Şimdi Ara

1.2 tsi Octavia - 1.5dci Clio Icon / GUNCELLEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Segment farklarını düşündüğümüzde bir alt segmente inmenin pek bir mantığı olmadığını biliyorum fakat yakıt giderleri epey can sıkmaya başladı. Yılda 15-18bin km yol yapıyorum. Bu ay yaklaşık 590tl benzine para ödemişim ve bu durum uzun dönem için tadımı kaçırmaya başladı.

    Octavia kullanıyorum fakat bagaj boş geziyorum. Anca tatilden tatile dolduruyorum fakat yinede Clio'dan yana bir tercih yaparsam neredeyse yarı yarıya bagajda düşüş olacak. Kilolu olmasamda küçük koltuklar bir süre sonra yoracak mı veya uzun sürüşlerde yalıtımı ne derece memnun bırakacak gibi sorular var kafamda.

    Sizce bu araçlar arası geçiş yapmak Clio aldığım zaman benimseyememe durumu yaşamama neden olur mu?

    Teşekkürler.

    GUNCELLEME:

    Tekrar merhaba arkadaslar,

    Bugun Renault bayisine gidip araci inceledim. Dizel icon otomatik icin tedarikci indirimi kullanarak iyi bir fiyat aldim. Ozellikle benim dusuncem uste hic para eklemeden almakti, gelen fiyatta neredeyse bunu saglayabilecek. Fakat sunu farkettim, bir onceki aracim Lounge Polo, suanki aracimin Ambition Octavia olsa bile belirli standartlarda malzeme kullanilmasina ic yasamda alismisim. Ozellikle arka yasam alani ve yanal genislik Clio'ya gectigimde ciddi azaliyor. Kendimi araci kullanirken akulu arabada hissettim. Dolayisiyla gecis sadece zorunluluk gibi olacak. (Octiye geciste oyle oldu ama enazindan segment atlamis olmustum, o yuzden donanim eksikligi cok tirmalamamisti).

    Kafamda yaptigim plana gore araci minimum 7-10yil arasi kullanmam gerekecek (evlilik ve ev kredisi). Kredi miktari enflasyon oraninin yaninda cerez kalincaya kadar yeni araca gecisim cok mumkun olmayacagi icin yaptigim Clio cikisi bu zaman surecini maddiyat harici tum noktalarda negatif etkileyecek ve arabadan memnun olmama durumu bu surecte kendini hep hissettirecek.

    Ayrica yillik mazot kari olsa bile MTV kaybi karin neredeyse %35lik kismini goturdugunden, degisim fikrinden tamamen vazgectim.

    Destegiz icin tesekkurler, kazasiz surusler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi car reviews -- 12 Aralık 2018; 0:44:17 >







  • Yakıttan edeceğiniz tasarruf kötü yönlerini unutturacaktır

    Bu kısım bir yana zaten olabilecek şeyleri yazmışsınız, kalite ve konfor olarak düşüş olacak ama beklentinizi buna göre ayarlarsanız memnun kalırsınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    Yakıttan edeceğiniz tasarruf kötü yönlerini unutturacaktır

    Bu kısım bir yana zaten olabilecek şeyleri yazmışsınız, kalite ve konfor olarak düşüş olacak ama beklentinizi buna göre ayarlarsanız memnun kalırsınız.
    Oturuş pozisyonu, süspansiyon dengesi, yalıtım ve yol tutuş nasıldır? Daha önce tecrübe ettiniz mi?

    Yol tutuşu açısından çok sorun yaratacağını zannetmiyorum çünkü Octavia'da beklentimin çok altında. Limitleri biraz zorladığınız anda kalın lastik ve yeteneksizliği yüzünden kaymalar ve salınımlar başlıyor. Clio keskin virajlarda daha dinamik bile hissettirebilir diye düşünüyorum kısa gövdeden dolayı.

    Ciddi bir performans arayışım zaten yok aslında. Amacım az yakıt ve şehirlerarası 120-130 civarlarında oturaklı sürüş sağlaması ve az yakması sürüş tarafındaki beklentim.




