Şimdi Ara

Intel'den Qualcomm ve Microsoft'a üstü kapalı uyarı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • S835 mi daha iyi i7 6700K mı? S835 daha iyiyse onu almayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ryzenci

    yeter artık vurma diyordu intel ama acımıyorlardı bir taraftan amd bir taraftan qualcomm intel'i arasına almış sağlı sollu tokatlıyorlardı intel ağlıyordu tamam pes diyordu ama dinlemiyorlardı amd hardcore yapıyordu ve sonunda intel öldü ama amd hala vuruyordu qualcomm yeter artık vurma öldü diyordu ama amd intikamını bir türlü alamıyordu...

    intel bunların hepsini ezer geçer dostum merak etme. ağır iş yükleri olunca arm tabanlı işlemciler hikaye. ancak win 10 android le rekabet etsin diye yapılır. pc yi öldüremez. bu daha çok microsoftın mobil pazara girme çabasından kaynaklanıyor. şu bir gerçekki win 10 mobil için fazla ağır ve gereksiz. microsoft androide benzer daha basit arm işlemcilerle çalışacak linux türevi bir işletim sistemi yapmalı.




  • arm tabanlı işlemcilerin potansiyeli çok büyük,birde bunu notebooklarda iyi bir soğutma ile düşünün,intel bir vampirdir,arm tabanlı pc'ler çıktığında kan emebileceği insan sayısı gittikçe azalacaktır,amd'nin hamlesi bile adamlara nasıl bir hamle yaptırttı alt segmentte düşünün arm geldiğinde,yeni apular geldiğinde alt.orta,ve ve üst segmentte amd coşacaktır,intel pazar payını korumak için her türlü rezilliği yapacak bir firma ama atı alan üsküdara çoktan geçti bence

  • Yazılım desteği aldığı takdirde ARM mimarili işlemciler 10 saat+ kullanım süresi bekleyen kullanıcılar için çok yüksek performanslı ve ucuz bir çözüm olarak karşımıza çıkacaktır. Intel'in en çok kullanılan düşük voltaj ultrabook çipi 7200u'nun toplam CPU gücü Geekbench bazında konuşacak olursak snapdragon 835'ten daha düşük. Tek çekirdek performansı olarak 7200u'nun %60-70 civarı fazlası olsa da güç tüketimi konusunda iki çip arasında devasa bir fark var. Ne kadar devasa diye merak ediyorsunuz muhtemelen. 7200U 20-25 Watt tüketirken, hazır olun, Snapdragon 835 3,5 Watt tüketiyor. Yani çoklu çekirdek optimizasyonunun iyi bir şekilde yapıldığı bir programda Snapdragon Laptop, Intel Ultra Düşük Voltaj çiplerinden 5 kat daha yüksek batarya ömrüyle aynı performansı sunuyor.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Buna ek olarak snapdragon 835 dahili gelişmiş cat6 4G LTE modül ile gelebiliyor. Intel işlemcili cihazlarda hem wifi hem de 4.5G için ek modüle ihtiyacınız var. Wifi standrt oldu ama 4.5G moduller çok pahalı. Bu yüzden 3G veya 4.5G li windows cihazlar pek yok hepsi sadece wifi . Qualcomm ile beraber windows cihazlar daha da küçülüp, daha incelip, daha uzun pil ömrüyle 4.5G dahil bütün iletişim teknolojilerini içerisinde barındıracak. Sonuçta Windows çağ atlar.

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    S835, LPDDR4 destekliyor. Tasarruf için veriyolunun daraltıldığı bir çağdayız. Intel'in rekabet şansı bu sebeple bulunmuyor. Olay, performans ya da iş tamamlama süresi değil. Çipleri zararına satması da birşey farkettirmiyor. Intel'in bu alanda portföyü yok. Bütün akıllı telefon tasarımlarında, Armlı işlemcilerden daha büyük pil kullanılıyor. Hedef ölçek küçültebilmek olunca Intel, rakibinin karşısında hantal kalıyor.
  • Microsoft, gecmiste derleme kitlerini x86 disinda ayni kod icin RT ye de derleme yapabilecek sekilde gelistiremedigi icin sorun yasiyor. Java gibi tasinabiir bir ortam olusturmaliydi. Antivirus, firewall ya da driver gibi Tasinamayacak kadar spesifik uygulamalar icin de tum ortamlara yazilim uretme gerekliligi sart kosmaliydi. Simdi mobilde varolma cabasi icin bu kadar ugrasmak zorunda kalmazdi.

  • küfür ediyomuş millete özelden
  • Intel reyiz cidden ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903


    quote:

    Orijinalden alıntı: ryzenci

    yeter artık vurma diyordu intel ama acımıyorlardı bir taraftan amd bir taraftan qualcomm intel'i arasına almış sağlı sollu tokatlıyorlardı intel ağlıyordu tamam pes diyordu ama dinlemiyorlardı amd hardcore yapıyordu ve sonunda intel öldü ama amd hala vuruyordu qualcomm yeter artık vurma öldü diyordu ama amd intikamını bir türlü alamıyordu...

