Şimdi Ara

Türkiye Dijital Oyun Pazarı 434 Milyon Dolar Hacminde (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İşte buna kılıf uydurma denir.Yani benim için bu oyunun fiyatı 30 TL ye inene kadar korsan oynamak istiyorum demen daha mantıklı.Diğer türlü steamde 3 firmanın oyunları dışında kalanları (kuru 1.5 ve 2 den alanlar) korsan oynamak amacının dışına çıkar ki boyle bir şey yaptığınıda dusunmuyorum.(COD : AW i denemek için indirmişsin mesela.Bence bu firmaların bize sunması gereken hak olmalı.Oyunun bir bolumunu denemeliyiz.)
  • DdrizztT kullanıcısına yanıt
    Kılıf uydursaydım şimdiye kadar orjinal almazdım değil mi, hem orjinali destekleyip hemde nasıl kılıf uydurayım Kendin yazmışsın öyle yaptığını düşünmüyorum diye. Söylediklerin söylediklerinle çelişiyor, neyi savunduğunu bilmiyorsun. Sadece bana nereden vuracağını bilmeden saldırıyorsun ama onuda beceremiyorsun. Çok basit konuşuyorum, yıllardır orjinal oyun alıyorum hem yapımcılara destek olmak için hemde Türkçe Altyazılı oyunlar çıksın diye. Yıllardır emeğimin karşılığı noldu diye bakıyorum şuan ve Aral gibi şeref yoksunu firmaları görüyorum, oyunların hala Türkçe olarak gelmediğini görüyorum, Türkiye pazarından %40 %50 daha küçük ülkelerin bile dillerini oyunlarda görüyorum ve kaale alınmadığımızı görüyorum. (istisnalar dışında) Ve oyunların Türkçe çıkmasının sebebinin oyun pazarı olmadığını, Türkiye'deki dağıtımcılardan oyun aldıkça onları zengin ettiğimizi ve ne kadar etkili olabileceklerini görüyorum. Ben salak değilim arkadaşım, kimsenin de öyle olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden de artık birşeylerin değişmesini gerektiğini düşünüyorum ama bu onların ekmeğine yağ sürmekle, istediklerini yapmakla olmayacak. Bunu da anlayın artık. Git o zaman 40$ yabancı sitelerden al demekte çözüm değil tam tersine Türkiye için büyük bir götürü. Hem cari açığa sebep oluyor hemde diğer ülke pazarlarının gelişmesine neden oluyoruz. Bu mu senin çözümün yani. Türkiye böyle saçma sapan günü kurtaran çözümler yüzünden bu halde. Bu şekilde devam ettikçe sene olur 2030 hala çocuklarımız torunlarımız biz neden Türkçe oyun oynayamıyoruz diye sızlanmaya devam eder. Benim söylediğimde kesin çözüm değil ama en azından dikkat çeker ve bu şekilde çözüm bulmuş örnekler var Rusya gibi. Tabiki de Rusya kadar etkili olamayız ama oyun firmaları ülkemizdeki satışları dibe vurunca oturup bir düşünürler, Aral gibi şeref yoksunu dağıtıcımlarla anlaşma yapmazlar, Sports Interactive'in yaptığı gibi hem Türkçe hemde uygun fiyatla oyun çıkartmak için imkanları zorlarlar. Başka sitelerden oyun olarak dikkatlerini çekemezsin bu şekilde, ülkeninde cari açığının büyümesine katkı da bulunursun başka birşey yapmazsın. Kaş yaparken göz çıkarmak denir buna.

