Şimdi Ara

2. El araç almayın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
5
Favori
16.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok uçuk rakamlar yazanlar var, onlara istenen söylenebilir lafım yok fakat kendimden örnek vereyim;


    7 yıldır kullandığım aracıma belirlediğim rakam 700bin tl. Ki sarı sitedeki ilanların çok çok altında. Almayı düşündüğüm aracın başlangıç fiyatı 990bin tl. Sizin mantıkla bakınca 7 yıllık araca 700bin vereceğime 990 a sıfırını alırım. Yalnız öyle olmuyor. O başlangıç fiyatı 990bin olan aracın üst donanımına aldıgım fiyat 1390tl. Araçlar düşüyor mantığıyla Aralığı bekleyeyim derken 1390bin oldu şuan 1480 bin. Bu verdiğim rakam da 100bin takas desteği vs vs ne var düşmüş hali bu arada. Takas dedikleri takas fln değil bana kalırsa aldatmaca. Başka yerde satsanda aynı indirimi alıyorsun zaten. Benim düşüncemdir indirim yok algı var.

  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    20 yaşında ki 206 ya 400 bin veren dönsün ilanlara bi baksın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 750’ye manuel polo verdiler geçen ay 2023 model 0 km. İlla da Otomatik olsun demeyen için çok iyi bir fırsattı. Bu fiyata 0 km araç varken ikinci ele dönüp bakılmaz bile. Adam 2016 model 80k deki aracına 800 yazmış astra edition plus manuel. Kusura bakma satamazsın dedim polo yu söyledim kim ne yapsın senin 80k 2016 aracını dedim zoruna gitti. O B hatcbackmiş bu C sedanmış kıyaslanamazmış falan filan. 2 aydır satamıyor burnundan da kıl aldırmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thekanarya -- 11 Aralık 2023; 15:10:52 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İkinci el otomobil fiyatları kanunla standarda bağlanmalı (detaylı anlatım) -https://forum.donanimhaber.com/ikinci-el-otomobil-fiyatlari-kanunla-standarda-baglanmali-detayli-anlatim--156492854

    Almamakta bir çözüm tabii.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    herkes sıfır ister :D

  • Yanlış bilgi vermeyelim. Oyak indirimli bile meganı 1250 asagisina vermiyorlar. 3 bayi gezdim. Dediğiniz fiyata veren varsa bayi bilgisini özelden yazın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç gündür megane icon soruyorum en dip rakam 1.160 bulabildim peşin.

  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt

    Renault abc kağıthane 1.170 kırmızı elinde var.mavi gelecek.stepneli.

    Renault çetaş sultangazi 1.175 beyaz ve gri gelecek stepneli.

    Renault buhari 1.160 renk konuşmadım.

  • M0meNtS kullanıcısına yanıt

    sıfır almayı enayilik gören çok. uygun düşürürsen 2. elde güzel fırsatlar var aslında ama yakalamak lazım.

  • Dün aracımın devrini verdim. Cumartesiden beri araç bakıyorum. Bayilere de gittim.Benim baktığım araçlardan 2023 Corsa Ultimate liste fiyatı 1.200.000 bayide olsun 1.100.000 TL. Sarı sitede 950-1.000 arası makyaj öncesi versiyonlar var. Makyajlı Clio Evolution paket metalik renk+jant opsiyonlu 887-889 fiyat aldım. Evolutiondan daha donanımlı olan makyaj öncesi İcon 2023 model 8.000 km deki araç 850 ye satılmış. Yakın fiyatlara 2023 İconlar var. Alalım mı almayalım mı? Ayrıca 875e style mtyle yok. Bırak styleı jump bile alamazsın o fiyata. Hyundai İ20 bayon ve i10larda liste fiyatından 1 kuruş dahi indirim yok. Ha şu var ikinci elde en saçma fiyatlar yerli üretim hyundailerde. Makyajla i20ye dijital göstergeler çarpışma önleme vs ek özellikler gelmiş olmasına rağmen halojen farlı analog göstergeli çarpışma önleme vs hak getire paket style i20 leri liste fiyatından itelemeye çalışıyorlar. Allah akıl fikir versin ne diyelim. Şu an ki style makyaj öncesi eliteten bile daha iyi özelliklere sahip(sunroof hariç)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    yeni elektrikli doblonun fiyatı 1.600 bin 😆

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ben de 2.el aldım hemde pert kayıtlı..para yok napalım 50 bine almıştım 2017 de.. 2.0 motor ..araç bir sorun çıkarmadı ama mtv artıkça artı.. vergiler ...

