Şimdi Ara

Samsung Türkiye, Exynos İşlemci İSTEMİYORUZ!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
14.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kahya Yahya

    Hocam exynos içinde olduğunu biliyorum ama snapdragon kadar çeşitlilik yok, zamanında ben s4 kullanırken böyleydi en azından. Belki durum şimdi daha farklıdır.

    Fakat son versiyonlarda exynos işlemcilerin performans düşüklüğü göz ardı edilemez, resmen kullanıcıyı aptal yerine koyuyor.

    Alıntıları Göster
    Anladim hocam. Exynos sd arasi farklar hakkinda bi bilgim yok acikcasi ancak bende exynoslu s6 var baya memnunum. O zamanlar sd810 vardi sorunlu diyolardi exynos guven vermisti ben de exynosu daha iyi saniyordum
    Herkes agliyomus haberim yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • A71e pembe rengi getirmemişler. Hediye olarak alacaktım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende daha bugün M30s'in fiyatına gözüm takılmıştı Exynos işlemcili 1900 Lira Xiaomi Note 8 almıştım hata mı ettik acaba diye düşünürken iyi mi yaptık acaba snapdragonlu alarak bilmiyorum.
  • Snapdragon 850 & Exynos 9820
    Samsung Türkiye, Exynos İşlemci İSTEMİYORUZ!!!

    Snapdragon 850, yapılan CPU testinde 119.650 puan alırken, Exynos 9820 ise 102.879 puan alıyor. GPU performansında da Qualcomm işlemcinin Exynos 9820’den daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Qualcomm işlemcinin gösterdiği bu performansla A12 Bionic işlemcisine yaklaştığını belirtebiliriz.

    Kaynak:
    https://www.log.com.tr/snapdragon-855-ve-exynos-9820-islemcili-galaxy-s10in-performansi-karsi-karsiya-2/

    S20 Snapdragon vs Exynos Benchmark Skor Kıyaslamaları
    Samsung Türkiye, Exynos İşlemci İSTEMİYORUZ!!!

    " Why aren't all Galaxy S20 models running on Qualcomm's Snapdragon 865 platform but those in Europe use Exynos 990 instead? DJ Koh explained that the ultimate reason is not to save a few bucks by using Exynos processor made by Samsung's own System LSI division, but that "we are choosing a chipset based on competitive logic."

    Cevaba göre " Rekabetçi mantığa dayalı bir yonga seti seçilmiş. "

    *** up to 33% longer battery life of Galaxy S20 Ultra Snapdragon 865 in 60Hz vs 120Hz display mode.
    *** up to 22% longer battery life of Galaxy S20 Ultra Exynos 990 in 60Hz vs 120Hz display mode.
    *** up to 25% longer battery life of Galaxy S20 Ultra Snapdragon 865 vs Exynos 990 in 60Hz display mode.
    *** up to 27% longer battery life of Galaxy S20 Ultra Snapdragon 865 vs Exynos 990 in 120Hz display mode.

    Kaynak:
    https://www.phonearena.com/news/samsung-galaxy-s20-snapdragon-865-exynos-990-battery-benchmarks_id123242

    Snapdragon 865 vs Exynos 990: Kıyaslama ve Performans Testi

    AnTuTu Benchmark (v8)

    Samsung Türkiye, Exynos İşlemci İSTEMİYORUZ!!!

    Geekbench 5

    Samsung Türkiye, Exynos İşlemci İSTEMİYORUZ!!!

    3DMark

    Samsung Türkiye, Exynos İşlemci İSTEMİYORUZ!!!

    Grafik performansına geçerek 3DMark'ın Sling Shot Extreme testini hem iQOO 3 hem de Galaxy S20 Plus üzerinde gerçekleştirdik. Ekran görüntülerinde görebileceğiniz gibi, Snapdragon 865'teki Adreno 650 GPU, Exynos 990'daki Mali-G77 GPU'dan daha iyi performans gösteriyor. Snapdragon 865, OpenGL iş yüklerini Exynos 990'dan biraz daha iyi işliyor gibi görünüyor. Ancak, Vulkan grafik desteği söz konusu olduğunda her iki yonga seti de eşit.

