Şimdi Ara

1% [Min FPS] nasıl yorumlanmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Örnek olarak:

    1% [Min FPS] nasıl yorumlanmalı

    Max, average, min FPS değerlerini anlamak basit, biri en yüksek, diğeri ortalama ve son kalan da ölçülen en düşük FPS değerini belirtiyor.

    Peki 1% [Min FPS] değerleri neyi gösteriyor, nasıl yorumlanmalı?

    Kaynak :
    https://www.youtube.com/watch?v=pZGlhGjFUFM&feature=youtu.be







  • Ortalama fpsye ne kadar yakın, o kadar iyi
  • saniyenin yüzde biri kadar bir süresinde görülen en düşük kare/saniye oranı diye biliyorum, anlık yüklemelerde oyunun akıcılığını bozan ancak fps oranında düşme gözlemlemediğin durumlar. tabi bu tamamen sallamasyon bir yeri açıp okumadım, yazan birisi olursa okuyup öğrenmek isterim.
  • Anlik stutter ve bu takilma suresince ne kadar fps dustugunu gosteriyor. Min FPS ile asagi yukari ayni sey.
  • Sistem gecikmesi demek oluyor. Belleklerden sürücülere, sistem zamanlayıcısına kadar herşey etki eder. İşlemci etki etmez çünkü o ortalama hızı ayarlar, bekleme hallerinde bellek sistemini bekliyordur.
  • Şu da var, artık ‰1 ile sürücü gibi şeyler ölçülüyor. O zaman %1 de belleklere kalıyor.
  • Stutter olayına mantığım el veriyor.
    Anlık olarak yeni dosya yüklemesi, herhangi birşeydeki gecikme veya işlemcinin/gpu'nun aşırı ısınması buna neden olabilir.

    Yazdıklarınızı anlıyorum, her halükarda akıcılığa etki eden bir durum.

    Neden %1 olarak tanımlanmış bu değer?
    %1 ve daha fazla anlık düşüşleri ifade ediyor diyelim. Yine de göreceli olmuyor mu? 120 FPS de oynadığım oyun, anlık olarak %1 stutter yapıp 118.8 fps'ye düşse ne olur düşmese ne olur?

    %10 stutter yapsa 108 FPS ediyor..

    Değerlere bu kadar takılma diyecek arkadaşlar haklı, genel kaliteye, akıcılığa bakmak lazım bence de. Ama yeni sistem toplarken bir sürü video izleyip yorum okumak zorunda kalıyoruz, bu da detaycılığa itiyor insanı.
  • bu değerlerin hiçbir anlamı yok

    oyunu oyna, micro stutter giriyorsa gg

    giriyor ve hissedemiyorsan, keyfine bak

    giriyor ve hissediyorsan, daha çok thread, daha iyi işlemci ram timingleri vs. vs. kovala

    freesync monitör micro stutterların bir cogunu bertaraf eder (hissedilen stutterları azaltır) bu da bir çaredir. ben i5 8400'e freesync monitör aldım, özellikle ac odysseyde akıcılık arttı çünkü micro stutterlarn çoğu freesync'in bufferlarında kayboluyor. freesync almadan önce çok net hissedilen stutterlar şimdi pek hissedilmiyor. ha, hard stutter girer oyun donarsa tabii ki hissedersin (saniyelik stutterlar)

    ---

    ayrıca bunlardan kaçış yok. 3600 de alsan 9900k da alsan stuttering kaçınılmazdır. bu stutter olayını ddirectx motoru windows kafası falan değişmeden tamamen ortadan kaldırmanın HİÇBİR yolu yok

    şu bir gerçek ki günümüz modern 3d oyunları HİÇ etkili ve verimli motorlar kullanmıyor, tüm kütüphanelerin falan baştan yazılması lazım, rezalet yani.

    ps4'e bakarsan stabil frametimelar ve akan 30 fps görürsün. çünkü oradaki kütüphaneler farklı, optimizasyonlar farklı.

    öbür taraftan windows başlı başına sıkıntılı bi OS. böylesi kazulet bir OS'in oyunları tam akıcılıkta çalıştıramamasına şaşmamalı.

    öbür yandan PC'ye oyun tasarlayanlar da çok hoyrat davranıyorlar. iş ps4ün dandik hardwarelerine gelince kıçını yırtan yazılımcılar, pcde saldım çayıra mevlam bayıra tadında oyun hazırlıyorlar. bu da işleri iyice yokuşa sürüyor.

    kısacası elindekiyle idare etmeye çalış. g5400 ile bf5 oynayıp top frag yapan arkadaşım da var, 9900k sistem toplayıp o oyundan zevk alamayan arkadaşım da var. stutter her şeyin bahanesi değil, bazı insanlar burada olayı dramatize etse de durum bundan ibaret



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 10 Ağustos 2019; 16:14:3 >




  • oklawa kullanıcısına yanıt
    Tanımlanma değil, sıralama. Tüm görüntü akış aralıklarını en hızlıdan en yavaşa doğru sıralayınca nerede arayacağını biliyorsun. Sana sonra %1'lik dilimi gösterdiklerini düşün. İşte aradığın dilim diyorsun. Mesele bu. Yoksa %1'in kendi başına bir manası yok. Ortalama 50 iken %1 49 ise, gecikme yok demektir. 49 olunca gecikme oluyor demek değil.
  • Bence PC için oyun tasarlamak daha zor ve sorun bundan kaynaklanıyor. Konsollardaki donanım nesillerine göre standart. Ama bilgisayarlarda öyle değil.

    Diğer yazdıklarını anlıyorum. Donanım ne olursa olsun bu tip sorunlar olacak..

    Ama 10 bin TL'leri bir sisteme yatırmanın arifesinde insanın aklına takılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.