Şimdi Ara

1.6 105 HP POWERSHİFT FİESTA NASIL? TEST İÇERİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2013 model 1.6 105 HP Powershift ford fiesta sahibi idim yaklaşık 4 ay kullandım. alacak arkadaşlara kısaca bilgi vereyim faydalı olur sanırım.

    1.Aracın motor performansı şahane kesinlikle çok güçlü ve çok seri, bu konuda şüpheniz olmasın. eski focus 1 motoru var sanırım. kasada hafif olunca araba çok hareketli, aracımı satma nedenim eşimin aracı kullanamamış olması. çok hareketli araç bir türlü alışmadı.yerinde durmuyor.

    2.aracın süspansiyonu sert, bozuk yollarda çukurlu yollarda vuruyor. bir de bozuk yollarda yol uğultusu çok fazla
    3.içi özellikle arka tarafı dar. çocuğunuz var ise yada 2 kişiden fazla iseniz sıkıntı olacaktır. bagajda oldukça ufak. lpg de varsa bagaj yok.
    4.aracın yol tutuşu mükemmel. özellik honda jazz ve astra H kasaya göre oldukça iyi.

    5.şanzıman çift kavrama bir şanzıman, vites geçişleri hem hızlı hemde hissedilmiyor. yanlız bu powershift şanzımanın en büyük sıkıntısı aracın 1 ve 2 vites geçişlerinde inanılmaz titreme oluşturması. sanki yarım debriyaj kalkıyormuş gibi.bunun çözümü de kavrama değişimi. kavrama değişimi oldukça pahalı, sorun şu ki değişimden bir kaç ay sonra gene başlıyor. anlaycağınız kronik bir titreme problemi var aracın. ve çözümü yok.size tavsiyem illa bu araçtan alacaksanız garantisi bitmemiş bir araç alın. çünkü her yıl düzenli olarak kavraması değişecek aracınızın garantiden. demedi demeyin. dost acı söyler.focus powershift tede aynı durum mevcut.

    6.aracın malzeme kalitesini felan anlatmayacam zaten çok iyi, hani öle clio felan gibi değil. üst sınıf gibi.
    7.yüksek süratlerde çok güven veriyor. ben şahsen 200 den fazla basamadım. gitmiyor zaten.rampa aşağı bile gitmiyor. kesici felan var sanırım
    8.120 km hızda 6 ncı vites 3 bin devirde gidiyor. uzun yolda iyi yani motor kafa şişirmiyor
    9.tinanium x paket ti aracım, led farları ve gece aydınlatmaları çok iyi.
    10.gece araç içi aydınlatması çok şık ve müzik ses sistemi çok iyi.

    Araç sahibi olarak KISACA : özetlersek eğer ! bu aracı garantisiz almamanızı ve lpg siz kullanmamanızı tavsiye ederim. çok basarsanız hayvan gibi yakıyor çünkü. saygılar







  • birde nedendir bilmiyorum araç çok çabuk fan çalıştırıyor. arkadaşım 2014 modeli var oda aynı. motor fanı sürekli çalışıyor sanki şehir için de.
  • Powershift deyince zaten duraksadım her sene kavrama değişecekten sonra okuma gereği duymadım gerçekçi nesnel ve fanboyluktan uzak insanların ekonomik durumunu düşünen yorumlarınızdan ötürü teşekkürler.Ha yine de burda "her sene kavrama değişsin ama yeterki konforlu sürüş az yakan güzel şanzıman "geyiği mecburen olacak ama benim her sene kavramaya verecek param yok maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Çift kavramalı birçok model seçeneklerim arasındaydı fakat çevremdekilerinde başına gelenlerden sonra bende çift kavramadan vazgeçtim. Çift kavrama masrafı ve sorunları adamı hastanelik eder. Bi yakınım kavrama değişimi için 8.000 lira harcadı. Çift kavramadan vazgeçip tam otomatiklere yöneldim, olmadı robotize alırım ama yinede hangi marka olursa olsun çift kavramaya bulaşmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 8 Ekim 2017; 19:55:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Şanzıman ile ilgili yapılan yorumlar, aşırı bilgisizliğe dayalı ve yanlış yönlendirici.

    PS şanzımanlarda titreme veya 1-2 viteslerde geçiş sorunu gibi kronik bir sorun yok.

    ''her sene kavrama değiştirin'' gibi yine aşırı bilgisiz ve yanıltıcı bir cümle ise tamamen saçmalık olmuş.

