Şimdi Ara

2012 Audi A1 s-line 1.4 tfsi 185ps - Yag eksiltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sahibindende begendigim 2. el bir otomobil icin aracin sahibiyle konustum, her sey tamam benim icin fakat aracin 5000 km'de 2-3 lt yag eksilttigini soyledi. bu normal bir durum mu? normal degilse de cok masraf cikarmadan cozulebilecek bir sey midir? (arac 95bin km'de)


    eger sorun cikarir bu sana derseniz rica etsem bu butcede (75 bin civari) hem a1 civari bir estetige hem de bu model civari bir performansa sahip alabilecegim arac onerebilir misiniz? (otomatik sart)

    tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilzenci -- 3 Mayıs 2018; 21:20:57 >



  • 10 binde 4-6 litre yağ kesinlikle normal değil. Bakımdan bakıma koyduğunuz bütün yağı yakıyor demektir. Normalde motora ve hacme göre değişmekle beraber 10 binde maksimum 1-1.5 lire tüketmesi gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    10 binde 4-6 litre yağ kesinlikle normal değil. Bakımdan bakıma koyduğunuz bütün yağı yakıyor demektir. Normalde motora ve hacme göre değişmekle beraber 10 binde maksimum 1-1.5 lire tüketmesi gerekir.
    evet bana da yuksek geldi zaten bu tuketim, bu yuzden sordum.

    ilk 2 (ya da 3, tam emin degilim suan) bakimi yetkili serviste, sonraki 2 bakimi disarda yaptirmis aracin sahibi. acaba bu yetkili serviste cozulebilecek bir problem midir? cok masraf cikarir mi onu merak ediyorum acikcasi
  • normal değil, motorun reflekte edilmesi gerekir. alternatifler mini cooper s, peugeout rcz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MKVll

    normal değil, motorun reflekte edilmesi gerekir. alternatifler mini cooper s, peugeout rcz.
    o zaman kesinlikle uzak durmam gereken bir arac mi bu? 95 bin km'de motor nasil bu hale gelmis olabilir ki, arac cidden cok temiz gozukuyor

    oneriler icin tesekkurler. rcz 3 kapi ve genel kullanici kitlesini begenmedigim bir arac o yuzden tercih etmem ama mini cooper olabilir inceleyecegim.
  • reflekte veya sandık motor ücretini göze alıyorsanız tercih edilebilir tabiki. bu motorların yağ yakmasındaki en büyük etken zamanında rodajlarına dikkat edilmemesi, tabi kimse 185 hp aracı 2 bin devirde gitmek için almaz devirli kullanımla doğru orantılı şekilde yağ tüketimide artar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım ve hunharca kullanmanın sonucudur, koşarak uzaklaşın o araçtan.
  • 1.4 TSI ların 122 lik versiyonu bile yağ yakarken,180 beygir motordan bahsediyoruz.Motor zaten iyice o hacimden o güç alınca kasılıyor.O motor için hızlı yaşayıp genç ölen bir motor diyebiliriz,100 binden sonrasının garantisi yok,ama çok iyi devirlenir,6000 devire kadar dolu dolu çevirir,o güce göre tüketimi iyidir vs.Ama kasıntı ve doldurulmuş bir motor olduğu için,hem yağda yakıyor,hemde çabuk ölüyor.TSI'ların genelinde yağ yakma olayı olsa da,bu motorda hatsafhada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunlu motor. Geçiniz.
  • Ayni motor gti ve cuprada mevcut.Yag yakan motorlar bunlar normal.Ama o arac icin biraz fazla.
  • 1.8tfsi motorlu a4 e sahibim. Bendede vardı aynı sıkıntı. 6000 liraya pistonlar segmanlar gömlekler sübaplar değişti. Bilimum keçe, yatak ve contalar değişti. 30000 km dir biniyorum ne yağ eksiltme ne bir problem var. Sıkıntısız biniyorum. İlk başta yaptığım masraf biraz canımı sıktı satmayı düşündüm ama iyiki satmamışım. Benim aracın fiyatına piyasada megane golf falan veriyorlar. Tercih meselesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniuye

    1.8tfsi motorlu a4 e sahibim. Bendede vardı aynı sıkıntı. 6000 liraya pistonlar segmanlar gömlekler sübaplar değişti. Bilimum keçe, yatak ve contalar değişti. 30000 km dir biniyorum ne yağ eksiltme ne bir problem var. Sıkıntısız biniyorum. İlk başta yaptığım masraf biraz canımı sıktı satmayı düşündüm ama iyiki satmamışım. Benim aracın fiyatına piyasada megane golf falan veriyorlar. Tercih meselesi.

    "Benim aracın fiyatına piyasada megane golf falan veriyorlar."

    Bence bu lafı çerçeveletip duvara asmak lazım.

    3 senede bir araba yenileyecek kadar ne zaman zengin olduk merak ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EfsaneFocus kullanıcısına yanıt
    Cümle yanlış anlaşılmış. Benim aracım 7 yaşında. Piyasası temizliğine, donanımına göre 70-85 arası. Bu fiyata bir kaç yaşında megane ya da golf alınabilir. Konu üst segment yaşlı araba mı, yoksa alt segment genç arabamı olunca bu yorumda bulundum. Tercih meselesi tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeniuye Y kullanıcısına yanıt
    O fiyata bi kaç yaşında 1.2 benzinli golf bile alamazsın :)

    Bence siz dogrusunu yapmışsınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O motorlarin klasik sorunu baska arac bakin bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.