Şimdi Ara

2016 Ankara Plaka-Ruhsat İşlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
12
Favori
82.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba,

    -AhmtOzdmR- nickli kullanıcının 13/01/2016 tarihli işlem açıklaması güncel ve daha detaylı olduğu için ilk mesaja taşınmıştır.

    "Bende yeni plaka değiştirdim, adım adım yazayım.

    Araç İzmir'den alındı. Notere satış sırasında plaka değişecek diye söylendi ve 215 lira ücret ödedim.

    Daha sonra zorunlu trafik sigortası yaptırdım.

    Sonrasındahttp://www.ankara.pol.tr/sayfalar/plaka_tahsis.aspx sayfasında her Pazartesi yenilenen plakalardan istediğim plakayı tahsis ettim. (Plakayı almadan önce hasar sorgulaması yapın)

    Plakayı tahsis ettikten sonra il emniyet müdürlüğüne gittim. Burda aracımla paralı emniyet otoparkına girdim. Plakaları söktüm.

    Kış olduğu için mesai saati 08:00'da başlıyor.

    Giderken yanınızda olması gerekenler

    Eski plakalar
    Geçiçi tescil ve satış belgesi
    Trafik sigortası aslı ve fotokopisi
    Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi

    Bundan sonraki işlemleri sırasıyla yazıyorum.

    1-) 36 numaralı plaka tahsis bankosuna giderek plaka seçtiğinizi söylüyorsunuz. Kimliğinizi istiyorlar ve size seçtiğiniz plakanın yazdığı kağıdı veriyorlar. Daha önce plaka seçmediyseniz orada plakanızı seçebilirsiniz.

    2-) Ardından hemen sağ tarafında bulunan makinelerden yeni kayıt için sıra alın.

    3-) Ardından şöforler odası veznesine giderek 15 lira dilekçe doldurma masrafı ve 1.5 lira dosya kağıt masrafı veriyorsunuz. Aşağıdaki belgeleri aldığınız dosya ile birlikte yandaki diğer vezneye veriyorsunuz.

    Plaka tahsis kağıdı
    Geçiçi tescil ve satış belgesi
    Trafik sigortası fotokopisi
    Nüfus cüzdanı fotokopisi

    4-) Ardından plaka tahsis bankosunun bulunduğu bölüme giderek 2.adımda aldığınız yeni kayıt sıra numarasını takip ediyorsunuz.

    5-) Sıranız gelince vezneye elinizdeki dosyayı veriyorsunuz ve eski plakaları veriyorsunuz.

    6-) Saat 15:00'da kafeteryadan ruhsatı almanızı söylüyorlar. 08:00'da başladım 09:00'da buradaki işim bitti.

    7-) Öğleden sonra mesai başlayınca hemen gidiyorsunuz kafeteryadan ruhsatınızı ve üzerinde bulunan küçük dilekçeyi alıp plaka basım atölyesine gidiyorsunuz.

    AKTİM diye biryer metro raylarının altında küçük bir dükkan.

    8-) Plaka basım atölyesine çift plaka için 43 TL , tek plaka için 21.5 TL ödüyorsunuz. Size makbuz veriyorlar ve 40 dk sonra gelmenizi söylüyorlar.

    9-) 30 dakika sonra elinizdeki makbuzla plakanızı alıyorsunuz.

    10-) Sigortacınızı arayıp plaka değişikliğini bildiriyorsunuz.


    Araç satışı ile birlikte plaka değiştirmek için toplam maliyet:

    215 Noter
    43 Plaka
    16.5 Dosya masrafı


    Önemli noktalar: Seçtiğiniz plakayı mutlaka sorgulayın, eski plaka riskine girmek istemiyorsanız sıradan yeni plaka istiyorum diyin.
    Aldığınız plakada hasar kaydı varsa bunu sigortacınızla düzelttirin veyahttps://www.sbm.org.tr/tr den itiraz edin."

    Ocak 2015 orjinal mesaj

    ilk arabamı yakın arkadaşımdan alarak, noter ve emniyet işlemlerini bugün tamamladım. hazır konu tazeyken buraya da aktarayım dedim. aldığım araç Edirne*22 plakalı olup 06-Ankara plakaya çevrilmiştir.

