Şimdi Ara

2015 SAMSUNG TİZEN TV (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.699
Cevap
85
Favori
378.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 40ju6470 açılmamış kutudan aldım 1 tane ölü piksel değişim için 10 günden beri servisle uğraşıyom 1 piksel den dolayı değişim olmuyacağı söylüyo bu ölü piksel canımı çok sıktı simetri hastalığım var
  • Yine sorunlu paneli buldum. Bugün kurulan 55js9000. Işık sızması ve bulutlanma. Kurulumdan yarım saat sonra servis çağırıldı. Merkez servis gelecekmiş yarın gelsin bakalım.
     2015 SAMSUNG TİZEN TV



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RunoLegend -- 3 Temmuz 2015; 1:01:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enginsen10

    40ju6470 açılmamış kutudan aldım 1 tane ölü piksel değişim için 10 günden beri servisle uğraşıyom 1 piksel den dolayı değişim olmuyacağı söylüyo bu ölü piksel canımı çok sıktı simetri hastalığım var

    Yasal olarak değişim hakkın var. 1 adet ölü piksel ayıplı ürün sayılması için yeterlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e_capkan

    quote:

    Orijinalden alıntı: cenktun34

    quote:

    Orijinalden alıntı: ceeeeets

    quote:

    Orijinalden alıntı: cenktun34


    quote:

    Orijinalden alıntı: ceeeeets

    İyi günler;
    Yeni Tv alacagım yazılanları epey bir okudum. Ancak tam bir fikir edinemedim. Samsungda kararlıyım ama samsungun hangisi?
    Samsung 55H6470 full hd
    55J6370 full hd
    48JU6470 4K

    4k evet kesinlikle daha üst olduğu anlaşılıyor. ancak arada ekran ebadı da göz önünde bulunduruldugunda 600TL daha pahalı. Değer mi sizce. En yuksek verebileceğim fiyat 3000 ama değsin de isterim...
    Bunlardan hangisini önerirsiniz ya da bu fyatlarda önereeceğiniz başka bir ürün olabilir mi?


    55H6470 geçtiğimiz senenin modeli,uretimi artık ne zaman yapılmıştır bilemiyorum.

    48JU6470 tv hakkında forumda başlık açılmış,görüntü titremesi gibi konulardan dolayı pek memnun değil sanırım kullanıcı.

    Ayriyetten panel 4k ancak yerleşik uydu alıcısı hd,yani trt 4k gibi kanallar izlenemiyor.
    İlerde harici 4k uydu alıcı alırsanız kullanabilirsiniz veya bluray flim izleyebilirsiniz.



    İlginize tesekkurler Cenktun34
    48JU6470 hakkında ben de olumsuzluklar duydum tereddüt ettim. 4k ya belli bir süre gecilebileceğini düşünmüyorum zaten.
    O zaman
    55H6470 full hd ve 55J6370 full hd arasında bi öneriniz olabilir mi. Eski üretim olmasının bir sakıncası olabilir mi? Yoksa en azından olumsuz seyler okumadım şimdiye kadar...


    Birbirlerine kıyaslarsak;

    55J6370 modeli, 2015 serisi,Fhd,Tizen,Curved panel,200hz,

    55H6470 modeli, 2014 serisi,Fhd,Düz panel,3D,400hz

    (Ekran yenileme hızları yarı yarıya ancak öyle gözle görülebilecek ciddi bir fark olmaz,zaten verilen değerler maksimum değerler o değerleri yakalayabilecek yayın yok)


    55H6470; Eski model olması çok konuşulan tizen işletim sistemi olmayacak cihaz,güncel bir tv olmayacak. Bunların haricinde bir sıkıntı olmaz.

    Ancak tv iyimidir,kötümüdür nasıldır eski seriyi hiç bilmiyorum hocam. Şimdi özelliklerine bakarak iyi diyebilirim ancak,kullanmadığım görmediğim için birşey diyemiyorum.

