Şimdi Ara

İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
7
Favori
12.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sabitkale kullanıcısına yanıt
    Çok araştırdım ben de gözü kapalı Extra DSL al. Piyasada rezalet yazılımlı sadece donanım satan beyinsiz cihazlar var. aptal devler gibi, biraz abarttım ama. Sorunun var, kablosuz çekmiyor, alet stable değil şişiyor kablosuz geçişler yok, kopuyorsun, sana sadece daha üst bir donanım öneriyorlar, sanıyorsun ki sorunlar çözülecek, onda da aynı şekilde sorunlar davam ediyor. Doğrudan bir marka söyleyip karalama yapmış gibi olmayayım. sadece yorumları analiz et, iyi kötü diyen trolleri ayıkla, gerçekten kullananlara sor, bir şey değişmeyeceğini göreceksin, ben kaç cihaz değiştirdim eski markalarda durum bu. Keenetic yeni bir çığır açtı. İnanılmaz memnunum. teknik özelliklere bakarsan göreceksindir.

    Anten kesinlikle çok farkediyor. yönlendirmeler oldukça işe yarıyor. benim 140m2 de tam çekiyor, önceki cihaz çekmiyordu. Akrabamda alt kattaki kardeşi de kullanıyor, arada bildiğin kat tavanı var :)) ama alt katın her bölgesinde çekmiyor. Senin için de düblex ise çekedebilir , denemen lazım ama çekmeyen yerler olursa 130 tlye bile basit bir Keenetic N ürün alırsın ve MESH ful çeker, kablosuz geçişler süper olur. Başka markalarda N üründe MESH yok, Modem mesh destekleyen ürünler de göremedim, sadece Router mesh var. Modemin yanına en az iki kutu daha koyman gerekiyor, bazılarında 3-4 lü mesh paketin hepsini almak zorundasın. Keenetic modem de de mesh destekleyen tek firma. Bunları Turknet modemde yapamazsın.
    MU-MIMO hiç farketmez, bu cihazdki SU-MIMO özelliği ve Keenetic OS yazılımı wifi yı çok iyi yönetiyor. zaten kullandığımız internet hız sınırlı. 150-300Mb 2,4 800Mb lerde 5 bununçok üzerinde. Ben sorun görmedim.

    İdeal mesh için Keentic Extra ve yine AC olan Air modeli güzel olur. Chip de canlı ortam testini izledim oldukça güzel. Başka markalarda ne çekmişler ne olmuş anlatıyor. Önce Extra DSL dene çekmeyen yer kalırsa, Air veya Start model alıp mesh yaparsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MythBuster34 -- 12 Mayıs 2020; 13:24:31 >




  • Selam uydunet kullanıcısıyım. Netmaster'ın kablosuz sorunlarından kurtulmak için 5Ghz destekli kablosuz router ararken bu markaya denk geldim. Benim amaçladığım gibi kullanan var mı?




  • MythBuster34 M kullanıcısına yanıt
    Evet detaylari biliyorum. Airties’da o sekilde calisiyor.
    Wi-fi alliance kurallari yuzunden:
    http://www.airties.com.tr/_supportdocs/24/_24_20140123140111.pdf

    Sadece 40mhz secenegi olmadigi icin airties’da 300mbiti gormek zor cunku komsunun modemi vs olunca 20mhz yayin yapiyor.
    Bazi markalarda only 40mhz var ama. Demek keenetic’de yokmus; gerci 2.4ghz’de 40mhz tavsiye edilmiyor.

    Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar haftalardır tercih yapamadım bir el atın lütfen
    -keenetic extra dsl
    -tp link archer v1200
    -zyxel vmg3625
    -asus ac 51

    bu modeller arasında kaldım şu an evde tp link w9970v3 var 16 mbit adsl hattım var modemi özellikle internet üzerinden ip tv izlerken sürekli donma yaptığı için akşamları mutlaka bir kez kapatıp açıyorum çünkü çok ısınıyor ayrıca 70 m2 evde wifi 2 duvar öteye geçtinmi sadece 2 diş çekiyor tabi 2.4 ten bahsediyorum 5 ghz yok zaten şimdi ise daha büyük bir eve taşınıyorum o yüzden yeni modem almayı düşünüyorum ayrıca evde "tivibu" da var bilginiz olsun evdekiler televizyonda tivibudan izliyor o yüzden bu detayda önemli
  • Bir teknoloji sitesi bu kadar cahilce yorum yapabilir mi? Yapabiliyormuş. Tüm aktif ağ cihazlarının kendi işletim sistemleri var zaten.