    *once noterden arabanın satışını plaka değişecek kaydıyla üzerime aldım. bu işlem için 196 tl ücret ödendi. alıcı ve satıcı bu ücreti paylaşarak ödedi.
    *10 gün içinde zorunlu trafik sigortası - 15 gün içinde de plaka değişiminin yapılması gerektiği söylendi noterce.
    *zorunlu trafik sigortasını yaptırdıktan sonra, internetten "plaka tahsis" sitesinden plakamı seçtim. bu seçimden sonra 24 saat içinde emniyette olmalısınız.
    *aracın üzerindeki plakaları sökerek, trafik sigortası poliçes, araç satış sözleşmesi, geçici tescil belgesi ve eski ruhsatta yer alan muayene kaydı yapraklarıyla emniyete gittim.
    *ilk iş plaka tahsise uğrayıp, ayırttığım plakayı kimliğimi gösterek üzerime aldım. bunu gösteren bir fiş veriyorlar.
    *daha sonra şoförler odası veznesine geçip 17.25 tl dosya ve bazı anlam veremediğim doldurma işlemleri için ücret ödedim.
    *burada dosyanızı teslim alıp yan vezneye yönlendiriliyorsunuz.
    *yan veznede ise geçici tescil belgesi araç satış belgesi poliçe fotokopisi ve burası çok önemli plaka tahsisten aldığınız fişi de eklyerek teslim ediyorsunuz. bir 10 dk sonra dosya size geri veriliyor.
    *sonraki adım yeni kayıt. bu işlem için sıramatiklere isim soyad girerek sıra alıyorsunuz. sıranız geldiğinde eski plakaları ve dosyayı veriyorsunuz. ha birde burda muayene kağıdını da istiyorlar. ben bu işlemi saat 9:27 de tamamladım. ilgili kişi bana ruhsatı plaka basım fişiyle birlikte saat 15.00'da teslim alabileceğimi söyledi. (plaka basım fişini önce vermiyolar. vatandaş giderde bu bekleme zamanında plaka çıkarttırır diye. malum zaman çalmaya bayılıyoruz devlet kurumlarında)
    *saat 15'te ruhsatımı teslim alıp plaka basım yerine geçtim. ben aracımla gitmemiştim ama kuyrukta tanıştığımız kişi sağolsun bırakıverdi oraya.
    *plaka basım için 35 tl iki plaka için ücret ödedim buradaki vezneye. karşılığında aldığım makbuzla palakayı teslim alacağımı bildiğimden onu iyi sakladım. 16.05'te makbuzu aldım plaka ise 16.55'te teslim edildi.

    işlemlerimizin hepsi bu kadar.

    şoförler odasına daha ilk işlemlerle 52.25 tl para ödemiş oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronalldowen -- 14 Ocak 2016; 9:40:36 >







  • Merhaba hocam,
    Elinize sağlık, çok güzel bir yazı olmuş. Bende dün plaka değişimi için muameleciye gerekli belgeleri verdim. 20 lira artı masraflar olarak anlaştık. Bana masraf olarak 65+35+20 masraf olacak dedi. Bir şeyler söyledi ama şimdi hatırlamıyorum ne dediğini. Senin yazını okuyunca, buradaki 65 i çözemedim
  • hocam noterde plaka değişicek diye konuştunuz mu. yani noter işlemleri ona göre mi yaptı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronalldowen -- 22 Ocak 2015; 9:25:29 >
  • ronalldowen R kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Evet hocam noterde soruyorlar, değiştirmek istiyorsanız burada belirtmeniz gerekiyor.
  • O zaman o 65 e bende bi anlam yukleyemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ronalldowen R kullanıcısına yanıt
    Ruhsat yaprak parası olabilir mi?
  • olabilir hocam, o halde benden almayı unutmuşta olabilirler.
  • aracı geçen pazartesi aldım, emniyete uğrayamadım, eve ne zaman gönderiyorlar
    1-2 güne emniyete uğrasam alabilir miyim?
  • DarK PaSSenGeR kullanıcısına yanıt
    2 hafta içinde alınmazsa eve gönderiliyor diye biliyorum.
  • ronalldowen R kullanıcısına yanıt
    tamam teşekkürler hocam, bu hafta alayım o zaman
  • Arkadaşlar bende kısmetse ilk arabamı alıcam,bilgilerinize ihtiyacım var..27 yaşındayım alacagım araç 34 plaka vergisi çok olur diye biliyorum,59 plaka mı yaptırsam dha iyi olur yoksa 22 plaka babamın üstünemi alsam dha az sigorta öderim
  • hocam benim araç 22 idi ancak ben ankarada yaşıyorum ve kayseriliyim. bu yüzden ankaraya çevidrim plakayı ama ödediğim sigorta ve kaskoyu görünce keşke kayseri plaka yapsaydım diyorum.
  • Peki plaka basım yeri nerede?

