Şimdi Ara

2 Araç Arasında kaldım 'Sıfır'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese hayırlı günler;

    sıfır araç alma arefesindeyim Allah izin verirse.

    2 araç için fiyat aldım.

    seat leon 1.2 tsi + sunroof 58.700 tl (sunroof dahil ) renk beyaz.tek manuel sunroflu beyaz varmış kırmızı istedik ama kısmet.tabi fiyatlar bu aya özelmiş.
    bu fiyatta hiç bir şekilde pazarlık yapılmadı direk bayiide ki satış temsilcisinin ağzından çıkan fiyattır.herhangi bir ek hediye istenmedi.kararsız olduğum için ciddiye alıp pazarlık yapmadım açıkcası.

    ford fiesta titanium x paket 1.5 dizel +navigasyon + 17 jant + 3 arka cam karartılmış fabrikasyon olarak 60 bin tl.unutmadan kırmızı renk.


    aracı tek ben kullanacağım senelik 15 bin km yi geçebilir de geçmeyebilir de.

    yakıt olarak maksimum 6 6.5 litre civarları yakan bir araç arıyorum.şehirden şehire fark ediyor biliyorum,1 ay sonra edirneye taşınmış olucam.

    leon 1.2 tsi memurun belini büker mi kullanan arkadaşlar varsa yorum yapabilirlerse sevinirim.

    üstte diyeceksiniz leon c fiesta b sınıfı. ama fiesta bi o kadar dolu ve dizel.içi biraz dar 184 boyundayım 115 kg bir adamım.

    aslında aklımda egea 1.3 urban paket vardı ama bugün arabayı bir kez daha test edince aklımdan sildim tamamen ellerinde 2015 model kalmamış ve fiyatta indirim yapmıyorlar 63.600 tl ye düşüyorlar 2016 modelde o parayıda kusura bakmasınlar stepne bölümüne macun çekilen arabaya vermem koşarak uzaklaşırım


    özetlersek bu 2 araç içinde sizin tercihiniz ne olur veya ben neden leon almalıyım veya neden fiesta almalıyım?.







  • Hocam boy ve benzeri özelliklerinizi göz önünde bulundurduğumuzda direk en aşşağı c segmenti hatta gerekirse 2. el d segmenti alın derim. Minyon tipli birinin koca jipi sürmesi nasıl abest suruyorsa küçük araç da sizin size yakışmak diye düşünüyorum. Diğer konulara birşey diyemeyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim 2016 corsamız var rakiplerine göre iç hacim geniş olmasına rağmen daha geniş iç hacim arıyosunuz. kaldıki fiesta en dar hacima sahip olanlardan kendi segmentinde.

    ben olsam leon alırdım. gerekirse tüp taktırırdım. sanırım manuel diye dizel fiestaya baktınız. fiesaya karar kılarsanız rakiplerinede bakın.

    o kadar km için dizel almayın benzinli alın. mesela fiestanın rakibi yaris,fabia,ibiza hepsi çok daha az yakıyor. tabi dsg'ye dikkat edin malum konuyu biliyosunuzdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abuzet -- 26 Nisan 2016; 3:05:32 >
  • Fiesta iyidir yakisiklidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abuzet

    bizim 2016 corsamız var rakiplerine göre iç hacim geniş olmasına rağmen daha geniş iç hacim arıyosunuz. kaldıki fiesta en dar hacima sahip olanlardan kendi segmentinde.

    ben olsam leon alırdım. gerekirse tüp taktırırdım. sanırım manuel diye dizel fiestaya baktınız. fiesaya karar kılarsanız rakiplerinede bakın.

    o kadar km için dizel almayın benzinli alın. mesela fiestanın rakibi yaris,fabia,ibiza hepsi çok daha az yakıyor. tabi dsg'ye dikkat edin malum konuyu biliyosunuzdur.

    tüp allah korusun,ömrümden ömür yedi şuan ki arabam :) her hafta 3 kez lpgciye girmek zorunda kalıyorum o kadar çok sıkışık trafikte kullanıyorum ki taşındığımda rahat edicem sanırım o zaman az yakar diye düşünüyorum leon.gönlüm leondan yana aslında.ani bi kararla dsg şanzımanlı da alabilirim.kırmızı renk dsg sunroof 65 bin tl ye bırakıyorlar.dsg lerde indirim 1.500 tl oluyormuş.bugün baya bi otomobil test sürüş yaptığım için aralarında en en iyisi dsg di.hele en son 308 in otomatik dizelini denedim fiyaskoydu gaza basıp 2.5 saniye beklemek 2.5 sn sonunda vites küçültüp sanki f16 kaldırırmış gibi gidiyor yolda.