  • Arkadaşlar iyi günler ben de extra dsl alıp aranıza katıldım.şahsen eski modemimden sonra böyle baya farkedilir bi çekim hızı görmedim şahsen.Bi sorum olacak. Eski modemim tp link td w8151n i mesh olarak nasıl kullanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alexander vasilievich A kullanıcısına yanıt
    Keenetic al rahat edersin, ip tv de güzel çaluşıyor, ısınma şişme olmuyor.
  • Gerçekten aptal bir yazılım yok, çok nitelikli özelliklerde bir işletim sistemi var içinde, komut satırlarıyla grafik arayüzü ile. çok farklı. Şöyle düşün 15 sene önceki text ekranlı cep telefonunda da işletim sitmei vardı, şimdiki akıllı telefonlarda da, karşılaştırıldığında işlevsellik olarak baktığımızda eskileride işletim sistemi yok denebilir. Bence yaşayan bilir, çok doğru ifade
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MythBuster34

    Gerçekten aptal bir yazılım yok, çok nitelikli özelliklerde bir işletim sistemi var içinde, komut satırlarıyla grafik arayüzü ile. çok farklı. Şöyle düşün 15 sene önceki text ekranlı cep telefonunda da işletim sitmei vardı, şimdiki akıllı telefonlarda da, karşılaştırıldığında işlevsellik olarak baktığımızda eskileride işletim sistemi yok denebilir. Bence yaşayan bilir, çok doğru ifade
    Bunun için 15 sene öncesine gitmenize gerek yok Tp-Link, Asus, Cisco, Zyxel gibi tüm markaların zaten gayet görsel arayüzlü ve daha kolay anlaşılabilir arayüzleri var. Bende hem Keenetic modem hem asus router kullanıyorum. Yani ürününü kötülemek değil amacım ama ikisinde de arayüzlü bir "işletim sistemi" var.




  • Ama hiç birinin işlerim sistemi kendilerine ait değil KeeneticOS markanın kendi işletim sistemi ve sürekli güncelleme alıyor diğer markalardan ayrılan en büyük özelliği de bu ayda 1 yayınlanmış güncelleme geliyor Daha ne olsun?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teknotakip_tr T kullanıcısına yanıt
    Asus'un kendine ait değil mi? O sürekli güncelleme almıyor mu? (Kullandığım cihaz olduğu için Asus'dan örnek verdim.)
  • Hocam kullandığın model en son ne zaman güncelleme almış baksana bi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teknotakip_tr T kullanıcısına yanıt
    Modem en stabil hatasız sürümü 2 ayda bir guncellem alır.
    Önizleme de ayda 2kez guncellem alır. Ufak tefek hatalar mevcuttur
    Geliştirici modunda ise her hafta güncelleme alır. Ama hata mevcuttur stabil değildir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asus da mı alıyor bu güncellemeleri? Hangi modelinde aldığını da yazarMısın? Arkadaşlar uzun site Asus kullandım torrent download yaparken cihaz patlıyordu buna bile bir çözüm getirmediler Keenetic haricinde diğer markalarım hiç biri ayda bir fw çıkartmadı çıkartmayacak hatta ve hatta çıkartamaz.

    Senelerdir ürünlerin kasalarını süsleyip süsleyip aynı yazılımlarla piyasaya sürüp sattılar günümüz teknolojisinde yazılım donanımın önüne geçmiştir artık yazılımı sağlam olan firmalar kazanacak yazılımım gelişmemiş donanım ile uyum sağlamayan firmalar yok olacakta hem maliyetleri artacak hemde maliyeti artan ürünlerin üzerindeki donanım ile yazılım uyumlu olmadığı için performans, stabilite olmayacak ve tercih edilmeyecek.

    Şöyle söyleyeyim Windows 8 işletim sistemini en güçlü donanıma sahip bir cihaza kurduğunda aldığın performansla Windows 10 kurduğun performans aynı olmaz neden çünkü win8 ne iyi dizayn edilmiş nede donanımlar ile uyumu sağlanmış ama Windows 10 bakıyorsun daha performanslı ve stabil çalışıyor, aynı durum mobil cihazlar içinde geçerli huawai üzerinde bulunan donanım özelliği bir iphone cihazından çok çok daha üst seviyede CPU, Ram, vb. En iyi donanıma sahip ama sürekli sorun çıkıyor kilitlenme ısınma, performasn vb. Ama iphon cihazlarının üzerindeki donanım hiç kimse tarafından bilinmez hatta sorgulanmaz bile sebebi ise sorunsuz ve hızlı çalışması bunu sağlayan ise ios işletim sistemi.

    Yani günümüzde işletim sistemi teknoloji ürünleri için donanımdan daha çok önem kazanmıştır yazılıma yatırım yapan firmalar ayakta kalır diğerleri kaybolur gider.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Merhaba, extra ve extra dls arasında ne fark var, ve bu modemi tavsiye edermisiniz elimde tenda v1200 var hem çok ısınıyor hem ping oyunlarda çok oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrmTrn -- 27 Mayıs 2020; 3:38:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KrmTrn kullanıcısına yanıt
    Extra modelinde DSL portu yok yani hattın ADSL yada VDSL ise ExtraDSL almalısın.
  • 2 haftadır falan kullanıyorum baya hoş bir cihaz.
    DNS, hız limitlemesi ve misafir ağı oluşturma fonksiyonları hariç diğer zibilyon tane özelliği kullanmasam da packet lossta gözle görülür bir düşüş var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Decent

    2 haftadır falan kullanıyorum baya hoş bir cihaz.
    DNS, hız limitlemesi ve misafir ağı oluşturma fonksiyonları hariç diğer zibilyon tane özelliği kullanmasam da packet lossta gözle görülür bir düşüş var.
    Acaba ping te etki eder mi ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KrmTrn kullanıcısına yanıt
    DNS ping sürelerini de kısaltır hocam.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.