Şimdi Ara

14 GÜN KARANTİNA SONUNDA YİNE POZİTİFİM!!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
9
Favori
34.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
637 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • test virüsteki RNA yı farklı bir yöntemle bakan bir test , yani rna kalıntıları varsa test pozitif çıkabilir, bu bulaşıcı olduğu anlamına gelmez
  • eşim atlattı. umarım herkes onun gibi kolay atlatabilir.
  • nucro kullanıcısına yanıt
    Devasa bir cahilsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Annemle babam pozitif çıktı bende iş yerimin önerdiği özel hastane de test yaptırdım ertesi gün negatif dendi, 1 gün sonra yani dün akşamüstü bi halsizlik kas ağrısı var 38.5 dan düşmeyen ateş başladı tekrar sağlık ekiplerini aradım bugün bana test için geldiler , şöyle yap böyle yap kimse doğru düzgün bilgi vermedi, kendimi odama kapattım zaten kimse gelmiyor ama büyük ihtimalle bu kez pozitif çıkacak gibi hissediyorum 🥺

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Annemle babam pozitif diye 10 gün rapor verdiler dolduktan sonra 3 gün daha uzatıcaz dediler ayrıca, karantina süresi 14 gün bende , olur da pozitif çıkarsa yada annemle babam iyileşmez se ben işe mi dönücem acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kız arkadaşımın kardeşinin çalıştığı iş yerinde 3 kişide virüs tespit edildi. tüm ofisi testten geçirdiler. çocuk negatif çıkmasına rağmen evden 15 gün çıkartmadılar. devlet kendi yaptığı teste bile güvenmiyor. geçen hafta peder özel hastanede yaptırdı, sonuç çıkana kadar evden çıkmayı dediler. negatif çıkınca dışarı çıkabilirsiniz dediler. devlet ve özeldeki kitler arasında fark mı var?
  • 14 GÜN KARANTİNA SONUNDA YİNE POZİTİFİM!!!

    VALLA BEN BU İŞTEN BİRŞEY ANLAMADIM, AYIN 16 SINDA ABLAMI ACİLE GÖTÜRDÜLER SOLUNUM VE KALP ÇARPINTISI ŞİKAYETİYLE. ZATEN COVİD POZİTİFTİ. TEST YAPMIŞLAR NEGATİFE DÖNMÜŞ . YAPILAN BÜTÜN TESTLER ENABIZDA GÖZÜKÜYOR COVİD TESTİ YAZMIYOR. DOKTOR RAPORA NEGATİF YAZMIŞ. BİRŞEY ANLAMADIM BU İŞTEN. TÜM TESTLERİ VE SONUÇLARINI YAZIP COVİD TESTİNİN SİSTEMDE GÖZÜKMEMESİNİ ANLAYAMIYORUZ.




  • Bizim iş yerinden pozitif sonuçlu bir arkadaş da 14 gün karantinadan sonra direk iş başı yaptı. Tekrar test yapmaya gerek yok demişler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu net coronayı pozitif oldun 15 gün sonra negatif çıktı iş bitti anlamına gelmiyor.

    https://twitter.com/t24comtr/status/1306951105730015234?s=21

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçmiş olsun. acil şifalar diliyorum. korona konusunda herkesin dikkat etmesi gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

    Hasta karantinası 10 güne düşürüldü ve hastalara kendinizi iyi hissediyorsanız çıkabilirsiniz deniyor. 2. Testi de yapmıyorlar. Bunun mantığı ne acaba? 10 gün sonrası bulaştırıcı olmuyor mu acaba?
    Bunca zaman 14 iken neden 10 oldu birden benimde garibime gitti. Şuan pozitif olarak yazıyorum. Telefon ile il sağlık müdürlüğünden aradılar 10 gün evde karantinada kalın diye söylendi. Acaba insanın aklına geliyor. O kadar cok pozitif vaka var ki. Bu iş güçü azalmasın diye 4 gün 4 gündür diyerek 10 güne mi çektiler bu karantinaları. Şuan tat ve koku alma dışında hiç bir semptom yok bende. Başlangıçta boğaz ağrısı arkasından 2-3 gün geçtikten sonra kuru öksürük. 3-4 gün daha geçti tat ve koku gitti. 3-4 gün daha geçti sadece tat ve koku yok bunlar kaldı. Tabii bu belirtiler olurken evdeydim o kadar dikkat ettiğimden hava değişimi nezle felan olduğumu düşündüm. Baktım olacak gibi değil mecbur test için devlet hastanesine gittim. PCR ağız buruna sokulan testten yapıldı. 24 saat olmadan sms ile pozitif bildirisi geldi. Tabii yine hastane dönüşü falan kendi imkanlarım ile eve geçtim. Umarım kimseye bir zararım olmamıştır. Hiç aklıma gelmezdi yemeği yerken tadını beynimde canlandıracağım çok kötü bir durummuş. Herkese geçmiş olsun.




