Şimdi Ara

Komşumuz Olacak İnsanın Terbiyesizliği (Fotoğraf Ekli) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
3
Favori
28.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
197 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Farfaraway21

    Baktınız hır gür çıkarıyor Tutanağı tutsaydınız keşke 10 lira bile olsa sigortadan yaptırsaydınız. Sigortası kaskosu iki katına çıksaydı bakalım böyle konuşur muydu? Hatta imkanınız varsa çağırın gelsin tutanağı tutun. Eğer resim çektiyseniz tek taraflı tutanak bile işinizi görür. Güvenlik kamerası görüntüsü vs de olur.

    sadece tek taraflı kişinin tutanağı işe yarar mı ???
  • karaktersiz şerefsiz böylesine insan denmez...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GND_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Farfaraway21

    Baktınız hır gür çıkarıyor Tutanağı tutsaydınız keşke 10 lira bile olsa sigortadan yaptırsaydınız. Sigortası kaskosu iki katına çıksaydı bakalım böyle konuşur muydu? Hatta imkanınız varsa çağırın gelsin tutanağı tutun. Eğer resim çektiyseniz tek taraflı tutanak bile işinizi görür. Güvenlik kamerası görüntüsü vs de olur.

    sadece tek taraflı kişinin tutanağı işe yarar mı ???

    Plakası görülecek bir fotoğraf yada video kaydı varsa evet yarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TUG10

    İnsanları arabasına kıyafetine evine göre sınıflandıran kişilerden nefret ederim.

    Yani Türkiye nüfusunun %95'inden nefret ediyorsun.
  • Bende de bu tiplerin arabaların üzerine çöp döken, çekirdek atan, sigara külü ve izmariti atan cinsinden var. Ne desek boş, zaten demeyle olmaz o. İnsanın içinde az bişe insanlık olacak o yeter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kultablasi


    quote:

    Orijinalden alıntı: TUG10

    İnsanları arabasına kıyafetine evine göre sınıflandıran kişilerden nefret ederim.

    Yani Türkiye nüfusunun %95'inden nefret ediyorsun.

    Bilmiyorum ama var öyle insanlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cahil insanlardan yüz cevirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabasının camına iPhone X at.
  • Böyle adamların kafasına sıkacaksın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angmar Kralı -- 2 Ekim 2017; 23:51:20 >
  • Ne guzel okumus akli basinda medeni insansin.

    Neden boyle cahillerle muhattap oluyorsun ki.

    Ogrenemedin mu bunlarla konusulmayacagini.

    Senin icin kusur onemli degilse bosver gec. Birsey bekleme. Yok onemliyse direk parasini iste.



    Cahilden dostun olmasin diye bosuna demiyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle sonradan görme ve kelimenin tam anlamıyla Ç.O.m.A.R. biri ile konuşarak anlaşma yoluna gitmişsiniz en büyük hata sizin...

    Böyle tiplere her zaman anlayacağı dilde konuşun.

    Selam ve dua ile.
  • Arabayla adam olunamdığını anlaması için bir okadar daha sene yaşaması gerek onun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika'da ve Avrupa'da araba; alinan, kullanilan ve satilan bir sey iken bizim ulkemizde bir tasittan daha fazla deger gormesini neye baglamak lazim bilmiyorum.



    Sasirmistim, mesela Amerika'da daha yeni tanistigin bir kiz sana "Aa araban cok guzelmis" diyebilir ve arabaya aslinda ne kadar onem vermediklerinin gostergesi, "aa tshirtun ne guzelmis" demek kadar normal onlar icin ama Turkiye'de Rolls Royce'a da binsen yeni tanistigin bir kiz sana "yaa araban cok guzelmis" diye bir cumle kur(a)maz. Derse sen onu yaftalarsin cunku bu da onu bilir.



    Elbette insanoglu'nun en buyuk ozelliginin ve en buyuk basarilarinin altinda yatan seyin "hep daha fazlasini istemek" olduguna inanirim. Herkes daha iyi bir araba, daha iyi bir ev, daha iyi bir ulke, daha iyi bir egitim vs ister.



    Ancak bos bir beyine sahip olmak ile maddiyata verilen deger dogru orantili. Adamin ovunecek baska bir seyi yoksa tabii ki arabasiyla, eviyle ovunecektir.



