Şimdi Ara

10 m ters şeritte gittiğim için 1002 lira ceza yemişim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
5.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • JustOffer kullanıcısına yanıt
    Ceza bana tebliğ edilmediği için henüz resim var mıdır yok mudur bilmiyorum. Sadece e devlette ceza görünüyor.
    Bu arada ''oh olsun'' diyen arkadaşların da Allah yardımcısı olsun. Zor bi hayat yaşıyorlar belli ki...
  • O caddede EDS yok, demek ki sivil polis ya da trafik polisi yazmış. Böyle kuralların uygulanmasını görmek sevindirici. Umarım bir gün Güney Kore gibi gelişmiş bir ülke oluruz.
  • En sevdiğim, sıkça tekrarladığım, hayatımın her alanında, özellikle kurallara uyma hususunda, yılmadan inatla uyguladığım atasözüdür. Adeta hayat felsefemdir. Günümüz Türkiyesinde yaşayan herkese de şiddetle tavsiyemdir. Buyrunuz;

    "İTE BULAŞMA, ÇALIYI DOLAŞ!!!"

    Edit: Çok geçmiş olsun. Rakam baya üzücü...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 27 Kasım 2019; 22:48:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam nasıl sonuç alabilirsin ki? Metre sınırı mı var ters gitmenin? Bende geçen radardan 1002 yemiştim. İnsana koyuyor.
  • Bende girdim bana 98 lira geldi erken ödeme de düşük ödedim.. Tepenin gözleri aktif dikkatli olalım arkadaşlar girdiğim yerde kamera eds vs yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Resimli kanıt olmadı mı benim bildiğim iptal edilme şansı oluyordu ama emin değilim ?
  • İşte bu yüzden sola dönerken bile sol arkama bakıyorum her an her şey olabilir bu ülkede

    Yalnız 1 kere ben de tersten gittim eve dönücem saçma sapan trafik. 10 metre sonra sola dönücem beklemem dedim bastım. 1 kereydi pişman mıyım bilemedim şu an pek değilim gibi
  • Bir arkadaşa aynı gün aynı yerden birkaç dakika arayla iki defa ters şerit cezası yazmışlardı, itiraz edeyim de bari birini silsinler diyordu ama nafile...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mesele çok su götürür. 1,5 ay çok bilmediğim bir sokakta park yeri ararken yer bulamayınca geri döndüm. Anında radara girmişim. Ceza geldi. Önce şaşırdım, neden diye? Sonra e-devletten ceza yediğim yeri öğrendim. Ters yönden gitmekten ceza yemişim. Fakat sokak başında girilmez levha yok ve karşımdan araç geliyordu. Sokak arası bir yer ve doğal olarak çift yön olduğunu düşündüm. Sonra oradan geçerken baktım sokağın 6 m içinde küçük bir tek yön levhası direğe tutturulmuş. Sokakta okul var ve tam hatırlamıyorum okul servisleri vardı. Büyük ihtimal tabela önünde idi ve tabelayı görmedim. Şimdi merak ettiğim karşımdan gelen araca ceza yazıldı mı? Sayesinde ben de ceza yedim.

    Bugün eve dönüşte dörtyol ağzı yine servisler kale duvarı gibi sokağı kapatmış. Sokağa girer girmez karşımdan iki araç geldi. Çekildim yol verdim. Dört yönde de araç var. Arkadaki araç sağ tarafa gitmek istiyor, fakat araç var. İşaret ediyor sen gel bende geçeyim diye. Fakat sokağın başında kocaman girilmez tabelası nizami olarak dikilmiş. Ama adam girdi, gitti. Şimdi merak ettiğim ayan beyan girilmez tabelası olan sokağa giren araca ceza yazıldı mı?

    Yazıldıysa ödediğim ceza helal olsun. Ama bile bile, göre göre girene ceza yazılmayıp, farkında olmadan girdiğim sokaktan bana yazılan ceza haram olsun.




  • Ülkede güzel şeyler de oluyormuş bizden habersiz.. Teşekkürler EGM.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elcas

    oh olmuş diyenlerin hepsi bunu yapmıştır. burada ahlak kasıyorlar. trafik kuralları, trafiği düzenlemek içindir. gecenin 2 sinde bir tane bile araç yokken 2 dk kırmızı ışık beklemek zorunda olunan yerler var. yetkililer önce mantıklı bir düzen kurmalılar. o kadar çok mantıksız uygulama var ki. kestirmeleri kullanmıyorum diyen yalan söyler.
    PSİKOLOJİDE YANSITMA
    Anlamı ise; Kişinin istemediği düşünceleri ya da davranışları karşı tarafta varmış gibi gösterme HASTALIĞIDIR. Evet bu bir hastalıktır ve genellikle bu hastalık narsistik kişilik bozukluğu taşıyan insanlarda görülür. Günlük hayatta ise savunma mekanizması olarak kullanılır.

    Trafikte şahit olduğumuz bencil hareketli şoförler vardır ya, tutun hepsini psiko-tarama testinden geçirin. %99'unda bu hastalık vardır. Aynı da sizin gibi konuşur.

