Şimdi Ara

Türkiye Dijital Oyun Pazarı 434 Milyon Dolar Hacminde (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Ülkemizin gelir düzyeine baktığımızda en çok ücretsiz oyunların veya mmoların neden bukadar tuttuğunu görüyoruz. Doğu Avrupa Ülkelerinde de görüldüğü gibi Türkiye'de bu tür oyunların daha çok oynanması normal. Ayrıca her F2P kötü değil. Güzel oyunlar var(FIFA World, Planetside 2 ilerde gelecek World of Speed vs...) Mesela FIFA World oyunu Türkçe olarak çıktı ve belli bir kitleye ulaştı. Ama FIFA 15'in neden TR çıkmadığını düşünün bakalım. Bu firmalar bilmiyorlar mı hangi Ülkede hangi tür oyunların tutacağını ? Araştırarak yapıyorlar bu işleri.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bir tek heartstone oynutorum free to play insanlar bedava diye giriyor iyi para harcıyormuş !!!

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • İddaa ediyorum eger Türkçe dil destegi gelsin ve fiyatlar normale dönsün rusyayı geçeriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar türkçe dilinin olmaması ve şirketlerin bizi görmemelikten gelmesinin sebebi.Arkamızda bizi destekleyen bir devletin olmamasından kaynaklı.Siz sanıyormusunuz Rusya hükümeti müdahale etmese steamin özel fiyatlar sunacağını yada onların dillerinin konulacağını?Rusya başkanı sektörleri gelişsin diye para yardımı yapıyor,almanya hükümüti oyun şirketleriyle birebir görüşüyor ve bunun gibi daha bir çok.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Demek ki oyunlara Türkçe eklenmemesinin satışla pek alakası yok. Polonyadan daha büyük bir pazaraız ama bir çok oyunda polonya dili varken bizimki yok

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Asıl gözden kaçan şeyde, benim gibi konsol oyuncularının yurtdışındaki satıcılardan aldığı 1000lerce oyun. bizim pazarımız bu rakamların çok üstündedir. Ben totalde 50'ye yakın kutulu oyun almışım ps3'e bunun % 95 yurtdışı, psn üzerinden indirdiğim oyunların da %50 yurtdışı. Yeni nesil daha vahim, Türkiye'den hiç oyun almadım , hatta konsolu da bulgaristandan aldım, yeni nesilde bu rakamlar %100 olarak gidiyor. Türkçe dil desteği falan tabiki önemli, ama mutlak şart değil, yıllarca yabancı dilde oynadık oyunları. ama saçma sapan fiyatları dayadıkları sürece, benden onlara kuruş çıkmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Swords Of Fate

    Asıl gözden kaçan şeyde, benim gibi konsol oyuncularının yurtdışındaki satıcılardan aldığı 1000lerce oyun. bizim pazarımız bu rakamların çok üstündedir.

    Bunu cidden merak ediyorum. Bu hesaplamalar yapılırken, bizim yurtdışından aldığımız oyunları hesaba kattıklarını sanmıyorum. Sadece Steam ve Origin üzerinden alış yapıpta Türkiye'de ikâmet edenleri bile hesaba katsalar, bu rakam çok çok artacaktır.
  • Bu arada crew beta key geldi oyun indiriliyor ps 4 de ama haber yapmamıssınız bana mı geldi yoksa sadece :D

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • satışla değil dünyada konuşulma oranıyla sanırım dil desteği