    Bir tanidigimiz var cok unlu is adamlari da dahil olmak uzere is hayatindaki insanlara danismanlik yapiyor. Arabasi? Renault Fluence. Ona fikir almak icin gelen adamlar arasinda ozel soforu Bentley'i ile gelen mi dersin S-class ile gelen mi dersin aklina hayaline gelmeyecek adamlar vardir.



    Adam daha iyi bir araba alamaz mi? Alir. Adama diyorsun ki "Musterilerinin hemen hepsi boyle boyle arabalarla geliyor, 'fluence mi cekeyim yanlarina' demiyor musun?" adam diyor ki "ben bilgimle hepsinden ustteyim zaten, arabaya mi kaldim, getirip goturme islevini yapiyor" E oburu de diyor ki "ben cahilligimle herkesten ustteyim, aha arabam da bu! Beni ben yapma islevini yapiyor"



    Ikinci adam muhtemelen is-kahve-ev ucgeninde bombos hayatini tuketiyorken, ilk adam abartmiyorum her ay en kotu her 1,5 ayda bir tatile gider. Dunya'da gezmedigi neresi kaldi merak ediyorum bazen.



    Mal dedigin bugun var yarin yok, maddiyat da insanin refah seviyesini yukselten bir sey bunu da inkar etmem, daha iyisini tabii ki istemeli insan. Ancak asil onemli olan maddiyat haricinde kendinize ve hatta cevrenizdekilere kattiklariniz. Onlar siz olene kadar kaliyor cunku.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aslında suçlu sizsiniz.İnsanca araçtan inip adamı dövmediniz,sövmediniz geri vitese almaya üşrnip arabanıza vurduğu için.Bizim insanım bazen yerden göğe ışık hızıyla çıkıyor.Adam baktı bu aslan kükremiyor ben bağırayım dedi.



    3 sene önce birinin arabasına vurdum.Adam "senin arabana birşey olmadı benimkinin değeride düşecek" diyip beni silahla tehtit edip 5 bin tl istemişti.Bende onu bi güzel dövmüştüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereli? Halde olduğuna göre doğulu olduğu ve beyaz çorap giydiği önyargısını taşımalı mıyım?
  • Çok yazık çok...
  • zaqwear Z kullanıcısına yanıt
    Bu araçla mı küçümsüyor bir de
  • Geçenlerde forumda bi arkadaş yazmıştı; türkiyede her şeyi kaba kuvvetle halletmek lazım diye. Gerçekten de öyle, bu arkadaşa da anlayacağı dilden konuşmak lazımmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faho


    quote:

    Orijinalden alıntı: ULYSES

    Yaşı küçük olanlar bilmez. Bu durum malesef seksenlerde neoliberal politikalar ve kültürel çürüme ile başladı ülkemizde. Mercedesin arkasına "Kıroyum ama para bende" yazdıranlar mı dersin, eğlence mekanlarında garson ceketi yakanlar mı, neler neler. Son 15 yılda da hükümetin, okumuşu cahile dövdürme hevesiyle iş iyice çığırından çıktı. Olay sadece eğitim seviyesi değil elbette. Görgüsüzlük kastettiğim. Ve bir zamanlar utanç duyulan görgüsüz olma kavramı artık neredeyse bir gurur kaynağına dönüşmüş.

