Şimdi Ara

Türkiye Dijital Oyun Pazarı 434 Milyon Dolar Hacminde (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Parmaklarına sağlık, güzel yazmışsın. Square Enix'i ve Eidos Interactive'i unutmamak lazım. Hitman'i yarım yamalakta olsa türkçe olarak çıkarttılar. Tomb Raider'i ise ATI 2600 mobil ekran kartıyla dahi oynanacak şekilde optimize etmişlerdi.

    Far Cry 3 ise, her ne kadar 9.5/10 bir oyun olsa da, optimizasyon sorunu sebebiyle 7950 ekran kartıyla bile, takılmalar ve donmalar sebebiyle AA kapatarak oynamak zorunda kalmıştım.

    Hitman de dahil olmak üzere oyunların çoğunu indirime girdikten sonra almıştım ama yeni Hitman çıktığında indirime girmeden alacağım; sırf firmaya destek vermek için. Çünkü talep ettikleri ücreti son kuruşuna kadar hak eden bir sanat eseriydi bence Hitman Absolution. Aynı durum Tomb Raider için de geçerli.

    Allah aşkına, arkadaş ortamımız olmasa, kaçımız COD ve BF'yi çıkar çıkmaz, kaç para olursa olsun alırız ki? Hangisi grafiksel olarak yeni nesil sayılabilecek nadir oyunlardan Tomb Raider ve Metro Last Light gibi grafiklere ve oynanışa sahip? Misal olarak COD, çıkışının üzerinden 7 yılı aşkın süre geçmiş Crysis 1'e hâlâ grafik olarak yaklaşamıyorken hele de...




  • lütfen.f2p olmasa bu rakam ne kadar düşer hiç tahmin edemiyorum bile.kendinizi kandırıyosunuz bilmeyenleri de kandırmayın.türkiyede teknoloji sektörlerinin başlarında full sömürücüler var.iş sadece onlarda bitiyor.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Rusya'daki satışın yarısı ülke dışına zaten. Millet ucuz diye takas yoluyla olsun paypal ile olsun Rus'lardan gift şeklinde satın alıyorlar.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Benim steam'de 200'ü aşkın oyunum var ve çok sayıda da Türk arkadaşım var ve hepsi patır patır oyun alabiliyor. Türk oyun pazarı sanıldığı kadar acınası değil hatta pek çok destek verilen yerden de daha iyi. Kimse kimseyi kandırmasın, oyunların Türkçe gelmemesi gibi nedenlerin altında başka şeyler yatıyor
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Oyunların optimizasyon sorunlarına, yarım yamalak çıkmalarına yada PC'ye port edilmelerine girersek işin içinden çıkamayız. O zaman (af dileyerek söylüyorum) tam enayi durumuna düşüyoruz.