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bir süre önceye kadar orjinal oyun almayı desteklesem de özellikle 2K,Ubisoft gibi firmaların Steam fiyatlarını Türkiye için dünya standartlarının da yukarıya çekmesinden sonra 180 derece dönüş yaptım. İnsanımız 900 lira asgari ücretle yada genç öğrenci arkadaşlarımız 3-5 kuruş harçlığından biriktirip 170 TL bir oyuna verecek ve üstüne üstlük oyunu kendi dilinde de oynayamayacak. Hadi canım, bu oyun firmaları hayal görüyorlar. Sen gidicen Rusya'da oyun fiyatlarını yarı yarıya düşürecen hemde birde Rusça dil ekleyecen, pazar hacmi olarak Türkiye'den %40 daha aşağıda olan ülkeler için bile dil desteği sunacan sonra birde pişkin pişkin 170 TL fiyat isteyecen. "Senin anan güzel mi" derler adama. Bizim insanımız o kadarda salak değil. Son yıllarda Türkiye'nin imajını düzeltmek için, oyunlara Türkçe dil seçeneği gelsin diye orjinal oyun aldık, aldırdık ve elimizden geldiğince dile getirmeye çalıştık. Ama peygamber değiliz, sabırda bir yere kadar. Biz orjinal aldıkça, aldırdıkça onlar daha da azıttı.. Allah'ın bin belası, şeref yoksunu Aral gibi firmalar yüzünden iyi niyetimiz, desteğimiz suistimal edilip salak yerine konduk. Bari aldığınız fahiş fiyatların haklarını bir nebze de verin de şu firmaları Türkçe oyun çıkartmak konusunda sıkıştırın be kardeşim bu kadar mı gözünüzü para bürüdü, kendi insanınızı da dolandıracak kadar. (Siyasete girmek istemiyorum ama ister istemez iş siyasete dönüyor. Balık baştan kokar.)

    Uzun lafı kısası, başlarım orjinal oyununa da desteğine de. Bu zamana kadar destekledik Aral'ı zengin ettik ve Aral'ın şuan ne derece etkili olduğunu gördük. Bu saatten sonra ne Aral'ı zengin ederim, ne de Türkiye'nin imajını değiştirmekle uğraşırım. Değişmiyor işte değişse de görmezlikten geliniyor, bunu anlayın artık. Şuana kadar elini taşın altına koyan bir Sony Türkiye çıktı onların da Türkçe Dil Desteği ekledik ama karşılığında 2 oyun parası alırız dediğini gördük. Türkiye'deki konsol oyunlarının fiyatlarını herkes biliyor. Bu konuda takdir edebileceğim tek firma Sports Interactive (Football Manager'in yapımcı fiması) ve Sega (FM'in dağıtımcı firması)'dır. Türkçe Dil Desteği ile makul fiyatlarda oyun satan bir tek bu firmayı gördüm. Ve eminim Football Managerin Türkçe Dil desteği ile çıktığından beri satışları ile daha önceki satışları arasında uçurum vardır. Çevremde ve internette de gördüğüm kadarıyla son yıllarda herkes orjinal alıyor, internetten yama beklemekle kurmakla uğraşmıyor.

    Takdir edilesi birde Steam var, onu da es geçmeyelim. TL geçerek hem bizleri mutlu etti hemde kuru sürpriz bir şekilde ayarlayarak ayrı bir mutluluk daha verdi. Bizler kurun 2 TL olacağını beklerken (ki buna bile inanmakta zorlanıyorduk), AAA oyunlarda bile kuru 1.5 TL ile 2 TL arasında değişen bir şekilde düzenleyerek bizleri düşünen birilerinin olduğunu, değer verildiğimizi anladık. Her ne kadar Steam'den aldığımız oyunların neredeyse hepsinde Türkçe Dil Seçeneği olmasa da makul fiyatlarla oyun alabiliyoruz. Buna da şükür. Düşünün makul fiyatlara oyun aldığımıza sevinir olduk, o kadar vahim durumdaydık.
    (Borderlands Pre-Sequel, Civilization Beyond Earth, Assassins Creed Unity gibi oyunlarda Steam'in hiçbir suçu yoktur, bunu kendileri de açıkladılar. Asıl suçlular 2K, Ubisoft'ta değildir çünkü Türkiye'deki dağıtımcı firmayla yaptıkları anlaşma gereği dağıtımcı firmadan daha ucuza satamazlar. Buradaki asıl suçlu lanet olası Aral'dır.)

