Şimdi Ara

0 A.D. Ana Konu (Age of Empires Sevenler Gelsin)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
2.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 0 A.D milattan sonra 0-500 yıllarını kapsayan Age of Empires benzeri bir oynanışa sahip olan tamamen bağımsız ve ücretsiz bir oyundur. İlk başta standalone bir Age of Empires 2 Modu olarak yapımına başlanan 0 A.D. yapımcıların oyunun potansiyelini farketmesi ile başlı başına bir oyun projesi haline geldi. Geliştirilme süreci 2000 yılına kadar uzanıyor. 2003 yılında ise yapımcıları WildFire Games adını alarak tamamen yeni bir oyun yapmak üzere çalışmalarına başladılar. Zaman içindeki 3D RTS'lerin öne çıkmasıyla, kendi geliştirdikleri Pyrogenesis oyun motorunu kullanmaya karar verdiler ve oyunu 2D yerine, 3D olarak modelleme çalışmalarına başladılar. Başlangıçta kaç kişi oldukları hakkında benim de fikrim yok ama 2010 yılına gelindiğinde elde 0 bütçe ve sadece 15 kişilik bir ekip toplayabilmişlerdi.


     0 A.D. Ana Konu (Age of Empires Sevenler Gelsin)



    2009-2010 yılları arasında pre-alpha versiyonu yayınlanan oyun kitleler tarafından büyük beğeni topladı ve ModDB'nin Indie Game of the Year yarışmasında 3. seçildi. 2008, 2010, 2011, 2012, 2013 yıllarında da yine benzer yarışmalarda dereceler aldı. Oyunun aldığı ödüller:

    Awards:
    Honorable Mention – IndieDB’s Players’ Choice: Best Upcoming Indie 2013
    Second Place – IndieDB’s Players’ Choice: Best Upcoming Indie 2012
    Project of the Month – SourceForge, June 2012
    Honorable Mention – IndieDB’s Players’ Choice: Best Upcoming Indie 2010
    Third Place – ModDB’s Indie Game of the Year 2009
    Nominee – ModDB’s Editor’s Choice: Best Upcoming Indie 2008


     0 A.D. Ana Konu (Age of Empires Sevenler Gelsin)


    2013 yılında Indiegogo'da proje için 160.000 $'lik bir hedef belirlediler ve şu ana kadar 30.000$ gibi bir rakama ulaştılar.

    https://www.indiegogo.com/projects/support-0-a-d-an-open-source-strategy-game

    Oyun hala geliştirilmektedir ve yaklaşık 1 ay önce 17. alpha sürümü çıkmıştır. Gerek çalışan sayısının, gerek de bütçelerinin azlığından dolayı kesin bir çıkış tarihi yoktur.

    Oyunda şimdilik 10 adet seçilebilir ırk bulunmaktadır, bunlar: Athenians, Britons, Carthaginians, Gauls, Iberians, Macedonians, Mauryans, Persians, Romans ve Spartans' dır. Bunlardan birkaçı aşağıdaki videoda görülebilir:



    Oyun içi bir video ise aşağıdaki linkte verilmiştir.



    Oyunun ana sitesi ve indirebileceğiniz yer:

    http://play0ad.com/

    Bunun dışında sourceforge, indiedb gibi sitelerden de indirilebilir. Şu anki son sürümü 17. alpha sürümüdür.

    http://sourceforge.net/projects/zero-ad/?source=directory

    http://www.indiedb.com/games/0-ad

    Yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultramarinesquad -- 17 Kasım 2014; 21:26:59 >