    Beş yıl önce eşimle ev aradığımız dönemde, bizim için hayal olacak kadar pahalı bir villa sitesini gezmek istedik. Sırf evlerin içini bir görmek, merakımızı gidermek için. Sitenin girişinde bekçi, satış görevlisinin müşteri gezdirdiğini, dönünce bizimle ilgileneceğini söyledi. Beklemeye başladık. Bu arada bekçi üzerimdeki kıyafetleri ve kapıda duran zavallı accent era arabamı süzüyordu. Sonunda "ne iş yapıyorsunuz" diye sordu. Dedim "makine mühendisiyim, eşim de makine mühendisi". Karşılığında şöyle bir soru geldi "Bu evlerin fiyatlarını biliyor musunuz?" Ya o kadar zoruma gitti ki anlatamam. Adam asgari ücretli bir bekçi. Bana resmen, neyine güveniyorsun da buraya bakıyorsun gibisinden bir soru soruyor. Belki kötü niyetli değil, bizi uyarmak istiyor, ama sorduğunda "kabzımalım ya da hırdavatçıyım" falan desem bu soruyu sormayacak. Ben de altta kalmadım, "biliyorum, fiyatlar bizim için uygun" dedim sert bir ifadeyle. Elbette fiyatlar uygun falan değildi. Nitekim gelen bayan satış temsilcisi, bize hiç üstten falan bakmadan, gayet profesyonel ve ilgili bir şekilde evi gezdirdi ve konuma göre 825.000-1.600.000 aralığında değişen fiyatlardan bahsetti (O dönem mersinde iyi bir daire en fazla 250.000tl ye alınabiliyordu). Teşekkür edip çıktık. Sonra biraz da şansla iyi bir semtte, güzel bir daire bulup, krediyle falan aldık. Şimdi binada benim dışımda iki tane daha mühendis var. Geri kalanı galerici, kabzımal, tesisatçı, kalıpçı, hırdavatçı vs. Hemen hepsinin eşleri kapalı ve doğu kökenliler. Yeni Türkiyenin sosyetesi bu. Tüm kapitalist ülkelerde sanat, bilim vs gibi alanlar, küçük burjuva ve sosyetenin ilgisiyle yükselir, gelişir. Eskiden en büyük sorunumuz gelir adaletsizliğiyken, şimdi zengin sınıfımızın, toplumun en alt sosyokültürel katmanı olması sorunumuz da var. Yani bizim Elon Musk gibi zenginler yerine, milletin orasına koyan zenginlerimiz var. Bu ortamda dürüstçe ticaret yapan, üretim yapan, bilgi geliştiren birisinin, para kazanabilmesi, başarılı olabilmesi neredeyse imkansız.

    Son söz olarak teselli olur mu bilmem ama bin bir emekle çalışarak aldığınız arabanıza tepeden bakanların sırtlarını yasladıkları sistem, sürdürülebilir bir sistem değil. Sıcak paraya dayanıyor ve akıllı olmadıkları için geleceği görecek vizyonları yok. Ciddi bir krizde, kapınıza yağ, şeker istemeye geleceklerinden emin olabilirsiniz.

    Senin yaşadığına benzer bir olayı ben 2001 yılında yaşadım,İzmir'de popüler bir beach'e kardeşimle gittik,güzel yiyip içtiğimiz için komplekse sağlam para bırakacağız.

    Altımızda ilk sahibinden aldığımız mis gibi 96 model Doğan S var,yani o dönem için kötü bir araç değil.Girişte altımızdaki aracı beğenmeyince zorluk yaşattı hergele görevliler.Neyse zor bela girdik ama yaşadığımız enstantene özellikle yaşı o dönem henüz 15 olan kardeşimde cidden eziklik duygusu yarattı.

    Aynı mekana 1 hafta sonra dedemin sıfır Laguna aracı ile yine kardeşimle gittik,aynı döt laleleri sorunsuz geçiş sağladılar.

    Buna benzer bir olayı geçen sene iyi bir yerde çalışan Makina Mühendisi bir arkadaşım sırf eşi çalışmıyor diye kiralık ev tutamadı,mal sahibi tek maaş diye evi vermedi arkadaşa;parası olmasına rağmen evi tutamadı;şaka gibi cidden.



    Evet böyle bir durum var maalesef. Şimdi benim de bir passat aracım var. Trafik polislerinin bile çevirmede tavrı farklı oluyor. Çocuk olunca bagajı büyük olsun diye tercih ettiğim bir araba alt tarafı. Artık bu porsche ile falan gezenlere nasıl davranıyorlar düşünemiyorum. Telefona, arabaya, eşyaya tapan garip bir değer yargısı oluştu ülkede.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cesur_0342

    İslem yaptir aracin hasar kaydi islenir onun degeri duser hemde sigortasi delinir dogal olarak gecirecek yer arayan sigorta sirketi bir 3 yil ona gecirir. Birde karakola git taksirle adam öldurmeden sikayetci ol. Adli olarak mahkemeye ver. Cunku onun kusurlu arac surmesinden dolayi uzuv kaybi ve olum riski olustu. Tabi birde rapor al hemen. Bir yerlerini yarala gitmeden karakola rapor aldirilar. O rapora gorede taksirle adam oldurme islemi sikayetcisi ol. Bunu ogrendiginde bile sana bol keseden para teklif edebilir. Eger ederse fiyati yukselt sikayeti geri alacagim de. Parayi al . sikayeti geri alma. Devam surunsun.

    Oha yuh yani ne yaptın sen ya yaptığın ne senin adam suçlu tamamda seninki ne böyle yazacak birşey bulamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.