    Yalnız Intel AMD + Qualcomm'u çok rahat bünyesine katacak hacimde bir firma. İşlemci pazarında ezici bir şekilde üstün. Geçtim patentleri sayesinde hiç işlemci üretmese diğerlerinin x86 patent ücretleriyle bile dev bir şirket olmayı sürdürür. Microsoft'un Android patentlerinden milyarlarca dolar kazanması gibi.
    Ayrıca şimdi Intel ne ise yarın tekel olursa AMD'de o olur. Babamızın oğlu değil ikisi de Amerikan şirketi.

    ama intel şöyle intel böyle
    e katsın birader bünyesine madem
    ryzen geliştirilmesini engellesin
    sd835 ve devamını durdursun
    ne intel aşkıymış arkadaş
    Türkiye tabii çok normal ama bari kendi kendinize övün şu firmayı
    pazarda tekel olsa göbek atacaksınız 300 dolara g4560 alacaksınız sevineceksiniz
    Intel'den Qualcomm ve Microsoft'a üstü kapalı uyarı!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TormentedSoul kullanıcısına yanıt
    Hayatınızda hiç objektif insanlar karşılaşmadığınızdan sanırım böyle bir tepki. Gerçekler sadece, övgü değil. Intel çok büyük bir firma. AMD + Nvidia + Qualcomm birleşse Intel etmez. Biz firma hacminden bahsediyoruz. MS gibi adamlar. Her şeyin patenti ellerinde. Ne yaparsanız 50 yıl önce projesini patentlemiş adamlar. Intel'i i7 olarak görmek ise sizin bakış açınız.
    Ben 13 yıldır biifil AMD kullanıcısıyım zaten. Her zaman da överim. Zira f/p olarak bize uygun ürün gamı vardır. AMD candır.
    Lakin gerçekler vardır bir de. Sizinkisi kedi ciğer ilişkisi. Boşverin takmayın bu kadar markalara. Hiçbiri bizim iyiliğimizi düşünen sivil toplum kuruluşları değil.

    Cilio'ya biniyoruz ama Range Rover Sport geçince bir bakıyoruz, ne araba be diyoruz. Ama Symbol kullanıyoruz. Mantığı yakalamak için bir örnekleme yapayım dedim.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    bu mantıkla gidersek onda bu patent var bunda şu kadar para var

    bitmez o liste

    intelde patent var evet ama samsung huawei qualcomm amd arm mediatek de boş değil

    ayrıca yeni patentler geliştirmeler de olacak

    bakın bir zamanlar sony piyasa lideriydi bazı alanlarda

    şuan cihaz satamıyor cep telefonunda ki kendi hafıza kartı standardını zorla dayatırdı

    nokia da patent devi durumu ortada

    bu iş patentle ilerlemiyor artık

    intel övmeyi bırakmak lazım kısacası

    evet büyük firma

    ama ilkler ve yenilikler intelden gelmedi nanometre muhabbeti hariç

    şuanki korkusu çok acayip intelin, tehlikenin farkında

    dediğiniz durum olsa arkasına yaslanır keyfine bakardı

    7 yıldır i9 yoktu söylentisi bile yoktu

    rakibi size göre küçük firma bir mimari ile i9 çıkarttırdı resmen

    mobile girmeyi denediler olmadı

    gün gelir patent havuzu kurar diğer şirketler

    inteli %25 pazar payına çakarlar merak etmeyin

    arm mediatek samsung huawei hatta yakında xiaomi qualcomm ve amd

    evet toplasak intelden işlemci pazarında küçük

    ama hepsi intele bir cephe alsın

    inteli %5 kar ile satışa zorlar hatta zarara sürüklerler

    çok da uzun sürmez

    bu teknoloji piyasası son kullancıda kimleri kimleri gömdü

    10yıl önce sony pazarda gömülecek deseniz gülerlerdi size

    apple telefon üretecek desek millet kovalardı sopayla

    yeni mimariler yeni üretim teknolojileri döküm teknikleri

    hepsi geliyor

    intel neyi değiştirdi son 5yılda

    sıfır

    amd ryzeni tasarladı mpbil işlemciler masaüstü ile yarışır hale geldi

    intel %10 performans arttırdı o da daha kötü üretim kalitesi ile, delid olayı bu konuda aydınlatıcıdır

    tuttu tdp arttırarak hız arttırdı güya bana

    gözünüzde büyütmeyin o çakalı

    inşallah 10yıla kalmaz intel de ağzının payını alır

    intel düşmanı vs değilim

    bizi kazıklayanı ilerleme kaydetmeyeni sevmiyorum

    misal apple yıllaaar sonra 32gb standart yaptı

    yersen tabii 8dolardan kaçtılar...

    konu dağılmasın

    intel güzel bir mimari ile iyi üretim kalitesi ile hatta apu performansında integrated graphics ile gelsin ki mimari değiştirme yolundalar dedikodusu var

    fiyatı da iyi olsun iyi niyetini göstersin

    aslansın kaplansın deriz

    forumda çokca g4560 öneriyorum, fanboyluk durumum yok gayet objektifim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • valla şu teknoloji patentleri bazen bildiğin "engel" yani belli bir süreden sonra standart olan teknolojiler patentlikten çıkmalı.Yani yıllar önce henry ford arabayı yaptı patentini aldı,başka birinin araba üretemediğini düşünün olur mu böyle şey?

