Şimdi Ara

1 TEMMUZ 2020 SARMA SİGARA YASAĞI GELİYOR. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
5
Favori
21.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yarın bir gün ilgilendiğin ya da kullandığın bir şey yasaklanırsa gelip foruma ağlama. Bu kafa yüzünden buralara geldik zaten. Bunun başka bir örneği de 50tl lik yakıt alanlar.

  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 9:59:36 >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    Umarım bu mesajın dolayısıyla ban yememişsindir. Yoksa ülkeden önce buraya özgürlük getirilmesi gerek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deresay

     


    Şaka bir yana bir şeyi ne kadar yasaklarsan bir o kadar merdiven altı/kaçakçılık artar.

    Rusya'da yanlış hatırlamıyorsam 2010 dan sonra doğmuş her bir bireyin sigara satın alması yasak.Yaş sınırı değil komple yasak.





  • yok öyle vergisini vermeden ciara içmek ,

    madem ki içiyorsun ,vergisini de verecen ,

  • "eyi olmuş, içmesinler" yazan arkadaşlar, kolalı içeceklerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkarılmıştı mart ayında. onu da % 70 yaparlar yakında. o zaman görürüm sizi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakin beyler sarmaya yasak yok sadece hazır sarılı halde satılıyordu şimdi sarılı halde almak yasak yani siz gene normal tütün ve kağıdını alıp kendiniz sarıp içebilirsiniz

  • Yalnız, her şeye gelen vergiler yüzünden malum partiye verilen oyların büyük oranda düşeceğini sananlar yanılıyorlar. Malum partinin kemik seçmeni hayatta partiyi bırakmaz (%30-35 civarı), çünkü bu işi din savaşı olarak görüyorlar. Adam akp'ye vermeyi dini görev görüyor, karşı partiye verirse dine ihanet edeceğini düşünüyor. RTE yi eleştirdiğim için dedemden dinsiz damgası yiyeceğim neredeyse  . Kısaca, kendinizi boş yere yormayın, kendi topuklarına falan sıkmıyorlar.


    Hükümet sigarayı yasaklasın madem diyen arkadaşlara da sadece gülüyorum. 2 günde darbe olur. Hiç mi şans eseri bile dünyayı yönetenler videoları izlemediniz. Devasa sigara üreticileri, teknoloji şirketleri, petrol üreticileri, otomobil üreticileri, silah satıcıları, bankalar, bunlara öyle kafanıza göre posta koyamazsınız. ABD başkanını kim vurduya götürürler. Türkiye ne ki onlar için





  • Spartan.32 kullanıcısına yanıt
    sigara fiyatının %70i vergi güzel kardeşim. yok öyle sigara tekelleri falan dalgası. yok darbeymiş . her paketin yüzde yetmişi hooop sakal. neyi yasaklıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece sarma yasaklandı.Tütüne devam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Instark mavi 50gr 25tl. Cidden baya iyi arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben vergi alınmıyor demedim güzel kardeşim. Bu ülkenin en büyük gelir kaynağının alkol,sigara ve petrol ürünlerine uygulanan vergi olduğunu ben de biliyorum. Ama bu, dünyada hiçbir ülkenin devasa şirketlere "ben senin sigaranı satmıyorum" diyemeyeceği gerçeğini değiştirmez(belki k.kore, çin). Sadece philip morris'in yıllık geliri Türkiye'nin yıllık ihracatının yarısından fazla. Daha bir sürü büyük markalar da var(British tobacco, Japan tobacco vs.). Sen adamın ekmeğine taş koyarsan adam da senin ifadeni alır. Sigara tekeli falan yok demek polyannacılıktır. O zaman rotschild'ler, rockefeller falan da yalan 7 kız kardeş de yok. Toz pembe dünyada kendi kendimize yaşıyoruz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spartan.32 -- 26 Haziran 2020; 14:55:15 >
  • millet alkol pahalı olunca evde kimyager olduydu şimdi de evdeki saman , a4 kağıtlar için yeni bir bilim kapıda olabilir 

