Şimdi Ara

2. el al sat ile para kazanmak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
3.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu 2. el alış satış nasıl?? kazandırır mı yoksa boş iş mi? Bana boş iş gibi geliyor. Bi malın fiyatı 5 liraysa 5 liraya alırsın 6 liraya zor satarsın, 6 liraya alan kişi 7 liraya satamaz. Millet bunun ticaretini yapıyor ama anlamıyorum nasıl oluyor? Biraz açıklar mısınız?



  • Hemde ne paralar kazanılır. Yapacaksın parana göre filtre mesaj arama 15 20 pazarlik koparacaksın. 2 kisi gidip arabayi expere sokup uzerine yok surasi cizik yok burasi ezik 3 4 bin daha pazarlik yapacaksin yüzsüz gibi sonra alıp 10 15 uzerine koyup satacaksın. Ha bu tipler genelde arsız yüzsüz tiplerdir kovarsın yüzüne gülerler salak salak birde malını yargılarlar sanki değerleme onlara aitmis gibi. Insanlar bosuna galeriye bayiye vermiyor yok paraya arabalarını.
  • Hemde ne paralar kazanılır. Yapacaksın parana göre filtre mesaj arama 15 20 pazarlik koparacaksın. 2 kisi gidip arabayi expere sokup uzerine yok surasi cizik yok burasi ezik 3 4 bin daha pazarlik yapacaksin yüzsüz gibi sonra alıp 10 15 uzerine koyup satacaksın. Ha bu tipler genelde arsız yüzsüz tiplerdir kovarsın yüzüne gülerler salak salak birde malını yargılarlar sanki değerleme onlara aitmis gibi. Insanlar bosuna galeriye bayiye vermiyor yok paraya arabalarını.
  • Sanırım olay tamamen zamanla alakalı. Acelesi olup, piyasadan 5-10 bin lira (veya arabasına göre daha çok) aşağı verenden alıyorlar. Sonra açıklamaya "keyfi" yazıp piyasasından satıyorlar. Bir de alıcı karar verirken her zaman sadece piyasaya bakmıyor. Örneğin İzmir'de oturan adam, atıyorum Van'daki aynı arabadan 2-3 bin lira daha pahalı olmasına bakmıyor eğer İzmir'de varsa o araç. Taa oraya gideceğine biraz daha yüksek fiyattan oturduğu şehirdeki arabayı tercih ediyor. Fark çok yüksek değilse ben de öyle yaparım.


    Bir de piyasanın devamlı yükselmesine dair şöyle bir varsayımım var.


    Şimdi piyasası ort 220 Bin olan bir arabayı düşünelim. 210'a, 220'ye ve 230'a ilanlar var.

    Diğer ilanlar aylarca dururken 210 olan, 211, 212 olan kısa sürede satılıyor. Geriye 220 bin ve 230 bin civarındaki ilanlar kalıyor. Arabasını satmaya karar veren kişi bunu görünce 225'e ilan koyuyor. 220 olanlar en ucuz fiyat olarak kaldığı için onlar da satılıyor. Böylece piyasa 230'a çıkmış oluyor. Böyle böyle ucuzlar satılıp pahalılar kaldıkça piyasa kendini yukarı taşıyor diye düşünüyorum. Son bir kaç hafta içinde euro düşüşte olmasına rağmen baktığım arabanın fiyatı bu şekilde yükseldi çünkü. Favorilerimdeki piyasadan ucuz olanlar satıldı ve yerine yenileri gelmedi. Yeni gelen ilanlar hep daha yüksek fiyattı.





  • Cordarone kullanıcısına yanıt
    bu şekilde olsa 2. el fiyatları 0 fiyatını geçerdi diye düşünüyorum ama doğruluk payı yok değil sanki. Bilemedim şimdi bak :D
  • Bu is dürüst esnaf icin gelir kapısı olamaz para kazanamaz. Km düşürenler vb hile hurda isleri cevirenler "kazaniyorlar"
  • mümkün

  • Yüzsüz olursan, çakal olursan, işi gücü olmayan boş adam olursan mümkün. Ha ben böyle yüzsüzler "yok şurası boyalı, yok burası çizik" demeye başlarsa anında kapıyı gösteririm kovarım o ayrı. Yani benim gibi adamlardan para kazanamazlar, ama arabada boyayı bir halt sanan oto pazarı cahili tiplerden para kazanırlar.

  • Cordarone kullanıcısına yanıt
    2.el Arabaların fiyatını belirleyen 2 madde vardır;

    1. Sıfır araba fiyatı
    2. Fabrikaların üretim gücüne olarak bulunabilirlik (bu pandemiyle beraber kendini gösterdi)

    Bir aracın bayide sıfırı 230 bin tl ise ve bulanabiliyorsa düşük model yıllıları ve kilometrelileri aşşağı doğru sıralanır, e diyceksiniz sıfırı yoksa o segment o yıldaki diğer araçlara göre piyasa oluşur ama eğer araç bayide bulunamıyorsa kara borsa vari bir fiyat oluşur ona göre de 2.el fiyatları da artış gösterir.

