Şimdi Ara

1.0 MOTORLU araç kullananlar. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
0
Favori
18.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İki farklı sürücü; aynı aynı araç ile aynı yollarda farklı tüketim değerleri yakalar. Birisi kovalaktır sürekli her gördüğünü geçmeye, "yarışçılık" oynamaya çalışıyordur, 9-10 litre yakar. Diğeri gereksiz hızlanma, yavaşlama yapmıyordur, işinde gücünde efendi sürüyordur 5-6 litre yakar. Aradaki fark uçurum. %50+


    İki farklı sürücü, bir de farklı trafik şartlarında ne sonuçlar çıkarır düşün. Burada yüksek perdeden ahkam kesenler sallıyor olabilir, sallamıyorsa da anlam ifade etmeyebilir. Trafikte ne değişikler var.  


    Küçük hacimli turbo motorlar genel olarak şehir içi trafiği için mantıklı. Makul sürüş ile ekonomi potansiyelleri yüksek.





  • Ankara 1.0 dsg rapid sedan 95 beygir. Şehir içi ortalama tüketim 6,4(yaz lastiği)-6.8(kış lastiği). Yaşlı teyze gibi çok sakin kullanırsam 5.7-6.2 arası geziyor. Az trafikli(hafta sonu gibi) şehir içi yolda 6 civarı geziyor. Uzun yolda 100 ile 3 kişi dolu bagaj gidersem 5-5.5, 110 ile 5.7-6. 120 ile 6.2-6.4 civarı yakıyor. Yaz kış klima açık kullanırım.


    Performans şehir içinde asla üzmez. Uzun yolda da performans olarak aile aracı tarzında gidersin. Yokuşta sollamalar vs yapınca araç tabii ki 1.5 150 bg havasında değil ama çok yakmak kaydıyla işi görüyor tehlikeli bir duruma düşürmeden.

  • Otomatik Kia stonic 1.0 kullanıyorum şehir içi ortalama 7.0L, şehir dışı ise 4,5-5L arası yakıyor;

    Çekişinde bu zamana kadar hiç sorun yaşamadım ama hızlanma ve max hız düşük tabi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu forumda bazı şeyler değişmez değişmesi teklif dahi edilemez.
    1- Manuel olmadıkça araba kullanıyorum demeyin
    2- Dip gaz kullansan da dizel 4 litreden fazla yakmaz (ben 1.5 dizel kullanıyorum dikkat ediyorum 4.5 yakıyor mesela. Ama bunu desem kesin benzinli aracım vardır veya vw golfcuyumdur)
    3- benzinli araç 5 litreden aşağı yakamaz. Yaktığını iddia eden 1.2 polocudur.

    Buradaki profesorlere sorma o yuzden git çevrende gerçek kullananlatdan araştır. Bu ekonomik durumda ve pahalılıkta kesin vardır 1.0 kullanan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt

    Maksimum hız konusu doğru olabilir, YouTube'de pekçok aracın top speed videoları var ve hepsi de fabrikanın belirlediği hızın üzerine çıkabiliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azstek kullanıcısına yanıt

    Tek doğrultuda yapılan denemeler anlam ifade etmez, aynı yolun tersi istikametinde de denemek ve gps ölçümü yapmak gerekir.


    Böyle olunca fabrika verisinin geçilmediğini görebilirsiniz.

  • Du Hast D kullanıcısına yanıt

    OBJEKTİF OLMADIĞINI BİLMEN İÇİN 1.0 TSI MOTORLA EN AZ 1000 KM SÜRMEN GEREKİR. KULLADINMIDA OBJEKTİF OLUP OLMADIĞI HAKKINDA BOŞ BOŞ YORUM YAPIYORSUN

  • fatihkahve1234 F kullanıcısına yanıt

    Otomobiller hakkında bildiği tek şey gaza frene basmak olan birisin belli ki, sana laf anlatacağıma duvarla konuşurum.


    Şirket aracı olarak sık sık 1.0 tsi polo kullanıyorum bu arada.


    Şu güzel forumda ne tipler dolaşıyor ya hale bak...

