Şimdi Ara

İşletim sistemli modem! 'Keenetic Extra DSL incelemesi' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
7
Favori
12.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Keenetic extra dSl taşınabilir harddisk paylaşım ayarları nasıl yapılır. Android tv ve telefonumda resim ve video izlemek istiyorum. Ayar yapan var mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzdere -- 30 Mayıs 2020; 22:5:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozzdere O kullanıcısına yanıt
    Keenetic de güzel bir döküman bununla ilgili.
    https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000865499-Medya-sunucu-ortam-kitaplığı
  • Hat değerlerim konusunda yardımcı olabilecek var mı?

    Türk telekom dan hizmet alıyorum 35mb vdsl. Mevcut değerler doğrultusunda hızımı hangi pakete/hıza kadar stabil kullanabilirim ?


    StandartITU G.993.2 (VDSL2)

    Hat durumushowtime

    ModVDSL2 CPE

    VDSL profili17a

    Bağlantı hızı 35838 kbit/s    3072 kbit/s

    Atanabilir hız 89143 kbit/s    34629 kbit/s

    Gürültü marjı 21.1 dB    31.3 dB

    Sinyal gücü seviyesi 13.2 dBm    5.9 dBm

    Sinyal zayıflaması 15.6 dB    6.7 dB

  • Ürünü 6 aydır kullanıyorum. Turknet VDSL ile.

    Çok memnunum. Çok stabil.

    Tek eksiğim owncloud. Beceremedim.

    Böyle bir çalışma gelirse süper olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozzdere O kullanıcısına yanıt

    Ürünün Media server desteği mevcut. Yardımda bulabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • balistik402 kullanıcısına yanıt

    Bence hat değerlerin gayet güzel servis sağlayıcın tarafından hız ile ilgili bir kısıtlaman yoksa İnternet menüsü altında ADSL / VDSL bağlantısı menüsünde SNR ayarını varsayılan 8 den kademeli olarak aşağıya indir 7-6-5-4-3-2-1 gibi hattının hızı dahada artabilir bu ayarı yapman için genel sistem ayarlarında geliştiricimodu seçerek alpha16 fw yazılımını yüklemen lazım.

  • DIA kullanıcısına yanıt
  • o PXE boot içinde işe yarar mı?

  • Konudaki yorumlara ufaktan bir göz attımda gerçekten bilgi seviyesi yerlerde. Birbiriyle alakası olmayan konularda öyle kesin cümleler kurulmuş ki şaşkınlıkla okudum. Alacağınız router/modem 2000 dolarlık bir cihaz değil. Hadi 2000 dolarlık veya üstü cihaz aldınız diyelim. Onda bile hattınızdaki max. verimi alabilirsiniz. Mesela hattınızdan min. alabileceğiniz ping 7ms ise o ping 6ms'ye düşmez. Tamam ben de Keenetic ürünü satın almayı düşünüyorum ama alt tarafı 50 dolarlık bir ürün işte. Gerçeklerden sapmayın, bilmiyorsanızda insanları yanlış yönlendirmeyin.

  • açıkçası yazdıklarına katılmadığımı belirtmek isterim tabiki alt yapınız hangi hızı desteklerse modem o hızı alır ve internete çıkar fakat ISP firmaları genellikle hat değeri iyi olmasına rağmen müşterilerine alabileceği hızdan daha düşük hızlarda şnternet veriyorar (Paketiniz için bir hız limiti varsa istisna) keenetic modemlerde SNR ayarları ile oynayarak daha yüksek hızlarda internet alabiliyorsun aşağıdaki linkte bulunan konuyu okumanızı tavisye ederim. Ülkemizde ISP tarafından verilen DNS sunucuları çok yavaş bu sebeple keenetic ürünlerinde bulunan DNS over TLS ve DNS over HTTPS  özelliği sayesinde Google, Cloudflare vb. DNS sunucularını tanımlayarak internet hızı ve ping sürelerinde gözle görülür bir hızlanma olmaktadır. Keenetic cihazları üzerinde bulunan keeneticOS işletim sistemi sayesinde cihazlar gerçekten çok stabil çalışmakta kaynakları sömürecek cihazlara yada uygulamalara ( cihazın donanımına bağlı olarak) limitler koymakta ve bu limit sayesinde cihazlar ilk açıldığındaki gibi performaslı çalışarak kullanıcılara yavaşlama yada kilitlenme gibi durumları yaşatmamakta.