    Şimdi bana ikisinden birini şeçdesen seçemem, Biri curved diğeri düz, biri 3d diğeri değil. 3d sizin için önemli değilse 55J6370 modeli alınabilir.

    Her nekadar iyi güzel desekte,cihazları görmeden incelemeden almayın hocam.




    j6370 100hz in panel 100hz mi ?bilginiz var mı ?

    Ülkemizde cihazın teknik verilerinde 200hz olduğu yazıyor.

    Aynı marka model tv avrupa sitelerinde 800hz olarak belirtilmiş,eğer cihaz 800hz ise panelin gerçek hz değeri 200 olabilme ihtimali bile yüksek.

    Ancak tvler yeni olduğundan teknik özellikleri bakımından bilgiye ulaşmak çok zor. Kesin olarak 100hz dir diyemiyorum hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Voodoodream

    Yine sorunlu paneli buldum. Bugün kurulan 55js9000. Işık sızması ve bulutlanma. Kurulumdan yarım saat sonra servis çağırıldı. Merkez servis gelecekmiş yarın gelsin bakalım.
     2015 SAMSUNG TİZEN TV

    Kardeşim JS serisi kesinlikle bu olamaz. Bir defa cinema karartma denilen bir özellik var. Siyah kısımlar simsiyah olması lazım. Bunu servise de söyleyin mutlaka! Eğer bu dinamik resimde bu derece bulutlanma oluyorsa muhakkak bir sorun vardır.




  • Burada smart led kapalı, cinema black kapalı. Onları acınca azalma oluyor ama tamamen yok olmuyor. Servis değişim yazmazsa cayma hakkımı kullanacağım başka çare yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Voodoodream

    Burada smart led kapalı, cinema black kapalı. Onları acınca azalma oluyor ama tamamen yok olmuyor. Servis değişim yazmazsa cayma hakkımı kullanacağım başka çare yok.

    Bunların etkisi elbet olur ancak zaten bu seriyi almanın espirisi siyahları tam anlamıyla, sorunsuz alabilmek! Işık sızması vs.. olmaması gerekiyor dedim. Kendi cihazımdan yola çıkarak dedim.
    Cayma hakkınızı elbette kullanın. Zaten çok para. Bence siz Oled tv'lere bakın. Oled 4k tüm sorunlarınızı çözecektir. En azından işiniz şansa kalmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RedGunners

    quote:

    Orijinalden alıntı: Voodoodream

    Burada smart led kapalı, cinema black kapalı. Onları acınca azalma oluyor ama tamamen yok olmuyor. Servis değişim yazmazsa cayma hakkımı kullanacağım başka çare yok.

    Bunların etkisi elbet olur ancak zaten bu seriyi almanın espirisi siyahları tam anlamıyla, sorunsuz alabilmek! Işık sızması vs.. olmaması gerekiyor dedim. Kendi cihazımdan yola çıkarak dedim.
    Cayma hakkınızı elbette kullanın. Zaten çok para. Bence siz Oled tv'lere bakın. Oled 4k tüm sorunlarınızı çözecektir. En azından işiniz şansa kalmaz.

    OLEDlerde motion sorunu var.
  • Servis geldi, bulutlanmayı tespit etti, iade için teknosaya kargo ile gönderiyorum. js9000 alacak arkadaşlar iyi kontrol etsinler.
  • Bunu bilmiyordum. Valla diyecek birşey yok. Bir cihaz alıp 10 sene kullanmak gerekiyor. O sorun, bu sorun. Aslında ufak tefek her cihazda birşey var. Önemli olan izleme keyfini bozacak düzeyde bir sıkıntı olup olmaması. Bulutlanma, ışık sızması devamlı göze batan şeyler. Olmaması lazım. Ama oluyor işte..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Voodoodream

    Servis geldi, bulutlanmayı tespit etti, iade için teknosaya kargo ile gönderiyorum. js9000 alacak arkadaşlar iyi kontrol etsinler.

