Şimdi Ara

1 km den migros(lütfen önemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bizim terastan tam 1 km uzakta migros var arada bir sinyal alıyorum hatta geçen gün haberturke bir ara bağlandım ..daha sonra edimax usb anten aldım diğer wireless ağlarında artış oldu ancak henüz migrosa bağlanamıyorum beneim amacım bir anten yapmak sadece bir noktaya odaklanan güçlü bir anten nasıl yaparım ..Arkadaşlar link verseniz bile hangi sayfa ve tam nerei açoklayın lütfen.. yardımlarınızı bekliyorum..



  • http://forum.donanimhaber.com/m_5402832/tm.htm

    http://forum.donanimhaber.com/m_12976524/tm.htm

    bu linklerde aradığın cevabı bulabilirsin belkide yada googledan pringles aneten die arat ondada güzel sonuçlara ulaşabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan737 -- 15 Temmuz 2007; 15:54:32 >
  • Migros kaç m li
    çünkü bende 500mW çıkış güçlü kart ve 7dBi anten var(daha 19 u denemedim) fakat paul diye birini bulmasına rağmen(bizim civarda pek yabancı yok genelde dağda oluyo onlar ve yaklaşık 2,5-3 km uzaktalar) fakat migrosu bulamadı üstelik migrosla aramda 800 metre fark var...
  • Migrosun kendisinden değilde içinde eğer burger king tarzı bir yer varsa onlar wireless yayın yapıyor. Ben öyle biliyorum.
  • arkadaşlar migroslarda kablosuz internet varmı ki migros alt katımızda be km ne yüzlerce metre birkaç metre aşağımda migros var.Ama ben hiç bilmiyordum migroslarda kablsouz internet olduğunu.
  • çoğu migrosta var , bazen de arkadaşım dediği gibi fast food bölümündeki dükkenlarda kendilerinin wireless bağlantısı oluyo. bidene antenle falan , ama örneğin ankara armadadaki bağlantı 256/k idi sanırım , yani 9kb ile download edebiliyodum . yani çok da hızlı olmayabilir , ama hiçyoktan iyidir tabi..
  • burger kinglerde oluyor.. her migrosta wireless olmayabilir..
  • Arkadaşlar şöyle açıklayım ben ankarada oturuyorum ve bahsettiğim migros aslınsa ftz alışveriş merkezi.yani ftz nin içinde migrosta var başka bir çok dükkanda..neyse işte buradan bizim ev tam 1 km ve ben terastan tam olarak araya bir şey girmeden burayı gözümle görebiliyorum vede benim bilgisayar burayı yakalıyor aynen şöyle yazıyor ftz int ve ben bilgisayarı oraya götürdüm ve evet bağlanabildim.. ancak terastan 1 defa bağlanabildim ve hemen koptu ama bu bende bir umut oluşturdu..Evimde internet var ve ayrıca mahalledede birsürü kablosuz ve güvenlik dışı ağ buluyorum ama. benim net kotalı mahalledeki ağlarıda bilmiyorum sınırlımı diye hak geçmesin diye bağlanmıyorum .. ama şu migrostan abir alabilsem bağlantıyı mükemmel olacak..
  • Arkadaşlar birde şunu öğrenmek istiyorum bağlandığımız ağın kotalımı yoksa sınırsızmı olduğunu anlayabilirmiyiz..Bilen varsa lütfen açıklarsa sevinirim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sefaselim25

    Arkadaşlar birde şunu öğrenmek istiyorum bağlandığımız ağın kotalımı yoksa sınırsızmı olduğunu anlayabilirmiyiz..Bilen varsa lütfen açıklarsa sevinirim..


    adsl spped test yaz google da, gir, maksimum hız 25-26 kb geçmiyosa büyük ihtimal 256/k dır , ama kesin değil . ara sıra bugün - yarın falan böyle dene..devamlı 25-26 kb dan düşük ise büyük ihtimal sınırsızdır.ama 1MB sınırsızı anlayabilirmiyiz onu bilmiyorum..
  • yeni bi anten bile yapsan yayınları yakalayamama ihtimalin var. senin yakaladığın sinyal, çeşitli şartlardan dolayı süreklilik sağlamıyor ve böylece menzili artıp kısalıyor olabilir. Örn. geceleyin yakaladığın sinyali gündüz yakalayamazsın. yada senin sinyali yakaldığın saatte atmosferik şartlar uygundu, hava bulutluluk oranı, hava nem oranı vs vs. dolayısıyla şartlar değiştiğinde sinyali kaybedersin... bu değişmler anlık olur tabii..
    biliyom çok bilimsel bi açıklama oldu ama asıl demek istediğim şu: 1km mesafe wireless için gerçekten olağanüstü bi mesafe... bunu başka bi antenle bile yakalaman imkansız diye düşünüyorum... ama umarım başarılı olursun, yinede denemeye değer....




  • yönlü bir anten ile alabilirsin,forumu karıştırırsan bu işle uğraşan arkadaşlar var.
  • Beyler bende bişi sorcam bende Bluetooth var 100 Metre arkadaşım onla internete girersin dedi öle bişi varmı beni mi ketledi
  • Evet,bluetooth ile açık alanda 100 metreye interneti dağıtabilirsin,ama bluetooth aktarım hızı çok düşüktür,saniyede 10 kb gibi bişey olması lazımdı,ki mesafe arttıkça bu daha da düşer.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Elbruz

    Evet,bluetooth ile açık alanda 100 metreye interneti dağıtabilirsin,ama bluetooth aktarım hızı çok düşüktür,saniyede 10 kb gibi bişey olması lazımdı,ki mesafe arttıkça bu daha da düşer.



    Hmmm anladım çok saol
  • Alış veriş merkezlerinde mağazaların cafelerin filan bir sürü wireless ları var güzel bir sistem yok fıstık gibi çeker valla adsl parası ödüyeceğine sistem yap anten vs ordan sömür
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sefaselim25

    Arkadaşlar birde şunu öğrenmek istiyorum bağlandığımız ağın kotalımı yoksa sınırsızmı olduğunu anlayabilirmiyiz..Bilen varsa lütfen açıklarsa sevinirim..


    Hocam alış veriş merkezi kotalımı kullanıcak kaç kişi nete giriyordur orada metro internet bile bağlı olabilir belki
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

    Migros kaç m li
    çünkü bende 500mW çıkış güçlü kart ve 7dBi anten var(daha 19 u denemedim) fakat paul diye birini bulmasına rağmen(bizim civarda pek yabancı yok genelde dağda oluyo onlar ve yaklaşık 2,5-3 km uzaktalar) fakat migrosu bulamadı üstelik migrosla aramda 800 metre fark var...



    PAUL bir pastanedir arkadasım oranın wireless baglantısını yakalıyorsundur
  • gg de yüksek db li antenler var onlardan bir al istersen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.