    Sana bu durumu birde örnekle anlatayım, belki daha iyi "kavrarsın". Birçoğunuz G2A sitesini duymuştur belki alışverişte yapmıştır. Steam'den uygun fiyata "key" satıyorlar. Hiç sayfanın en altına inip baktınız mı, bu firma neyin nesidir nerenindir diye. Tabiki de hayır çünkü ucuza key satıyor ya, ne gerek var değil mi.. Sayfanın altında şöyle yazıyor "G2A.COM SP. z o. o. (Ltd.) ul. Moniuszki 26/7 31-523 Kraków, Polska " Krakow, Polska'nın ne olduğunu anlamışsınızdır. Bilmeyenler içinde ben söyliyim, G2A bir Polonya firmasıdır. Merkezi Polonya'nın önemli şehirlerinden biri olan Krakow şehrinde. Bunu neden söyledim şimdi ne alaka değil mi.. Konuyu açan Bernhard arkadaşımızın yazdığı yazı üzerine hepimiz Polonya'dan kat kat üstünüz neden Lehçe varda, Türkçe yok diye sızlanıyoruz ya. Bakın Polonya'nın nüfusu 40 milyon civarında ve 40 milyon nüfusla 311 milyon dolar dijital oyun pazarları varmış. Yani istatistiksel olarak Polonyalı vatandaşlar kişi başı ülke pazarlarına 7.77$ kazandırıyor. Türkiye'yi hesaplayalım birde. Nüfusumuzu Google'da 75, Wikipedia'da 77 milyon görünüyor. Ortasını baz alarak hesaplayalım. 76 milyon nüfusla 434 milyon dolar pazarımız varmış. Yani istatistiksel olarak her birimiz ülke pazarına 5.7$ kazandırıyoruz. Aaa aaaa? Aslında Polonya pazarı bizden daha iyiymiş. Toplam pazar hacmine bakarak biz %40 daha öndeyiz ama pazarı nüfusla oranla hesaplayınca biz %40 daha aşağıdayız.. Ve bu pazar rakamları hangi yıla yada aya ait bilmiyorum belki eskide olabilir ama olmasa bile Polonya pazarı G2A ve bunun benzeri firmalarıyla gün geçtikçe artarak devam edecektir. Biz ise G2A gibi sitelerden key alarak adamların pazarını büyütmesine yardım edeceğiz. Vay be.. Siz devam edin bu kafayla. Zaten sizin gibi zihniyetler yüzünden bu haldeyiz, günü kurtaran ama hiçbir yararı olmayan çözümlerle değil yerimizde saymak hep geriye gidiyoruz.

    Sana ve senin gibi cevap verecekler için son yazımdır, herkes istediği gibi davranmakta özgür tabiki de kimsenin düşüncesini değiştiremem, öyle bir çabamda yok. Ama bazı şeylere uyanıp, sesimizi nasıl duyuracağımızı düşünmemiz lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 7 Kasım 2014; 11:51:45 >




  • popüler haberler başlığında direkt türkiye bayrağımız öyle güzel gözüküyor ki , bu bile sadece bu haberi okumak için yeterli neden :) ayrıca steamin tl ye geçişinin ve originin daha aktif bir politika yürütmesi oyun sektörünü bu ülkede daha da büyütecek diye düşünüyorum .

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Oyun Sektörünün gelişmesi için Türkiyede oyun stüdyoları açılması gerekir. Oyun satın almak değil önemli olan oyun üretmektir. İthal oyunları almakla bir yere varılacağını düşünen beyinsizdir.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • AralaOOOOOral Çalışmak lazım Sömürmekten başka birşey yaptığı yok.
  • Eeee bak polonyayıda geçmişiz :) Türkçe oyunlar neden çıkmıyor o zaman...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obantr

    Oyun Sektörünün gelişmesi için Türkiyede oyun stüdyoları açılması gerekir. Oyun satın almak değil önemli olan oyun üretmektir. İthal oyunları almakla bir yere varılacağını düşünen beyinsizdir.


    Senin söylediğin Türk oyun sektörünün üretim kısmıdır. Ancak ne kadar üretirsen üret burada Türkçe oyun yaptıramazsın. Piyasayı oyun sektöründe domine etmen lazım. Oyun ithalatı yapılmak zorunda. Sonuçta oyun oynayan çok insan var. Ancak oyunları oyuncular almadığı sürece raftan Türkçe oyun görmek hayal. Rusya'dan VPN değiştirerek de olmaz bu iş. Firmaların yaklaşımları da üç aşağı beş yukarı bellidir. Bugüne kadar Türkçe'yi Sony ve Sega dışında yapan firma varsa da ben hatırlamıyorum.

    Ancak baştaki fikrine katılıyorum. Oyun üretimi başlamalı. Bu sektörün gelişimdeki bir aşaması. Ancak ithal edilen oyunların satılır olması da gerekir. Şu anda bunu başaramıyoruz. Kendi içimizden çıkan stüdyoyu da çok sahipleneceğimizi düşünmüyorum. Birkaç oyun en çok destekleriz sonra yerden yere vururuz. Gelişimine sabır gösteremeyiz.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.