Şimdi Ara

2015-2016 Kia ceed ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Aracımı sattım üstüne biraz kredi ve birikmiş paramı ekleyip yeni araç almak istiyorum.Kia ceed dikkatimi çekiyor.Bir tanıdığım anahtarını verdi biraz kullandım.Olumlu izlenim edindim.

    Kriterlerimde hb kasa, sunroof'lu araç almak vardı.

    Bu arada baktığım araçlar 1.6 CRDI Concept Plus olanlar.

    160.000-180.000 bandında bu aracı almak mantıklı mıdır ? Yorumlarsanız çok sevinirim.




  • Elantra megane egea hb gibi daha yeni seçenekler var
  • Bulabilirseniz premium donanım ve makyajlı kasa (dct şanzıman)olursa süper bir tercih olur. Bazı model yıllarında koltuk ısıtma, yanılmıyorsam direksiyon ısıtma dahi var. Egea ile vs. kıyaslanacak bir araç değil.

  • Kia güzel araçtır. Tabi benim tercihim olmaz.

    Araç alırken arabanın iç dış güzelliğine bakmayın. Sana vereceklerine bakın. Ayrıca arabayla beraber Usta da almanız lazım. Yoksa sanayideki ustalarla her ay çay içersiniz.

    Servis ağı nasıl, sana yakın servisi var mı, yedek parça tedariği nasıl gibi şeyleri düşünün.

    Her şey tamsa mis gibi araçtır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: crssover

    Bulabilirseniz premium donanım ve makyajlı kasa (dct şanzıman)olursa süper bir tercih olur. Bazı model yıllarında koltuk ısıtma, yanılmıyorsam direksiyon ısıtma dahi var. Egea ile vs. kıyaslanacak bir araç değil.

    Egea'yı da kullandım bir süre.Tercih edeceğim bir araç değil kesinlikle.

    Premium olarak favorimde 1-2 araç var.2013 model düşük km.

    Tercih edilebilir tabi ki.Ekstra bir sürü donanım var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Alim

    Kia güzel araçtır. Tabi benim tercihim olmaz.

    Araç alırken arabanın iç dış güzelliğine bakmayın. Sana vereceklerine bakın. Ayrıca arabayla beraber Usta da almanız lazım. Yoksa sanayideki ustalarla her ay çay içersiniz.

    Servis ağı nasıl, sana yakın servisi var mı, yedek parça tedariği nasıl gibi şeyleri düşünün.

    Her şey tamsa mis gibi araçtır.

    Eskişehir'de ikame ediyorum hocam.Servis bana çok yakın.Parça tedariği konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.

    Aslında diğer düşüncem de 1.6 benzinli focus almak.Manuel vites.2017 model hb titanyum donanım.

  • 1.6 Manuel benzinli focus 5 ileri ve şehirlerarası biraz sorun olabilir, benzer model yılında Corolla 1.6 benzin 6 ileri manuel e bakabilirsiniz.

  • 7 ileri dct şanzımanlı km si 70-80 binde kazasız bulabilirsen tabi ki alınır..


    Haricinde yeni kasası sıfırı 1.0 turbosu 190 bin lira sarı sitede..manuel donanımı da zayıf tabi... ama yepyeni kasa ve sıfır alıyorsun..

  • Farklı marka modellerde çok otomobil kullandım, kia bunların arasında hiç yoktu ama nedense bu markaya karşı sempatim var. İç dış tasarım olarak bence ceed hoş bir araç. Tabi kullananlar daha iyi yorumlar.
  • Yeni kasasından falan üstün araç, şu an b8.5 passat o zevki vermez alın geçin. 2015 yarısı, 2016, 2017 makyajlı kasa, concept plus ideal donanım. Otomatik olacaksa premium da alınır. Düşük kmli, anadolu'da küçük bir şehirden bulun çünkü uzun süre binersiniz muhtemelen.
  • Güzel seçim olur ikinci eli de sanıldığı kadar ağır değil yedek parça ve usta probleminiz de olmaz hiç meraklanmayın arızası kroniği olan araçlar değil ama ben olsam fazla da yaksa tork konvertörü olan sanzumanindan alırdım. İnce bir mühendislik ve çalışılmış detay daha veriyim kapı ve gövde arası mesafe en dar olan araç kapılarına dikkat ederseniz kapalıyken neredeyse hiç boşluk yok ve bence çok şık duruyor.
  • Ceed güzel araçtır. Motoru sağlam, güçlü, donanımı iyi. Direksiyonuna bayılıyorum. Ben öyle bol tuşlu direksiyon seviyorum.


    Makyaj öncesi kasa 6 ileri tam otomatik makyaj sonrası DCT çift kavrama. Sorunsuzluk için tam otomatik, konfor için çift kavrama düşünülebilir. Tam otomatikte yakıt +1lt olur.


    CRDI motor şehiriçinde biraz oburdur. Benzinli araç kullanıyormuş hissi oluşturabilir. Şehiriçi kullanımda 6-7 litreleri rahatlıkla geçebilir tüketim. Uzun yolda ise dizel olduğunu hatırlatır.


    Kronik sorun olarak ön göğüsün sıcak yerlerde kabarma problemi oldu daha önce. https://www.kiaclubtr.com/ gibi forumlarda biraz konulara bakının.





  • Bende diğer dizel otomobillere göre yakıt konusunda biraz fazla yaktığını duymuştum şehir içinde ama özellik ve konfor açısından o fiyatın en dolu arabası diyebilirim. Premium ve concept plus arasında baya fark var şartlar zorlanabilirse premium çok çok daha iyi olur sizin için. Birde son olarak 136 hp olanlar (2015 sonrası) 7 ileri, 128 hp olanlar (2015 öncesi) 6 ileri vitesliydi ve 6 ileri olanların daha fazla yaktığını okumuştum başka bi forumda.

  • 2 yıldır manuel 136 lık kullanıyorum şehir içi 5.3- 5.8 şehir dışı ise 120 sabit hızla yer yer 130 4.2- 4.3 L yakıyor , yakıt konusunda çok iyi ... motoru gerçekten çok iyi gazına dokunamıyorsun benzinli gibi , düşük devirde acayip torklu , yüksek devirde de banamısın demiyor yüklenince 2-3 de patiliyor , yeni crdi lerde kıstılar iyice 115 bg'e düştü normları karşılasın diye , 136 lıklar altın oldu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 20 Mayıs 2021; 10:46:46 >
  • Yorumlarınız için teşekkürler.İyice araştırmamı yaptım.Ceed konusunda kararlıyım.Umarım pişman etmez.
  • Biraz daha koy git Leon al. sit mit karıştırma

  • Code140 kullanıcısına yanıt

    Maalesef daha fazla param çıkmıyor.2 senelik kazancım kadar araç alırım hep.Keşke geçen sene Leon 171.000 TL iken alaydın. :(

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.