  • 1.0 litre motorlu araçları hafife alan 1.6 atmosferik lpg ve dizel kullanıcıları şu videoyu izlesin de 1 litre araçlar gidiyor muymuş gitmiyor muymuş görsünler. Videodaki aracın motor hacmi 999 cc.

    999 cc hacmindeki CBR 1000RR otobanda sizin çekişi pek yüksek 1.6 lpg'li araçlarınızın eline 10 boy fark ile verir. Hani 1.0 araçlar gitmiyor ya...





  • lojistisyen kullanıcısına yanıt

    EMİNİM ŞİRKET ARACI OLARAK POLO KULLANIYORSUNDUR  POLO KULLANSAN YOKUŞ AŞAĞI 230 YOKUŞ YUKARI ÇOK RAHAT 200 GÖRDÜĞÜNÜ GÖRÜR FABRİKA DEĞERİ ÜZERİNDEN YORUM YAPMAZDIN

  • quote:

    Orijinalden alıntı: scherzz

    Çok merak ettiğim bir soruyu sormuşsunuz. Bir iki ay içinde aracımı sıfırlama niyetim var. B hatc veya b suva niyetliyim. ( hepsi benzin turbo polo, fabia, clio, kamiq, arona, c3a, bütçe üstü olarak belki 2008, t roc )
    Ancak, forumda özellikle yakıt tüketimi konusunda insanlar malesef doğruyu söylemiyolar. 1.2 tsi polo kullanmıştım. Forumda bu motorun konusuna bakın, şehir içi 5 lt den yukarı yakan yoktu. 500 km gidip gelmiştik, giderken oldukça sakin 5.5, dönerken biraz daha hızlı 130 civarı hızlarla daha 6.5 yakmıştı. Şehiriçi sanıyorm normal bi kullanımla 7 lt falan olurdu.
    Ben cvt ile clionın 5 lt yakma ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Yol bilgisayarında üç beş bin km ortalaması atmalı ki görelim. Dikkat edilse bile mümkün değil gibi duruyo. Bi de bu arabası 4-5 lt yakanları da kıstas almak doğru değil. Ortalama bir kullanıma bakmak lazım.
    Youtube daki araç testlerinde ise daha kısa mesafeli denemeler var. Alıp kullanana kadar doğruyu öğrenmek pek mümkün değil.

    Ben de aynı konumdayım. 1.6 dizel araç kullanıyorum. 8 yaşına girdi. Satıp aşağı yukarı aynı fiyata benzinli araç almak istiyorum. Şu ara ikinci el satışları pek iyi değil. 1.4 Egea ya yazıldım. 3 ay bekledim. Bir ay önce kapisilan arabam Aralık ayı girince ölücülere düşmeye başladı. Bende kızdım satmadım. 1.4 atmosferik çok yakıyor gitmiyor deyince bende 1.0 turbo benzinlilerle bakmak istedim. Egea da makyajlanacak yeni 1.0 motor gelecek dediler. Ben de onu merak ettim. Vergisi düşük benzinle de binilirse güzel olur diye düşündüm. Sonuçta birçok araç ortak motor kullanıyor. Bu motorlar birçok markada kullanılıyor. O yüzden forumdaki arkadaşlara sormak istedim.


    Aldığım yanıtlara göre 6-7 litre gibi yakıt tüketecek. Ama vergi avantajından dolayı ve performans açısından 1.4 ve 1.6 atmosferik lere göre daha iyi gibi. İşe gelip gitmeye yılda bir iki kez şehir dışı kullanım için ideal görünüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orkunkurun

    1.0 litre motorlu araçları hafife alan 1.6 atmosferik lpg ve dizel kullanıcıları şu videoyu izlesin de 1 litre araçlar gidiyor muymuş gitmiyor muymuş görsünler. Videodaki aracın motor hacmi 999 cc.

    999 cc hacmindeki CBR 1000RR otobanda sizin çekişi pek yüksek 1.6 lpg'li araçlarınızın eline 10 boy fark ile verir. Hani 1.0 araçlar gitmiyor ya...

