Şimdi Ara

1100 tl maaş ile evlenmek (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
8
Favori
5.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evin kira değilse belki. kiraysa asla
  • Istanbulsa yasadigin yer. Imkansiz. Malesef gelir dagilimi inanilmaz bozuldu ve kazandigin az paranin hic bir degeri yok. Baban zengin degilse veya siyasi bir baglantin yoksa zaten omur billah garibansin issizsin. Kimi aileler 1000 tl bulamiyor ayda kimilerinin cocuklarida gunluk 1000 tl harciyor. Gidisat hic iyi degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hemen olmaz demeyin..hangi il ev kendininmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözünü karart ve evlen, Allah bi yerden yardım eder.Eşinde zamanla çalışır, gül gibi geçinir gidersin.Durumun iyi olunca çocukta yaparsın. En çok parayı götüren çocuk. Yoksa kadın ne yiyecek, bir tas yemekle bir kişi doyarsa, iki kişide doyar.Yetmediği yerde aileler de yardım ediyor. Onu hesap et bunu hesap edersen işin içinden çıkamazsın.Kadinlar tutumlu olur, ver maaşını hanımına, ay sonu üstüne para bile arttırır. Kuşuna, böceğine, milyarlarca yarattığına rızk veren yaradan sana mı vermeyecek.Bakma, şu anda aç zenginleri, insanoğlu doyuramıyor yoksa, bu dünyadaki yiyecek 10 kat nüfusa da bakar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 23 yaşındayım 1 ay önce sözlendim. 1370tl net maaşım var ve kendi evim var şehir İstanbul. Sözlüm çalışıyor onunda net 1000tl geliri var. şimdilik iyi gidiyor ama her şey üst üste gelince işin içinden çıkamıyorsunuz. Mesela sadece söz olayları için bile 1000+ harcadık ama ortada bir şey yok anlamadım bu işi.Evde tadilat yapılıyor o para ondan sonra doğalgaz para mobilyalar para böyle olunca maddi açıdan sıkıntıya giriyorsunuz. Hayat gerçekten pahalı
  • 1100 lira ile evlenilmez diyoruz evet bence de evlenilmez, Fakat işsizlik yüzünden bu paraya çalışmak isteyen o kadar çok insan var ki! bir bilsenizz... Bu bile bir çok insanın eline düşmüyor.
  • Evin olmasi buyuk arti.

    1-2 cocuklu kirada oturan memur, isci 2-2.5 maas alan epey insan var. Kira ve cocuk giderleri bin tl nin ustunde zaten. Onlari dusununce fatura, yemek vs icin paran uc ucuna yeter.

    Ancak dugun taki esya olaylarina girip borc harc yapar kredi taksit olayina gireceksen evlenme sakin. Biriktir parani sonra evlen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karı da çalışırsa olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    2700 maaş ile zor geçiniyorum.

    Ev Kira taksitler vs. de var.

    Eşimi seviyorum, hiç bir problemim yok lakin zamanında bu ilişkiye başlamamış olsaydım evlenmezdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gorkem.IX

    kadın da çalışırsa sıkıntı yok çalışmazsa benim öğrenci halimle 1100'den fazla para gidiyor ayda bir şey yapmama rağmen.

    Peder bank olunca sikinti olmuyor kardes haklisin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim annem babam ortaya hiç bişey yokken evlendiler bide üstüne erken yaşda öldürler helal olsun onlara ne diyim bişey denmez

    yani bence evlenilmez eğer evin varsa bide annen baban senin cocuğuna bakacaksa evlen tabi yoksa sıkıntı
  • aylık giderlerim
    82 tl d samrt + internet
    65 - 95 tl elektrik
    30 45 su
    20 - 200 doğal gaz

    150 - 300 market
    200 - 400 benzin

    o ay kesin birşeyler çıkar ve farklı sebeplere
    150 300 TL

    her ay başına 1 çeyrek altın hesapla düğün dernek.
    160 TL

    illaki birşeyler alman gerekir kıyafet veya eve gereç masraf falan kredi kartı yok sayıyorum
    150 TL

    bunlardan sadece benzin parasını kendine sayma gerisi en kötü %70 i senin içinde geçerli olacak.
  • İşine güvensen yani çıkarılma korkun olmasa evlenilir. Çünkü bugün 1100 alıyorum 2 sene sonra 1500 olur dersin. Ama taşeron sıkıntılı yani iş garantin yok.

