Şimdi Ara

0 KM CIVIC 2. KAT BOYA ÇIKTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
7.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    2008 model sıfır aldığım aracımı satılığa çıkarttım ve bir vatandaşla anlaştım. Normal olarak ekspertiz için Honda servisine gittik. Aracı incelediler ve aracın tavanında,kapılarında, üstünde altında her yerinde 2. kat boya tespit ettiler. 240mm ve 300mm arasında boya vardı. Hondaya başvurdum ve haftayada aldığım yere götüreceğim.

    Arama motorlarından aradığımda benzer durumların diğer firmalarda da olduğunu okudum. Şimdiye kadar 5ten fazla hondam oldu ve halen hondaya yardımcı olacakları konusunda güveniyorum ancak bu civic TÜRK MALI ilk aldığım hondaydı. Bir problem çıkarsa kesinlikle Japonya hondaya şikayet edeceğim ve bir daha araba alırkende mutlaka boya kontrol cihazıyla gideceğim.

    O aracı almak için binlerce TL para ödüyoruz sonucunda...Dikkatli olun sizinde başınıza gelmesin.



  • Geçmiş olsun. Açıkçası bu tarz durumlarda Honda Japonya'ya şikayet etmek mantıklı.
  • vay anasını...
  • HA HA Honda türkiyemi sana yardım edecek rüyanda görürsün...

    Benden sana tavsiyem bayiile falan uğraşma direkt bi noter bul aldığın bayiie ve honda türkiyeye ihtar çek. yoksa telefonla dilekçeyle maille avcunu yalarsın benden tavsiye ...
  • böyle bir durumla karşılaştığımızda nasıl bir yol izlememiz lazım arkadaşlar? şimdi ben satıcı olsam, sizin aracı boyatmadığınızı nerden bilebilirim ya da araç sahibi kendi boyatmadığını nasıl kanıtlayabilir? sonuçta kimse sıfır km bir araçta böyle birşey beklemez. bilgisi olan arkadaşlar bizleri bilgilendirirse iyi olur, teşekkürler.
  • bu benimde kafama takılmıştı..adamlar der sizin boyatmadığınızı nerden bilelim diye ama bununda vardır muhtemel bir ilmi..acil öğrenmek lazım
  • bildigim kadarıyla boyanın kalınlıgına göre ne zaman boyatılmış olabilcegide belirlenebiliyor...
    ama biraz fazla detay bir konu tabiki...

    yine bir eski hatırladıgım bilgiye göre bu araçlar, taşıma veya nakliye sırasında hasar görmüş (hasar derken tabiki sadece boya çzikleride olabilir), sonradan fabrikaya geri gönderilip onarlılan veya boyatılan araçlar... tabi bunu yaşamak ve sonradan öğrenmek iğrenç bir his... 2nci el alırken kazalı olmasın diye arıyorken, 0 alınan bir arabada böyle bişey olması tabiki berbat bir durum ... ama bu benim bir yerden hatırladıgım bir durum.. kesinlikle bu olayla bir baglayıcılıgı olmayabilir.
  • Töbe Töbeee...
    Gel de psikopata bağlama şimdi....
  • bende umutsuzum ama inşallah cevap verirler darkangel025 çok fazla miktarda Honda marka aracım oldu hiç hatam olmadı inşallah bu problem için çözümsel yaklaşırlar... Benzer durumlarda hemen farkına varan insanlar genelde bir sonraki model araçla felan ya da 0 km araçla arabayı değiştirmişler. Ama 3 yıl sonra ne yapacaklar hiç bir fikrim yok. Yalnız arabaya eksper baktığında bombesinden ve arabanın motoruna takılı olan parçaların kodlarından felan hiç bir hasar olmadığını çok rahatlıkla söylüyor. Zaten alıcı adamada abi arabada kaza yok gibi gözüküyor ama her yerinde boya var dedi. Fabrika kaza olmadığını ve boya atıldığını kesinlikle biliyordur. Çünkü bu tip fabrikalarda SAP felan gibi büyük sistemlerle ürün başı takip olur. Bugün coca cola bile batch numaraları ile milyonlarca ürünün üretim sonrası örneklerini son kullanma tarihinin bitimine kadar saklar. Hondanın da bu tip bir geri dönüşlü takip yapması mümkündür. Konunun nasıl sonuçlandığı ile ilgili olarak buraya bilgi mesajı yollarım bu bütün firmalarda olası bir durum gibi gözüküyor. Artık bu büyük akıl oldu sıfır km araba bile almaya giderken boya kontrol cihazı satın alıp o şekilde giderim ...