  • sudden_44 kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun inşallah en kısa sürede atlatırsın 👍
  • Bu zaten bilinen bir şey. Rusya araştırmalarına göre Corona pozitif birinin bulaştırıcılık süresi 48 gün civarı. Avrupa araştırmalarına göre 90 gün civarı. Bu süreler maksimum süreler ve bu süreçte Corona pozitif çıkmaya devam edebilirsiniz demek.

    Ancak en çok bulastirici olduğunuz dönem hasta olduğunuzun ilk 15 günü. Konu budur.

    Yani, evet, 30'uncu gün de bulaştırma ihtimaliniz var, sıkıyorum, sevgilinize bademcik ameliyatı yaparsanız bir ihtimal... Yani, bulasilicik azalmakla birlikte, devam ediyor tabii ki. O yüzden karantina bitti, metrobüs.rar yapayım dememek lazım. Bir 10 gün daha beklemek lazım. Ama yapsan bulaştırır mı? Pek muhtemel değil gibi. Hastalık hakkında daha çok şey öğreniyoruz, öğreneceğiz ve bilgiler zamanla ortaya çıkacak. Sabırlı olmak lazım. Bilim tabii ki yanilabilir, ama bilimin güzelliği, yanildigini anladığı an yanıldım der. O yüzden bilime güvenin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nucro

    İşin gerçeği şu kardeşim: koronavirüsü vücudun yendi : yenmesi ne demek? Bağışıklık sistemin virüsü parçalara ayırdı demek.

    PCR denilen test neyi buluyor o zaman?

    Burada bin defa yazdım: PCR testi neden güvenilmez bir test diye, haberler, linkler verdim detay isteyenler oraya baksın.

    Kısa özeti şu : PCR testi virüsün bütün yapısını görebilen bir test değil. Virüsleri insanlara benzettiğim örnekle anlatmaya çalışıyım :

    SARSCov2 : Sarı saçlı insanlar
    Diğer virüsler: Siyah, Kırmızı, Pembe saçlı insanlar olsun

    PCR testi : baktığı yer, İnsan vücudunun tamamı değil. Sadece 1 noktaya bakıyor: Kırmızı sac var mı diye. Yani virüs parçalanmış olsun ama saç teli kalmış olsun. Bu test saç teline bakarak sende SARSCov2 olduğunu söylüyor. Halbuki sende olan sadece binde birlik bir parçası.


    quote:

    virüsün size zararı yok ama bulaş riskiniz devam ediyor deniyor.


    Ne güzel senaryo oynanıyor..

    Sağlık çalışanları : DSÖ'nün verdiği bilgiyi "akıl süzgeçinden geçirmeden size aktarmış" buna itiraz eden doktorlar TV'ye çıkarılmıyor, DSÖ'nün tetikçileri ise HERGÜN TV'de!

    Yine bin defa yazdım: belirti göstermeyen hastalık bulaştırmaz diye! Neden zaten bağışıklık sistemin virüsü parçalara ayırmış, sende virüs değil parçaları kalmış. Parçalarını mı bulaştıracaksın?

    ZORUNLU EK YAPIYORUM ÜSTEKİ MESAJIMA ÇÜNKÜ İNSANLAR YAZDIĞIM KAYNAKLARA BAKMIYOR , kimler ne yazmış alın okuyun:

    Araştırmanın linki :https://www.cebm.net/covid-19/infectious-positive-pcr-test-result-covid-19/
    Araştırmayı yapan bilim adamları :
    Prof Carl Heneghan : professor of evidence-based medicine at the University of Oxford and director of
    the Centre for Evidence-Based Medicine

    Tom Jefferson is a senior associate tutor and honorary
    research fellow at the Centre for Evidence-Based Medicine, University of Oxford
    Çalışmanın başlığı: Eğer PCR testiniz pozitif ise bulaştırıcı mısınız?