    Özellikle 2K, Ubisoft, Capcom hatta EA gibi firmaların oyunlarını indirin torrentten çatır çatır oynayın. Madem güzellikten anlamıyorlar, bizde anladıkları dilden konuşalım. Rusyadaki Polonyadaki oyuncular insanda, biz değil miyiz. (Aradaki fark oradaki insanların arkasında devleti var, bizim arkamızda kimse yok.) Firmalara "Türkçe dil neden eklemiyorsunuz?" diye sorduğmuzda "Türkiyedeki oyun satışları düşük, Türkiye'deki pazar küçük" gibi cevaplar veriyorlardı. Alın size Türkiye'deki oyun pazarı, alın size Türkçe Dil Seçeneği sunan oyunların satış rakamları. Siz Türkçe çıkarın diye aldık durduk hep, değişen birşey olmadı tam tersine her geçen yıl oyun fiyatları arttı. Şimdi de biz diyoruz. "Siz Türkçe çıkarın bizde alalım" Biz üstüme düşen görevi yaptık yıllardır, görmezden geldiniz. Zaten "önce siz alın sonra biz uygun görürsek çıkarırız" diye bir mantık dünyanın hiçbir yerinde yok. Sen Türkçe oyun çıkarıp sattın mı diye sorarlar adama. Çıkaranlar satıyor çünkü.

    Düzgün fiyatlarla kendi dilimizde oyun oynamak bizlerinde hakkı. Hem 170 liraya İngilizce oyun satacaksın hemde "siz alın biz çıkaralım" diyeceksin. Güldürmeyin.

    Bu anlayışa ve Aral'a anca bu şekilde dur diyebiliriz. Sesimiz ne kadar çıkarsa. Değişen birşey olmasa da biz birşey kaybetmeyiz, kaybeden onlar olacak.




  • güzel umarım daha iyi yerlere geliriz steam fiyatları indirsin bi 200 milyon daha artar vay anasını :D

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Rusyanın 150 milyon

    Polonya 40 milyon

    TÜRKİYE 77 milyon

    sanırım daha iyi anlaşılıyor

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 200 tl den oyun satar hacim bu kadar büyük olur tane olarak hesaplasınlar bakalım ne çıkacak

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Merak etmeyin arkadaşlar ülkemizdeki tek oyun dağıtımcısıymış gibi kendisini oyun dünyasının Türkiye'deki karteli olarak gören meşhur ARAL denen musibet olduğu sürece yakın zamanda Steam e yapmış olduğu baskı sonucu değişen fiyatlar yüzünden bu açıklanan rakamlar da yakında değişecektir. Ne diyeyim içimdeki sana karşı olan nefreti tarif edecek bir kelime bulamıyorum. Seni ve senin gibi düşünenleri Allah'a havale ediyorum. O kadar beddua aldın inş senin de sonun gelecek yakında... ????????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Merak etmeyin arkadaşlar ülkemizdeki tek oyun dağıtımcısıymış gibi kendisini oyun dünyasının Türkiye'deki karteli olarak gören meşhur ARAL denen musibet olduğu sürece yakın zamanda Steam e yapmış olduğu baskı sonucu değişen fiyatlar yüzünden bu açıklanan rakamlar da yakında değişecektir. Ne diyeyim içimdeki sana karşı olan nefreti tarif edecek bir kelime bulamıyorum. Seni ve senin gibi düşünenleri Allah'a havale ediyorum. O kadar beddua aldın inş senin de sonun gelecek yakında... ????????


    Aral kurucusunun topuğuna sıkasım geliyor ama ne yapalım

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'deki yamyamlar bıraksa Türk oyunculuğu çok güzel yerlere gelecek. Bu paragöz yamyamlardan bir şekilde kurtulmamız gerekiyor.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yani benim buradan anladığım ülkeye verilen desteğin satış rakamlarıyla alakası yok.
    En ucuz nerden alınabiliyorsa ordan almaya devam edeceğim. Türkçe desteğini veren veriyor zaten.

    Tek üzüldüğüm 2K'nın aral denen kan emiciyle iş birliği yapması. Yoksa ubi-ea-aral beter olsunlar zerre umrumda değiller.
  • Konsolda kutulu oyunu herkez ortak kullanabiliyor birbirine satarak bu yüzden bir oyunu bir kişi 20 liraya oynamış oluyor ama dijitalde herkez tam parasını vermek zorunda pc dede dijital ii oluyor indirimli fiyatlarla

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Adama diyorsun "niye orjinal almıyorsun?" "ben oyuna para vermem" diyor. 2 gün sonra oynadığı F2P oyuna 100lerce lira para yatırıyor :)

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • para verilmiyor diyen oyun yayıncılarına ve medyaya sesleniyorum hani satılmıyodu oyunlaın alınma kolaylığı arttsa eminim satışlar daha da artacaktır oyuncuları sağacak ineğe benzetiyolar Türkiyedeki perakendeciler

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.