    Emniyet şeridine giren,
    Dönel kavşaktakine yol vermeyen,
    yayaya yol vermeyen,
    ışıkta durmayan,
    en sağdan girip, en sola dönenlerin önüne geçen/kıran,
    ambulansa önce yol verip sonra arkasına yapışan,
    bu ve pek çok duyarsızlığı yapanların en çok söylediği bu..

    Eminim siz de yapıyorsunuzdur.. Herkes yapıyordur.. Yapmıyorum diyen de yalan söyler..
    Cidden söylüyorum.. Kurtulun bu hastalıktan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elcas

    oh olmuş diyenlerin hepsi bunu yapmıştır. burada ahlak kasıyorlar. trafik kuralları, trafiği düzenlemek içindir. gecenin 2 sinde bir tane bile araç yokken 2 dk kırmızı ışık beklemek zorunda olunan yerler var. yetkililer önce mantıklı bir düzen kurmalılar. o kadar çok mantıksız uygulama var ki. kestirmeleri kullanmıyorum diyen yalan söyler.
    Burada kimsenin %100 kurallara uyuyorum gibi bir iddiası yok, olan var mı?
    Kurallara aykırı sürüyorsan ve yakalanıp ceza yediysen ağlamayacaksın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 28 Kasım 2019; 0:6:33 >




  • İstanbul Kartal'ta ters yönde ilerlerken çarptığı 17 yaşındaki genç kızın ölümüne neden olan minibüs şoförü 10 yıl hapis cezası aldı.

    https://www.ntv.com.tr/turkiye/cinayet-gibi-kazaya-10-yil-hapisters-yon-kazasinin-goruntuleri-ortaya-cikti,8FAmAI2idUaBaXVMQjC4DA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayesque -- 28 Kasım 2019; 0:12:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    En çok sinirimi bozan şey mesela sağ şerittesin, sola sinyal veriyorsun sol şeride geçmek için, arkandaki herkes sinyal vermeden senden önce sol şeride atlayıp senin yolunu kesiyorlar.
    Bunu herkes yapıyor, neden bu kadar benciliz?
  • Işıklarda geçen araç tek yönde ilerler. Araç kırmızıda geçse bile yayalar aracın hangi yönde gideceğini bilir ona göre gardını alır. Fakat burada ters yönde giden araç var. Ben sol kaldırımda yürüyen yaya olarak karşıdan araç gelmediğini görerek yola atlasam, bu araç beni ezecek! Neden cunku ters seritten geliyor! Yaya olarak arkamıza da göz mü takalım?

    Alkol konusuna gelince. 2018'de ölümlü yaralanmalı kazaların %98.3'ü alkolsüz sürücüler tarafından yapıldı. 2011'de benim aracı yan duvara sıkıştırarak perte çıkaran minivan sürücüsü alkolsüzdü. Ondan önceki aracıma arkadan geçiren kamyonetin şöförü de öyle. Motosikletle giderken tali yoldan fırlayarak ciddi kaza yapmama yol açan Aygaz satıcısı mini kamyonet sürücüsü de alkolsüzdü. Alkollü araç kullanma cezası 5000TL oldu diyelim, bu yollardaki tehditlerin sadece %1 ini düşürür, %98 yine kaza yapmaya devam eder, bunu mu istiyorsunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • JustOffer kullanıcısına yanıt
    Ben artık aracı işe gidip gelirken hiç kullanmıyorum. Bazı günler hariç istediğim saatte mesaiye başlama imkanım olması ve evimin merkezi yerde olmasının da sayesinde hergün metroyu kullanıyorum. Markete alışverişe giderken aracı kullanıyordum, artık markete dahi otobüsle gidiyorum. Aracı artık sadece stres atmak için keyif amaçlı kullanıyorum, öyle yapınca o dediğiniz bencil hareketlere hem daha az rastlıyorum, rastlasam da önceliği hep onlara veriyorum. Şunu da yapmışlığım cok vardır, bara arabayla gitmek dönüşte taksi tutmak. Keyif tavan :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bravaman

    Yok öyle...

    Sen 10 metre dersin, öteki 5 metre der....
    Kurala uyacağız arkadaş.
    Aynen sonra çıkar biri 10 metre gitmişti bende 20 metre gittim benimkini de silin der durur. Bunu önü alınamaz. Ters yol adı üstünde girdin mi girdin sonucu da budur.
  • geçmiş olsun hocam, 1 santim bile olsa ellerinde kanıt var. boşa uğraşmayın derim.
  • Az bile yazmışlar keşke tüm trafik cezaları artsa denetimler sıkılaşsa ve cezalar aracın değeri kişinin gelirine göre hesaplanıp katlanarak arttırılıp yazılsa gıpta ile baktığımız avrupa standartlarında yolcululara çok kısa sürede erişmiş oluruz. Bu iş madem eğitimle olmuyor kötekle olmalı. Devlet kimsenin göz yaşına bakmamalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birazdan devletin kasası boş para lazımcılar gelir burayada
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.