  • çok güzel bilgiler,teşekkür,takip edelim.
  • Güzelmiş cidden
  • Oynamak isteyen olursa bir şekilde toplanıp multi atabiliriz belki.
  • Uzun zamndır takip ediyorum bu younu. Hakaten çok iy ypamışlar . Ama sıkıntı hala oyun ilerledğinde ve kalabalıklaşmaya başldığında motor kaldırmıyordu en son oyunun ve bu benden kaynaklı değil adamlar da yazıyordu sitesinde. Hala düzeltmedilerse bu sorun teşkil ediyo hala. Onun yanında çeşitlilik über. Modları da var bir sürü yine de şu tam sürüme gelmesini beklmeek lazım.
  • Son yüklediğim sürümünde Türkçe dil desteği gelmişti. Menüler falan Türkçeydi :) Bu arada FPS düşme sorunu özellikle büyük haritalarda oluyordu, 0.17 sürümünde o kadar uzun oyun atmadığımdan bilmiyorum hala aynı sorun var mı yok mu. Fakat oyun şu anda hala alpha sürümünde olduğu için tolere edilebilir durumda görünüyor. Zaten bu sorunu halletmeden oyunun tam sürümünü çıkarmazlar, alpha aşamasından sonra daha beta sürümleri gelecek oyunun anca en son tam sürüme kavuşacağız.
  • güzel duruyor yalnız bütçe sıkıntısı olması kötü ileride bir anda askıya alınabilir ya da iptal olabilir güven vermiyor. yine de küçük bir firmanın yapıyor olması oyuna özenileceğini ve daha iyi bir oyun ortaya çıkacağını gösteriyor. alpha sürümünü en kisa sürede deneyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzele Benziyor Bayağı =)
  • Güzel bayağı age of 3 yüklemiştim sorun olustu cozemedim sildim bende bu onun yerini doldurur gibi
  • Dün bir nostalji yapayım dedim indirdim sitesinden. Oyun güncel. Aynı zamanda iyi de iş çıkarmışlar. 500 küsür mb exe dosyası torrent linki ile geliyor, sitesinde mevcut. Kurulumdan sonra bir de baktım menüler vs Türkçe. Yabana atılır bir oyun değil. Helal olsun yaşatana. Bu yoklukta ilaç gibi.

    https://play0ad.com/
  • Ben de indirip denedim. Oldukça kaliteli Türkçe çeviri, tatlı ve oldukça güzel grafikler, bana Rise of Nations'ı hatırlatan çok sağlam müzikler. Bu oyunun bu kadar az bilinmesi oldukça üzdü beni. Keşke Steam'e gelse erken erişim olarak. Ve keşke 10 dolar gibi bir fiyatla çıksa da yapımcılar biraz para kazansa. Vallahi şaşkınım hala. Tozlu sayfalarda kaybolup gitmeye müsait bu kadar kaliteli bir oyun. Hem de bu türde pek fazla oyun çıkmıyorken.
  • Oynayan var mı hanımlar beyler? Multiplayer var mı?
  • Oyun harika bana göre age of serisinden daha kaliteli bir yapım olmuş fakat bana oynamayı bıraktıran kötü bir yanı var, asker sayısı arttıkça oyun motoru zorlanıyor aşırı donmaya başlıyor oyun. Age of empires 2 de ki durumun aynısı. Popülasyonu sınırlıyorum bende çözüm olarak.
  • Arkadaşlar merhabalar oyunu oynamaya başladım 2 sorum olacaktı.
    1-Age of da falan hangi kaynakta kaç işçi çalıştığını görüyorduk ya bunda ayarlardan onu aktif etme gibi bir seçeneğimiz var mı?
    2-Şehir merkezindne uzakta taş veya maden toplamaya gönderdiğimiz askerler toplama yapınca mecburen şehire geliyor toplanan yerin yakınına kurabileceğimiz bir yapı var mı o kadar yolu git-gel zaman kaybı oluyor buna ne çözüm bulunabilir?

    Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
  • Gokay.C G kullanıcısına yanıt
    2. Soruna cevap vereyim tabiki taş ocağının ve ağaçların yanına maden Ambar binasının kurup oraya toplayabiliyorsun.
  • oyun cok yavaş geliştiriliyor,bedava dagıtıldıgı için bütce yok. Bu haliyle bile çöp olacağı belli olan aoe 4 ten guzel

  • Steam'e gelse aslında niye getirmiyorlar ki.

  • aoe 4 çıkacak

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.