Şimdi Ara

2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR! Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
5
Favori
11.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Liste tamamen doğru veya tarafsız mı onu bilemeyiz. İss ip si ile kuruma giriş yapamazken, mobil internetle nasıl giriyoruz. Aynı kullanıcı, aynı tel, aynı kimlik,aynı müşteri.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu saçmalığın bir an önce bitmesi lazım

  • speedman kullanıcısına yanıt

    Bu saçmalığın bir an önce bitmesi için bankanızla görüştünüz mü?  

  • Arkadaşlar vpn vesaire değil de güvenli olarak çözüm önerisi olan var mı? Bu dns işlemleri ile aşılabilir mi? Mesela modem arayüzüne dns girip o dns ile modeme bağlanan tüm cihazlarda sorunsuz kullanım yapabilir miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serin_su842 S kullanıcısına yanıt

    En güvenli çözüm önerisi:

    Bankanızın müşteri hizmetlerini arayın. Benim evdeki internetim ISS'si bu, verdiği IP bu, arayan da benim sizin müşterinizim. Şifremi mifremi her şeyi doğru giriyorum. Başka yapabileceğim bir şey yok, beni niye engelliyorsunuz deyin. benim uygulamaya girmeme engel olmayın kaldırın bu engelleri diyerek şikayet oluşturun.

  • Mobil internet ve cep telefonu dışında asla alışveriş yapmıyorum.. Bilgisayardan bakıyorum en sonunda gidip uygulama üzerinden alıyorum.
    Bankacılık işlemlerini de kendi mobil internetiniz ve uygulamanız dışında yapmayın. Asla internet tarayıcısı üzerinden bankacılık işlemlerine girmiyorum. Bu son olaylardan sonra böyle tedbir alıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serin_su842 S kullanıcısına yanıt

    DNS kiminin sorunu çözerken kimininkini çözmüyor, bunu denemeden bilmenizin bir imkanı yok. Ek olarak DNS bu duruma bağlı olmadan bence kullanmanız gereken bir durum. Bunun içinde 1.1.1.1'i öneririm.

  • haksancan H kullanıcısına yanıt

    siz birazcık boş yapıyorsunuz ve comnetin çalışanısınız sanırım.... iş yerinde superonline kullanıyorum; ip adresimi sorguluyorum 0 rapor çıkıyor, mobil veri turkcell sorguluyorum 0 rapor çıkıyor, ailemin evinde türknet var onu sorguluyorum 0 rapor çıkıyor, iş yerim-mobil verim-ailem interneti tüm sitelere sorunsuz girebiliyorum. Comnette 56 tane rapor çıkıyor, hiçbir site açılmıyor.... ne yapacağım tek tek açılmayan siteleri mi arayacağım. Boş yapmayın lütfen....

  • Cesvaraponuribere kullanıcısına yanıt

    çünkü hizmet reddini yapan banka. hizmet reddi yapan tarafa bu ip adresi lisanslı bir iss'nin bireysel abonesine ait, hizmet reddi yapmayın diyebilirsiniz.

  • ip yalnızca bir sayı, bir adres, güvenlik kontrolü diye bir şey yok. ip'nin sicili ip'ye ait değil, onu kullanmış olanlara ait. kurumlar niye lisanslı iss abonesine hizmet reddi yapıp mağduriyet yaratmakta haklı olsunlar???

  • Zaris kullanıcısına yanıt

    hepsi değişik hocam bunların gerçekten şaka gibi...

  • Zaris kullanıcısına yanıt

    o blacklist'ler ne kadar güvenilir ki iss abonesini de kapsıyor? bütün mesele bu.

  • Zaris kullanıcısına yanıt
    Hocam engelle geç, boş yere küfür edip kendini yorma. Yukarıda da yazdım, aynı firmadan gıbırnet'de ip kiralamış ve hepsi temiz. Comnet kontrolünü mü yapmamış? Muhtemelen ucuza temin etmişlerdir bilerek. Burada da yan çarlar ile boş yapıyorlar.

    Tamam troll arkadaşlar, bankalara söyleyeceğiz artık girişe idrar testi koysunlar. İp kontrolü neymiş yahu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zaris kullanıcısına yanıt
    Bunlar şizofren reis fuzuli parmaklarını yorma.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bparker B kullanıcısına yanıt

    Kurum ve iss den hizmet alıyorsam; aradaki sorunu çözmek bu 2 kuruma ait mudiye ya da aboneye değil. Sorun yaşan kuruma ve iss ye şikayeti iletmeli bu konuda haklısınız. Yalnız abonenin internet trafiği hizmet aldığı iss üzerinden geçiyor; boşluktan ya da kendi hususi sunucusu üzerinden değil. Benim internetimi kontrol eden iss mesela btk nın kurallarına uyup nasıl kısıtlama yapıyorsa; kara listedeki ip ninde kullanımını engelleyip bana beyaz listede ki ip üzerinden çıkış vermek zorunda. Ayrıca ilk talep benden kuruma gidiyor; trafik çıkışı ilk benden kurumdan bana talep yok ki. Kurum aynı ip den hangi trafiğin güvenli olup olmadığını nasıl anlayacak; kimlik tek yani ip olarak gözüküyor. Kurumsal bir iss abonelerinin yaşadığı sıkıntıyı görüyorsa; sıkıntı yaşadığı kurumlarla iletişime geçmeli aynı şey kurum içinde geçerli.( İp bazlı sorun yok olarak kabul ediyorsa) Kurumda kendine gelen şikayetler için iss ile iletişime geçip sorunu çözüme kavuşturmalı. Ama sonuç ortada değişen birşey yok.





  • iss firması, yapmak zorunda değil ama müşterileri için ip'lerini bu listelerden çıkarmakla uğraşabilir tabii. ama dediğim gibi yapmak zorunda değil. comnet de yapmak zorunda olmadığı şeyleri yapmak isteyen bir firma değil anladığım kadarıyla. sonuçta burada firmanın yaptığı bir yanlış yok. kara listelere göre hizmet reddi yapanlar da bu yöntemle güvenlik mi sağlamış oluyorlar? güvenlik, dinamik bir şeydir. sonuçta başarılı saldırılar halihazırda engellenmeyen ip'lerden yani güvendikleri ip'lerden yapılmış oluyor. yani ben bugün iyi niyetli bir kullanıcıyımdır, yarın niyeti bozabilirim, o zaman ne olacak? kısaca bu ip engelleme olayı güvenlik için başka bir şey yapmayı bilmeyenlerin birbirinden kopyala yapıştır yaptığı bir şey. kullanıcısına veya müşterisine değer veren bir kurum müşterisinden gelen ip engeli kaldırma talebini dikkate almalı. ama türkiye'de vatandaşa reva görülen muamele ne olur bilemiyorum.





  • Ben bu durumu ysadim malesef comnet yanit verene kadar kendim cozmek durumunda kaldim. Bu durumu yasayanlar asagidaki siteden ip adresini kontrol edip , malware kategorisinde yuksek riskli ise riski dusurmeleri icin basvur butonuna basabilirler. Bir gun icinde normalde cevirdiler.

    https://talosintelligence.com

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bparker B kullanıcısına yanıt

    O zaman iss temiz olduğunu iddia ettiği ip leri için abonelerini engelleyen kurumları şikayet edebilir. Kurum iss yi kusurlu hizmet(mal) satmakla dolaylı yoldan itham etmiş ve iss nin marka imajına zarar vermiş oluyor.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.