    PS çift kavramalar içinde, en sorunsuz modellerden birisidir, arkadaş galiba 1.2TSI + DSG Ibiza'ya bindi, araçları karıştırdı.

    Adam bindiği araçla ilgili değerlendirme yapmış uyarılarını yapmış iyi taraflarını da söylemiş niye uydursun herkes biliyo bunların alayının sorunlu olduğunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet alacağı varsa da vazgeçiyor bu forumdaki yorumlara kaldıysa
    fiesta şanzuman problemli titriyormuş ,polo dsg arızası varmış,i20 b grubuna göre geniş,micra 1.2 motor ,yaris yol tutuşu zayıf vs ,jazz piyasası yüksek
    ne alacam desen herhalde chevrolete cruze önerirler
  • omgomg kullanıcısına yanıt
    Tavsiye ederim cruze'u

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu araçtan var gayette memnunum. Prof kullanıcı değilim araba bastın mı gidiyor işte vites geçiş filan hissetmiyorsun. 15binde tertemiz araç almak isteyen mesaj atsın. Satamazsam Ay sonunda ölü fiyattan Audi Doğuş Otoya vericem Audi alacağım için..Araç yakıyor onu da söyleyeyim. Lpg şart bence de.
  • aracımı 10 bin km de aldım 5 yıl binerim hayali ile. 16 bin km de sattım 4 ay sonra. 2 kere yetkili serviste yazılım güncellendi, sonrada kavrama değişimi, (7 bin lira) garantisi bittiği için,2 ay sonra gene titreme başladı. bende bu işin altından kalkamayacağım için çok sevdiğim arabamı sattım.benim çömezim aynı aracın 2014 modelini aldı 29 bin de. alma etme dedim. benim yaşadıklarımı gördü dinlemedi, şuan onun arabada titriyor ve kavrama değişecek. ford servisine bi gidip sorarsanız powershift lerde en çok yapılan işlemin kavrama değişimi olduğunu anlarsınız. ben aracı çok severek bindim, hala da hayalimi süsler. ancak bu şanzıman da titreme problemi olduğunu kavrama değişimi olduğunu sağır sultan duydu. fanatikliğe gerek yok. şuan otomatik şanzımanı çok konforsuz olan vites geçişlerini hissettiren honda jazz araç aldım. i-shift şanzıman. bu arabayı ve bu şanzımanı sevmiyorum.ama katlanmamın tek sebebi saat gibi çalışıyor tam sorunsuz. katlanıyoruz malesef.saygılar.




  • valla aynsından hanıma aldım...
    ilk sahibinden aldım, 62bin km de 2 kere kavrama değişmiş...
    hala titreme var ama sallamıyorum,nasıl olsa hanım kullanıyor o zaten anlamaz fark etmez...

    dsg nin adı çıkmış,dsg powershift e 10 basar...

    lpg var sürekli kısa mesafe ve acemi kullanımıyla 30krş geçmiyor...

    küçük ve kıvrak tam şehir içi arabası,turbo dizelden sonra tork almak için baya bağırtmak gerekiyor ama fena gitmiyor...

    bence tam f/p aracı..

    şanzımanda ,nerde tırak orda bırak...
  • araba çok güzel yürüyor. ufakcık tefecik görüntüsüne kanıp arkaya yapışanlara istinaden, gazlayıp uzayınca arkadaki dumur oluyor.
    yüksek süratlerde kesilmiyor.
    süspansiyon çok sert. ne biçim öyle dedirtecek cinsten. direksiyonu çok tepkili. hissiz bir araçtan binince özellikle yüksek süratte hafif oynatınca arabanın kafası direk o yöne gidiyor. güzel bir durum gibi görünebilir ancak inanın insanı tedirgin ediyor hızlıyken. o hızlarda biraz daha ağırkanlılık bekliyor insan.
    Direksiyon falan alışılır ancak sırf süspansiyon sertliği nedeniyle bu araba alınmaz. geriye kalan yönleri (boyut, tasarım v.s.) görece ve ihtiyaca yöneliktir.
  • Oncelikle herkese iyi forumlar. Anneme 1.6 titanium powershift fiesta almayi dusunuyoruz. fakat powershiftle ilgili o kadar olumsuz şey okudum ki biraz kafam karisti. Onerir misiniz bu araci kullananlar olarak tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.