Şimdi Ara

Samsung Türkiye, Exynos İşlemci İSTEMİYORUZ!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
14.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • exynos kurbanıyım...
    snapdragona en son 9.0 rom vardı hala exynos çöpü yüzünden 5.0.2 stockla arada 7.0 buglu rom arasında geçiş yapıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StalkerReborn -- 26 Mart 2020; 1:54:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum. Teknolojiden anlayan, takip eden ve teknolojik cihazları kullanmaktan hoşlanan insanlar sırf bu sebepten ötürü Samsung cihaz almıyor. Exynos konusunda batırdıklarını biliyorlar ve artık yeni exynos çiplerin geliştirilmesi de durduruldu. Ben S20'lerde Snapdragon 865 olur diyordum ama adamlar yine abuk subuk max SD 855 bir Exynos'u basmışlar cihaza.
  • CDMA kullanılan pazarlarda pek tercih etmiyorlar. Bu şekilde bir tek Galaxy S6 Exynos işlemci ile buralara girdi. Onun haricinde hep Snapdragon işlemci kullandılar oralarda. Belki CDMA için lisanslarla uğraşmak istemediklerinden, ya da bütün lisanslar Qualcomm'un olduğundan vs. bir ilgisi vardır.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Exynos'un geliştirilmesi durdurulmadı. Exynos işlemcilerde kullanılan büyük Mongoose çekirdeklerinin geliştirilmesi durdu. Bu sene en son M5 çıktı, seneye standart ARM tasarımlarına geçiş yapacak. Yani seneye de Exynos olacak işlemcilerin içinde. Ama güçlü çekirdek olarak bir özelleştirilmiş Mongoose çekirdeği olmayacak, bir ARM Cortex A78 olacak muhtemelen.
  • seedless kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, maalesef kaynak kodlarını paylaşmıyor Samsung
    Performans olarak ise note 4 zamanlarında bildiğim kadarıyla exynos daha iyiydi snapdragon a göre
    835 ile snapdragon öne geçti
    şu anda ise aralarında bayağı fazla fark var hem performans olarak hem de özellikle beklemede pil tüketimi olarak her türlü snapdragon daha iyi,

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    bir şeyi protesto etmek için illa zoruunlu olarak alıyor olmamız mi gerekuyor? bu nasıl 5. dünya ülkesi mantığı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    "Development of Exynos chips will stop" tarzı bir yabancı haber görmüştüm. İçine de çok bakmadım doğrusu. Zaten işlemci departmanında işler pek iyi gitmiyor, en azından flagship cihazlarda qualcomm'a dönmeleri lazım. Bu şekilde olmuyor. Bunu şirketin yönetimi de görmüştür diye ümit edip tamamen durdurdukları çıkarımını yapmıştım. Teşekkürler bilgi için hocam.
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt
    Qualcomm'lar az çok hep iyi işlemciler olmuştur. 3G patentlerinin vs. de Qualcomm elinde olmasının da etkileri var tabi, Samsung telefonlarına sadece AP yani modemsiz işlemci koyduğu zamanlar, yine Qualcomm'un düşük güçlü bir işlemcisini de modem olarak koyardı. Samsung Omnia i900, Toshiba Portege G500 gibi telefonlarda hep böyle yapılırdı. Aynı modem başka telefonlarda ana işlemci olarak çalışırdı. Samsung da başlarda iyiydi.İlk iPhone işlemcileri Samsung idi. Galaxy S2 ile çift çekirdekli işlemcilerle iyi atılım yapmıştı. Qualcomm Snapdragon 810'da 64 bit dalgasında geri kalınca yetişebilmek için kendi özelleştirilmiş çekirdeklerini bırakıp hazır ARM çekirdeklere geçince o yıl Snapdragon 810'larda ciddi sorun yaşadı. İşlemciler yanıyordu. Şimdinin Exynos'ları gibi. Samsung bile tüm Dünya'da kendi Exynos işlemcisi ile çıkardı Galaxy S6'yı. Sonraki sene çıkan Snapdragon 820 ve 821'den beri Qualcomm genel olarak daha öndedir o zamandan beri bu işte. Ha ufak tefek farklar oluyor. Geçen seneki Exynos 9820 8K video kodeğine sahipken S855 sahip değildi mesela. Daha öncelerinde ise Intel/Marvell XScale işlemciler tokatlıyordu bu Qualcomm'luları.
    Şimndi ise geçen yıldan beri Qualcomm güç tüketimini oldukça iyi geliştirmiş, Exynos ise pek bir o taraflı olmamış hiç.




  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Samsung işlemci işini kolay kolay bırakmaz. Exynos işlemciler de kötü işlemciler değiller ama rakiplerin güç tüketimi ve termal avantajı var şu anda. Yoksa koy Exynos'u soğutmalı ve batarya sıkıntısı olmayna bir ortama, gayet de iyi frekanslara çıkıp çalışabilen bir işlemci. Başka kullandıkları TV'ler için vs. de işlemciler geliştiriyorlar. İşlemcileri besleyen voltaj regülatörleri vs. pek çok ek donanım da üretiyorlar ki buradan da karları vardır.
    Gelecek yıl standart ARM çekirdeklerine geçecekler. AMD ile anlaşmaları sonrasında seneye GPU tarafında güzel bir şey ortaya koyabilirlerse toplarlar biraz piyasayı. Exynos 990 dahili modeme sahip değil. Ama 980'e bu modem eklendiğine göre, gelecek yılki modelde de dahili modem olabilir ki bu da güç tüketiminde tasarruf sağlayacaktır. Ha tabi amiral gemilerdeki yongalar güçlü olduğundan başka bir ısı kaynağı olacak 5G modemini aynı pakete ekleyip daha fazla sorun yaşamamak da istiyor olabilirler.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    👍👍👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt
    Ek olarak bu yüzden custom rom'lar, genellikle diğer cihazlardan portlanmis oluyor. Genelde android tabanı aynı kalıyor, sadece görsel değişiklikler oluyor, örnek note 4 için çıkan note 8 rom'ları, uygulama ikonları, touchwiz arayüzü vs makyajlanmis oluyorlar sadece. Çok az da olsa bir üst android sisteminde olan custom rom'lar da çıkmıyor değil. Onlar da sıkıntılı ve eksikleri, hataları çok oluyor. Bazı eksikleri göz ardı edebilirsiniz ama eski telefonum olan exynos note 4'te ki android 9 tabanlı custom rom'larda kameradan video kaydı alamıyorsunuz. Bir ara tuşlu telefon gibi mobil veri kullanılmıyordu bile ilk çıkan romlarda .