    300 kglik bir araçla 1200 kg ağırlığa sahip araçların hızlanmasını bir tutmayın... Ayrıca motorsiklet dediğimiz aracın motor yapısından dolayı yüksek devir çevirir...




  • ReaLGz kullanıcısına yanıt

    Çok doğru. 2. Maddeyi canlı yaşadım. 301 in hdi motoruna 3.5 lt yaktıranlarla doluydu, şehiriçi 5 i geçen yoktu. Bi sene kullandım. 15 bin km yapmışımdır. Kışın ankarada şehiriçi ortalama-yoğun trafikte 6.5-7 lt bile yakıyodu. Uzun yolda ise 130-140 hızlarla 150 yi geçmeden 120 altına düşmeden 5.5 lt yakıyodu. Üstelik baya tasarruflu olarak adledilen bi motor ve araç da hafif. şimdi 1.4 otomatik punto kullanıyorum. Lpg takılı değilken inanılmaz dikkat ederek şehirdışı en fazla 5.2 ye düşürebildim. ( epey yorgundum sakin gitmem gerekiyodu. bahar ayı- yaz lastiği inanılmaz dikkat ederek 90 km sabit hız 250 km ) Normalde 6.0-6.2 şehir dışı, 7, 7.5 şehir içinde yakardı. Baya dikkat ederek tabi. Sorsan aynı arabayı kullanana eminim çok daha az yakıyorum der.

    Yakıt tüketimi konusunda niyeyse kimse objektif değil. Herkes kendi malının fanboyu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 20 Aralık 2020; 13:50:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihkahve1234

    Bu mesaj silindi.
    Neye göre ve nasıl o tüketimleri yapıyor araç? 1.0 da olsa eğer 140 üstü gidiyorsan kesinlikle 7 litre üstü yakar... Hele araçta 3 kişi felan varsa daha fazla yakacağından adım gibi eminim.

    Birde 200 den aşağı gitmezsen 9.2 yakıyor demişsin aşırı besleme bir motor ve 200 hızla araç 13 ve üstünü görecektir yol düz olsa bile...
  • cengiz4335 C kullanıcısına yanıt

    Bende de 8 yaşında benzin/lpg otomatik araç var. Bi bu kadar daha eklemeden araç alınmıyo. Aslında yakıtı da benim için mühim değil, 15-20 k yol yapıyorum yılda. Ama her türlü yürütürüm. İnsan objektif bilgi edinebilmek istiyo, ama malesef fanboyluk yızunden mümkün olmuyo. En mantıklısı almaya kesin karar verdiğimiz arabayı üç beş gün kiralamak sanırım...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir durum var ama. Ayrı ayrı bakıldığında ne kadar kaliteli ve iyi olsalar da motor ve şanzıman uyumu performans ve yakıt açısından çok önemli. Mesela bir tık daha hafif olmasına rağmen bir Renault bir seattan bir miktar fazla yakabiliyor. Ya da 180 bglik bir Civic 150 Lik aynı kiloda TSI ile kafa kafaya gidiyor(ki hondanın cvtsi dsgden çok daha sağlam bir şanzıman) vs.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    0.9 tce ortalama tüketim 6.4, şehir içi hepsi. Kimseye yalan borcumuz yok ama sizin şehir içi algınız ile benim kullanımım arasında fark vardır muhtemelen. İstanbulda olsam 10 dk lık mesafeyi 40 dk da gidiyor olsam belki dediğiniz gibi 8 lt nin altına düşmez.

  • 1.0 turbo motorlar 1.6 litre atmosferik motordan geçenlere çok tatminkâr geliyor. Fakat daha önce 1.4 veya 1.6 dizel kullananlar hayal kırıklığı yaşıyor. TSI motor için konuşursak
    çevremde (internet dışı) 1.0 TSI ve 1.5 TSI kullananlardan edindiğim izlenim 1.5 TSI şehir dışında 1.0 tsiden az yakıyor. Şehir içinde ise 1.0 TSI 1.5 tsiden gözardı edilecek kadar az yakıyor. TSI motor özelinde 1.5 TSI daha mantıklı duruyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.