişikliği nedeniyle) plaka değişikliği yapmanın masrafı nedir?
    -Zorunlu trafik ve kasko yapılırken baz alınan plaka mıdır?İkamet yeri midir?
    -Plaka değişikliği yapmasak bile sigortaya bildirim yapmamız gerekiyor mu?
    Bilgi vereceklere şimdiden teşekkürler.
  • Plakalar tam olarak saat kaçta yenileniyor bilgisi olan var mı? Yani pazartesi mesai başlarken mi yoksa pazar gece yarısından sonra mı. Şimdiden teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar, yarın ben de kısmetse yeni kayıt için gideceğim 1 adet plaka tahsis ettim tramerini sorguladım. 2009 yılından bedeli gözükmeyen 1 kayıt geliyor muayeneler vs tabi.. Acaba bu kayıtlar yeni araçla beraber siliniyor mu? Yoksa sıradaki harften bir plaka mı alayım ne dersiniz?
  • mr.polat kullanıcısına yanıt
    Silinmiyor..

    Ben önceki aracıma çıkma plaka aldım tramer de gözükmeye devam etti.


    Şimdiki aracım için çıkmalardan beğendiğim 2 plakayı sorguladığımda kayıt çıkınca, sıradaki sıfır plakayı aldım. En temizi sıfır plaka, harf kombinasyonunda sorun yok ise alın geçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serfiraz72

    Plakalar tam olarak saat kaçta yenileniyor bilgisi olan var mı? Yani pazartesi mesai başlarken mi yoksa pazar gece yarısından sonra mı. Şimdiden teşekkürler

    Arkadaşlar pazartesi yaklaşıyor sorumun cevabını bilen yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serfiraz72

    quote:

    Orijinalden alıntı: serfiraz72

    Plakalar tam olarak saat kaçta yenileniyor bilgisi olan var mı? Yani pazartesi mesai başlarken mi yoksa pazar gece yarısından sonra mı. Şimdiden teşekkürler

    Arkadaşlar pazartesi yaklaşıyor sorumun cevabını bilen yok mu?

    Plaka servisinin önünde liste oluyor hocam, internetten alsanız bile o listede o plaka nın boş olması lazım diye biliyorum. Görevli memur listeden seçim bana göster diyor. Her türlü o listeye bakacaksınız.
  • Öyle olmasa gerek. Yani boşta olmayan plakayı internette yayınlamazlar. Zaten internet üzerinden seçim yapar yapmaz isminize tahsis yapıyorlar 24 saatliğine. Gidip almazsanız tekrar boşa düşüp nette yayınlanıyor. Benim istediğim yada beğeneceğim plakaları görmek için tam olarak ne zaman nette yayınlandığını bilmem lazım yoksa hemen rezerve ediliyor güzel plakalar.

    Evet arkadaşlar plakaların yenilenme zamanı ile ilgili kesin bilgisi olan yok mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serfiraz72 -- 31 Mart 2016; 12:09:00 >
  • Çok yardımcı oldunuz sağolun. Ben söyliyim, pazartesi sabah 8 gibi sayfayı güncelliyorlar. Güzel plaka seçmek isteyen arkadaşlar sabah 8de bilgisayarın karşısına geçip sayfa aktif hale gelene kadar yenileye tıklasınlar.
  • Antalya için.

    İstanbuldan alınan araç plaka değişikliği sırasıyla.

    1- Geçici ruhsat, noter satışı. Kimlik fotokopisi ve eski plakalar ile trafik şubeye gidilir. Tabi mutlaka sigorta yaptırın.

    2- Trafik şubeye giderken Her hangi bi takipciden 5 tl karşılığı tescil dosyası alınır.

    3- Plaka için içeriden başvuru yapılır ve şoförler odası kağıdı verilir.

    4- Tüm evraklar hazır olunca tescil sırası alınır. İşlem tamamlanır eski plakalar orada memura bırakılır ve yeni ruhsat alınır.

    5- Şoförler odasına gidilir ve plaka basımı için 45 tl yatırılır.

    15 dk sonra plaka elinize geçer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, 14.04.2016 tarihinde 41 plaka araç satın aldım. Noterde sorulduğunda plakadeğiştirmek istiyor musunuz diye evet dedim farkıyla beraber 34 plakaya çevirmek istiyordum. Ancak şimdi vazgeçtim. Bir sıkıntı olur mu ? birde benim yaşım 24 bana çok fazla sigorta ücreti çıkıyor. aracı şuanda babamın üstüne geçirebilir miyim ?


    Teşekkürler
  • Değiştirmezsen sadece paran yanar, sigortadan ikamet ettiğin yere göre fiyat geliyor diye biliyorum, yani plakayı çevirip çevirmemen çok fayda etmez. Babanın üzerine geçirmek için babana satman lazım arabayı.
  • O zaman yarın gidip aracı babama satabilirim. Plaka değişikliği konusunda da sadece verdigim para yanar. Neyse sağlık olsun. Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar
    Aracimin plakasıni degistirmek istiyorum ama özel plaka almak istiyorum soyadıma gpre mesela nerden başlamalıyız bu işe
    Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın plakasını durduk yere değiştiremezsiniz. Ya satın aldığınız tarihten itibaren ilk bir ay içinde noter aracılığıyla değişiklik yapacaksınız ya da hali hazırda kullandığınız aracın plakasını değiştirmek istiyorsanız önce bir yakınınıza satacaksanız sonra o size geri satarken değişiklik talebinde bulunup o şekilde ancak değiştirebilirsiniz. Özel plaka konusu ise trafikte tanıdık olup olmamasına ve ödeyeceğiniz miktara bakıyor. Bildiğim kadarıyla trafik talebe ve plakanın "özel"liğine göre değişen meblağlarda bağış falan alıyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.