    @ronalldowen
  • merhaba, plaka basım yeri saçma sapan bir esnaf dükkanı görünmünde bir yer. ben emniyetten çıkarken sorduğum kişi arabasıyla oraya gidiyordu sağolsun bırakıverdi. biraz uzakca biryer. emniyetin hemen arka çaprazında kalıyor. istanbul yolunda tam olarak hal ile ankamall arasında kalıyor. kolay gelsin.
  • Arkadaşlar yazacağım şeye lütfen kısa ve öz cevap verin kafam karışıyor.İlk defa araç alıyorum,babam daha önce arabası vardı sattı,aracı babamın üzerine yaptırırsam ödeyeceğim vergi kaç kuruş az olur? veya fark olur mu? bunun dışında istanbuldan araç alıp antalyaya götürceğim.Plaka istanbul olarak kalırsa ne zararı veya sıkıntısı olur.Eğer sıkıntısı olacaksa da antalya plakaya çevirmem için normalden kaç tl fazla para ödemem lazım.Son olarak istanbuldan aldığım aracı antalya plakaya çevirdiğimi farz edelim,tüm işlemler kaç para tutar çok acil yardımlarınızı bekliyorum lütfen ....
  • hocam aracı babanızın üzerine yapmanızın herhangi bir vergi avantajı olmaz. bu sadece trafik sigortası ve yapılacaksa kaskoyu etkiler. istanbul plakadan antalya plakaya çevirmek ise çok mantıklı. bunu yaparak yine trafik sigortası ve olacaksa kaskonuzu baya azaltır. diğer taraftan bunun maliyeti noterde 100 tl gibi bir tutar (noterde plaka değişecek demeyi unutmayın) ile sonra plaka çıkartırken yukarıda (ilk mesajda) bahsedilen tutarların toplamı olacaktır.

    alkollude araç kullanmayın bir de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronalldowen -- 26 Mart 2015; 9:06:10 >
  • Teşekkürler cevapladığın için.Aracı Antalya'dan babamın alması daha mantıklı o halde,sonuçta onun 2. arabası (ilkini sattık) olacak ve trafik sigortasına daha az ücret ödeyecek.Bunun dışında 100 tl ekstra notere ücret ödeyeceğiz(yukarda siz 196 tl demişsiniz ama sanırsam 96 tl kadar her türlü ödeme yapılıyor aracı alırken) ve 35 tl plaka çıkarma 17.5 tl de form için.(65 tl ödeyecek miyim onu anlamadım )Araç her türlü antalya plaka olacak zaten :) Bu arada tavsiyen için sağol,bilinçli insanlarız tabiki Alkollü kesinlikle araç kullanmıyorum.Bunun dışındaben İStanbuldan babamın yerine aracı almak istiyorum imza yetkisi falan mı vermesi gerekiyor bana istanbulda araçlar daha ucuz o yüzden bu kadar kasıyorum.Son olarak ödeyeceğim trafik sigortası çok fark eder mi acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alkollü sürücü

    Teşekkürler cevapladığın için.Aracı Antalya'dan babamın alması daha mantıklı o halde,sonuçta onun 2. arabası (ilkini sattık) olacak ve trafik sigortasına daha az ücret ödeyecek.Bunun dışında 100 tl ekstra notere ücret ödeyeceğiz(yukarda siz 196 tl demişsiniz ama sanırsam 96 tl kadar her türlü ödeme yapılıyor aracı alırken) ve 35 tl plaka çıkarma 17.5 tl de form için.(65 tl ödeyecek miyim onu anlamadım )Araç her türlü antalya plaka olacak zaten :) Bu arada tavsiyen için sağol,bilinçli insanlarız tabiki Alkollü kesinlikle araç kullanmıyorum.Bunun dışındaben İStanbuldan babamın yerine aracı almak istiyorum imza yetkisi falan mı vermesi gerekiyor bana istanbulda araçlar daha ucuz o yüzden bu kadar kasıyorum.Son olarak ödeyeceğim trafik sigortası çok fark eder mi acaba ?


    Plaka numarasından dolayı kasko ve ya trafik sigortasının farklı çıkması olayı eskidendi. Artık öyle birşey yok.
    Sigorta şirketleri fiyat teklifi verirken, araç sahinin ikamet iline göre riski hesaplayıp ücret talep ediyorlar.
    Kısacası ister 55 olsun ister 34, araç sahibi Ankara ikametli ise Ankara'ya göre sigorta ve ya kasko ücreti çıkıyor.
    Aracı babanızın üzerine yapmanız avantaj olur, yaşınız genç ise. Ama babanızın kaza sicili kötü ise sizden bile fazla çıkabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 28 Mart 2015; 3:28:22 >




  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    bu benim için baya yeni bir bilgi oldu. ben acente yetkilisi ile görüşürken öğrendiklerime binaen yazmıştım. meğerse ikamet esas alınıyormuş, teşekkürler.
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kesin mi? İzmirde istanbul plakalı bir araba alacağım şu durumda plakayı değiştirmem gereksiz olur o zaman.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.