Şimdi Ara

17 aydır geliştirdiğim çok oyunculu rekabetçi fps oyunu -Nokta (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
30
Favori
30.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
781 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Smaug

    Hocam, yok mu bir gelişme? Kullanmak, oynamak istiyorum ben. Çok merak ediyorum.

    Hocam merhaba, Son 1, 1.5 aydır kişisel meselelerimden dolayı projeye daha az zaman vermek zorunda kaldım. Bundan dolayı Eylül ayı gibi Open Beta/Early Access yapma hedefi biraz zor gibi artık.

    Şuanlık ne gibi şeyler kaldı diye sorarsanız, Başlangıç olarak çıkartacağımız haritaların testleri ve yapımı hala devam ediyor. Şimdilik 3 harita ile Steam'e çıkış yapmayı hedefliyorum. Tasarım, haritalar ve Genel Oyun UI haricinde server altyapısında stres testleri ve testler sonucunda görülen bug ve sorunları ayıklama da hala devam eden bir süreç. Tasarımsal olayları bir Designer ile anlaşıp ortak olarak devam etsek aslında çok daha iyi olur hem benim için hem de geliştirme sürecinin hızlanması ve daha iyi yerlere gelmesi için. Ancak şu ana kadar hiçbir kimse ile iletişimde bulunmadım bunun için. Böyle tek başıma işi en azından Early Access'e kadar götüreceğim gibi görünüyor Bakalım hayırlısı. Şuanlık kesinlikle sene bitmeden projenin Steam'de olması ana hedefim. Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Humble -- 28 Ağustos 2021; 15:42:35 >




  • Mr.Humble kullanıcısına yanıt

    İnşallah hocam ya. Dört gözle bekliyorum.  

  • Adamı vurduğumuzu anlamak biraz zor olmuş hocam onun dışında mükemmel gözüküyor

  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt

    bu konuda gezinirken profiline bakayım dedim.


    1 milyoncu konusunda doğru demişsin keşke aşağılamasaydın. bende cevap yazacatım da kendimi uzaklaştırdığım için cevap yazamadım.


    oyun sektörünün suyu çıktı artık.


    şu an durumlar nasıl sende.


    merak ettim.

  • Mr.Humble kullanıcısına yanıt

    şu an durumlar nasıl

  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

    Hocam arkadaşa ilk başta doğru düzgün işin doğrusunu anlatıyorum. Adam laçka bir tavırla saçma sapan şekilde cevap veriyor. Sonra cahilliğini yüzüne vuruyorum bu sefer de hakaret ediyor. Yani o kadar zorluyorlar ki o şekilde yazmadan duramıyorsun. Adama işin doğrusunu anlatmaya çalışıyorum ama adamın derdi o değil. İşin doğrusunu bilmek istemiyor. Derdi dalga geçmek ve alay etmek. Ben de insanlara böyle davrandığım zaman pişman oluyorum ama ne yazık ki o an o atmosferde kendine hakim olamıyorsun. Keşke yapmasaydım. O arkadaş görüyorsa ondan özür dilerim.


    Oyun sektöründe dediklerine katılıyorum. Herkes kısa yoldan parayı kırma derdinde. Mobile için 2-3 tane oyun yapayım sonra birileri gelsin satın alsın da köşeyi döneyim derdindeler. Bunu çok iyi fark ettim. Kimse büyük çaplı bir işe bulaşmak istemiyor.


    Bende ki durumlar da biraz sıkıntıda diyebilirim. İki tane projem var. Birisi baya büyük bir proje. Diğeri de orta halli diyebiliriz. Büyük proje için tasarımcı, animasyoncu ve efektçi lazım. Az çok hepsini biliyorum ama tek başına yapılabilecek şeyler değil. O yüzden şu an orta halli projeye odaklandım. Onun için tasarımlar yapacağım. Muhtemelen efektleri hazır kullanırım. Biraz paraya kıyacağım artık. O oyun bittikten sonra eğer bir gelir elde edersem büyük projeye başlayacağım. Yani anlayacağın şuan zamanımın büyük bir çoğunu tasarımla geçiriyorum.


    Aynı zamanda bir hikaye yazıyorum. watpatt.com'da da yayınlıyorum bunu. Bunu da dizi hikayesi olacak şekilde yazmaya çalışıyorum. Bir yerlerden bir bütçe oluşturmak istiyorum büyük oyun için. Tasarımları da satmayı planlıyorum. 30-40 tane evden oluşan, çevre elemanlarının da olduğu bir paket hazırlayacağım. Hem kendi oyunlarımda kullanmak için hem de satmak için. Böyle paketler baya iyi fiyata satılıyor biliyorsunuzdur. Yani kısacası bu alanla alakalı her şeyi zorluyorum. Umarım sonuç alırım.


