Şimdi Ara

2008 Yeni kasa Honda Accord

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun zamandır araba arayışı içerisindeyim 520 ydi lagunaydı c5 di derken son olarak yeni kasa bir Honda Accord almaya karar verdim. İlanlara baktım genel olarak 45 binle 65 bin arası modele bağlı olarak değişim gösteriyor. İşin içinde 50bin sınır bütçe girince daha yüksek modellere ve daha düşük km lere bakamadım. Bir araç buldum 50bine araç 200.000 km de Bilindiği üzere ya da benim bildiğim kadarı ile honda benzinli araçlarada motor km yüksekliği çok da büyük sıkıntı olmuyor. Aracın bel altında muhtelif boyalar mevcut değişeni yok trameride 19bin çıkıyor. Araca uzun vadede binmeyi düşünüyorum. Aylıkta tahminimce 2000 km den fazla yol yapmayacağımı düşünüyorum. Malım d sınıfının konforu trtışılmaz. Heleki için içinde Honda olunca hiç tartışılmaz. İşin özü arkadaşlar sizce almalımıyım yoksa hayallerimi törpüleyim 30000 segmentinde bir b sınıfı mı almalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.







  • Kısa süreliğine sahip olduğum bir araçtır.

    Artıları:

    - Donanım konusunda o kadar bonkördür ki, araçla birlikte kitapçık değil, bildiğiniz ansiklopedi veriyorlar.
    - Konforludur.
    - Otomatik vitesini S moda aldığınızda, oldukça eğlenceli bir araca dönüşür.
    - Her Honda gibi, devir çevirirken nazlanmaz.
    - Birçok insanı tatmin edecek kadar maksimum hıza sahiptir.

    Eksileri:

    - Dışarıdan dev gibi görünmesine rağmen, içi o kadar da geniş değildir.
    - Yakıt konusu ciddi anlamda can sıkıcıdır. Yanlış hatırlamıyorsam, şehir içinde 12 litre civarı bir yakıt tüketimim vardı, ki İstanbul'dan bahsetmiyorum.

    Not: Birileri atlamadan belirteyim; Araca kısa süreliğine sahip oldum ve deneyimlerim kısa süreli (birkaç ay) kullanım sonrasında oluştu. Ben yakıt sorunundan dolayı sattım ve benim sattığım adam da yakıtla baş edemediği için, aracı satın aldıktan birkaç ay sonra sattı.




  • Yorumun değerlendirmen için saolasın. Araçta LPG mevcut aldıktan sonrada lpg ilede kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum. O da yetmedi bir yakıt tasarruf cihazları var(hidrojen dönüşüm sistemleri ama bu konuyu tartışmassak sevinirim :D) gideceğim en uzun mesafede ankara bursa olacaktırki o da 3 aydan 3 aya belki onun haricinde yakıtın beni çok da zora sokmayacağını düşünüyorum az km yapacağım için. ev iş arası kullanım bir de arada ankara bursa olacaktır.
  • Fiyat/performans aracı. Donanım olarak baya dolu. Milletin hız sabitleyicisi olmayan bmw'lere 120-160 bin lira verdiği ortamda, hele ki düşük km accord'lar tam anlamıyla kelepir.

    Tüpte gayet iyi tüketimler elde etmek mümkün. Millet o rakamların çok daha fazlasını benzinli tsi ile yakarken , siz 2.0 atmosferik motorun ve tam otomatik şanzımanın keyfini çıkarmış olacaksınız. Bildiğim kadarıyla kronik sorunu da yok aracın. 2.4 accord 190 hp vardı, nice bmw'lerden gözyaşı getiriyordu. 325 ile falan yürüyüp alan bir araç.

    Fakat accord'un km'si biraz daha az olsa fena olmaz. Şu an sıkıntı çıkarmaz evet, lakin sonuçta kullanacaksınız bu aracı, km'si daha da artacak. Değişeni olmadan 19 bin tramer enteresan. Fakat araç d segmenti, o da var. 520, laguna, c5 gibi d segmenti araçlar kullanmış adama b segmenti araç, yürüyen mezar gibi gelir. Bugün 1.4 atmosferik benzinli otomatik b segmenti araçlar şehiriçi 10 yakıyorken, varsın accord 12 yaksın. En azından hem konforlu, hem de gaza bastığında hakkını verir.