    özetlersek dsg hakikaten hakkını vermiş acayip konforlu bi şanzıman ne istediğini biliyor ona göre davranıyor hiç beklemek yok.forumu takip ediyorum dsg sıkıntılarını da görüyorum ama dsgli araçları 5 sene garantili satıyoruz dedi oradan da karpuz kabuğu soktu aklımıza =).bakalım her şey nasip kısmet cuma veya cumartesi kaporayı bırakacağım ama hangi araç hiç bilmiyorum fiesta içi ciddi şekilde dardı diz kapakları direksiyonun alt korumasına takılıyor falan ama kötülememek lazım çok dolu arabaydı.test ettiğim arabada manuel titanium paketti.




  • bu kadar para vermişken açıkcası böyle güzel fiyatlar (artık zama alıştığımız için uygun geliyor) varken sıfır araba almamak hata olur.

    55 bin 60 bin benim için acayip büyük para 3 aracımda ikinci el oldu.Allah'ın izni ile bi sıfır aracın tadına bakalım :).

    boyut olarak haklısınız.ama ben öyle şeylere hiç takılmam yeri geldi chevrolet spark ta kullandım 1 hafta yeri geldi kamyonette sürdüm.

    bakalım artık nasip kısmet başka arkadaşların yorumlarını da bekliyorum.

    leon'un realistik şehiriçi tüketimi nedir uzunyol değeri nedir.leonların genelinde arka süspansiyon sert midir ? yalıtım biraz zayıftı araçta da.
  • fiestanın 7 yıllık kasasına 60 bin lira vereceğime leona binerim en azından arabaya biniyorum derim varsın çok yaksın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 aracında birçok incelemesi mevcut youtubeda. izleyin mutlaka onları. dsg 5 yıl garanti veriyosa iyimiş sıkıntı yok o zaman.
  • Hocam 1.2 tsi leon sahibiyim istanbul'da kullanıyorum aracı ve aman az yakayım sakin gideyim diyen tiplerden değilimdir. Canım sıkılır basarım. Kafama eser sakin kullanırım. Bol bol da trafiğe girerim. 7.5lt civarında yakıyorum. Leon için tavsiyem alabilirseniz led paketli alın. Boy ve kilolarımız yakın ben de 1.86 boyundayım 113 kiloyum. Hocam inanın b sınıf araba bize olmuyor recep ivedik o fiat bisinde nasılsa bizde öyle oluyoruz resmen dışardan. Bir dönem peugeot 208 kullanıyordum ve tüm arkadaşlarımın söylediği söz arabanın güzel ama bana küçük kaldığıydı. Bu leonu aldığım dönem de sanki ağız birliği etmiş gibi hepsi sakın küçük araba alma vs diye uyardı saolsun beni. Ben b sınıfı dizel araç bakarken gittim 1.2 leon aldım ve hiç pişman değilim. Hem donanım olarak zengin bir araç hem yakıtı az hem de c sınıfı. Ve fiyatı bu donanım ve rakiplerine göre gerçekten uygun. Yıllıkta 15.000 km den az yaparım demişsiniz zaten gerek bile yok dizel araca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sırf genişliği ve sınıfı için Leon alırım, Fiesta'yı inceledim, abartıldığını düşünüyorum. SOnuçta B sınıfı bir araç, düşüşte olan bir markanın ürünü, Seat ise kim ne derse desin teknoloji gücünü ele geçirmiş bir firmanın alt markasıdır. Her türlü Leon alınır.
  • Fiesta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leon fiesta ya göre 2 gömlek üstün bir araç ama led farlı alınmak şartıyla. Normal farlı leonun ibizadan farkı yok.