  • clionun eskisini kullanmıştım. konforu iyi idi. corsa yorarken clio yormuyordu. 208 de yormuyor. makyajlı clio daha da konforlu. 1000km yolu yorulmadan alabiliyorsunuz. 2 çocuk yoksa arka koltuğun yarısı bagajdır.
  • Clio nun sürücü koltuğundan kafanızı arkaya çevirdiğinizde göreceğimiz manzara sonrasında, gözünüzden yaşlar akacak.. ayda 200 lira daha fazla yaksaydıda octavia yı satmasaydım diyeceksiniz.



    Ama hayat yanlislarla doludur. Bence bu yanlisi bir kere yapin.. ve hatanizi anlayin. Boylece dersinizi almis olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clio hakkında görüşünüzü detaylandırır mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • car reviews C kullanıcısına yanıt
    Yol tutuş, çeviklik olarak clio daha iyi gelebilir bile, dile getirdiğiniz gibi. Atik ve kıvrak bi araç.

    120-130 km hızlarda tecrübe etmedim iki aracı da o konuda yorumum yok ama clio oturaklı araçtır, tedirgin etmez o hızlarda.

    Yalıtım segment standartları dahilinde octavia'dan sonra of bu araba ne gürültülü dedirtmez ama.

    Dediğim gibi kalite ve segmentinin-genişliğin sağladığı konfor kaybınız olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • C sınıfının en geniş araçlarından biri olan octaviadan inip B segmentinin en dar araçlarından birine geçiş yapmak insanı üzer.hacim anlamında 1 degil 2 sınıf fark var arada.1.4 TDI polo da düşünebilirsin. En azından kalite anlamında bi nebze yüzün güler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywolf35 -- 10 Aralık 2018; 22:17:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mightywolf35

    C sınıfının en geniş araçlarından biri olan octaviadan inip B segmentinin en dar araçlarından birine geçiş yapmak insanı üzer.hacim anlamında 1 degil 2 sınıf fark var arada.1.4 TDI polo da düşünebilirsin. En azından kalite anlamında bi nebze yüzün güler.
    1.4 tdi polonun cliodan farkı yok ki :) ki clio daha iyi kullandınız mı bilmiyorum ama clio4 ile poloyu uzun dönem kiralama durumum oldu clio yol tutuşu gidişi yakışı polodan iyi iç mekan olarak dolu clio da polodan aşağı hiç kalmaz ki gidişi daha canlı, izalasyon aynı ses sistemi clio daha iyi vs vs.. (son çıkan poloyu kastetmiyorum binmedim hiç)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hauntedd kullanıcısına yanıt
    Ben kalite anlamında dedim.Bence polo cliodan daha kaliteli araba.ikisinide biliyorum kullandım.Ayrıca polo bi tık daha ferah hissettiriyor.cliuonun arka camı cok küçük.ayrıca diz mesafeside cok dar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2018 golf 1.6 dti dsg highline ve 2018 clio 1.5 dci manuel clio var. Boyut olarak sıkıntı yaratmıyacagını düşünüyorsan bence clio mantıklı. Ben cok memnunum daha 1000 km ye gelmedi. 90-100 km de sanki golf den daha yumusak gidiyor(cruize kullanıyorum iki aracımda da) yakıs konusunda 4,5 lt civari su anda. Daha düşecektir. Sonuc olarak beklenti, beklenti,beklenti. Su anda golf’u haftasonları kullanıyorum ve daha cok keyif alıyorum. Gunde 100 km yapıyoruz min. Ve clio beni memnun etti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kingsize yataktan kalkıp kanepede yatmak gibi birşey seninki arkadaş..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Segment düşmeyin ama c sınıfı hb düşünün hiç yoktan ya da model yılı biraz düşük modellere bakının.

    Birde merak ediyorum 590 tl benzine para verdiğiniz ay altınızda clio olsaydı ne kadar verirdiniz? Bu ince hesabı yapıp karar verin derim.

    Birde clio değilde b segmentin daha farklı araçlarına yönelseniz daha iyi olabilir(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hem turbo benzinli hem dizel kullanıyorum. Şu an dizel aracımı satıyorum. Şahsen b sınıfı almam. Gidin corolla 1.6 atmosferik alıp LPG taktırın veya LPG takılmış olarak alın mis gibi binin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geç birşey olmaz, takma kafana bin rahatına bak. Az yakar, güçlü motor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 308 HB düşünebilirsiniz, 420 Litre bagaja sahip tek sıkıntısı şoför koltuğunun arkası biraz dar kalıyor uzun boylu biriyseniz. Çocuklar için problem olmaz ama sizin arkanıza 1.75 üstü yetişkin sıkıntı uzun yolculukta sikinti yaşayabilir.