    https://forum.donanimhaber.com/keenetic-extra-omni-hero-dsl-modem-ve-viva-ve-air-mesh-router-ana-konu-inceleme-openwrt--141117860-271

  • dhyingyang kullanıcısına yanıt

    DNS'de sorun varsa bu hicbir ISS modeminin kendi sorunu degildir. Farkli bir DNS atarsiniz cozulur. Turkiye'de DoH ve DoT'u cogu kisi bilmezken, Firefox ile ogrendi. Ben cok daha oncesinde de kullaniyordum ve arastiriyordum. Hala daha kullaniyorum. Yazdiginiz gibi bir durum soz konusu degil. Zaten sifrelemeli DNS ile hizlanmanin/ping'in bir alakasi yok. Hatta standart UDP olan daha hizlidir.


    Acikcasi tam da yazdiklarima isabet olan bir mesaj. Kusura bakmayin ama cok gercek disi, alakasiz konulari birbirine bagliyorsunuz. Umarim bir gun dogru kaynaklardan ogrenirsiniz. Sizin acinizdan daha iyi olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam doğru kaynak sensen bize öğret bizde aydınlanalım, sana forum linki attım oku bakalım dns doh ve dot ve farklı dns adresleri girerek daha hızlı internete giren ve daha iyi ping sürelerine erişen insanlar var bende dahil. çünkü isp kullandığı dns sunucuları google dns yada cloudflare dns kadar hızlı değil. SNR ayarları sayesinde de isp tarafından verilen hızlar artırılıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhyingyang -- 10 Ağustos 2020; 13:6:13 >
  • dhyingyang kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    keenetic ürünlerinde bulunan DNS over TLS ve DNS over HTTPS  özelliği sayesinde Google, Cloudflare vb. DNS sunucularını tanımlayarak internet hızı ve ping sürelerinde gözle görülür bir hızlanma olmaktadır.


    Bu kısımda yanlış kelimeler kullanmışsınız. Ondan dolayı anlaşmazlık yaşıyoruz. Bu mesajınızda ne anlatmak istediğinizi anladım. İnternet hızı değil, sayfaların açılış hızını etkileyebilir. Tabii DNS sunucusundan aldığınız ping süresi düşükse bu gerçekleşir. Gecikme ms değerinde olacağı için fark etmemeniz bile muhtemeldir. İnternet hızı yazınca farklı anlaşılıyor. :) Oyunlardaki ping sürelerinden bahsediyorsanız veya bahsediyorlarsa burada DNS'in olumlu veya olumsuz etkisi yoktur. Çünkü iletişim IP to IP şeklinde gerçekleşir. Şöyle farklı bir etkisi daha olabilir. Eğer ülke dışında atıyorum Almanya'da bulunan bir DNS sunucusunu kullanıyorsanız o sizin rotanızı değiştirebilir. Ama bu sadece DNS çözümlemesi gerektiren işlemlerde gerçekleşir. Mesela google.com gibi sayfalarda. O sebepten ülke içerisindeki veya yakın ülkelerdeki DNS sunucularını kullanmak daha iyi olacaktır.

  • evet şimdi aynı noktaya geldik   Keenetic üzerinde online oyuncular için yeni bir qos düzenlemesi yapıldı ve alpha fw yazılımı ile yayınlandı Bufferbloat için AQM (otomatik sıralama yönetimi) de özel bir geliştirme yaptılar ve bu özellikten sonra yağtığım testlerde A+ almayı başardım cihaz bu özellik bile tek başına keenetic tercih etmeye değer. Eğer almayı planlıyorsan kesinlikle öneririm çünkü adamlar gerçekten kullanıcılaının taleplerini dinliyorlar ve yeni yazılımlar ile bu özellikleri ekliyorlar.

