Şimdi Ara

Fiat EgeaHB ile geçen 5 yılın ardından. 2023 servis fiyatları :( !!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
12.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncelleme: Evet arkadaşlar, 4. yıl bakımını dün yaptırdım ve aşağıdaki işlemler için tam 4.000,00 TL ödedim.


    Opar GS1 0W-30 4,7 lt yağ

    Opar Dot-4 Fren hidroliği 0,5 lt

    Yağ Filtresi

    Polen Filtresi

    Hava Filtresi

    4 Adet Buji

    70AH 640A Robust GN Akü

    İşçilik



    Akü ölçüm sonucu "Değiştir" çıkan bir kağıt gösterdiler, nerede yolda bırakacağı belli olmaz dediler, ben de Aküyü de değiştirdim.




    Arkadaşlar merhaba, Aşağıda geçen sene ki mesajım bulunmaktadır. Bu sene aynı konu üzerinden devam edeceğim ve 33.000 km ve 4 yılı bitirdik aracımızla. Son gelen yakıt zamlarından sonra artık araca korkarak biniyorum (Sabah 7 de çocuğumun okulu var, yoksa asla binilecek gibi değil) günlük yakıt masrafı (Benzin 19,80 tl) 35,00 TL tutuyor ve aylık hafta sonu gezmeleri ile birlikte 1.000,00 TL civarı yakıt alıyorum arabaya.


    4 Sene bitmek üzere ve herhangi bir kronik ya da kronik olmayan bir problem yaşamadık çok şükür. Halen aracın dökülen, deforme olan bir yeri yok ve halen kronik bir trim sesi başlamadı ama bozuk yollarda sol arka emniyet kemerinden sanırım, tıkırtı geliyor ama asfaltta sorun yok, bozuk yollarda oluyor tıkırtı.


    Bu sene servis fiyatı can yakacak gibi duruyor, aldığım ilk teklif aşağıda, bugün başka bir servisten daha teklif bekliyorum.


    2 Sene önce aynı bakıma 1.250,00 TL ödemiştim, 2 senede %100 ün üzerinde artış olmuş fiyatlarda.


    Fiat EgeaHB ile geçen 5 yılın ardından. 2023 servis fiyatları :( !!



    Diğer servisten gelen rakam iskontosuz 3.300,00, iskonto ile 2.800,00 TL. Fiat EgeaHB ile geçen 5 yılın ardından. 2023 servis fiyatları :( !! 


    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Geçen seneki konum;


    Arkadaşlar merhaba,


    Aracım ile (HB, 1.6 E-Torque, benzinli) 3 yılı tamamladım ve 3. bakımını (24 bin km de henüz) hafta sonu yetkili servisinde yaptırdım. 3. Yıl bakımına ilave olarak ön fren balataları değişti ve tüm silecekler (ön-arka) değişti. 1.370,00 ₺ ödedim hepsine.


    İlk yıl bakımına 750,00 ₺ (yağ-filtreler)

    ikinci yıl bakımına 1.250,00 ₺ (yağ-fitreler + 4 buji + fren hidroliği) ödemiştim.


    Bu 3 yıl içerisinde birkaç ufak tampon sürtmesine ek olarak binanın otoparkından (kış günü sabah erken saat ve hava karanlıktı) geri geri manevra yaparak çıkarken aracın sağ arka çamurluğu (Benzin dolum kapağının olduğu bölge) binanın pvc yağmur suyu atık borusunun L köşesine sürttüm ve orası göçtü, öylece duruyor, nazarlık olsun dedim yaptırmadım.


    3 Sene sonunda herhangi bir kronik problem yaşamadım, servis bakımları dışında servise gitmek zorunda kalmadım taaki bu bakıma kadar. Son bakımda (artık nasıl olduysa!) yağ çubuğunun girdiği boru kırılmış dediler, garantiden değiştirecekler, haber bekliyorum. Kuvvetle muhtemel bakım esnasında kırdılar, araçlara o kadar hor davranıyorlar ki anlatamam, bir de yetkili servis. Yetkilisi böyleyse sanayisini düşünemiyorum, Allah düşürmesin.


