Şimdi Ara

2008 MODEL 3000 KİLOMETREDE C4 SEDANDA YAŞADIĞIM REZALETE BAKIN...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 28 nisan günü, yeni aldığım sedanla ilgili olarak açıklamalarda bulunacağım.bomba ama çok kötü rezalet olaylar yaşadım...yarın görüşmek üzere..



  • Umarım yine bir servis rezaleti değildir. Artık bıktık servis rezaleti duymaktan. Hiç adam gibi bir servis kalmadı şu ülkede...

    Ama 3000 km'de araçtan kaynaklanan bir sıkıntı gibi geldi bana.. Hadi hayırlısı..
  • KONUMA BAŞLAMADAN EVVEL BUNU ÇOK DİKKATLİ OKUYUNUZ LÜTFEN ARABA ALIRKEN DİKKAT EDİN PARAYI SOKAĞA ATMAYIN RİCA EDİYORUM...
    YAKLASIK 1 AY EVVEL MOTORDAN ISLIK SESİ GELMEYE BAŞLADI.ARABAM CİTROEN 2008 MODEL SEDAN DİZEL 3000 KMDE..SÖNMEZLER DENEN ERZURUMDAKI CİTROEN SERVİSİNİ ARADIM.GÜYA USTABAŞI DEDİKİ BU NORMAL SES ISLIK SESİ..1.2.3.4. VİTESLERDE GAZA BASTIKÇA ARTAN SES..KULAĞI RAHATSIZ EDECEK ŞEKİLDE..HDI MOTORLARDA NORMALMİŞ???ERZURUMDAKİ SERVİS..??SERVİS DENİRSE TABİKİ..REZALET..NEYSE BEN ARABAMLA GUMUSHANEDEN YOLA CIKTIM VE YAKLASIK 1000 KILOMETRE BU SESLE GİTTİM KONYAYA KADAR..NEYMİŞ NORMAL ISLIK SESIYLE..KONYADA SERVISE GITTIM 3000 KM BAKIMI İÇİN..USTA DUYAR DUYMAZ ARABAYI MARŞINI KAPATTIRDI..VE DİREK BU SES TURBODAN
    GELIYOR DEDİ..TURBOYA BAKILDI TURBONUN PERVANESİ KANATLARI EĞİLMİŞ..SEBEP??SEBEİ HORTUMDAN KOPAN LASTİK PARÇASI..PERVANEYİ EĞİYOR..3000 KMDE SAYIN ARKADAŞLARIM REZALETE BAKIN..40 MILYARLIK ARABA BUNLAR..VE ERZURUM SERVİSİ BUNA NORMAL DİYOR..DAHA REZALET BITMEDI YENİ BAŞLADI İİ DİNLEYİN..EVET TURBO ELLERINDE YOK DEGISMESI GEREK,GARANTİ KAPSAMINDA..GELMESİ NEYMIS 15 GÜNÜ BULURMUS..AİLE PERİŞAN..KONYADA KALMAK MECBURIYETI ÇOLUK ÇOCUK...AMA KONYA SERVİSİ BİR İYİLİK EDİYOR BU TARIHI ERKENE ALMAYI BASARIYOR YAKLASIK 5 GÜN..OLAY CUMARTESİ YASANIYOR ÇARŞAMBA HALLOLUYOR..VE BANA DENIYORKI EGERKI ARABANIZ YOLDA KALSAYDI SİZE ARAC KİRALARDIK,OTEL PARASI VERİRİDK..AMA SERVISTE TESPI ETTIGIMIZ İÇİN MALESEF ARABANI BURDA TUTACAGIZ VEREMEYIZ VERIRSEK SORUMLULUK KALKAR..İÇİNDE TATILE CIKARKEN ALDIGIMIZ ESYALAR VS..REZİLLİK..CİTROENMIİ SEDANMIS HDI MOTORMUŞŞ...BIRAKIN ARKADAŞLAR.BENIM ARABAMIN TURBOSU 3000 KILOMETREDE ZARAR GORUYOR VE BANA GARANTI KAPSAMINDA ARAÇ BİLE KİRALAMIYORLAR..BIKTIRILDIM AÇIKÇASI..HERŞEYE RAĞMEN KONYADAKİ SERVİSE ERKEN HALLEDEBILDIKLERI ICIN TESEKKUR EDERIM..SORULARINIZ VARSA CEVAPLAMAYA HAZIRIM..