  • TormentedSoul kullanıcısına yanıt
    Hocam kızmayın bana ama içi boş bir yazı. Yani daha yazdığınız şeyleri bilmiyorsunuz. Sony bir zamanlar popülerdi evet şuan değil. Ama Sony elindeki patentleri ile milyar dolarlık şirket zaten. Samsung yapar satar kârından % 10 Sony alır. Çünkü fikir babası. Atıyorum bu rakamı yani olayı kavramanız için.

    Nokia diyorsunuz bir zamanlar devdi evet ama bitti. Patentlerinin çoğunu Microsoft aldı. Evet hani Nokia'yı satın alan Microsoft. Nokia'yı aldı bir bir fabrikaları kapattı. Umurunda mı Nokia fabrikaları. Devasa telefon fabrikaları, marka değeri umurunda mı? Nokia'nın değerli şeyi neyse onu aldı. Elindeki patentleri aldı.

    Hocam patent olayını biraz anlamanızı rica ediyorum. Ben bir şeyin patentini almışsam bana istediğim lisans ücretini ödemeden o şeyi yapamazsın.

    En büyük patent firmaları ise IBM, MS, Intel, Sony, Apple, Samsung, Google gibi firmalar. Çünkü henüz plan dahilinde değilken bile bir çok şeyin patentini almış adamlar.
    MS dediğimiz firma Android'den milyar dolarlar kazanıyor. Deli gibi para kazanıyor. Ne yapıyor da kazanıyor? Fi tarihinden kalma patentleri ile kazanıyor.

    Burada Intel övmek değil olay. Bakın Samsung deli gibi patent alıyor her yerden. Neden? Aptal mı o kadar para, zaman, arge, insan gücü harcıyor? Gitsin patent sahiplerine versin ücretlerini.

    i9 diyorsunuz hâlâ. Samsung, Qualcomm falan mobil arm tabanlı işlemci pazarında ve sizin sandığınız gibi hadi hepimiz birleşelim Intel'i köşeye sıkıştıralım diye bir şey yok. İstese de yapamaz. Zira işlemci üretmek için gidip Intel'den " kardeş x86 yapıcaz biz bize de izin versene " demeleri lazım. AMD ile Intel arasında X86 için özel anlaşma var. Hatta AMD kuruluşunu biraz araştırırsan Intel destekli bir kuruluş olduğunu görebilirsin.

    Rekabet güzeldir. AMD elbette güzel şeyler yapsın. Ben mesela bekliyorum Ryzen 3 serisi çıksa da alsak diye. Intel'in kazık fiyatlarına verecek param yok. Ama senin benim yani bizim Intel'i sevmememiz başka bir şey Intel'in büyüklüğünü kabul etmek başka bir şey. AMD 10 yıldır paso içerde inşallah şu Ryzen serisi ile eski güçlü günlerine kavuşur.




  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    hocam ne kadar büyük olsa bile

    bu patentlerin geliri haricinde elinde birşey kalmayana kadar kuruturlar zamanı gelince

    kendinizde örnek vermişsiniz, nokia elinde devasa patent bulunduran şirketti

    neticede microsoft aldı

    intelin de patentlere sahip olması ileride kötüye gitmesine engel değil

    ben istiyorum ki sektör büyüsün

    eşşek kadar dünyada iki işlemci markası olmasın

    intel ve amd var 3. alternatif yok

    yarın fiyatlar için gizli anlaşma yapsalar ikisi hapı yutarız...

    intel bunun önüne engel koyarsa zamanı gelince cezasını çeker bu açıdan yaklaşıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YILLARDIR DH DE BÖYLE GÜZEL YORUMLARA SAHİP BİR KONU GÖRMEMİŞTİM EYY YORUM ATAN PONÇİK ÜYELER SİZ NEKADAR GÜZEL İNSANLARSINIZ YEMİN EDİYORUM SON BİR AYDIR FORUMA GİRİP SICAK BAŞLIKLARI GÖRDÜKÇE ÜZÜLÜYORDUM KOSKOCA DH NE HALLERE DÜŞTÜ DİYE, SİZİN GİBİ GÜZEL ÜYELERİN ÇOĞALMASI DİLEYİĞLE ESENLİKLER DİLİYORUM
  • X86 ne oluyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.