  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Valla hocam çok bakındımda km olarak genellikle hep çok. En iyi ihtimalle 150 binler var (daha düşükleri yazmıyorum adamın arabası altın mübarek sanki sıfır araç satıyor yazmış 70bin 90 bin yazanlar var :) ) onlarda bu araca kıyasla değişenli oluyor bel altı komple boyalı oluyor. ben genelde ön kaput değişen araçlara pek sıcak bakmıyorum heleki arıyorum kazalı fotoğrafı yok diyolar iyice kıllanıyorum. 19bin hasar kaydı hep parça parça olmuş 9 hasar kaydı var en büyüğü 12500 tl o da tampon değişti dedi bana muhtemelen tampın ve kapıtın ucu birde çamurluk tamir görmüş o dur gerisi hep 600tl 1000 tl 6 tanesinde böyle düşük fiyatlar yazıyor geri kalan 3 tanedede hiç fiyat yazmıyor. araç tramerde alındığı günden bu güne hep kaskolu kullanılmış.

    Peki ben bir tane daha buldum araç o dan heralde 55 e bırakır gibime geldi aracın 5000 tl trameri var onun dışında 140binde ve lokal olarak boyanması gereken yerleri mevcut (sanayide 250 yi geçmeyecek kadar az) 55 e bunumu almalıyım ki 5 lirasınıda artık kredi çekmem gerekecek yoksa 200bindeki ilk yazdığım araçmı.




  • Selamlar Hocam,

    4 senedir kullandıgımız araç. 12500TL'lik hasarı soruşturursanız iyi olur. Bizimde ufak bir kazamız olmuştu. Ön tampon ve ön ızgara değişti.Kaputun ucu boyandı.Park sensörleri değişti. 7bin küsürlük bir masrafı oldu. Yaklaşık 2-2.5 sene önce yetkili serviste değişti bu parçalar. Bunun dışında yukarıda yazan arkadaşların dedikleri doğrudur. Benzinde kullanmak ozellikle litre fiyatının 5.25 TL civarı oldugu bir ekonomide cidden yorabilir. Ama LPG'ye uyumlu, sorun çıkarmaz.
  • valla hocam anladığım kadarıyla pişman olmuycam araçtan uzun vadede de kullanmayı düşünüyorum. İlk araçtan vazgeçtim diğer söylediğim aracı bu gün ekspertize sokcaz :) sıkıntısı yoksa alcam
  • hocam bende bu araçlara kafayı taktım...6 ay sonra da olsa kımsetse alacağım bende en fazla 60 bine kadar bütçe ayırabiliyorum...4-5 binlik hasar kaydına takılmam..sadece motor-şanzıman-yürüyen sıkıntısız ve iyi durumda olsun yeterli...
    şöyle bir ilan var;
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-orjinal-km-sorunsuz-pazarlik-yok-424248710/detay/

    buda göz önünde bulunsun...ekspertiz yaptırıp 53-54 e anlaşılabilir...
  • Arkadaşlar hayırlısıyla bu gün kaporasını verdik araç çok güzel kusursuz gibi bir kaç kapılarda sürtmeler mevcut onlarada kaplama yaptırmayı boyatmamayı düşünüyorum. Ghostiki gösterdiğin araca bende baktım lakin kaporta boyalı olması kafama çok takıldı o yüzden 56 bin verdik bi tane aldık bakalım. Umarım sanada nasip olur
  • benimle aynı yaşta
  • KaTiL BurAK 2008 kullanıcısına yanıt
    8 yaşında mısın sen ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StarSOzi -- 28 Nisan 2017; 15:16:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StarSOzi

    8 yaşında mısın sen ?

    9 olcam 2 ay sonra
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.