    3 Yıldır şikayet ettiğim bir şey olmamıştır, en azından şimdi düşününce bagajın bazen küçük gelmesi ve yakıtın ş.içinde 10lt altına düşmemesi dışında aklıma başka bir sıkıntı gelmiyor. Ankaranın engelli koşu pentatlonlarını aratmayan yollarında geçen 3 seneye rağmen herhangi bir trim sesi başlamadı (ki her gün bu bozuk yollarda 15-16 km git gel yapıyorum). Kırılan, bozulan, ezilen, soyulan, dökülen bir yeri yok şimdilik.


    3 Sene önceye dönüp aynı bütçe ile araç bakıyor olsam yine hiç düşünmeden diğer alternatiflere tercih edeceğim bir araç olurdu. (o gün için diğer seçenekler, ibiza/fabia/İ20 idi)


    Bilgilendirme amacıyla paylaşıyorum, ilgililerine faydası olur belki.


    Ek: Bugün (01.04.21) kırık yağ çubuğu borusunu 30 dk.lık bir işlem ile garanti kapsamında değiştirdiler.https://forum.donanimhaber.com/egea-hb-ile-gecen-2-yil--142692043




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 30 Mart 2023; 16:41:12 >



  • Bujileri ve fren hidroliğini geçen sene prosedür böyle diye değiştirdiler, garantinin devam etmesi için şartmış. Belki dediğiniz gibi çarptılar, bilemem.


    Balatalar normal bence, sabah akşam dur-kalk trafikteyim ve Ankara yolları hep çıkış-iniş, düz yol neredeyse gitmiyorum. Haliyle inişler hep frende oluyor, motor freni işe yaramıyor, öyle yokuşlu bir bölgede oturuyorum.


    Ha tabi arada hanım da kullanıyor aracı ve çok sık fren kullanıyor, atamadı bir türlü. Yokuş çıkıyoruz, ileride ışık var, gaz kesse araç duracak, ışıklara kadar gazla gelip freni köklüyor sonra durmak için.

  • 24 binde Balata, 16 binde buji ve fren hidroliği değiştirmişler. Ya servis çarpmış, ya kötü kullanım yada araç dayanıksız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 29 Mart 2021; 12:20:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARES007

    24 binde Balata, 16 binde buji ve fren hidroliği değiştirmişler. Ya servis çarpmış, ya kötü kullanım yada araç dayanıksız.

    Bujileri ve fren hidroliğini geçen sene prosedür böyle diye değiştirdiler, garantinin devam etmesi için şartmış. Belki dediğiniz gibi çarptılar, bilemem.


    Balatalar normal bence, sabah akşam dur-kalk trafikteyim ve Ankara yolları hep çıkış-iniş, düz yol neredeyse gitmiyorum. Haliyle inişler hep frende oluyor, motor freni işe yaramıyor, öyle yokuşlu bir bölgede oturuyorum.


    Ha tabi arada hanım da kullanıyor aracı ve çok sık fren kullanıyor, atamadı bir türlü. Yokuş çıkıyoruz, ileride ışık var, gaz kesse araç duracak, ışıklara kadar gazla gelip freni köklüyor sonra durmak için.