  • Ürünle ilgili güncel görüşleriniz nedir arkadaşlar? Ben fazla özellik kullanmam dosya paylaşımı torrent vs bilmem VDSL 35 mbit internetim var kopma donma ısınma yapmasın yeter. Tp link kullanıyorum yeri geliyor 4-5 mbit internet oluyor. Tavsiye ederseniz alacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aldım. 3312 den geçeceğim. 450tl ye geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xef1ONYX

    Valla Keenetic'in ürünleri iyiye benziyor benzemesine de gerçek bir kullanıcı yorumu bulabilirsek internette mükemmel olacak. Şu an için hep sponsorlu reklamlar gibi tüm incelemeler. Ayrıca Keenetic'e de yazdım şirket ileriye dönük bize ne güven verebilir açıkçası şirketle ilgili herhangi detaylı bilgi yok kendi sitelerinde de. Gidip görüp inceleyebileceğimiz bir yer de mevcut değil sadece internet üzerinden siparişe açık. Bir de 2010 yılında kurulmuş bir firmanın neden modemlerini biz yeni yeni duyuyoruz, çinli ortağı hangi firma mesela bu firmanın? Altı üstü iki modem alacaksın şirket vergi levhasını da isteseydin demeyin artık kimsenin parasını çarçur edecek durumu yok, ben de optimal seçeneği arıyorum benim uzun yıllar üzmeyecek ve kaliteli olacak o yüzden soruyorum.

    Son 1 aydır modem araştırıyorum sıyırma aşamasına geldim tüm incelemeler reklam tüm incelemeler sponsorlu, Yabancı güvenilir incelemelerin yapıldığı modemler de ateş pahası. Ülkemizde herkes fanboy, gerçek bir son kullanıcı deneyimi aradığımda da bulduğum ürünler ilgi çekici veya benim aradığım özelliklerde değil.

    modem tavsiyesi istedim forumda, bir kaç kişi dışında kimse yazmadı, o da sadece iyi veya değil gibi cevaplar yani sonuç, seçenek daraltamıyor işin içinden çıkamıyorum. Altı üstü iki modem dsl destekli arıyorum, çekim gücü iyi olsun kopma hızda düşme vb. durumlar olmasın.VPN istemci, torrent vb. olursa da tadından yenmez.

    1 Yıl oldu neredeyse kullanalı ben gayet memnunum sadece son 2 güncelleme sonrası bazı zamanlarda internet hızı düşüyor ama ağların yoğunluğundan mı yoksa güncellemeden mi bilemiyorum. Ben memnunum tavsiye ederim en azından Tenda gibi aldıktan 2 ay sonra bozulmadı. Tp-Link gibi de habire kesinti yaşatmıyor ve çekim gücü çok iyi 115 metrekare evde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MythBuster34

    Evet, çipset kayırmacılığı havası var, Bu microsoft ile intelin işiydi , ne garip işti.... işlem gücü önemli, marka nedir? Apple sayesinde, macpro air vs akıllı telfonlarıla işlevselliğin önemli olduğunu, bana ne işlemcinin markasından dönemine girdik.. sadece bu aletin ihtiaycı olan güçlü yeterli işlemciyi koyun, yazılımın her şey olduğunu anladı inlanslar.Yazılım güçlüyse, bu işlemcinin güçlü olmasını gerektririr. yazılım vasatsa, onun ihtiyaç duyacağı en dandik işlemciyi koyarlar zaten.

    Uzun senedir Apple bilgisayar telefon kullanıyorım, hiç birinin içinde ne marka parça işlemci ram kart var bilmiyroum. sadece işlemci hızı depolama kapasitesini ve ram kapasitesini önwsiyorum. yada görüntü çözünürlük nedir, işleve bakıyorum. Kalite markanın işi. o bziim adımıza seçer test eder koyar. Modem de de öğle 900Mhz işlemci koymuş Keenetic, başka markanın 400-600mhz siyle neyini karşılaştıracağım