    Belki bayi suçludur ve bilgisi dahilinde bile olabilir belkide bayi bile bilmiyordu ama bayi bilse bana böyle bir kazık atmayacak kadar yakından tanıyorum 5 tane araba aldım yine honda alacaktım hatta takasa bile sokmayı konuştuk aracımı incelediler sonra paraya ihtiyacım olunca bu tip bir durum çıktı.

    Herkes hayırlısı olsun diyor ama açıkçası çok üzüldüm ve sinirlendim böyle olduğuna inşallah adam gibi bir sonuçla biter japonyaya filan mail atmak zorunda kalmam...




  • Arkadaş bende toyota ile yağ eksitlme kousunda benzer bir sorun yaşadım. Garanti kapsamında yağ eksilttiği servis raporu ile(10000, 20000 ve 30000 de) belgeli aracı yıl garantisi doldu diye 40000 km de benden 6 000 lira karşılığı yaptırmamı istediler. Motor bloğu açılmış aracı yetkili servisten çekici ile aldırıp ustaya yaptırdım.

    Toyota türkiye genel merkezine ve yurt dışına yaptığım tüm başvurular cevapsız kaldı yada bişey yapamayız diye servisi kollar tarzda yanıtlar verildi. Bir arkadaşın da dediği gibi üretici müşteriyi değil servisi koruyor. Bencede hiç vakit kaybetme ellerinden durum tespitini yapar yazıları al ve bir avukatla görüş. Çünkü benim sadece 1.500 tl usta parasını istediğim dava 5 yıl sürdü. Toyota o seri corollalarda yağ eksiltme problemini bilmesine ve aynı yağ eksiltme sonu yüzünden en az benim gibi 3-5 adet daha kazanılmış örnek dava bulmama rağmen 5 yıl sonra kazandığım davayı temyiz(1500 tl için) etti ve bir üst mahkemeye taşıdı. Bir üst mahkemede lehimize karar verdi. Ancak oda bir yıl sürdü.

    Sonuçta bende diğer arkadaşıma katılıyorum. Eğer C segmenti araç almışsanız üretici müşteriyi değil servisi koruyacaktır. Bir an önce hukuki yoldan yada en azından avukatınız aracılığı ile servisle ve honda türkiye ile resmi kanallarla ve yazılı iletişim kurmanızı öneririrm.

    Saygılarımla




  • 0 km araba alırken, bayi daha siz "leb" demeden park sensörü-xenon far-boya ve döşeme koruma vb işlem veya aksesuarları hediye etmeye başlıyorsa; büyük ihtimal "ayıplı araba" yı kakalamaya çalışıyorlar diye şüphe edin....
  • Benzer bir durumu biz de Ford Focus aracımızda yaşadık. Sıfır aldığımız aracı 3 yıl sonra satarken ön kaputunda boya kalınlığı 200 mm çıktı. İki farklı Ford servisine götürdük, fabrikaya yazı yazıldı. Fabrikadan bu değerler limitlerimiz içinde cevabı geldi. Bu çok ilginç, oto ekspertizler kaputta kesin boya var diyor, Ford ısrarla yok diyor.

