Şimdi Ara

17.01.2022 Hepsiburada Rezilliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,


    Ekim ayında Hepsiburada.com üzerinden satıcılığını Hepsiburada'nın kendisi yaptığı Gigabyte B450M S2H AMD B450 3600MHz (OC) DDR4 Soket AM4 mATX Anakart sipariş etmiştim. Ürün elime arızalı ulaştı. Dolayısıyla servise yolladım. Serviste 15 gün civarı kaldıktan sonra elime yine arızalı geldi. Servis ve kargo süreçleri çok uzun sürdüğü için istemeye istemeye tekrar servise yolladım. Fakat bu sefer tekrar 15-20 gün daha beklemek istemediğim için ikinci bir anakart daha satın aldım.


    Gelelim rezilliğe;


    https://www.hepsiburada.com/cozummerkezi/sikca-sorulan-sorular-detay/219 sitelerinde yazdığı gibi serviste olan ürünüm 20 iş günü içerisinde elime ulaşmadı. Yasal olarak iade alma hakkımı kullanmak istedim. Şimdi verdikleri rezil cevapları sizlerle paylaşıyorum.




    17.01.2022 Hepsiburada Rezilliği


    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------


    17.01.2022 Hepsiburada Rezilliği

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------




    Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. Ne zaman sonuçlanır bilmiyorum. Koskoca firmanın göz göre göre hak yemesi gerçekten çok komik bir durum.

    Hepsiburada benim için bitmiştir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piwi -- 13 Şubat 2023; 13:28:22 >







  • Rezalet puanım 10/10. Yazıklar olsun! 17.01.2022 Hepsiburada Rezilliği 17.01.2022 Hepsiburada Rezilliği 

  • Öncelikle geçmiş olsun, umarım kısa sürede olumlu bir sonuç alırsın. Müşterilerinin yanında olduğunu iddia eden bunun gibi web sitelerinden ne yazık ki alışveriş yapmak zorunda kalıyoruz. Ayıplı ürünleri alıcılara satıp, sattıkları ürünleri iade almamak için her türlü yola başvuruyorlar. Umarım bir düzenleme ya da denetleme getirirler. Tekrar geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacobLorie -- 18 Ocak 2022; 18:29:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten böyle sitelerden aldığın bişi sağlamsa sorun yok ama olduki bir sorun çıktı ondan sonra uğraş dur. mesela şöyle bir çakallık daha var şimdi. Ürün görselden farklı geliyor uğraşırsan iade ediyorsun uğraşmak istemeyen lanet olsun diyor iade etmiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hands0meJack kullanıcısına yanıt

    Evet görselden farkı gelme durumunu ben de fark ettim. Alacağım malzemeyi bilmesem görseline kanacaktım. Bunu satıcılar yapsa anlarım da şirketlerin kendileri bile yapıyor. Hayret ediyorum bu kadar kurumsallaşmış firmaların bu kadar düşmelerine..

  • Samsung kulaklığım serviste süreyi aşmıştı. Yeni ürün vereceklerini söyleyip uzunca bir süre beklettikten sonra ürünü gönderdiler. Bununla ilgili kanunda süre var ama malesef tüketici lehine bir yaptırım yok. Ben de belki idari yaptırım olur düşüncesi ile cimer üzerinden cezai işlem yapılması için şikayette bulundum. Geçen sene mayısta İstanbul Ticaret İl Müdürlüğüne gönderildi işlem için güya bilgi vereceklerdi bana ama dönen olmadı. Geçen hafta tekrar bilgi edinme başvurusu yaptım bakalım sonuç ne olacak? Bize bir faydası yok bari devlet kazansın hem belki firmalar da ceza yerse akıllanırlar şu sürelere uyma konusunda.

    Sizin meseleye gelirsek hakem heyeti sizin işi çözer ama 4-5 ayı bulur. O zamana kadar da ödediğiniz para enflasyona yenilir.

  • Hepsiburada iyice tozuttu bendede benzer bir sorun var , insan çalışıyor diyorlar ama bana robot gibi geliyor papağan gibi cavaplar en son küfür edecem al sen suçlusun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.