    COD'dan örnek vermişsin bende o örnekten gideyim. COD Advanced Warfare'yi dün bitirdim. (torrentten indirdim, iyiki de indirmişim nedenini söyliyim) Black Ops'tan sonra PC'de bu kadar optimizasyon özürlü bir COD oynamadım ben. Sadece optimizasyon sorunu da değil, oyunun son sahnesinde koşarken aşağı doğru kapanan kapının altından geçmek gerekiyor ama o hareketi yapmak için gereken tuş PC'de tanımlanmamış. (Oyunu bitirenler hatırlamıştır o sahneyi) Ekranda "While sprinting Press UNBOUND to slide" yazıyor yani "Koşarken kaymak için ATANMAMIŞ TUŞA" bas diyor. Her neyse ayarlamak için tuş ayarlarına giriyorsun ve "Slide" için bir ayar yok. Daha sonra deneye deneye buldum ki "HOLD CROUCH" muş slide olarak bahsettikleri. Yani tuş ayarlarında HOLD CROUCH için bir tuş ayarlarsınız orayı geçebiliyorsunuz. Bahsettiğim sahne tamamen scripte göre ayarlanmış. Eğer ki o hareketi yapmazsınız kovaladığınız kişiye ne kadar yaklaşırsanız yaklaşın kaçıyor çünkü önünüze bir adam çıkıyor ve slow motion oluyor adamı indiriyorsunuz ama eleman kaçıyor. (her ne hikmetse kaçan elemanı etkilemiyor o hızla kaçmaya devam ediyor) Merak edenler Youtube'dan "Advanced warfare ending" yazabilirler bahsettiğim sahne ile ilgili, spoiler içerir demem gerek yok herhalde :) Bahsettiğim sorunla ilgili de Google'da da "Advanced warfare hold crouch slide" şeklinde ararsanız PC'de genel bir sorun olduğunu görebilirsiniz. Eğer sizde bu sorunu yaşadıysanız yada yaşarsanız dediğim ayarı yaparak geçebilirsiniz. Orjinal alanlar için bir güncelleme çıktı mı bilmiyorum, ama buradan anlıyoruz ki Sledgehammer PC'de deneme zahmetinde bile bulunmayıp direk olarak konsoldan port etmişler. Optimizasyon sorunu da oyunun her yerinde mevcut. Saçma salak yerlerde FPS birden 40-50'lerden 20'lere düşüyor, ara videolarda birden ses senkronu bozuluyor işlemci yetişemediği için. (kullandığım sistem önerdikleri sistemden 3-4 kat daha iyi bu arada, imzamda görebilirsiniz.) Ara videolarda alt tab yapıp bakarsınız işlemci kullanımı %100'e çıkıyor. Çok etkileyici yapmışlar ara videoları, film gibi resmen ama hiçbir anlamı kalmıyor optimize edilmeyince.

    Battlefield 4, Watch Dogs, GTA 4 (eski bir örnek, umarız 5 öyle olmaz) gibi daha birçok örnekleri var yarım yamalak ve optimizasyon özürlü oyunlara.. Sen utanmadan bitmemiş, sorunlu oyunları satışa sunacaksın ondan sonra korsan oynayana laf edeceksin. Hangisi daha ahlaksızca bir düşünün.




