Şimdi Ara

1 AĞUSTOS OTOMOBİL ZAMLARI (GÜNCELLENEN FIYATLAR ILK MESAJA EKLENDI) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
4
Favori
49.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
146 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fiat egea ya ne kadar zam gelecek haberi olan var mı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamların 2. el fiyatlarının altında satmasını beklemiyorsunuz heralde
  • İndirim yapıyorlar ya niye hep kötü niyetlisiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'de araba alınmaz net. Araba artık ülkenin %10'unun sahip olabileceği bir şeydir. Onun dışında üçkağıtçılar, alsatçılar, ya da yemeye ekmeği yok araba peşinde olan adamlar. O nedenle isterse clio 500.000 olsun bayırdan aşağa kasımpaşa. Alan alan alsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 1 Ağustos 2020; 12:9:56 >
  • Kredi faiz oranları insallah yükselir araç satışları düşünce mecburen indirim gelecektir şimdi parası olanda alıyor olmayanda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayir bu tavsiye edilen satis fiyatini kim tavsiye ediyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bmw de güncelliyor
  • 10 bin Euro'luk eli yüzü düzgün arabalar burada servet ediyor. Kur + vergi işbirliği ile. Gençliğimizi yaktınız haram zıkkım olsun. Cahil kesim de pahalılığı bütün dünyada böyle sanıyor. Standart bir ülkede 3 ay çalışıp alabilecekleri hakkında fikri olsaydı burada körü körüne yanlışa basmazdı her seferinde. Bunlarınki kuru inat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zayim334 -- 1 Ağustos 2020; 12:45:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mevduat faizi %8.Vatandaş parasının göz göre bankada erimesine vicdanı el vermiyor.Konut desen araba gibi hemen paraya çevrilemiyor,likit değil ayrıca kiracısı boku püsürü var.Haliyle döviz,altın ve araç kalıyor.Bu sebeple insanlar taşıta yöneliyor.Birçok kişi yatırım için alıyor araçları ve gayet de mantıklı bana göre.Sonuçta dövize enseksli bu meret.Ne zaman dünyada tam kapasite çalışmaya başlar fabrikalar o zaman fiyatlar dengeye oturur.Düşer demiyorum çünkü araç piyasası yukarı yapışkan.Bugün bağkur primine %18 zam yapıldı.Enflasyon %12 yersen.
  • Tamamen yanlış anlamışsın. Elbetteki sıfır olmadığı için arttı. Ama senin elindeki malın daha kötüsüne daha çok para vermeye razı insanlar var ve bunu aylarca yaptılar. Neden fiyat arttırmayacaksın?

    Talep belirler fiyatı. Şişmiş fiyatlardan da talep var. Bende satıcıyım, ucuza satıcam öylemi? Olayın sebebine değil, ortaya çıkardığı sonuca bakıcaksınız.

    Sonuç şudur; şu an yüksek zannedilen fiyatlar normal olmuştur. Yıl başındaki fiyatlar hayaldir. Biraz ekonomi bilmek iyidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lemartes kullanıcısına yanıt
    Evet euronun 8.3 olduğu bir ülkede 20bin Euro'ya satılan bir araci 150bine alamazsın bu ekonomidir. Bu aracın 5 yıllık olanini da 100den aşağı satamazsin. Ha sıfıra yakın ikinci eli daha pahalıya satanlar var onu da alanlar var millet 0 araç bulamadigi için de orası ayrı saçmalık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok zorlamaya gerek yok almamaya devam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NecronLord

