Şimdi Ara

2014 Opel insignia 1.6T cosmo still paket araç alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2014 Opel insignia 1.6T cosmo still paket araç alınır mı ? Araç ile ilgili deneyi mi olan var mı arıza açıyor mu kronik bir sorunu var mo ? Araç D segmenti olduğu için ve donanımlarıyla ilgimi çekiyor. Sizce Bu araç yerine C segmenti daha yüksek modelli bir araç mı tercih etmeliyim ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Bu parça fiyatlarıyla yürek ister
    Insignia Mondeo d segment işi zaten sıkıntılıydı artık ölü
    Sadece yakıt yağ bakımından ibaret değil araçlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2. Alternatif olarak 2016 üzeri Honda cıvıc düşünüyorum şuanki aracımda 2011 cıvıc zaten başka c segmenti önerebileceğiniz araç var mı ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende 2011 1.6 Turbo 180 var. Bu arabaların sadece afl farından 2 tane c sınıfı araba çıkar.

    Bahsettigin 2014 model olan 170'lik motora lpg takmadan, benzinde binecek gücüm var dersen sorun yaşamazsın. Cosmo stil donanım son derece tatmin eder. Düz cosmo da olur, stilde ekstra olarak 19 jant, full deri koltuk, ısıtma, bose ses sistemi vs. geliyor bildigim kadarıyla. Cosmo harici paket asla almayın onu da belirteyim.

    Kronik olarak turbo hortumu vardı önceki kasada. Bunda var mı bilmiyorum varsa onu da sadece yeni ek ile kelepçe yapıp düşük maliyet ile çözüyorlar ve eski halinden daha iyi oluyor.

    Farlar buğu yapar, alır almaz işinim ehli bir farcıda temizliğini, silikonunu yaptırırsan sorun yaşamazsın. Ben yaptırdım 1 tane de beyin yeniledim şükür sorunsuz biniyorum.
    Tek farda 3 beyin var. Led beyni ayrı, afl beyni ayrı, farın kendi beyni ayrı. Farın beyni en pahalısı 1750 lira ama dediğim işlemler yapılırsa dert edecek bir şey yok.

    Otomatik vitesi sorunsuz, kronik problemi yok.

    Nadiren de olsa siyahlarda birkaç kez güneş yanığı gördüm. Bu araçları beyaz renk almak mantıklı, ben de oyle yaptım.

    İç mekanda bardaklık sürgüsü, vites topuzu vs birkaç parça erken yıpranabilir. Fakat bunlar arabanın ömründe 1 kez değişecek maliyeti düşük ve değişimi kolay parçalar.

    Kısacası alınır mis gibi binilir.

    Lpgli alacaksan unut, bu motorun enjeksiyon sistemi önceki kasadan değişik. Lpg ile sorun yaşarsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • BPG2004 kullanıcısına yanıt
    LPG li almayı yada taktırmayı düşünmüyorum yakıt konusunda da trafiksiz ve trafik lambası olmayan bir şehirde yaşıyorum işe gidiş gelişim 24 km gün içerisinde çok fazla km yapan birisi değilim benim için önemli olan uzun yoldaki yakıtı uzun yolda sakin kullanımda kaç Lt yakıyor ? Alırken nelere dikkat etmem gerekir Alacağım araç 115K km de bu km de alınır mı ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • NZ6IRPTGWK N kullanıcısına yanıt

    alacağın aracın km si değil bakımı önemli insignia çok güzel araba

    uzunda kaç yakacagi tamamen senin ayağına hakim olmana bağlı

    100km sabit gidersen 6lt bile yakarsın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NZ6IRPTGWK N kullanıcısına yanıt
    Benim motor 180lik ecotec motor, sizin baktığınız 170'lik yeni SIDI motor. Teknik verilerde benim şehirdısı tüketim sanırım 6-6.5 litre civarı yani sizin baktıgınız araca göre yaklasık 1 litre daha fazla ama fikir verme açısından yazayım.

    Geçenlerde İzmir-Uşak-Kütahya-Bilecik-Bursa-Balıkesir-Manisa yapıp Manisa'dan İzmir'e döndüm. Tam 900km yol yaptım. Giderken 4 kişi ful bagaj, dönerken 4 kişi yarım bagaj. Giderken klima açmadım, dönerken klima açıktı sürekli. Hızım sürekli 100-110 arasıydı. Evden çıkarken dolu depo lpg ile çıkıp bilgisayarı sıfırladım. 900km yapıp gelince depoyu İzmirde tekrar fulledim (böylece dolu depo ile çıkıp yine aynı şekilde yerine koydum) toplam 790 lira harcadım. Aldığım yakıtların fiyat ortalaması tam 10 TL'ydi.
    Yani 79 litre lpg yaktım. Benzine oranlarsak ve lpg'nin litre bazında benzinden %20 fazla tükettiğini varsayarsak 66-67 litre benzin yakacaktım ve 900km için 1.350 TL ödeyecektim. (ort tüketim 7.3 litre benzin olacaktı) Güzergahı, yükü ve benim araçla sizin baktıgınız aracın tüketim farkını hesap edip kabaca bir yorum yapabilirsiniz.

    Yetkili servis bakımlı ve bakım, arıza geçmişini görebileceğiniz bir araç bulabilirseniz tabiki güzel olur. Km olarak da ben en fazla 100-120 bin civarı öneriyorum o modeller için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 11 Ekim 2022; 23:3:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Almayı düşündüğünüz aracın stil paket olmayanını sıfır km olarak alıp 8 yıldır biniyorum. Bu aracın boyu ve ağırlığı sizin ihtiyaçlarınızdan fazlaysa güzel bir C sınıfı da alabilirsiniz. Bunun haricinde bu araç tam anlamıyla bir D sınıfı araçtır. Böyle bir ihtiyacınız varsa tam anlamıyla karşılayacaktır.


    Bu araçta kasa olarak kronik sorun tavandaki yağmur suyu oluklarında boya atmasıdır. Altındaki astar ortaya çıkıyor ve garanti kapsamında onarılabiliyor. Bunu küçük bir kutu boya alıp kendiniz bile yapabilirsiniz. Merak etmeyin bu yüzden tavan boyalı sayılmıyor.


    Motor olarak her küçük hacim direkt enjeksiyonlu motorda olduğu gibi sübaplarda kurumlanma oluyor uzun vadede. Tabi bir de LSPI vuruntusu olabiliyor. Opel bu sorunlar için sonradan yağın ve bujinin tipini güncelledi. Alacağınız aracın ezberden değil doğru parçalarla bakım yapılmış olduğuna emin olun. Yağ Dexos 2 değil Dexos 1 Gen 2 olmalı. Bujinin kodunu hatırlamıyorum ama NGK ve Champion tarafından üretiliyordu en son.


    Bunlar haricinde alacağınız aracın elektronik aksamına mutlaka baktırın. 1-2 küçük tıklama yüzünden bilmemne beynine su gittiyse ve yalandan tamir edildiyse size masraf açması kuvvetle muhtemeldir. Örneğin AFL+ şahane bir far sistemdir ama arıza durumunda farın gövdesi ve beyni epey pahalıdır.


    En son yakıta gelirsem şehiriçinde ipin ucu çok açık; şehrine göre 9 da yakar 13 de. Şehirdışında ise olağandışı durum yoksa kurallara uyarak 7 litreyi pek geçmemesi gerekiyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.