    Malesef bu durumlarda, performans ikinci planda kalıyor. Benim önceliğim; malum Samsung cihaz çıktıktan 2 sene içinde güncellemeleri kestiği için custom rom desteği olan cihazlardan yana. Eski cihazlarda zaten exynos ezip geçiyordu. Ama aynı cihazın snapdragon versiyonu android 10 custom rom kullanırken, bize gelen exynos versiyonların tonlarca bugu bulunan ve çok daha sonra çıkan android 9 custom rom'lari hoş olmuyor tabi. ikisi de ayni isimli cihaz, ikisini de getirip iki seçenek olarak sunsa neyse, ama tabi öyle olmuyor illa sen Türkiye de exynos kullanacaksın diyor.


    Bir diğer sıkıntı da bu exynos versiyonlu telefonların genelde ortadogu ülkelerine verilmesi. Şuan ne durumda bilmiyorum ama. Bu yüzden custom rom da destek de az oluyor demiştim. Hem de herhangi bir sorunda, kullanıcı topluluğu çok ve iyi olduğundan sorunlara çözüm bulması daha kolay oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Sırf bu yüzden Samsung telefonlarına karşı mesafeliyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 26 Mart 2020; 9:26:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @fx57 Erdi hocam bu konuda tekrar detaylı bir bilgilendirme ve inceleme yapması sanırım herkes için daha faydalı olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenyapamayansayısal

    millet can derdinde bunlar ne konusuyor shdhdhd
    Haklısın şu anda içinde bulunduğumuz durum malum zaten biraz da olsa kafamızı başka olaylarla meşgul etmek, durumdan uzaklaşmak amaç

    Yoksa herkes evinde yeterince sıkıldı ve bunaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FooL -- 26 Mart 2020; 12:15:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung ve onun Çöpxynoslu telefonları Pişmanlıktır.. Bide s20 konusunda dandik telefona motosiklet parası verince telefonu yalarcasina koruyup kollayan Fanboybebeler var, çöpxynoslu telefonlarının avrupada daha ucuza satılıp daha kaliteli olduğunu kanıtlayan videoyu atınca sus pus oluyorlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alperepla A kullanıcısına yanıt
    Dostum snapdragonlusunu yurt dışından alman gerekiyor ve pasaporta kayıt ettirmen gerekiyor bir bu sıkıntısı var,dediği gibi lensde farklılıklar var, işlemci cidden en büyük sıkıntısı her şeyi etkiliyor pilini performansını ısısını bunlarda önemli faktörler. 3 ay exli s10plus kullandım instagramda gezinirken bile ısınıyor.snapdragonlu olanlara bakıyorum günü tek şarjla bitirebiliyorlar ben 8i zor görüyordum.Bundan sadece türkler şikayetçi değil bütün avrupa asya şikayetçi. İşlemciler arasında çok büyük farklar var ve hala exynos yapmaya devam ediyorlar ama olmuyor yani kaç senedir böyleymiş bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung kendi ayağına sıkmaya devam etsin kendini bitiriyor zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adamlar arızalı sorunlu telefonları senin gibi 3.dünya ülkelerine gönderiyor

    sen kimsinki sana snapdragon versin?
    önce aç karnını doyur derler adama

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle, bir ürünü beğenmiyorsan gidip para verip satın almazsın. Sene artık 2014 değil eşek yüküyle alternatif var piyasada.

    İkinci olarak da, hadi diyelim Samsung şikayetleri dinledi işlemci departmanını kapattı, her yere Snapdragon'lu telefonları satmaya başladı. Piyasada tekel olan Snapdragon sizce tüketici lehine mi bir fiyat politikası izler yoksa kendi karı lehine mi? ABD politikalarıyla Huawei ve dolayısıyla Kirin işlemciler zaten Çin pazarı dışında denklem dışında kalmış durumda.

    Samsung bitti diye düşünenler için de, şirket geçen sene yaptığı orta sınıf telefon bombardımanı ile arkasını sağlama aldı zaten. Sayılara bakınca zaten alınan bir amiral gemisi telefon için 10-15 tane orta direk satıyor zaten Samsung. O yüzden amiral gemisini protesto etmen çok etki etmez kendilerine. Orta sınıfta da şu anda SD 730G sunuyor telefonunda, o yüzden orada protesto ihtimali de düşük. O yüzden cozur cozur amiral gemisi spec telefon isteyen OnePlus, Asus ROG gibi telefonlara yönelsin.




  • Yahu samsungdan ne bekliyosunuz. Leğen kalitesinde parçalar.

    Tv sini aldım. 4 senede bin tane arıza. Kumandası bozulur, floresanı bozulur, plastik kalitesli desen facia.........
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.