  • TÜRKÇE OYUN ÇIKARSINLAR RTE NİN KONUŞMASI LAZIM BU KONU HAKKINDA

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfallen

    Oyunların optimizasyon sorunlarına, yarım yamalak çıkmalarına yada PC'ye port edilmelerine girersek işin içinden çıkamayız. O zaman (af dileyerek söylüyorum) tam enayi durumuna düşüyoruz.<br> <br> COD'dan örnek vermişsin bende o örnekten gideyim. COD Advanced Warfare'yi dün bitirdim. (torrentten indirdim, iyiki de indirmişim nedenini söyliyim) Black Ops'tan sonra PC'de bu kadar optimizasyon özürlü bir COD oynamadım ben. Sadece optimizasyon sorunu da değil, oyunun son sahnesinde koşarken aşağı doğru kapanan kapının altından geçmek gerekiyor ama o hareketi yapmak için gereken tuş PC'de tanımlanmamış. (Oyunu bitirenler hatırlamıştır o sahneyi) Ekranda "While sprinting Press UNBOUND to slide" yazıyor yani "Koşarken kaymak için ATANMAMIŞ TUŞA" bas diyor. Her neyse ayarlamak için tuş ayarlarına giriyorsun ve "Slide" için bir ayar yok. Daha sonra deneye deneye buldum ki "HOLD CROUCH" muş slide olarak bahsettikleri. Yani tuş ayarlarında HOLD CROUCH için bir tuş ayarlarsınız orayı geçebiliyorsunuz. Bahsettiğim sahne tamamen scripte göre ayarlanmış. Eğer ki o hareketi yapmazsınız kovaladığınız kişiye ne kadar yaklaşırsanız yaklaşın kaçıyor çünkü önünüze bir adam çıkıyor ve slow motion oluyor adamı indiriyorsunuz ama eleman kaçıyor. (her ne hikmetse kaçan elemanı etkilemiyor o hızla kaçmaya devam ediyor) Merak edenler Youtube'dan "Advanced warfare ending" yazabilirler bahsettiğim sahne ile ilgili, spoiler içerir demem gerek yok herhalde :) Bahsettiğim sorunla ilgili de Google'da da "Advanced warfare hold crouch slide" şeklinde ararsanız PC'de genel bir sorun olduğunu görebilirsiniz. Eğer sizde bu sorunu yaşadıysanız yada yaşarsanız dediğim ayarı yaparak geçebilirsiniz. Orjinal alanlar için bir güncelleme çıktı mı bilmiyorum, ama buradan anlıyoruz ki Sledgehammer PC'de deneme zahmetinde bile bulunmayıp direk olarak konsoldan port etmişler. Optimizasyon sorunu da oyunun her yerinde mevcut. Saçma salak yerlerde FPS birden 40-50'lerden 20'lere düşüyor, ara videolarda birden ses senkronu bozuluyor işlemci yetişemediği için. (kullandığım sistem önerdikleri sistemden 3-4 kat daha iyi bu arada, imzamda görebilirsiniz.) Ara videolarda alt tab yapıp bakarsınız işlemci kullanımı %100'e çıkıyor. Çok etkileyici yapmışlar ara videoları, film gibi resmen ama hiçbir anlamı kalmıyor optimize edilmeyince.<br> <br> Battlefield 4, Watch Dogs, GTA 4 (eski bir örnek, umarız 5 öyle olmaz) gibi daha birçok örnekleri var yarım yamalak ve optimizasyon özürlü oyunlara.. Sen utanmadan bitmemiş, sorunlu oyunları satışa sunacaksın ondan sonra korsan oynayana laf edeceksin. Hangisi daha ahlaksızca bir düşünün.

    Korsan oynamanın sebebi bu mu? Oyunun optimizasyonunun iyi olmaması ve bir tuş sorunu nedeniyle yani. Oyun çıktıktan bir gün sonra güncelleme yayınlandı ve optimizasyon sorunu çözüldü. Eğilme tuşu da büyük bir sorun değil. Ayarlardan basit bir şekilde hallettim. Ayrıca madem oyun kötü niye bitiriyorsun o zaman? Bence sen sadece korsan oynadığın için bahane üretmişsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfallen

    Oyunların optimizasyon sorunlarına, yarım yamalak çıkmalarına yada PC'ye port edilmelerine girersek işin içinden çıkamayız. O zaman (af dileyerek söylüyorum) tam enayi durumuna düşüyoruz.<br> <br> COD'dan örnek vermişsin bende o örnekten gideyim. COD Advanced Warfare'yi dün bitirdim. (torrentten indirdim, iyiki de indirmişim nedenini söyliyim) Black Ops'tan sonra PC'de bu kadar optimizasyon özürlü bir COD oynamadım ben. Sadece optimizasyon sorunu da değil, oyunun son sahnesinde koşarken aşağı doğru kapanan kapının altından geçmek gerekiyor ama o hareketi yapmak için gereken tuş PC'de tanımlanmamış. (Oyunu bitirenler hatırlamıştır o sahneyi) Ekranda "While sprinting Press UNBOUND to slide" yazıyor yani "Koşarken kaymak için ATANMAMIŞ TUŞA" bas diyor. Her neyse ayarlamak için tuş ayarlarına giriyorsun ve "Slide" için bir ayar yok. Daha sonra deneye deneye buldum ki "HOLD CROUCH" muş slide olarak bahsettikleri. Yani tuş ayarlarında HOLD CROUCH için bir tuş ayarlarsınız orayı geçebiliyorsunuz. Bahsettiğim sahne tamamen scripte göre ayarlanmış. Eğer ki o hareketi yapmazsınız kovaladığınız kişiye ne kadar yaklaşırsanız yaklaşın kaçıyor çünkü önünüze bir adam çıkıyor ve slow motion oluyor adamı indiriyorsunuz ama eleman kaçıyor. (her ne hikmetse kaçan elemanı etkilemiyor o hızla kaçmaya devam ediyor) Merak edenler Youtube'dan "Advanced warfare ending" yazabilirler bahsettiğim sahne ile ilgili, spoiler içerir demem gerek yok herhalde :) Bahsettiğim sorunla ilgili de Google'da da "Advanced warfare hold crouch slide" şeklinde ararsanız PC'de genel bir sorun olduğunu görebilirsiniz. Eğer sizde bu sorunu yaşadıysanız yada yaşarsanız dediğim ayarı yaparak geçebilirsiniz. Orjinal alanlar için bir güncelleme çıktı mı bilmiyorum, ama buradan anlıyoruz ki Sledgehammer PC'de deneme zahmetinde bile bulunmayıp direk olarak konsoldan port etmişler. Optimizasyon sorunu da oyunun her yerinde mevcut. Saçma salak yerlerde FPS birden 40-50'lerden 20'lere düşüyor, ara videolarda birden ses senkronu bozuluyor işlemci yetişemediği için. (kullandığım sistem önerdikleri sistemden 3-4 kat daha iyi bu arada, imzamda görebilirsiniz.) Ara videolarda alt tab yapıp bakarsınız işlemci kullanımı %100'e çıkıyor. Çok etkileyici yapmışlar ara videoları, film gibi resmen ama hiçbir anlamı kalmıyor optimize edilmeyince.<br> <br> Battlefield 4, Watch Dogs, GTA 4 (eski bir örnek, umarız 5 öyle olmaz) gibi daha birçok örnekleri var yarım yamalak ve optimizasyon özürlü oyunlara.. Sen utanmadan bitmemiş, sorunlu oyunları satışa sunacaksın ondan sonra korsan oynayana laf edeceksin. Hangisi daha ahlaksızca bir düşünün.


    Oynamak zorundamısın?

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Güzel bir örnek vermişsin. Atanmamış tuşa basın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunlara türkçe desteği çıkarmıyorlar hadi uğraşmak istemezsiniz anlarımda bir tür geliştirici paketiyle türkçe çeviri yapanlara yardımcı olun adamlar dil dosyalarını bulup açıcam diye çeviride harcadıkları sürenin en az 5-15 katını harcıyorlar bu ülkede tam optimizasyonlu türkçe güzel mpsi olan oyun çıkarın oyun alanların çoğu düşünmeden alır (korsancı hep aynı korsancı) ben şahsen hikayede zorluk çekiyorum diye türkçe çevirisi olmayan RPG oyunları oynamıyorum -oynayamıyorum- ingilizcem kötü olmamasına rağmen hikayedeki duyguları anlayamıyorum şu oyunlar tamamen türkçe dublajlı olsun bu rakam 2 katına çıkar ve tomb raider gibi çıktıktan 1-2yıl sonra steamde 7tlye düşen oyunlar gibi indirim yapmıyorlasa bu firmalar hepten ...
  • DdrizztT kullanıcısına yanıt
    Anlamıyorsunuz değil mi? Büyük resmi göremiyorsunuz. O yazdıklarım sadece bir örnekti.. Eğer bir önceki yazdığım mesajı "anlayarak" okursan, ne demek istediğimi görürsün. Olay sadece oynamak yada oynamamak değil. Olay aslında çok daha büyük ve vahim. Bunu da geçtiğimiz haftalarda 2K ve Ubisoft oyunlarında açıkça gördük. Siz böyle "oynamak zorunda mısınız" "oynama o zaman" "korsan oynamanın sebebi bu mu" diye yırtının durun. Bende yıllardır bu cümleleri kurdum sizin gibilere, elime ne geçti. Yarım yamalak, saçma sapan PC port oyunlarına, Türkçe çıkacak umuduyla yüzlerce lira verdim. Açın gözlerinizi açın, dünya sizin sandığınız kadar basit ve ahlaklı değil. Sen sesini çıkarmazsan o sesini çıkarmazsa bir b*k olmaz. Aral gibi firmalar yüzünden benim asgari ücretle çalışan insanım, cebindeki 3-5 kuruş harçlıkla biriktirdiği parayla oyun almak istiyen öğrenci arkadaşlarım Türkçe olmayan bir oyuna 170 TL vermek zorunda kalıyor. Öyle acınacak durumdayız ki, makul fiyatlarla oyun aldığımıza seviniyoruz Steam sayesinde. Bu ne demek bir düşün önce...

