Şimdi Ara

1 aylık araba kiralık ve pert durumu...!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
9.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • valla adamlar rent a car kaskosu yaptırmamış arabanın yattığı gün kadar da sigortadan para alamazlar...o yüzden bende de koz var onlarda da... zaten kazada şöyle oldu arabayı kiralayan benim yeğene verdim bi tur atsın diye adamlar ordan hesap soruylar sözleşmede birinci kural arabayı kiralayan kişi dışında arabayı başka hiç kimse kullanmaz diye vermez olaydım işte...nerden verdik vermesek bunlar gelmiyecek başımıza... kazayı ben yapsam gam yemiicem o zaman belki yatma parası filan vermem ama adamda sen beni zora sokma bende seni demek istiyo araba yatma parasını ver taja bu iş diyo yoksa adam başka şeylerde çıkarabilir başıma kargaşada onuda unuttum boş senedemi imza attım ne yaptım bi bilsem kalabalıktı o gün bi sözleşme bide senet imzalattılar bana galiba..ordan ozları var adamlar senede yazarlar istediği rakamı verirler mahkemeye yada tehdit al başına bela... oyüzden adamlar ne dese he diyoz ama ölçülü çok üstümüze gelirlerse bizde yine he diicek halimiz yok...




  • Geçmiş olsun hocam böyle zor durumda kalmak çok zor ya inş çözülür kısa zamanda
  • quote:

    Orjinalden alıntı: STRIPES

    herkese verdiği bilgiler için teşekkür ederim...olay anlaşıldı...ben bunu bileyim yeter...yani araba perte çıkarsa fark ödemeden sıfırı verilir...kaza raporunda kiralık yazılmadı ayrıca arabanın rent a car kaskosu yok şahsa ait kasko...ama perte çıkarsa belli bi süre bekleme olacağı için bunu benden istiyolar çünkü ellerinde araba olmamış oluyor...bend eolsam bende isterim orda haklılar gibi görünüyor...

    senden boş senet aldılarsa beyanname verip avukatla işini halledersen eğer küçük yerde karşılaşma ihtimalinin olmadığı bi yerdeysen. artık borçtan dolayı yatmak diye bişey yok. boş senedin olsa bile.
    eğer kredi kartının fotokopisini aldıysa kredi kartının internet işlem yapabilme yetisini kapattır.

    eğer kiralamacıya kazayı senin yaptığını sölediysen sorun yok ama yeğenim yaptı filan dediysen uğraş babam uğraş olur bunu ağzından kaçırmaya kalmayın.

    eğer tanıdık falan sorun yaşamak istemiyorum derseniz orta bir yol bulun orta bir yolda konuşa konuşa anlaşın.

    benzer bir sorunu ben yaşamışdım küçük yer olduğundan ve balıkesir'de bir sene daha ikamet edeceğimden ödeme yapmak zorunda kaldım
    http://forum.donanimhaber.com/m_24238674/tm.htm




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozgur23

    Dostum, aracın zaten kiralık araç olduğu kaskoda belirtilmemişse, zaten kiralayan kişi illegal bir iş yapıyor demektir. Bu durumda hiçbir şekilde sizden yatma parası vs talep edemezler. Çok üstüne gelirlerse mahkemeye gidelim de, gidemezler zira kendileri kanunsuz iş yapıyor.

    İlk yıl olduğu için full kasko varsa tamamı ödenir. Zaten kiralama amacıyla kasko yaptırdığı için kiralayan kişi, üçüncü şahısların vereceği hasar kasko kapsamındadır. Pert durumunda tamamı ödeneceğinden, yatma ücreti de talep edemeyeceklerinden sizin bir kuruş bile ödemeniz gerekmez.

    Çok geçmiş olsun.


    bu işi legal yapan kurumlar budget, intercity gibi firmalardır. başka kimse rent a car adında legal bir işlem yapmamaktadırlar. ruhsatlar şirkete ait değil şahsa aittir. hatta bugün bi yetkili satıcıya gitseniz onların kiralamak için verdikleri araçlar bile bu konuda illegal yapmaktadırlar. Türkiye gerçeği.




  • yok biz anlaşdık zaten hemen hemen 1 aylık yatma parasını vericem arabanın.. ben sadece ek masraf işte perte ayrılırsa fark vermiyeyim diye uğraşıuyorum öyle bi şey de olmayacak herhalde..
  • geçmiş olsun durduk yere masraf işte
    Allahtan sizde kırık çıkık yok .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: meta80

    geçmiş olsun durduk yere masraf işte
    Allahtan sizde kırık çıkık yok .

    saol hocam...allahın işi işte resmen uçtuk havada yaa 110 ile viraja gierse böyle olur tünelde çıkışta o kadar bağırdım yavaaaş yavaaaş diye ama dinleyen nerde...yani viraj öyle bi viraj ki 60 ile bile dönsen araba sağ tarafa doğru kasıyo kendini...biz allahtan denize filan uçmadıkta duran arabalar otoparktaki arabalar tuttu bizi...allah kisenin başına böyle kaza vermesin göstermesin herkes bizim kadar şanslı olmayablir bi hasar bende var oda ufak teefek çizikler işte..
  • 6 milyar masraf varsa korkma pert olmaz diyelim eranın 0 km fiyatı 25 milyar pert olması için %50 masraf olması gerekli yani 12.5 milyarlık masraf olması lazım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.