  • maalesef böyle c4 alırsam bunları bile bile alacam :( acıkcası insan o kadar para veripte kendi parasıyla rezil oluyor ama bu sadece citroende değil tüm markalarda böyle. Türkiyede kanunlar tüketiciyi korumada yetersiz bence.
  • Aynı ses arkadaşın c3 dizelde de geliyo onun arabası da 2500kmde filan. ses artmaya baslayınca uyarmıştım onu eskiden bu kadar ugultu yoktu diye ama o bana normal abi yok bişey diyince ben de ısrar etmemiştim. tekrar uyarıyım bari yolda kalmasın. gerçi yolda kalsa bi de dert kalmasa bi dert nası işse baska bile araba tahsis etmemişler
  • Ya artık bunu gördükten sonra araba fabrikadan çıktığında test etmediklerini anladım. Hani son test yapılıyordu. Durup dururken mi o hortumun bilmem nesi turbonun pervanesine sürttü.
  • arıza niye c4 ün kronik sorunuymuş gibi yansıltıdı anlamadım...her araçta olabilir bu sorun..3000 km de diye 40000 ytl diye arıza yapmayacak diye bir kayide mi var?

    ayriyeten fransız arabalarında(renault hariç) parça sorunu malüm..herhangi bir parçayı bile fransadan spariş ediyorlar...
  • C4 sedan brezilya üretimi benim bildiğim kadarıyla, yani bazı parçaların kalitesinden şüphe duyulabilir. Gerçi bu münferit bir olay da olabilir ancak görmezlikten gelinemez. Citroen bu arabayı Türkiye paarına biraz apar topar soktu hatta avrupadan önce ilk ülkemize geldi. Sanki son testleri yurdum insanı üzerinde yapılacakmış hissine kapılmıştım o zamanlar
  • SAYIN TACOX ARKADAŞIM SORUN SÖYLEDİĞİN KADAR BASİT OLAY DEĞİL..YAŞAMADIĞIN İÇİN SANA KOLAY GELIYOR..SORUN BENIM BAŞKA MEMLEKETTE OLMAM VE BANA BU SORUNUN GARANTİ DAHILINDE OLMASI SEBEBIYLE ARAC KIRALANMAMASI ..SONUCTA BU KUL YAPIISI HERHALDE SORUN OLABILIR..AMA SERVISIN DEYIMIYLE BU PARÇA HORTUM ÇOK BASİT YAPILMIŞ VE KOPMUS TURBONUN PERVANESINI EĞMİŞ.GÖZ ARDI EDİLECEK GİBİ DEĞİL.AYRICA İLK SERVİS BAKIMINA GÖTÜRÜDÜĞÜMDE TÜM PLASTİK AKSAM OYNUYORDU SEBEBIDE BU ARABALARI TÜRKİYE ŞARTLARINA GÖRE YAPMIYORLARMIS DÜZ ASFALTTA KULLANILMASI GEREKIYORMUŞ LAFA BAK....
  • Selçuk Bey öncelikle geçmiş olsun.

    Mağduriyetinizi anlıyor, size %100 hak veriyorum. Gerçekten insanın başına böyle birşey gelmediğinde anlaması çok zor. Özellikle de çoluk, çocuk bir seyahate çıkıyorsunuz ve seyahate çıktığınız aracınız 0 km bir otomobil.

    Olay olmuş bitmiş ve sizin memnuniyetiniz geçte olsa sağlanmış. Siz yine de "sikayetvar" gibi siteler aracılığıyla şikayetinizi bildiriniz. Kiralık araç konusunda da ben böyle bir saçma uygulama görmedim. Yolda kaldığınızda araç kiralanıyor, türlü diğer yardımlar yapılıyor ancak serviste tespit edildiğinde bunlardan mahrum kalıyorsunuz. ŞİDDETLE KINIYORUM. Çünkü bu ucu çok açık bir uygulama. Siz Konya.ya 50 km mesafede bir yerde durup citroen desteği aradığınızda en yakın servis gelecekti ve muhtemelen arıza tespiti için aracı servise kadar gidebilecek vaziyetteyse götüreceklerdi ve arıza tespiti yine serviste yapılmış olacaktı. Böyle saçma birşey olur mu? Sizin mağdur olmamanız için aracın çekilmesini gerektirecek bir arıza mı olması gerekiyor yani. ALLAH (c.c) hiçbirimizin başına böyle bir sıkıntı vermesin.