    Kaynak :
    https://beebom.com/snapdragon-865-vs-exynos-990-benchmark-test/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FooL -- 25 Mart 2020; 15:7:15 >




  • Tüketiciye nasıl 128 /512 yada 64/128 gibi seçenekler sunuluyorsa bence tr de fiyatlar malum o zaman tüketiciye hem snapdragonlu hemde exynos lu versiyonlari fiyat farkı var isede sunulmalı .uzun vadede snapdragon daha iyi pil ömrü ve stabilite sağlıyor bunu note 9 kullanmış biri olarak aynı telefonun snapdragonlu versiyonunu da gordum note serisi forumlarına gidin direk ilk duyacağınız: snapdragonlu versiyonları hiç kaçırmayın diyorlar ... Detaya girip kafa bulandirmak istemem sadece note 9 note 10 forumlarına gidin yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben böyle gariplik görmedim, donanımını beğenmiyorsan başka marka al adamlar satışı azalınca değişime gidecektir. Samsung alma zorunluluğunuz mu var da protesto ediyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrah66

    İşlemci markasından ziyade benim dikkatimi hep Amerika ve Kanada modellerinde FM radyo varken neden bizde ve Avrupa olmadığı çekmiştir.
    Muhtemelen yasal zorunluluk nedeni vardır diye düşünüyorum.
    Bende alternatif modellere yönelmek en etkili tepki olacaktır diye düşünüyorum.
    Aklımda doğru kaldıysa vergiyle ilgiliydi. Daha az vergi vermek ve fiyatı düşürmek için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx57

    Dostlar selam,

    Samsung'un işlemci geliştirme stratejisi değişiyor, şurada anlattım:https://www.youtube.com/watch?v=zq84TBxiajk&t=36s

    Bu arada güncel herhangi bir Samsung modelinin elinde Snapdragon versiyonu olan varsa, kıyaslamalı bir inceleme için birkaç günlüğüne rica edebilirim.

    Teşekkürler.
    Erdi Bey umarım Snapdragonlu bir cihaz size ulaşır da tarafsız ve detaylı bir kıyaslama yaparsınız. Böylelikle 2 cihaz arasında ki farkların ne kadar önemli veya önemsiz olduğu ortaya çıkmış olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmettsezis

    Ben böyle gariplik görmedim, donanımını beğenmiyorsan başka marka al adamlar satışı azalınca değişime gidecektir. Samsung alma zorunluluğunuz mu var da protesto ediyorsunuz
    Note alternatifi bana bir marka önerebilirsen alırım. Kendi adıma konuşayım Note harici cihaz almayı düşünmüyorum. Şimdi ben Exynos yerine niçin SD tercih edemiyorum. Belki başka bilinçli kullanıcılar sadece SD kullanmak istiyor. Kişisel tercih meselesi tamamen.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Kişisel olarak anlatmak istediğimi anladığın için teşekkür ederim. Aslında başlığı yanlış açmadım BOŞUNA açtım. Hiçbir şeyi beğenmeyen forum yine beğenmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FooL -- 25 Mart 2020; 15:26:13 >
  • Kesinlikle katıldığım bir kampanya. Samsung resmen bizle dalga geçiyor. Sonunda bir arkadaşımız hislerimize tercüman olmuş. Konuyu açan @AnExleTy ye teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Begenilmemesi icin once resmi olarak gelmesi gerekirdi ? Oyle degil mi ?
  • beğenmiyorsan alma kardeşim, ben memnunum Exynos tan.
  • Samsung cihaz almayın o zaman abi enayi misiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    kuramıyor diye bişey olmaz, muhtemelen samsungun çıkardığı resmi sürümlerde ex ve sd diye 2 yazılım var ve bunlar haliyle hangi işlemciye sahipse ona kurulmalı. belki ex'e güncelleme vermiyordur.

    ki bu olay samsunga gas değil, tüm markalar bnunu yapıyor neredeyse. çoğu telefon 2 bilemedin 3 android sürümü güncellemesi alır sonra firmaya kalmış ama 2. güncellemeyi görmeden kalanlar da var.

    marka fanatikliği yapmaya gerek yok burda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

    kuramıyor diye bişey olmaz, muhtemelen samsungun çıkardığı resmi sürümlerde ex ve sd diye 2 yazılım var ve bunlar haliyle hangi işlemciye sahipse ona kurulmalı. belki ex'e güncelleme vermiyordur.