  • Sigara satışını bilmem, ancak yürürken sigara içilmesinin kesinlikle yasaklanması gerekiyor o iğrenç kokuyu duymak zorunda değil kimse. Üstüne bu sarma sigaralar o kadar berbat kokuyor ki kendisine saygısı olan insan zaten onları içmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oldsoundman

    Bu haberde yanlış bir anlaşılma var, Devlet sarma sigarayı yasaklamıyor, sadece merdiven altından almaya çalışıyor.
    İstanbul Tahtakaleye gidenler olmuştur, yer gök nereden geldiği, nerede harmanlandığı veya içine neler eklendiği belli olmayan Tütünler ile dolu.
    Çuvala faremi işemiş, tütün içinde güve mi var belli değil. Bunun gibi ürünleri birçok insan beğenerek veya uygun bulduğu için içiyor. Ama Birçok paketlenmiş, Nispeten daha temiz paketlenmiş marka tütünlerde var ( President Adıyaman, Eyma İzmir Tütünleri) gibi.
    Devlet bu tip merdiven altı satışları yapanlarıda TAPDK BANDROLLÜ , daha temiz ve güvenli satışa veya üretime zorluyor.
    Özellikle Yerli Sigara ve Tütün üreticisi President markasını ben beğeniyorum ve kullanıyorum. Hiç Yoktan vergisini ödüyor :)

    Aynen, okuma ve anlama yeteneği köreldikçe köreliyor ne yazık ki ülkede. Bi deli kuyuya taş atıyor, bir bakıyorsun arkasından 10 binler atlamış... Buna basının manşet ile oynayarak algı yatarma çalışmaları da resmen yağ sürüyor tabii. Yapılan şey kontrol altına alma, yasak yahut ortadan kaldırma vesaire yok. Bundan sonra satacak olanlar belge alacaklar önce mevzu bu.





  • 327 gün oluyor sigarayı bırakalı. Bırakın gitsin 11 yıllık aktif içiciydim. Zor olaacak ama artık para vermeyin su sigaraya

  • gidip evi kıyafeti hastaneyi sigara ile aynı kefeye mi koyuyorsunuz ne desem boş size

    neyse inşallah diğer sigaralara da zam gelir zaten devletin sağlık bütçesine çok büyük yük bindiriyorsunuz


    bazı süper zekiler de sigara ile kolayı aynı kefeye koyuyor ikisi de zararlı diye bütün zararlı şeyler aynı değil süper zeki arkadaşlar hastaneye gidince ilk sordukları şey sigara içiyor musun kola içiyor musun değil bir düşünün bakalım neden bunu soruyorlar



    Neyse kendinizi zehirleyin ama ilerde sağlık bütçesine bindireceğiniz yüküde karşılayın ve bizden uzak evinizde için istediğiniz kadar camları da açmayın mümkünse

  • Sigara degil enayi otu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt

    bak bak bak sağlık bütçesine çok yük bindiriyormuş sigara içenler =) sen işsiz adamdan bile aylık 90 tl alıyorsun. hastaneye gitmese bile seve seve ayda 90 tl ödüyor o işsiz adam. sence sigara fiyatlarının sebebi sağlık bütçesine yük bindirdikleri için mi yoksa devlete para lazım olduğu için mi yüksek ? sen çok düşünme bence bunları a haber izlemeye devam et. komiksin ya. aldığımız sigaranın 2 dalı bizim 18 dalı devletin. bundan daha iyi kaynak var mı ? madem sağlık bütçesine çok yük bindiriyor sigara içenler yasaklasınlar sigara satışını hadi ?

  • Şu dediklerini sigara ile pes tutuyorsun ya
    İçmeyin arkadaş ben içmiyorum ölüyor muyum ama siz içiyorsunuz yavaş yavaş ölüyorsunuz farkında değilsiniz.
    Hem paranız gidiyor hem sağlığınız neyse sizin gibilere laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.