    Yakıt tüketimi olarak ben 1.6 otomatik dizel kullanıyorum. Istanbul-Kırklareli 95 KM CC açık 4 Litre yaktım bugün. Ş.içi şehre ve kullanıma bağlı değişecektir, ama sizi üzmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2015 Otomatik benzin Corolla'dan 2016 Clio 1.5dCi manuel icon'a geçiş yaptım bu sene. Sebebi otomatik Corolla'nın 10lt'yi geçen yakıt tüketimi. Amacın tamaen yakıt ekonomisi ise doğru seçim Clio denebilir.

    5300km uzun süreli ortalamam 34km/s 4,4lt. Uzun yolda 3,9lt. Gerçekten az yakıyor 1.5 dCi 90hp motor.

    C sınıfının en geniş otomobillerinden biri Octavia. Corolla da fena sayılmazdı hani özellikle arka koltuk diz mesafesi bakımından. Clio ile arka koltuk ciddi anlamda daralıyor. Banane arkada oturan düşünsün diyorum şimdilik 2 kişilik bir aileyiz.

    Sürücü koltuğuna gelirsek, bendeki makyajlı icon olduğundan koltuklar yarı deri ve kaliteli hissi veriyor ama DAR. Yani nasıl desem Corolla gibi geniş değil, çok rahat değil, bildiğin DAR. Yan destekler daraltıyor koltukları. Bi de başlıklar geride kalıyor gibi geliyor bana nedense. Başımı yasladığımda baya geriye yatırmış gibi oluyorum başımı.

    Konforuna gelecek olursak C sınıfı süspansiyonundan sonra B sınıfı Clio biraz sert gelecektir. Hele ki benimki gibi 17 jant paketli olursa daha da sert gelecektir. Trim sesleri olmazsa olmazımızdır.

    Donanım olarak cömert araçtır Clio icon. Anahtarsız giriş çıkış ve çalıştırma, otomatik katlanan aynalar, far, yağmur ve park sensörleri, navigasyonlu dokunmatik multimedia, purevision led farlar. Farların aydınlatması çok güzel bu arada.

    Pişman mıyım diye sorarsan kesinlikle hayır, pişman değilim. Corolla'ya binemiyordum km'de 60 kuruş yaktığı için. Şimdi Clio'ya rahatça binebiliyorum. Zaten şehir içi kullandığım için konfor çok ihtiyacım olan şey değil. Önemli olan yakıt tüketimi benim için. Bu konuda gayet tatminkar. Uzun yol olarak 10 saatlik Düzce-Demre arası yolda çok da yormadı açıkcası.

    Sonuçta araç bu, sıkılırsam, bıkarsam, önceliklerim değişirse ya da ne bileyim kaşınırsam satar başka bir model alırım. Örneğin çocuk olduğu zaman araç artık dar gelmeye başlayınca daha büyük bir araç bakmak zorunda kalabilirim doğal olarak. Piyasası hızlı olan araçlardan elinde kalmaz, istediğin zaman satabilirsin.

    Hakkında hayırlısı.




  • Octavia'nın avantajları
    -Konfor
    -Yalıtım
    -Güvenlik
    -Yaşam alanı
    -Bagaj
    Ben olsam geçmezdim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clio yakıt olarak çok memnun edecektir, bagajı da zorlasan idare eder ancak arka mekanı çok kısıtlı. Arka tarafta uzun yolculuk ızdırap olur. Ön tarafta ise 1.94 boya rağmen ben sığabilmiştim. Kullanımı rahat ve sempatik bir araç . Ancak Renault araçlarının dayanıksız olduğunu unutmamakta fayda var.
  • Yürütme maliyetlerini de göz önünde bulundurum derim. 1,5 motorun yıllık mtvsi dizel aracın ekstra çıkacak bakım maliyetleri vs. Son Dci motorlarda enjektörlerin 200,000 Km civarı bozulduğunu ve takım olarak satıldığını duymuştum. Üstelik plastik bi araba alacağınızı da unumatmayın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.