    Erzurum servisine de yuh diyorum başka da birşey diyemiyorum. Islık sesi hem de kabinden duyulacak kadar net geliyorsa bunu bırakın servis elemanlarını arabadan birazcık anlayan biri bile anlayabilir. En azından normal olmadığını anlayabilir. Islık sesinin sübap ya da egzantirik, triger, şanzuman, aks, diferansiyel ya da da egzostan gelecek değil ya.

    Malesef C4 Sedan.ın apar topar sırf biraz pazar payı elde etmek için sunulduğuna ben de inanmaya başladım. Özellikle Avrupa.dan önce bizde piyasaya sunulması bu ihtimali güçlendiriyor ve yine malesef ki sizin anlattığınız soruna benzemese bile çevremde C4 Sedan.la ilgili problemleri görmek beni endişelendiriyor.

    Umarım C4 Sedan aracınızın başına gelenler bununla sınırlı kalır. Bir şekilde mağduriyetiniz giderilmiş ve fazla sıkıntı çekmemişsiniz ama yarın bir gün garanti süreci bittiğinde sıkıntı yaşamayacağımızı kimse garanti edemez.

    Benim tavsiyem maddi imkanlarınız çerçevesinde garanti süresi kapsamında mümkün olduğunca fazla km. yapın çünkü C4 Sedan bu anlamda kendini kanıtlamış değil bence. Ne kadar fazla km yaparsanız muhtemel sorunlar o kadar çabuk sizi bulur (bulmayabilir de) ve garanti kapsamında değişimi ya da onarılması mümkün olabilir.




  • YAVUZ KARDEŞİM AĞZINLA BİN YAŞA AYNEN OLAYI ANLAMIŞ VE İDRAK ETMİŞİN..BAŞKA SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM..EVET HAKLISIN ÇOK KILOMETRE VE BINECEKSMEDE GARANTISINI UZATCAM.CUNKU TURBONUN MALIYETI 4.200 YTL ..BIR DAHA BOZULMAYACAK DIYE BISEY YOK..AMA ŞU VAR ARAÇ YAKIŞI ÇEKİŞİ VİRAJLARDAKİ YOLA TUTUŞU DA GÜZEL BUNUDA BELIRTMEK GEREK..UZUN YOLDA 99 SABİT HIZLA 4.3-4.7 LİTRE GİBİ YAKIŞI VAR..HIZLANMASI SOLLAMALARDAKİ ATİKLİĞİDE AYRI..AMA SERVİS VE BU BUNA BENZER OLAYLARI BERBAT..
  • EN BAŞTA YAZMIŞTIM UMARIM YENİ BİR SERVİS REZALETİ DEĞİLDİR DİYE AMA MAALESEF ÖYLE ÇIKTI. ÇOK GEÇMİŞ OLSUN, UMARIM BUNDAN BÜYÜK SORUN ( BUNDAN DAHA BÜYÜĞÜ NASIL OLUR ONU DA BİLMİYORUM AMA ) YAŞAMAZSINIZ..
  • Bu arada garantisi biten ve Citroen turbo dizel kullanan arkadaşlara hatırlatmak isterim. C3, C4 ve C5 turbo dizel araçlarımızda Garett turbo üniteleri kullanılmaktadır. Bir problem durumunda garanti kapsamındaysa problem yok ancak garanti kapsamında değilse de servise mahkum olmak zorunda değilsiniz. Servis bu tip işlerde inanılmaz parça ve işçilik fiyatları istiyor. İşin aslı biz servise de mahkum değiliz çünkü Garett ya da başka bir marka turbo ünitesi Türkiye.de satılmakta ve mümkünse tamiri de yapımaktadır. Hatta Selçuk Bey yukarıda 4.200 YTL gibi bir rakam telafuz etmiş ben buna inanamadım. En fazla işçilikle birlikte turbo ünitesinin komple değişimi 1.250 YTL olur.
  • Evet açıkcası bende o fiyatı duyunca şok oldum. İsim vermek istemem ama İstanbulda bir arkadaşımın ki garanti kapsamında değiştiğinde 2500 YTL tuttuğunu belirtmişti. Bizde dışardan araştırdığımızda 900 YTL gibi bir fiyata Garret GT15 modelini bulmuştuk. Yavuz bey e kesinlikle katılıyorum.
  • FİATINI TUTTURABİLDİKLERİNE GÖRE SATIYORLAR DEMEKKİ.BEN BU KADAR MÜŞTERİYİ SÖĞÜŞLEYEN SERVİS AĞI GÖRMEDİM..SİZCE CİTROENDEKİ SORUN NEDİR..BİRDE BAYİLER ARASINDA ARACLARDA FİAT FARKI ÇOK FAZLA YAKLASIK 4 MILYAR OYNUYOR REZALETİN BAŞKA BOYUTU BU..
  • arkadaşlar servis olayını bir de Opel sahiplerine sorun dinledikten sonra kendi halinize sevinirsiniz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nouma35