    İade kararı çıktı mı servisten? Yoksa teknosa koşulsuz geri alıyor mu?
  • Servis form yazdı sorunla ilgili. Müşteri iadesini istiyor diye belirtti. Bende fatura ve Formla teknosaya geri kargoliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RunoLegend -- 3 Temmuz 2015; 13:44:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben TV mi hala kurduramadım internette bakıyorum servis numarasına 444 77 11 cıkıyor aradım bi robot benden il ilçe bilgisi aldı randevunuz alındı servıs sızınle ırtıbata gecıcek dedı kapadı 3 gün oldu arayan soran yok napmalıyım.beklicekmiyim yoksa bildiginiz bişey varmı
  • CanTekinTR kullanıcısına yanıt
    Tekrar ara. Ben dün aldım cihazı aradım size dönüş yapılacak dendi 2 saat sonra aradılar bu akşam üstü gelip kurucaklar cihazı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RedGunners kullanıcısına yanıt
    Aslında her OLEDde motion sorunu olmaz ama şu anda piyasadaki LG OLEDlerde sorun mevcut. Sony ve Panasonic OLEDlerini piyasaya sürse kaliteli olanları görebiliriz ama fiyatlar baya yüksek olacak diye, zarar edeceğiz diye çıkar(a)mıyorlar.
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bu gün turuncu indirimde TV modellerine bakmak için Teknosa’ya gitme fırsatım oldu. Biraz inceleme yaptım
    Tabi benim için önem arzeden inceleme @albani üstadın hazırlamış olduğu “stutter test (lotr)” videosuydu.

    Samsung j5570, h6470, js9000, Lg 960v Oled vb. gibi birçok alt ve üst segmente hitap eden tvlerde deneme fırsatım oldu.

    Sonuç çok kötü diyebilirim. Test içeriğinin nasıl hazırlandığı konusunda bir bilgim yok ancak videoyu titretmeden, kırılma olmadan hiç bir model oynatamadı. Hatta ve hatta evdeki 82 ekran philips pf5000 serisi LCD televizyonum daha iyi bir performans verdi diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tr@mmler -- 26 Temmuz 2015; 0:08:13 >
  • gerçekten çok kötü bir görüntü olmuş. 4000 tl'lik ju7000'nin performansından da kötü. senin ju7000'de bu tarz sorunlar yoktu, panele basınca ses çıkıyordu, tekrar şansını o yönden dene bence. iyi çıkarsa fiyat/performans en iyisi onda var şuan çünkü. servis ne diyecek bakalım..
  • Tr@mmler kullanıcısına yanıt
    o video zamanın baya gerisinde. onla ilgili tv hakkında yorum yapmak mantıksız çünkü 15 yıllık tüplü sony wega crt'de de aynı görüntü, lcd, led, oled farketmiyor. o filmin ham verisinde de görüntü o şekilde çünkü, bitrate'i çok yüksek versiyonu var bende. test videosu sadece hızlandırılmış gibi. özel bir fark yok. o kadar tv'yi test etme şansınızı o videoyla yapmanız kötü olmuş :)
  • Dr Bishop D kullanıcısına yanıt
    Modern bir test örneği verebilirseniz veya tavsiye edebileceğiniz başka bir test yöntemi varsa tekrardan gidip test edebilirim.
  • Tr@mmler kullanıcısına yanıt
    neyi test edeceğinize göre değişir ama şu videolara göz atın derim:

    https://e-nautia.com/vanden/disk?p=2148837
    http://xhmikosr.1f0.de/samples/2160p/

    derleme 4k videolar:http://box.houkouonchi.jp/4k/
    digiturk'ten kaliteli videolar:http://ultravideo.cs.tut.fi/#testsequences

    videoları tv'nin kendi oynatıcısı oynatmayabilir, h264 avc codec ile çevirmek lazım. laptop üzerinden hdmi ile bağlayarak test daha kolay olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr Bishop -- 4 Temmuz 2015; 18:31:07 >




  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.