    ki bu olay samsunga gas değil, tüm markalar bnunu yapıyor neredeyse. çoğu telefon 2 bilemedin 3 android sürümü güncellemesi alır sonra firmaya kalmış ama 2. güncellemeyi görmeden kalanlar da var.

    marka fanatikliği yapmaya gerek yok burda.
    iyi misiniz

    exynos olanlara custom olarak cikan versiyonlarin cogu kurulamiyor snapdragonlara kuruluyor adamlar custom romlarin cogunu snapdragon islemciler icin yaziyor kimse exynosu sallamiyor neyin fanatikligini yaptim aceba cozemedim.
  • Uzun bi süre note 4 kullanmış biri olarak, haklı buluyorum bu kampanyayı.

    Genelde telefon piyasaya yeni sunulmuşken o kadar sıkıntı olmuyor. Exynos da olsa güncellemeleri vs alıyor. Bir süre artık Samsung cihaza güncelleme vermiyor. Asıl sorun aslında burda başlıyor.

    Snapdragon chipli telefonlara custom rom desteği, exynos olanlara göre çok daha fazla. Benim kullandığım note 4 exynoslu mesela. Samsung note 4'lere en son android 6 güncellemesi verdi. Uzunca bi süre de bu cihaza doğru düzgün custom rom çıkmazken, snapdragonlu note4'ler için zamanının güncel android'li custom romları geliştiriliyordu. exynos için android 6 custom romlar çıkarken, snapdragon'lu note 4 lere andorid 7 ve android 8 tabanlı custom romlar çıkmıştı bile. bizse exynos'lu modeller olarak ancak onları izliyoduk. Şuan note 4 kullnmıyorum ama exynos'a uzun bi aradan sonra android 9 tabanlı custom romlar çıkmış. Snapdragon'lu olan note4'ler içinse şuan en güncel android sürümü diyebileceğimiz android 10 tabanlı custom romlar mevcut bile.


    Bunun sebebi samsung'un kaynak kodlarını paylaşmaması, geliştiricere kolaylık değil zorluk çıkarması. Zaten samsung böye bir tavır almasa geliştiricilere karşı, kimse böyle bi kampanya başlatmaz.


    Performans karşılaştırmasına girmiyorum bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seedless -- 25 Mart 2020; 16:57:7 >




  • ironblood19 kullanıcısına yanıt
    27 MP kesinlikle daha mantıklı bir çözünürlük. Çünkü S20'nin 12 MP kamerası var ana kamera olarak ve çekim yapıldığında Ultra'dan daha kötü olduğu noktasında söyleyebileceğim bir şey yok. Çünkü sonuçta fotoğrafların paketlendiği format aynı ve S20'nin daha büyük pikselleri Ultra'nın birleştirilen birçok pikselinin yaptığı işi yapıyor zaten. İncelemelerde 24 ya da 27 MP bir Xiaomi'li cihazı incelemiştim. Aynı 108 MP sensör var ama son ürün 20 MP üstü olunca, gerçekten S20 serisinin 12 MP fotoğraflarına göre çok daha fazla detay üreten fotoğraflar üretiyordu. Seçenek olarak 12 üzeri bir şey olması lazımdı. Samsung Galaxy S5'te bile 16 MP kamera vardı ve yıllarca kullandım hiç kamera şikayetim olmadan.

    Bir de günümüzde çoğu içerik 16:9 ama kamera sensörleri hala 4:3. Galaxy S5'in sensörü 16 MP 16:9 çekim yapıyordu. Şimdiki kameralar 12 MP olsa bile 16:9 çekim yaptığım için, yine 9 MP çekmiş oluyor.




  • İki işlemci arasında ki fark önemli değil benzeri konuşanlar bu forumun en cahilidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Markayı kullandığı işlemci den dolayı protesto etmekte bize has davranış galiba

    Yarın da Huawei yi kirin kullanma diye şikayet ederler.Beğenmezsen almazsın bu kadar basit.

    Almazsanız marka zaten değişikliğe gitmek zorunda kalacaktır.Ama bütük markalar sd kullanmak zorunda da değil.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.