    Siz neler yapıyorsunuz?





  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt

    bende çok bilinen bir yazılım firmasında eğitim görüyorum. (.NET üzerine) bakalım sonu ne olacak. firmaya girecek miyim giremeyecekmiyim. hayırlısı olsun diyorum. Bundan sonra .net alanında kendimi geliştirecegim yani.


    oyun sektorünün çivisi çıktı artık.


    metrobüsle okula giderken bir işletme mezunu ile tanıştım bana dediği şey bu ülkede zengin olacaksan parayı reklama yatıracaksın demişti. sonra da düşündüm mesela sırıtan surat(ismini anmak istemediğim birisi nusretten sonra dünyada kendi çapında tanınırlığı var anla işte) hep reklamlara deli gibi yatırım yapıyordu ve fenomen olmanın sırrı burada yatıyordu. herif her bulduğunda parayı gürmecilere,bloggerlara ve insta reklamlarına yatırım yapıyordu. büyüdükten sonra ise onları bırakıp ünlü simalara(araplar oluyor genelde) ve futbolcuları getirerek reklamlarını yapıyor. yani ben oyun sektorüne girsem gelirleri reklamlara yatırırım.


    ilk önce ios tan girerdim şahsen. çünkü orası çöplük değil ve her önüne gelen uygulamayı kabul etmiyorlar.


    bunları da kovalamaya bak. bir konuda da ücret istemeyen eleman aramaya kalkmışsın. senin iyi niyetini anlamakla birlikte bu ülkede herkesin paraya ihtiyacı olduğunu ve herkesin mümkün mertebe ezmek istediği bir ortamda bu iş yaş olduğunu belirtmek isterim ama eğer bu linkte projelere katılım sağlıyacağız ve ondan sonra ki gidişatımızı o şekilde belirtirsen eleman kendini keriz hissetmez ve takım olacağını göz önüne bulundurarak teklifini kabul edebilir.





  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

    Reklam olmazsa olmaz tabi ama ios platformu da google store'da çok zor be hocam. İnanılmaz farklı bir şey yapmalısın ki belki şansın olur. Reklama gömecek paran yoksa büyük şirketler seni eziyorlar direk oralarda. Çok orjinal fikir lazım yani. O yüzden oraya hiç bulaşmak istemiyorum. Hevesimin kırılmasını hiç istemem.


    Ama bilgisayar oyunları öyle değil. Şansın çok fazla mobile göre. Oradan yürümeye devam yani. Aklımda mobile için bazı fikirler var ama tutacağını pek sanmıyorum. O yüzden uğraşmaya değmez diye düşünüyorum. Çoğu kişi mobile geliştirmenin daha kolay olduğunu düşünür ama pek de farkı yok gibi. Mobile içinde çok fazla zaman ayırman gerekiyor. O zamanı diğer türlü harcamayı seçiyorum.


    Bu arada bahsettiğiniz konuda zaten planım oydu hocam. Galiba yanlış anlattım kendimi. Hep beraber projeye başlanacak. Proje bitirilecek ve bir gelir elde edilirse eşit miktarda paylaşılacak. Belki de şirketleşme yoluna gidilecek. Ama galiba yanlış anlattım olayı. Zaten doğru da anlatmış olsam pek ilgi çekmez diye düşünüyorum. Şu durumda insanlar hemen para kazanmak istiyorlar. Para kazanacağı bile belli olmayan projelere vakit ayırıp risk almak istemiyorlar. O yüzden bir şekilde halledeceğim artık. Ne kadar sürerse sürsün. Bu benim hayalim ve bu hayali kovalayacağım.


    Bu arada eğitim gördüğünüz firmaya patika.dev üzerinden mi ulaştınız? Umarım firmaya girebilirsiniz. Giremeseniz de .NET üzerinden kendinizi geliştirirseniz boşta kalmazsınız diye düşünüyorum. Özellikle bizim ülkemizde belirli kalıplar kolay kolay aşılmıyor. Her ne kadar yeni diller popüler olsalar da .NET platformu bizim ülkede hala üst sıralarda. O yüzden önünüzün açık olacağını düşünüyorum.





  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

    3 4 haftadır full-time işimdeki yoğunluktan dolayı çok vaktim olmamaya başladı hocam ya. Oyunun gelişimi 3 4 aydır 5 6 kişilik internal test yapa yapa ilerlemekteyiz. İsterdim bütün zamanımı 2 senedir uğraştığım projeye vereyim ama şuan ne ülkenin ekonomik durumu ne de bulunduğum durum buna izin verebilir.