    Kendimden örnek vereyim: 1250 kendim alıyorum 1250 nişanlım alıyor. Temmuz da evleneceğim kısmetse.
    Bende senin gibiydim bu paraya evlenilir mi o yapılır mı bu yapılır mı? bu soruları düşünmekten kafamdaki beyazlar 1000 tane oldu. İŞ kızda bitiyor kardeşim. kız durumunu bilir kabul ederse zaten oda iş bakar en kötü asgari ücret alsa Temmuzdan sonra 1000 TL asgari ücret.
    Ev kira değil diyorsun bence evlenilir. Yaşında geçiyor çünkü ( bir de böyle düşün)

    Ben bu durumu ailelere söylediğimde herkesten destek aldım. Hem kız tarafı hem bizim taraf. Eşyaları babam alacak, ( Kız tarafı üstüne düşen eşyayı alacak tabi) , düğün masraflarını da bir şekilde hallediyoruz. Düğünü yaptıktan sonra borçsuz girmek önemli olan. Sadece rutin masrafların dışında mobilya,düğün salonu, balayı, tadilat vs. masrafın yoksa çok düşünme derim.
    Ve ben aylık maaşlarımız toplam 2500 TL'den gittim ev aldım aylık 1230 TL kredi ödeyeceğim. Yani bana kalacak olan 1270 TL. ve korkmuyorum hem de İzmir gibi bir yerdeyim.

    Ayda bir dışarda yemek yiyip( çok pahalı mekanlarda olmamak şartıyla) önemli olan yemek değil beraber vakit geçirmek olduğunu anlayabildiyseniz,
    Gidip de pahalı markalardan değil üzerine yakışan orta düzey kıyafetler alırsan,
    Ev de yemek yapılacağı zaman, hafta da iki kez kırmızı et, bir kez balık , tabi balığın yanına rakı meze isterim demeyip, ayda 2 kez et yersen
    En önemlisi: Geçim sıkıntın illaki olur, illaki dara düşeceğin vakitler olur, ama sen eşinle beraber olmak, sarılıp tüm dertleri unuturuz diyosan evlenilir. Aileleriniz de konu mankeni değildir sanırım çok zor duruma düşseniz 3-5 yardım ederler heralde.


    Özet: Eğer kız arkadaşın, nişanlın, sözlün neyse artık tutumluysa ve asgari ücrette olsa bir iş bulabilirse evlenilir. Gelir gider dengesini kurarsan o paraya geçinirsin, yoksa benim çevremde bekar olduğu halde 3000 lira maaş alıp ay sonunu getiremiyorum diyen arkadaşımda çok. İş size kalmış yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tabuktheking_ -- 1 Nisan 2015; 11:22:17 >




  • Benim ev kiram yok, baktığım kimse yok 2bin tl parayla geçinemiyorum nerdeyse.
    Asgari ücretle 2 çocuk okutanları da takdir ediyorum gerçekten.

    Ne kadar çok para o kadar iyi yaşam hocam, herşeyi ucu ucuna ayarlarsan biryerde patlarsın extra masraf dediğin şeyin ucu çok açık 10 lira da olabilir 1000 lira da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sersai


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gorkem.IX

    kadın da çalışırsa sıkıntı yok çalışmazsa benim öğrenci halimle 1100'den fazla para gidiyor ayda bir şey yapmama rağmen.

    Peder bank olunca sikinti olmuyor kardes haklisin



    ne alaka lan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O parayla şey bile çekilmez.













    Niyet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 800 lira maaş 4 çocuk ev kira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dertli başına daha da dert alma.
  • aşağı tükürsen sakal,yukarı tükürsen bıyık hesabı.
    aile kurmada evin kendinizin olması, düğün eşya vs. lerden sonra borçsuz olarak evlilik hayatına başlanması çok büyük bir artı.
    çalışan eş kamuda yada büyük bir şirkette değilse, aranılan bir mesleği yoksa pekte güvenli bir iş değildir.ülkemizde özellikle bayanların iş hayatı sömürü düzenidir.bir kaç gün sürecek hastalık, çocuk , ailevi nedenlerle izin istemek bile çoğu iş yerinde imkansız.
    giderin sonu yok ama maalesef alt seviyesi var. yapılan yanlışlıklardan biri giderleri alt alta toplayıp maaşından kalana bakmak ama kazın ayağı öyle olmuyor.çoğu zaman hiç hesapta olmayan zorunlu giderler olur.günümüzde hastane masrafları maalesef çoğaldı.hastaneye kendimiz için gitmeyiz ama eş veya çocuk işin içindeyse gözümüz görmez, borç harç halletmeye çalışırız.
    inşaallah daha güvenli bir işin olur,o zaman görüş açında netleşir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamivural

    Gözünü karart ve evlen, Allah bi yerden yardım eder.Eşinde zamanla çalışır, gül gibi geçinir gidersin.Durumun iyi olunca çocukta yaparsın. En çok parayı götüren çocuk. Yoksa kadın ne yiyecek, bir tas yemekle bir kişi doyarsa, iki kişide doyar.Yetmediği yerde aileler de yardım ediyor. Onu hesap et bunu hesap edersen işin içinden çıkamazsın.Kadinlar tutumlu olur, ver maaşını hanımına, ay sonu üstüne para bile arttırır. Kuşuna, böceğine, milyarlarca yarattığına rızk veren yaradan sana mı vermeyecek.Bakma, şu anda aç zenginleri, insanoğlu doyuramıyor yoksa, bu dünyadaki yiyecek 10 kat nüfusa da bakar.



    Diline sağlık kardeşim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.