    Mevduat faizi %8.Vatandaş parasının göz göre bankada erimesine vicdanı el vermiyor.Konut desen araba gibi hemen paraya çevrilemiyor,likit değil ayrıca kiracısı boku püsürü var.Haliyle döviz,altın ve araç kalıyor.Bu sebeple insanlar taşıta yöneliyor.Birçok kişi yatırım için alıyor araçları ve gayet de mantıklı bana göre.Sonuçta dövize enseksli bu meret.Ne zaman dünyada tam kapasite çalışmaya başlar fabrikalar o zaman fiyatlar dengeye oturur.Düşer demiyorum çünkü araç piyasası yukarı yapışkan.Bugün bağkur primine %18 zam yapıldı.Enflasyon %12 yersen.
    Döviz altın ve araç kelimelerini aynı anda yatırım için kullandıya la. Suç aslında sende değil. Alım satımda özellikle araçta gelir istisnası koyan devlette. Ne demek yılda 2 araçta istisna uygulamak. Kardeşim ne olursa olsun kazanç varsa neden vergiye tabi tutulmuyor. 3 kuruş kiranın peşinde koca vergi dairesi koşturuyor. Bunda 70 bin lira kar sağlayan adam vergi ödemiyor. Şimdi düşünüyorumda bizim ülke den bir cacık olmaz. İnsanında..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dharma Initiative

    70leri 80leri yasayan abilere soruyorum
    otomobil piyasasinin surekli arttigi bir donem hic olmus muydu? nasil duzelmisti?
    Ohoo olmaz mi oldu tabi. 94 ve 2001 de gelen gecelik şok devaluasyonlari saymazsak yillik ortalama %90-100 arasi artardi fiyatlar.

    200.000
    400.000
    800.000
    1.600.000tl seklinde seyrederdi kabaca.


    Taa ki 2002 kasiminda Erdogan ile Gül bati dunyasi ve londra nin icazetini alarak tek basina iktidara gelene kadar boyle devam etti bu is. Ondan sonra ise 2008 abd mortgage krizine kadar 6 yillik bir yatay refah donem yasandi. Dovizler senelerce yatay seyretti, alim gucu artti, fiyatlar dengelendi.

    Bunda en buyuk faktor Erdoganin o donem batiyla ve global finans piyasalariyla dostane iliskiler icerisinde olmasi, uzerine de ABD merkez bankasi FED'in o donem parasal genislemeye gitmesi ve bu sayede ulkeye o donem yağan yabanci sermaye idi tabiki.

    Tabii AB ile yurutulen uyum sureci ve muzakereleri de es gecmemek lazim. Bunlarin hepsi yabanci yatirimci icin tetikleyici guven unsuru olmustur. Şuan ise tam tersi bir hava var. Dolarini alan yabanci arkasina bakmadan kaçıyor....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 1 Ağustos 2020; 14:48:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok gereksiz bir konu.
    Tabi fiyatlar artacak. Çünkü bolluk var. O kadar çok para var ki harcayacak yer bulamıyor insanlar, Avrupa linin 5 aylık asgari ücretle aldığı araca komple maaşını gömüp üstüne 4 yıl kredi ödeyip dahası da peşinat için kankasindan borç alan (bolluktan) ve Uzay gemisi satın almış edasıyla mutlu olan bir ülke haline geldik..

    Normal bunlar.. Yeni Türkiye eskisi gibi olmayacak dendi zamanında.. Neresini anlamadınız ki cümlenin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemall058

    Fiat egea ya ne kadar zam gelecek haberi olan var mı.
    ölüsü 118 120 olur
  • olay sadece arabayı almakla bitmiyor. ehliyeti çok eski olmayan bir bireyin ödeyeceği zorunlu trafik sigortası ve kasko ücretleri de uçuk. motorlu taşıtlar vergisi, 2 yılda bir muayane ücreti, garanti bozulmasın diye maliyetinin 3 katına yetkili servis bakımı. yakıt konusuna hiç girmiyorum araba yürütmek kolay iş değil.
  • LampdaLamp L kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. 12 13 bin liralık zam gelebilir yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemall058

    Çok teşekkür ederim. 12 13 bin liralık zam gelebilir yani
    Kampanyansız fiyata 130 135 arası bişey yazarlar, gene kampanyalı ayağına kredili 120.900, peşin 118.900 gibi bişey olacaktır tahminimce
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.