    Bundan sonra yaptığım geliştirmeleri herkese açık bir şekilde paylaşmaya karar verdim.


    proje için kullanmakta olduğum Trello Board'ı burada paylaşıyorum konu içeriğini de güncellerim



    Herkese açmadan önce belli yerleri toparladım. Burdan real time ne yapılıyor görebilirsiniz. Sormak istediğiniz soru var ise yardımcı olurum 


    Edit: Boarda Bugün öğlen baktığımda projenin programlama logic kısmıyla alakalı bir çok şeyi kartlara yazmışım  boardı düzgün düzenleyip öyle açayım en iyisi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Humble -- 10 Aralık 2021; 2:43:33 >




  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Bu arada eğitim gördüğünüz firmaya patika.dev üzerinden mi ulaştınız? Umarım firmaya girebilirsiniz. Giremeseniz de .NET üzerinden kendinizi geliştirirseniz boşta kalmazsınız diye düşünüyorum. Özellikle bizim ülkemizde belirli kalıplar kolay kolay aşılmıyor. Her ne kadar yeni diller popüler olsalar da .NET platformu bizim ülkede hala üst sıralarda. O yüzden önünüzün açık olacağını düşünüyorum.

    başka bir firma

  • Konu başlığındaki "-Nokta" deyimi nedir, oyunun adı mı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum herşey birikimle oluyor ... bu süreçte eminim çok iyi bir bilgi birikimi yaptın ... umarım oyunun kısa bir oynanışı süresi dahi olsa tam haliyle oynamak nasip olur... bu projede olmazsa sonrakinde olacağından eminim...

  • mr.yilanci kullanıcısına yanıt
    bu projede olmazsa sonrakinde olacağından eminim derken, bu projede eksik, olmamış birşeyler mi var ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk büyük oyunlarda acemilikler olabilir ... profesyonel firmalar bile dökezlediğini görüyoruz...


    Sunucu sorunu yaşanır, Oyun çıktığında başka tarzlar trend olduğu için oyuna pek bakılmaz ...


    kısaca piyasa koşulları ve İlk büyük oyun olduğu için gözden kaçan küçük ama vurucu noktalar olabilir...


    koskoca "CdProjekt Red" bile 300 kişilik developer kadrosuna ve 2012'den beri geliştirilmesine rağmen cyberpunk'ta patladı...


    bazen gözden kaçan detaylar olabiliyor veya piyasa koşulları seni hataya zorluyor...



    Tabi bunlar olumsuz olasılıklar ...


    Her zaman hayat olumsuz işlemez...


    Proje Allah'ın izniyle muvaffak olması , başarı yakalamasını umarım ve çok isterim...

    kaliteli işler çıkardıklarını görüyorum ... ve mutlu oluyorum...




    *** "Bu olmazsa bir sonraki projede olur" derken kastettiğim ''' bu projeden elde edilen bilgi birikimiyle daha verimli yol tutararak , üstüne koyarak başarılı işler çıkarılması ''' idi....





  • FPS tarzındaki oyunlarla hiç aram yok ama yine de test etmek ya da satın almak isterim, test edebileceğim bir build ya da steam linki var mıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Humble kullanıcısına yanıt
    Hocam helal olsun. Resmen tek kişilik ordusun 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Var mıdır bir ilerleme hocam? Baya oldu, haber bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smaug kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam, gerçekten baya bir zaman geçti, önceki full time işimdeki yoğunluktan dolayı 5 6 aydır proje üzerinde çalışamıyordum. İş değişikliğine gittim ve bu haftadan itibaren tekrar proje üstünde çalışmaya başladım   Eklemek istediğim birçok özellik vardı ve birçoğu yarıda kaldı, özellikle cloud sunucular üzerinden matchmaking sistemi ile oyuncu eşleştirme, rank, oyuncu profil envanteri falan filan. Şimdi tekrardan projeye yoğunlaşmaya başladım ama uzun bir zaman geçtiğinin farkındayım. Bu yüzden artık erteleme olmadan en minimum şekilde oynanabilir halde çıkartma kararı aldım.


    Steam Linkini paylaşıyorum, Wishlist'inize eklerseniz sevirinim 



    store.steampowered.com
    Nokta on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1606570/Nokta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Humble -- 2 Temmuz 2022; 22:24:16 >




  • Mr.Humble kullanıcısına yanıt

    Tabi ki hocam, zevkle. Mesajınızı bekliyordum.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstek listesine ekledim  

  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.