    valla kardeş sondan geriye başladım konuyu okumaya 2 oldu senin reklam kokan hareketlerin gözüme çarpıyor. ilki yok kinetik modem al sonra mesh al tam takır çeyiz dizer gibi diz minvalindeki mesajındı. full set dizince +50 mbps mi geliyor? orda da yazılım yazılım diye bir şeyler yazmışsın sonra windows 8 den girip 10 dan çıkmışsın ne alakaysa. bu mesajını okuyorum chipset olayına girmişsin ama hiç bir cacık bildiğini düşünmüyorum chipset hakkında. alıntıladığın adam 15 cihaz bağlıyken %20 kullanıyo diyor sen 900 mhz falan diyorsun. 300 mhz senin ne işine yarıcak yazılım tutkunu forumdaşım? kaldı ki her şey yazılım değil adam çekmeyen wifiyi yazılımla nasıl düzeltsin? ya dbi arttırır ki eirp kuralları zor, ya da daha güçlü anten takar çıkarılabiliyorsa başka da oluru yok. gelelim chipset hakkındaki fikirlerine. chipsetin önemi dsl verisini işlemesiyle alakalı broadcomlar çok iyi uyumluluk ve senkronizasyon sağladığı için canavar gibi "verimli" çalışıyor. 2 dk şikayetvara yazsaydın kullanıcıların "eski modemimi taktım vdsl kopmam gitti" gibi şikayetlerinden kendin çıkarım yapabilirdin.

  • O kadar sığ yorum yapmışsın kl, keenetic kullansan görürdün cpu gücü nasıl işe yarıyor, yazılım nasıl bambaşka yapmış ürünü, hem wifi da hem dsl bağlantı stabilitesinde, hem ürünün şişmeden çalışmasında ayrı bir şey olmuş. Daha içinde neler neler var, nasıl güzel kullanıyor şaşar kalırdın. Broadcom dediğin modemlerden operatörün verdiğini de piyasada satılanlardan da kullandım yıllarca, çok temel bir bağlantı yapıyor içinde yazılım adına bir şey yok. Bağlanmaktan başka hiç bir artısı yoktu. oda yine sorunlu ama kabul ediyorsun en fazla budur diye, Meditech işlemcinin nasıl süper çalıştığını Keenetic de gördük, mesele çip değilmiş anladık.


    Ben de Keenetic de DSL bağlanıyor kesintisiz ve ek çok fazla yazılımsal özelliğini çok kullanıcıyla sorunsuz kullanıyorum, daha ne olsun? Broacomcular; yazılımda bir şey yapma, sadece cpu yu öne çıkar, daha iyisi olmaza inandır insanları yan gel yat olmuşlar.


    Wifi için mesele sadece kapsama alanı değil, mesela broadcoım modemim şiştiği alan, bir tane kullancı modeme yakın biri uzakta, yakındaki cihazım tam çekmesine rağmen ölüyor wifi da , sebebi, uzaktakine az çekene tüm gücü vermiş modem. evde bir kullancı az çeken yerde iş yaptığında tüm cihazlarımız etkileniyordu, kapsama zaten rezalet


    Diğeri Keenetic cihazda ek amplifer var zayıf sinyaki güçlendirip alıyor, cpu yu yormuyormuş. Bu özellik akıllı telefonlar da da var, böyle olunca falza sinyal basması gerekmiyor, her iki tarafta zayıf sinyali alıyor, iyi iletişim kuruyor, kapsama alanı kendiliğinden genişliyor. Antenler özel yönlü dizayn ediliyor vs. sonuçta yaşayan bilir. şikayet var dediğin yerde şikayet vardır, sen buradaki tecrubelerimize bak kardeş. 


    Unutmadan ekleyeyim bir de Keenetic ile oyun oyna Bufferbloat A+ bende.Gör konforu. ISS kötü bile olsa pingi nasıl sömürüyor. Bu kaliteye ulaşmak için, diğerleri oyun routerı adı altında 4-5bin tl lik bir kaç ghz lik koca işlemcili routerları iteliyor, senin mantığınla güçlü işlemciye ne gerek var. Keenetic de 300-400 tl lerde router modemle hallloluyor. Şayet interneti chat için kullanıyorsan, akıllı telefonun yeterli...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MythBuster34 -- 24 Ocak 2021; 13:46:42 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.