  • parçalar biraz erken değişmiş gibi bende clio4 varken buji ve balata 40binde değişmişti

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Söyle söyleyeyim çoğu marka fren hidroliğine 4 sene civarı ömür veriyor. Aslında bozulan bir yağ değil. Sadece içindeki su oranı frenlerin ısınmasından kaynaklı artıyor. Çok kolay bir testi var. Kendiniz cihazı alıp testini dahi yapabilirsiniz. Cihaz 20-30 lira. Yani söyle düşünün bu testi yapmak yerine kaç kmde olursa olsun 2 yılda bir değişiyoruz demişler.


    balatalar tam otomatik araçlarda dahi 40-50 bin km dayanıyor. Toyota’da 90 bin km civarı kullandım. 24 bin km çok az. O sürede balatayı bitirmek ciddi uğraş işter. Yahut parça dayanıksız.


    skoda aracı az kullandığınızda gelin bujilerini şuyunu buyunu değişelim demiyor. Hatta yağını değiştirip gönderiyor.


    servisi değiştirme şansınız varsa değiştirin. Yoksa gelecek sefer 30 binde sizin aracı ağır bakıma sokacak gibiler. Disk frenleri filan değişirler. Bulurlar birşeyler. Bence gittiğiniz servis baya bir para göz yada saydığım diğer sıkıntılar var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darksnr

    parçalar biraz erken değişmiş gibi bende clio4 varken buji ve balata 40binde değişmişti

    Maalesef yetkili servis prosedürü, yolunacak kaz görüyorlar sanırım müşteriyi. Bujilerle ilgili hiç bir sorunum olmadığı halde 2 senede bir değişmesi mecburi imiş, değiştirdiler. Zaten servise almadan önce, servis danışmanı direk önündeki ekranı açıyor, bu sene şu şu şu parçalar değişecek, kontrollerde ekstra bir şey değişmesi gerekli görürlerse onu da servis esnasında söylüyorlar.


    Zaten şöyle saçma bir mantıkla yaklaşıyorlar değişim yapılacak parçalara; Servis ya senede bir ya 20 binde bir, hangisi önce dolarsa. Ama km dolmasa bile mesela bu gittiğim 3. bakıma aynı zamanda 60 bin bakımı diyorlar sanki 60 bin km doldurmuş gibi ve ona göre işlem yapıyorlar.



    @ARES007


    Şimdi kontrol ettim, Fiat periyodik bakım tablosunda çoğu şey için 2 yılda bir (km dolmasa bile) değişecek yazıyor. Garantinin ceremesi bu da.


    ATEŞLEME BUJİLERİNİN DEĞİŞİMİ (VEYA 2 YILDA BİR)

    FREN HİDROLİK SIVISI DEĞİŞİMİ (Veya her 2 yılda bir)

    ÖN FREN DİSKİ VE BALATALARI AŞINMA KONTROLÜ, GEREKİRSE DEĞİŞİMİ (20 şer binlik bakımlarda)

    TAM OTOMATİK VİTES KUTUSU YAĞI VE FİLTRESİ DEĞİŞİMİ (100 BİNDE)


    YILLIK BAKIM

    1 yıl içerisinde 20.000 km’ye ulaşılmaması durumunda aşağıdaki işlemler ve kontroller yapılmalıdır.

    • Motor yağının değişimi

    • Motor yağ filtresinin değişimi

    • Hava filtresinin değişimi

    • Polen filtresinin değişimi (Klimalı modeller için)

    • Ateşleme bujilerinin değişimi (Benzin motorlu tipler) (2.Yıllık bakımda)

    • Sıvıların kontrolü ve gerekiyor ise tamamlanması (Motor Soğutma Sıvısı, Fren Hidrolik Yağı, Cam Yıkama Suyu, Akü vb)

    • Akü şarj durumunun kontrolü ve sisteme yüklenmesi

    • Triger ve yardımcı sistem kayışlarının kontrolü

    • Ön fren balatalarının ve ön fren disklerinin aşınma ve çalışma kontrolü, gerekirse değişimi (**)

    • Ön / arka cam silecekleri aşınma ve pozisyon kontrolü, gerekirse değişimi (**)

    • Klima verimlilik ve gaz kaçak kontrolü

    • Ön cam silecekleri çalışma kontrolü, fıskiyelerin ayarı

    • Lastiklerin aşınma ve durumlarının kontrolü, gerekirse basınçlarının ayarlanması (Yedek Lastik Dahil), Lastik kitinin (Fix&Go) tekrar şarj edilmesi için

    son kullanma tarihinin kontrolü (bazı modellerde) (***)