    Tabi bu bize ders oldu, yeni aldığımız sıfır araçta hemen boya kontrolü yaptırdık. Herkese bu işlemi yaptırmalarını tavsiye ederim, sonra tatsız sürprizlerle karşılaşmasınlar. Anladığım kadarıyla boyasız araçlarda boya kalınlığı en fazla 100 mm civarında çıkıyor. 200-300 lü değerleri görürseniz bir sıkıntı var demektir.
  • Bu 100-200-300mm dediklerin 10-20-30cm eder, bilmem farkında mısın
    Herhalde mikron'dur o değerler...

    Belki sizin focusu boyayan robot kaputu boyarken tutukluk yaptı ve biraz fazla kaçırdı boyayı, olabilir mi?
  • Haklısın um (mikrometre) olacaktı, uyarın için teşekkürler
  • Yıllar önce dayımın Hyundai marka aracıyla kaza yapmıştım. Sağ kapıyı tamir yerine değiştirelim dedik. Bir gün sonra işler nasıl ilerliyor diye bakmaya gittiğimizde yeni kapıya zımpara çekmişler, macunluyorlardı. Bu ne dedik: "Gelirken hafif hasar görmüş onu yapıyoruz" dediler. "Ulen işlem görecekti madem, bizim hasarlı kapıyı yaptırırdık, keriz miyiz biz" dedik. Akıl alır gibi değil, görmesek bize boyalı kapıyı satacaklardı.
  • Honda Türkiye boyanın kalınlığının Standartlar içerisinde olduğunu belirtiyorlar ama honda yetkili bayisinde benim alıcımı kaçırttırdıkları ve araca boyalı dedikleri için ceza vereceklermiş. Bende madur duruma düştüğüm için arabayı benden satacağım rakama alıyorlar ve kendileri satacaklar. bu hafta sorun çıkmadan paramı yollarlarsa eğer buraya yazarım arkadaşlar.
  • Bence öncelikle ellerinden aracın boyasının normal kalınlık limitlerinde olduğunu yazılı olarak alın. Sonra araca mahkemeden bilirkişi aracılığı ile tespit yaptırın. Eğer bilirkişi raporunda da aracınız boyalı(honda asla tarafsız olmaz) çıkar ise ayıplı-kusurlu mal satmaktan hakklarında dava açın her türlü maddi ve manevi tazminat hakkınız doğacaktır.

    Muhtemelen bu yazıyı istediğinizde yazılı olarak veremeyeceklerini söyleceklerdir. Bu durumda şüpheleriniz bence yerindedir. Eğer yazıyı hemen verirlerse ve sizde güven oluşturdular ise uğraşmayabilirsiniz.

    saygılarımla
  • Benim tarafıma göre 2. kat boyadan ziyade aracı satacağım rakama geri almaları yeterliydi bu nedenle dava açmayı pek düşünmedim açıkçası senelerce avukata git gel arabanın vergilerini yatır felan pekte uğraşasım yoktu. Aracı 31 Aralıkta 31 000 TL rakama geri almaları benim sorunumu çözdü açıkçası. Kendilerine teşekkür de ettim =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: machinehead

    Benim tarafıma göre 2. kat boyadan ziyade aracı satacağım rakama geri almaları yeterliydi bu nedenle dava açmayı pek düşünmedim açıkçası senelerce avukata git gel arabanın vergilerini yatır felan pekte uğraşasım yoktu. Aracı 31 Aralıkta 31 000 TL rakama geri almaları benim sorunumu çözdü açıkçası. Kendilerine teşekkür de ettim =)


    NASIL OLDUDA HONDA TÜRKİYEYİ İKNA EDEBİLDİN BAHSEDEBİLİRMİSİN.
  • İkna etmek için bir şey yapmadım. Arabayı incelediler götürdüğüm servislerle görüştüler ve mağdur olduğumu kabul ettiler ancak şimdiye kadar aynı bayiden çok miktarda honda alınmış olmasının etkisi olmuştur diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.