    Ha şunu da söyliyim, kullandığım windowstan, winrardan tut uzun süredir oynadığım tüm oyunlarda lisanslıdır. Bana burda gelipte crackli windows kullanıp, oyunları torrentten çatır çatır indirip oynayıp sonra da burada "oynamak zorunda mısın" "korsan oynamanın sebebi bu mu" diye gelip ahkam kesmeyin. Ben yıllardır elimden geleni yaptım. Orjinal aldım, aldırdım. Hala da orjinal almaya devam ediyorum, edeceğim. Ama salakta değilim, kimse de değil. 170 TL verip oynamak zorunda değilim, Türkçe çıksın diye de 170 TL vermek zorunda değilim. Oynayamıyorum diye canımı da sıkmam, giderim torrentten indirir çatır çatırda oynarım. Oynayana da bundan sonra tek bi laf etmem. Yıllardır onların dediği gibi yaptık, gördük ne olduğunu. Oyun fiyatlarını ve Aral'ın neler yapabileceğini gördük.



    Steam profil linkim (sen şimdi bakmazsın yada görmezsin ben söyliyim, tüm COD oyunları mevcut )
    http://steamcommunity.com/id/wolfallen/

    Origin profilim
    Türkiye Dijital Oyun Pazarı 434 Milyon Dolar Hacminde

    UPlay profilim
    Türkiye Dijital Oyun Pazarı 434 Milyon Dolar Hacminde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 7 Kasım 2014; 7:00:41 >




  • Bu miktarın büyük kısmını mobil oyunlara harcanan paralar ile free2play oyunlara oyun içi item'lar için harcanan paralar oluşturuyordur yalnız. Yani konsol ve PC için çokta büyük bir pazar olarak kabul edilecek bir durum hala söz konusu değil.
  • Çok oyun almışsın ama pek azını oynamışsın. Ben Far Cry 3'ü 140 saat mi ne oymaştım mesela. Haritada ayak basmadığım nokta kalmamıştı nerdeyse.
  • DdrizztT kullanıcısına yanıt
    wolfallen'i anlamamışsın belli ki. Onun Dün; 16:37:54 tarihli mesajını oku lütfen. Bir de benim Dün; 14:05:35 tarihli mesajımı. Dile kolay, 5 yıldır korsan oyun oynamamışım. Dört gözle beklediğim oyunları bile ilk çıktığı fiyatını yüksek bulduysam, fiyatının düşmesini bekleyip, öyle almışım. Oynamak için de o kadar zaman beklemişim. Korsancılar ise çıktığı gün indirip oynarlar halbuki genelde.

    wolfallen, orjinal oyun almaktan taraf ama oyun fiyatları da hak ettiği kadar olmalı, fahiş olmamalı. Savunduğu şey bu. Ben de aynı şeyi savunuyorum. 170 lira, bir oyun için normal geliyor mu sana? Orjinal oyun, program, sistem kullanmamız lazım tabii ki ama firmalar da bunları makul fiyatlara satmalı. Diğer türlü orjinal kullanmaya değil, korsan kullanmaya teşvik eder sadece. Sence de öyle değil mi?