    yıl içerisinde çok km yapmıyorsanız leonun 1.2 tsi motoru çok fazla dizeli aratmaz.

    fiesta'nın içi çok dar kasvetli arkaya 2 kişi zor sığar.
  • Johnnie Walkerr kullanıcısına yanıt
    Neden fiesta?
    1. Daha az yakit
    2. Daha iyi yol tutusu
    3. Daha iyi bir marka
    4. Daha iyi bir kalite ( b - c segment olmasina ragmen )
    Neden leon?
    1. Daha buyuk bir ic hacim

    Kesinlikle fiesta hocam, ki memursunuz sanirim da bekarsiniz. Memur halinizle sakin ha benzinli araba almayin sonradan bana tesekkur edersiniz. B segmentinin en kaliteli arabasini alacaksiniz fiesta yillardir acik ara onde rakiplerinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence sınıf farkı çok önemli. Leon fiesta'dan her yönüyle üstün bir araçtır. Tek eksiği benzinli olması, eğer benzinli olması sizin açınızdan sorun değilse kesinlikle leon.

    Ek olarak devam ediyorsa astra'daki indirim devam ediyorsa ona da bir bakmanızı tavsiye ederim.
  • Johnnie Walkerr kullanıcısına yanıt
    golf 1.4 kullanıyorum. tsi motorlar gerçekten çok tasarruflu. ist. içi ort. 28 km hızla 7 litre yakıyorum.
    diğer arkadaşlar nedense b sınıfı araca bininde dışardan görüntüne odaklanmış. çok küçük durur dışardan falan. bana bu biraz komik geldi. ben önce o araca sığıyor muyum rahat mıyım ona bakarım şahsen. ben 1.83 boy, 110 kiloyum yani çok yakınız. şahsen b sınıfı rahat ettiğim bir araca rastlamadım daha. d sınıfında bile rahat edemediğim araçlar var. mesela bir arkadaşımın avensis'i vardı, bir önceki kasa. araba full olduğu halde yolcu koltuğunda yükseklik ayarı yoktu ve kafam tavana çarpıyordu. çok rahatsız edici bişey. leon'un tavanı da bana biraz basık geldi ancak golf'ün tavanı arkada bile çok yüksek. çok rahat ettim ben şahsen. bu iki araçtan leon'u tavsiye ederim. benim boyutlarımda birinin fiesta'da rahat edeceğini sanmam. ayrıca fiesta arkayı üçleyince de çok sıkıntı olur. tabii 2. el olarak leon karşısında çok güçlü bir araç. leon'dan çok zarar edersin 2. elde.
    tavsiyem sıfır araç alman. bir kere aldın mı bir daha 2. ele bakmazsın. son üç aracım sıfır. bir de garanti uzattın mı 4-5 sene hiçbirşey düşünmezsin. ilandaki avensis'e de baktım. o aracın 2. elinin zayıf olması çok normal. hem motoru 2.2, vergisi yüksek hem de manuel vites. d sınıfında manuel vites büyük dezavantaj. çünkü d sınıfı alan rahat etmek ister. amaç o zaten. bir de 2.2 motordan dolayı fazla fazla verdiği verginin karşılığını almalı.




  • Leonda ikinci elde zarar edersin ama Leon ile fiesta arasında dağlar kadar fark var, fiesta ufacık bir araç ama şu sartta fiesta almak daha mantıklı malesef.
  • Fiesta sizin ölçülerinizde biri için kısa zamanda elden çıkartmak demek.
    Kesinlikle C Sınıfı bir araç seçin. dsg konusuda bildiğiniz bir olay, yerinizde olsam dsg den uzak dururum.
  • Bende C sınıfı leon alın derim
    Led farlı çok yakışıklı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leonun dengi Focustur. Fiestanınsa İbiza. Bunu elbet biliyosunuz fakat hatırlatmak istedim.
    60 bini b segmenti araca vereceğine varsın 10 kuruş fazla yaksın Leona bin.
    2. el olsa konuya başka açılardan bakabilirim fakat b sınıfı ve 60 bin, çok para.
  • Leon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.