    • Ön düzen ayarı

    • Ön ve arka süspansiyon elemanlarının boşluk kontrolü, gerekirse ilgili elemanların değişimi (**) (Rotbaşı, Rotil, Salıncak Burcu, Amortisör )

    • Aydınlatma sistemlerinin kontrolü (Farlar, Sinyaller, Dörtlü Flaşör, Bagaj Lambası, Yolcu Kabini Aydınlatma Lambası, Uyarı Lambaları)

    • Gözle yapılacak kontroller; motor, vites kutusu, transmisyon, borular (Egzoz, Yakıt, Fren Boruları), kauçuk parçalar

    • Arıza Tespit Cihazı (Witech, Examiner, vb.) ile elektronik sistemlerin kontrolü ve yazılım güncellemesi(Motor, ABS, Body Computer, Can Ağı vb)

    • Karter tapası ve/veya pul değişimi




    Ek: Forumlara biraz göz gezdirdim, çok değişken rakamlar var balata değişiminde. Kimi 20 bin bile götürmüyor demiş (Marka model bağımsız, hepsine baktım) kimi 100 binde halen değiştirmemiş. Sanırım kullanılan şehir, kullanım tarzı ve malzemenin dayanıklılığı gibi birden fazla etken var ömrünü belirleyen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 29 Mart 2021; 14:19:55 >
  • Hocam araç otomatik de olsa 24 binde balatalar Cook erken bitmiş baktınız mı çıkanlara bı de Fiat araclarin bujileri eski tip evet 20 binde bir değişiyor serviste.Kitapcikta yazar.ama balatalariniz çok erken bitmiş.O araca lpgsiz binilmez gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: defiant82

    Hocam araç otomatik de olsa 24 binde balatalar Cook erken bitmiş baktınız mı çıkanlara bı de Fiat araclarin bujileri eski tip evet 20 binde bir değişiyor serviste.Kitapcikta yazar.ama balatalariniz çok erken bitmiş.O araca lpgsiz binilmez gibi.

    Değişen her parçayı veriyorlar zaten, poşet içinde balatalar duruyordu, keşke atmadan önce fotoğraflarını çekseydim ama hiç aklıma gelmedi. Dedilerse doğrudur, yapıyorlarsa gereklidir mantığıyla bakıyorum her zaman ama görüyorum ki sorgulamak, araştırmak gerekiyormuş.


    Ne demişler, doğru kararlar tecrübeden gelir ama tecrübe yanlış kararlardan oluşur.

  • Balata bitmesi kullanima, yasanilan cografyaya, malzeme kalitesine gore degisken bi durum.

    2015 model 84 bindeki aracimin balataları fabrikasyon uzerinde gelenler halâ. 100 bini cok rahat görür.

    Bu arada lpg neden dusunmediniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

    Balata konusunda bir şey diyemiyorum, eskilerin fotoğrafı olsaydı anlayan arkadaşlar yorumlardı, kazık yemişte olabilirim, değişim gerekiyor da olabilir.


    LPG konusunda birkaç farklı yönden değerlendirdim ve LPG işine girmedim;