    Bir araba bayide 0 olarak 200 bine bulunabiliyorken kimse 5.yaşındaki 100 bin kmdeki haline 190 vermez. Bu cok nettir. Olay sıfır araba fiyatlarında bitiyor. Birde pandemi özelinde araç bulunabilirliğinde
  • Ya aslında bu konularda maharetli bir üye var. Mention yapsam mı bilemedim.   Galerici ağzıyla kendisini "bilen bilir" diyeyim.  

  • Komşumdan biliyorum adam köşelik şimdi 2-3 yıldır galerici oldu artık...

    Amcamınoğlu batırdı, memurdu...bilmeden aldığı araç hasarlı çıktı o da başkasına sattı. Sattığı adam belalı çıkınca d*ötü zor kurtardı, neredeyse boşanıyordu.

    İş arkadaşım en az 10 tane araçtan iyi para kazandı. Sonuncusu Passat DSG arızası verince güç bela toplayabildi kendini... Emekler boşa...

    Aslında araba mekaniğinden aşırı anlamak lazım,
    Yetemediğin yerde bir tamirci tanıdığın olacak ki seni biraz idare etsin. Burası önemli, komşum tesisatı kurdu böylece çene de var adamda köşelik...
  • alandan zorla mı alıyor.

    satana zorla mı satıyor.


    insanları rahat bırakın.

    üzerime tescilli 7 senedir aracım var. daha muayene istasyonuna gitmedim. zamanı gelince satılır.

  • Kazanırsın mesela araba al bugün 10 mu hemen aldığın gün 12 ye koy ilana biraz bekle Zaten piyasa 2-3 haftaya 12 ye gelir sende satarsın

  • Ahlak seviyene bağlı olarak geçici zenginlik elde edecek para kazanabilirsin.
  • Tam bir ahlaksız düzenbaz işi. Günümüz Türkiyesinin özeti resmen bu iş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Savunmadım Çıkar Göster

    Ya aslında bu konularda maharetli bir üye var. Mention yapsam mı bilemedim.   Galerici ağzıyla kendisini "bilen bilir" diyeyim.  

    @atrix1212 diyelim konu kapansın   .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 31 Ağustos 2021; 0:7:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blueSKYLINE

    @atrix1212 diyelim konu kapansın   .

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-pazarliksiz-73.000-tl-dahasi-yok-2015-symbol-936801381/detay


    72 ye bitti.

    vade ekım sonuna kadar

    hedef 78-80.

    eee aaa araba lazım abi yow.





  • atrix1212 kullanıcısına yanıt

    Muayenesiz nasıl geziyorsunuz onu merak ettim?

  • en basitinden küçük burjuvaziyi ile youtubeda. iki genç şahin torosla başladı, 2 senede geldikleri yer land roverlar volvo xc90lar bmw 3.20dler

  • Şu an ülkenin %80 inin yaptığı vergisiz, haraçsız %100 kar bırakan bir ticaret şekli.

  • İki türlü kazanılır.


    1- Yalan söylemeyi ve oyunculuğu iyi becereceksin. Alırken 40 tane, satarken 40 tane yalan söyleyip ucuza alıp üstüne kar ekleyip satacaksın. Millet bunlardan illallah demiş durumda.


    2- Arabadan anlayacaksın ve bu işleri bilen eş-dost olacak. Bacanak yılların ustası. Şimdi eksper işi yapıyor. Bu sayede çok fazla araç görüyor. Sorunlu, sorunsuz bir sürü araç geliyor. Bu, bildiği marka arabayı kaça yapacağını biliyor, bilmediğini de arkadaşına soruyor. Ona göre alıyor. Kimisini kendi yapıyor ama genelde başkasına yaptırıyor çünkü gün içinde eksperde çalıştığı için akşam vakit kalmıyor.

    Hep tek araba alıyor, güzelce tamir ediyor. İyi usta olduğu için çözülemeyen sorunları da çözüyor. Parçayı çok ucuza alıyor. Benim aracım için de parça aldık, bana söyledikleri fiyatın % 40 falan ucuzuna aldık hep. İşçiliğe az para veriyor çünkü bu ona iş gönderiyor, onlar buna fikir soruyor. Her şey karşılıklı.


    Burada önemli olan aracı bilmek ve çok açılmamak. İş yerinde pert araç alıp yapanlar vardı, hem yalan söylüyorlardı hem de çok açıldılar. Sonra iki araç ellerinde patladı, bir daha yapmadılar.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.