  • TSuNaMi_ kullanıcısına yanıt

    Bunu yazmak için gelmiştim ben de. Başlığı açan arkadaş kötü modeller yazmamış aslında ama Ekşi'de falan 2. el almayın gidin i10 alın sıfır alın yazan geri zekalılar görüyorum. 3-4 sene sonra o aracı yenilemek, büyütmek istediğinde ölü fiyattan gidecek. 700 küsüre i10 alacağıma 5-6 yaşında daha üst segment 2. el alırım. 2 sene sonra benim araç misal 850 olurken i10 800 bin anca olacak.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    2015 de sıfır Opel astra araç aldım .Aldıktan 2 ay sonra yolda viraja girdiğim an sağ tekerlek jant ile çıktı gitti.Önce su kanalı oradan kaldırıma girdim sürücü hava yastığı hariç araçta var olan bütün hava yastıkları açıldı.(Yıllarca bu işin davası sürdü opel sorumluluk almadı başka mesele) Ben bu aracı sigorta şirketine sattım tek taraflı kaza olduğu için sadece kasko ödeme yaptı.2016 yılında beni aracı yeni alan şahıs aradı abi merhaba bu arabada sadece sürtme var demi diye.


    Şimdi aracı sigortaya satarken aracın değeri 59 bindi tamir masrafı 43 bin tutuyordu o yüzden pert kaydı yapıldı. Aracı alan kişiye araç su kanalına girdi kapıları sürttü o yüzden 2 kapı değişti tamponlar yeni takıldı demişler.Hatta araç ile ilgisizliği şöyle anlayın koltuk arasından benim iş kartımı bulup oradan telefon ediyor.Sigorta şirketi pert kayıtlı aracı pert kayıtsız 2 kapı değişen diye satmış. (Hani komedi meselesi sigorta şişirmesi pert kayıtlının tersi ) . Opelden aldığım paranın üstüne ekleyip aynı dönem kızdım yeter artık diye 118i bwm almıştım alırken ekspere soktum 0 boya kusursuz vb. Aracı satarken ön tampon full boyalı kapı sök tak çıktı. (araç 1 yaşındaydı ben sattığımda 2 yaşındaydı 1 yıl bindim benden başkası sürmedi )





  • zwanzig kullanıcısına yanıt

    Elazığ bayisi iki hafta önce o fiyata icon paket veriyordu hocam. Güncel fiyatı bilmiyorum ama


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Max Damage M kullanıcısına yanıt

    Herkesin bakış açısı farklı, bence de bu paralara gidip 2. el araç alanlar geri zekalı.


    Malum sitede bmw 3 serisi en ucuz 2700 sıfırı daha uygun, buna bakmış olduğum için örnek vereyim, Hrv-golf-a3-passat-omoda-b200-a serisi-bmw 1- bmw x1-xc40 vb. bir sürü araç dahil benzer durum var.


    Türkiyede insanlar sıfır araç fiyatına bakınca 2. el fiyatının ne olması gerektiğini bilmiyor. Örnek vermek gerekirse sıfırı 1,3m araçın 1 yaşında 10-20 bin km de ki 2. eline 1200-1250 verip alanlar var. Olması gereken fiyat araçın temizliğine göre 1m-1,1 m bandındadır.



    Forumdan bir arkadaş liste fiyatı 2,1 m olan aracını aynı fiyattan ilana koydu, sanırım 3 ay sonunda 1,9 m a sattı (bir ara 2 m teklif almış vermemiş ) ve bu rakama satarken piyasa çok durgun anca verebildim diyor.


    Araç 1 yıl kullanılmış, liste fiyatından %10 indirim yapılsa satmış olduğu fiyata düşüyor zaten.



    Bu konuda kimse kimseyi ikna edemez belki ama son cümle türkiye de acil nakite sıkışmış kişiler bile araçlarını normalde olması gereken fiyattan yükseğe satıyor ve alan oluyor.





  • desert@eagle kullanıcısına yanıt

    Desertim hakli tup taktirmasi para, plakasi ruhsati cikarttirmasi sifir araba dururken niye 2.el aliyor millet hayrina mi ? Bugun polis basmufettis emeklisi birisi emekli ikramiyesiyle dacia sanderoya biniyor 2.el 1.5 dci parayi kolay kazananlarda buradaki sari sayfalardakiler sifir alir adam 35 yil devlete hizmet ediyor aldigi 1 ev 1 dacia sandero nerede yasiyor bunlar uzayda mi  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolf1907 W kullanıcısına yanıt

    Aynı şeyden bahsetmiyoruz yalnız.


    Kimseye sıfır fiyatına aynı aracın 2. elini al demiyoruz zaten kimse de gidip almaz.


    700 küsüre sıfır i10 alacağıma daha üst segment 2. el alırım diyorum.


    İkisi aynı şey değil.

  • Max Damage M kullanıcısına yanıt

    Bende şunu söylemeye çalışıyorum, söylediğiniz mantık TR şartlarında mümkün değil. 700 bine sıfır araç yerine 2. el diyince üst segment diyince çok saçma yaşlı, km yapmış üst segment araba alıyorsun. Onurun yerine 150-200 daha verip bir üst segment araç bakılması tarafındayım.


    Bizde maalesef maddi durum çok farklı psikolojiye itiyor insanları. Şuan 700-800 bütçem var desem bir şekilde zorlayıp sıfır otomatik polo alırım. Yoksa da araç almam bütçeyi arttırmak için beklerim.

  • Şuan hiçbir araç ederi değil maalesef sadece borsa misali belli bir kitle parasının değerini korumak için çöp arabalara üç yüz beşyüz bin bayılıyor başka bir şey değil ve buna sadece exper dükkan ları ve oto sanayi esnafı seviniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.