    • Uzun yolda zaten 6 lt üstünü görmüyor, 5,5-6 arası. Bu durumda LPG anlamsızlaşıyor.
    • Ş.içinde zaten kısa mesafe 7+7 km şeklinde kullanıyorum ve motor ısınana kadar yine benzin yakacaktı ve çok büyük bir tasarrufum olmayacaktı.
    • 20 günde bir yakıt alıyorum (200-250 tl civarı tutuyor) aya vurduğum zaman 300-375 TL hadi olsun 400 TL benzin sarfiyatım var. LPG+Benzin kombinasyonunda bu tutar 250 TL bile olsa azami 150 TL fark olacaktı ve garanti bitmesin diye LPG sistemini serviste taktıracaktım ki bu gittiğimde baktım 5.600,00 TL yazmışlar kampanyalı fiyat diyerek. Bu durumda amorti etmesi en az 3 yıl sürecekti ve çok mantıklı gelmedi bu durum. Zaten engelli aracı olduğundan 5 yıl dolduğunda değiştirmek niyetindeyim.
  • Benimki de 1.4 benzinli, 20.000 km bakımını bugun yaptırdım. 1100 tl fiyatı var. Bujiler ve fren hidroliği ömrünü tamamladığı için değil de katalog olarak değişim periyoduna girdiği için değişti.

    Ben 2 senedir sorun yaşamadım. Yeterli geliyor bana da


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiat servisleri Fiat almamak için başlıca sebep zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende çok beğeniyorum hb versiyonunu. İmkanım olsa alırdım

  • bende sedan urban e-torg şu an satsam ya sw yada hb e-torq alırım motoru ve şanzumanı sorunlu değil LPG uyumlu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aracı aldığınız konuyu hatırlıyorum daha dün gibi, zaman çok hızlı geçiyor.
    Aracın balatalari kullanımla ilgilidir fotoğrafı olsa yorumlardik balata için birşey diyemem.
    Etorq motorda 2 bakımda bir buji değişim periyodu vardır o yüzden degisirler, bı zararı olmaz çokta pahalı değillerdir zaten.
    Fren hidroliği içinse 2 yıl çok erken, ama çoğu marka burada ihtiyat bahanesiyle kendine bir gelir kapısı yaratmış durumda aynı hidroliği başka markalar 4 yılda bir değiştiriyor mesela.
    Sonuç olarak bazı değişimleri erken yapmış olsalar da garanti kapsamındaki araç için odediginiz bakım ücretleri diğer markalarin bu değişimler yapılmamış ücretleri ayarında dolaysıyla çokta can sıkmaya değmez.

    LPG mevzusunda ben olsam bende sizin gibi düşünürdüm yılda 8000 km için bende takdirmazdim.

    Kazasız belasız güzel günlerde kullanın 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis balataya neden karışıyor birisi açıklayabilir mi?
    Oldu olacak lastikleri de her bakımda değiştirtsinler.
    Balata bu, ölçülebilir, muayene edilip değişimine karar verilebilir bir parça değil mi?
    Biraz adam silkelemeden başka bişey değil bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 29 Mart 2021; 19:35:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güle güle kulanın aracınızı hocam.Ben de bravoyu satmış olsam egea dışında bir seçenek düşünmem.Çünkü gerçekten sorunsuz ve sağlam bir araç egea.Yılda bu kadar satış rakamlarına ulaşması sadece fiyatından dolayı olamaz.Balata ve diğer değişmesi gereken şeyleri servis bakım periyodunda olduğu için değiştirmiştir.Yoksa fıatların parçaları gayet uzun ömürlüdür.

  • Güzel konu. Tecrübe yalan söylemez. Ben de 5 yıldır fluence 1.5 dci kullanıyorum edc icon. 50.000 km ye geldim, yıllık bakım harici (standart) bir masrafım olmadı çok şükür. Köy yolunda kullanıyorum son 1 yıldır, öyle bir çukurlara düştüm ki, bir sıkıntı yaşamadım. Bir rot balans ister ama :) Tecrübe asla yalan söylemez. Sorunsuz ve uzun yıldır kullandığım tek aracım. Dikkatte etmem o kadar yüksek. Böyle şeyler ilerde vericeğimiz kararları etkiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fren balayası şehir içi normal. Buradakiler çoçuk çoluk, babasının ne zaman Balata değiştirdiğini bilmez. Ne olursa olsun, her zaman yetkili servis.

    Birşey olduğunda gider hesap sorarsınız. Güle güle kazasız belasız kullanmaya devam edin
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.