    arkadaşlar servis olayını bir de Opel sahiplerine sorun dinledikten sonra kendi halinize sevinirsiniz


    Valla bizim astranın bakımı hep özel opel servisinde yapıldı. CarbonClean diye bişi yapıolar her servisten sonra araç birden canlanıyo maşallah. Ama tanıdık servis ondan mıdır bilmem henüz bi sorunla karsılasmadık..
  • bende istanbulda citroen yetkili servisinde çalışıyorum.Bu turbo olaylarına gelince Acaba ne kadarturbo kullanımı hakkında bilgi sahibiyiz merak ediyorum.
    Turbolu araçlarda siz aracı hemen marşa basıp gidiyorsunuz sonra stop ederken hemen aracı park edip motoru stop ediyorsunuz.Bu şekilde kullandığınız zaman turbo pervanelerinin içindeki eksoz gazları dışarı çıkmıyor ve turbonun içinde kalıp kurumlaşıyor ve kurumlaşan gazlar zamanla pervanenin yamulmasına vede turbodan ses gelmesine neden oluyor.Sonuç olarakta kullanıcı hatası oluyor.
    Lütfen turbo kullanımı hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olalım ve ilkj çalıştırmada ve stop etme esnasında aracı 2 dakika rölantide bırakın.Bu şekilde yapılırsa arata turbo ıslık sesi olmayacaktır.
    iyi günler
  • evet haklısın turbo kullanım özen ister..ama bu olay turbo kullanımıyla alakası yok..plastık hortumdan parça kopmus bu da turbonun pervenesının eğmiş..olay tamamen üretim hatası malesef ..birde citroen bayılerınde fiat farklılı bıktırdı benı.ben 41.000 ytl e aldım ama suan 38.000 ytl ye bıle alan var ayıptır gunahtır ınsanları kazıklamaya gerek yok..cıtroene bınecegım ama her zamanda kötüleyecegım kusura bakmasınlar..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: drselcuk

    evet haklısın turbo kullanım özen ister..ama bu olay turbo kullanımıyla alakası yok..plastık hortumdan parça kopmus bu da turbonun pervenesının eğmiş..olay tamamen üretim hatası malesef ..birde citroen bayılerınde fiat farklılı bıktırdı benı.ben 41.000 ytl e aldım ama suan 38.000 ytl ye bıle alan var ayıptır gunahtır ınsanları kazıklamaya gerek yok..cıtroene bınecegım ama her zamanda kötüleyecegım kusura bakmasınlar..


    Benim bir sorum olacak çünkü sorularınız varsa cevaplamaya hazırım demişsiniz.
    Öncelikle geçmiş olsun. Böyle bir durum başınıza geldiği için gerçekten üzüldüm. Özellikle ailenizle birlikteyken ve evinizden uzak bir yerde bu durumla karşılaşmanız daha da üzücü.
    Sorum şöyle: Bu yaşadığınız durumu forumdaki kişilerle paylaşmak için yeni bir konu açmanıza rağmen (ki bence çok da iyi yapmışsnız) neden farklı konulardaki paylaşımların altına da zaman zaman aynı metni bıkmadan usanmadan ekliyorsunuz? Zaten bu konu ile ilgili bir başlık varken başka bir başlık altında tartışılan yada paylaşılan konuların altına bu ilgisiz yazıyı neden ekleme gereği duyuyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sineks -- 8 Mayıs 2008; 16:10:26 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.