    Çalışmada, ilk 2 hafta için bulaştırıcı SARS-COV-2 taşıdığınızı gösteriyor, sonrasında ise bulaştırıcı olmayan RNA parçaları taşıdığınızı göstermişler, özellikle RNA yazmışlar çünkü testin bulduğu virüsün hepsi değil: binde birlik RNA parçacığını bulup pozitif sonuç çıkartıyor test



    Bunlar da NY Times'a konuşan doktor ve uzmanlar
    Link :https://www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html

    Dr. Ashish Jha : director of the Harvard Global Health Institute.
    Dr. Mina : assistant professor of epidemiology at the Harvard T.H. Chan School
    Dr. Angela Rasmussen: virologist at Columbia University
    Wadsworth Center, New York's devlet laboratuarındaki uzmanlar


    Ne demişler birlikte bakalım:

    Times gazetesi + test çıkanlarda %90 oranına kadar hemen hemen hiç virüs taşımadığını ortaya çıkardı.
    (Massachusettes, New Yok ve Neveda'da yetkililerin ortaya koyduğu test verileri incelendiğinde)

    Testlerde örnekler o kadar çok çoğaltıyor ki test artık risk içermeyen virüsün parçalarından geri kalmış genetik kalıntı parçacıklarını buluyor
    Hocam yazdiklariniz cok buyuk seyler ve bazilari hala bilinmiyor. Virusu parcalara ayirmaktan kastiniz da yanlis diye dusunuyorum zira virus nukleotit zinciri oldugu icin.

    Soyledikleriniz size gore dogruysa bunu ekleyin lutfen, eger ki dogrulugundan eminseniz arastirma sonucu vermeniz cok iyi olur.

    Yazdiklariniz bazi insanlarin canina mal olabilir.




  • Smoch kullanıcısına yanıt
    Türkiye’de her şeyin özeti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben 50 gunun sonunda negatifi aldim. 3 gun yattim gerisi home-office. Yemin ederim 13 yillik is hayatimda ilk defa bu kadar huzurluydum, resmen terapi gibi geldi o 50 gun Gecmis olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Size Akciğer filmi çekilmesi gerekiyor
    herkes pozitif çıkmaz Pozitif çıkan vaka kadar Negatif olup Akciğer filmi ile tanı koyulan vakalar mevcut
  • Hesher kullanıcısına yanıt
    Bilinmeyen ne ? Virüslerin etkisiz hale geldiklerinde parçalara ayrılmaları mı? Virüsler, nukleotit parçalarına ayrılmıyor mu?

    Yoksa PCR testinin neyi tespit ettiği mi?

    Hepsi belli kardeşim ve hepsi Üniversite araştırmalarında yazılmış, çizilmiş, lütfen verdiğim kaynaklara bakın, buraya yazıları alıntılayıp milletin gözüne sokmak zorunda değilim her seferinde.

    Bak Oxford profesörü ne demiş : PCR testi Covid-19 demek değildir, test virüs RNA'sının küçük bir parçacağını buluyor sadece, hastalandıktan haftalar sonra burunda hala RNA parçaları olabilir ama bulunan RNA parçacığı canlı virüs anlamına gelmiyor!

    14 GÜN KARANTİNA SONUNDA YİNE POZİTİFİM!!!

    14 GÜN KARANTİNA SONUNDA YİNE POZİTİFİM!!!

    New York Times'a konuşan doktorlar - uzmanlar da aynı şeyi söylüyor ( 40 döngüde bulunanlar %90 oranında virüs parçacıkları- virüs değil ) ama nedense burada haber olmuyor !

    14 GÜN KARANTİNA SONUNDA YİNE POZİTİFİM!!!

    Al bu da başka yayın, dikkat edersen ilk 2 haftaya enfekte edebilen virüs demişler, sonrasına ya yazmışlar : Virüs RNA'sı. Yani virüsün parçacıkları kalıyor 2 haftadan sonra!
    14 GÜN KARANTİNA SONUNDA YİNE POZİTİFİM!!!




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.