  • Oyun firmaları ne kadar yozlaşmışsa bazı torrent siteleri onlardan daha berbattır.Bir oyun Türkçe çıksın diye 170 TL vermiyeceksen başka bir siteden 40 dolara alabilirsin.Ha birde ahlaki olarak başka bir pencereden bakıcak olursak.İnternetten bizler film,anime,dizi vb. şeyler izliyoruz bunlarında telif hakları var.Ben korsan oynamaya karşı çıkmıyorum oyle abartılı şekilde.Eğer oyunu almadan denemek istiyorsam bende korsam oynarım.Sırf bu yuzden yuzlerce liram çöpe gitmedi.Ama korsan oynama sebebim sırf steam de oyunun 170 TL satılması değil.Eğer boyle bir bahaneyle korsan oynasaydım su ana kadar yaklasık 215 orjinal oyunum olmazdı.Çünkü zamanında ve hala aral denen bir gerçek var.Benimde bahanem aral olurdu.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    170 TL kesinlikle normal gelmiyor bana.Evet tepki olarak korsan olarak oynanmalı ama butun satış sitelerinde 90 TL den fazlaya satılıyorsa.Şöyle bir örnek vereyim çünkü benim korsan oynarken aklıma gelen tek bir soru bu (dini sebepler dışında).Korsan kitap alıcaksın mesela ve 3 dükkan seçeneğin var.Bunlardan birine ödediğin para teror orgutlerine gidecek diğerine ödediğin para uyusturucu satıcılarına gidecek diğerine ödediğin para idealist bir adama gidecek.Yani ben korsan indirirsem bu işten bu adamların karı ne olucak.Aralarında idealistlerde var kötülerde var.
  • DdrizztT kullanıcısına yanıt
    Korsan oynadığında ücret ödemediğin için, hiçbir olumsuz yapıya dolaylı da olsa bir yardımın olmuyor ki ama?
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Youtube ta video izlerken bir ucret oduyormusun?Reklamdan veya senin bilgisayarına yerleştirdiği virus ile çok guzel kazanclar elde edebilirler.Bir sitenin kazanc sağlamısı için illa birinin ona bağış yapması gerekmiyor.
  • DdrizztT kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma ama, keske alâka oldu şu yazdığın.

    Bilgisayarında çerez barındırmazsan, video seyrederken reklama tıklamazsan sorun olmaz. Virüsleri ise X programı yükleyeceğiz diye kendi elimizle yüklüyoruz zaten. Şüpheli şeylerden de uzak durursak, virüs, malware vs de yüklemeyiz. Oyun indireceğiz derken, bütün sistemi bozmakta var işi içinde çünkü. Çoğu kişi bu riski alıyor ama ben almak istemiyorum. İndirmem gerekiyorsa da, arkadaşlardan güvenilir buldukları sitelerin linklerini istiyorum. Onda bile sorun yaşadığım oluyor ama yine de. Benim korsandan 5 yıldır uzak durma sebeplerimden birisi de işte bu risklerdi zaten.
  • @bocekgrafik

    Evet aslında çoğu oyunu zamanında korsan oynayıp bir şekilde yapımcılarına destek olmak amaçlı aldım. Yeni çıkan oyunları da alıp birçoğunu oynama fırsatı bulamadım malesef. Far Cry 3'ü biraz oynıyım dedim de haritası çok büyük geldi biraz sıkıldım oynarkende Birde SSD kullandığım için malum yer sıkıntısı da var bir oyun oynamak için başka bir oyun silmek zorunda kalıyorum.

    @DdrizztT

    Başka bir siteden 40 dolara almak, evet haklısın. Beni çok güzel anlamışsın.. Sen 40 dolara başka yerlerden almaya devam et, Amerika - Meksika - Rusya pazarına yansısın satışlar. Evet buda çok güzel bir yöntemmiş. Sonra firmalar Türkiye'yi neden ciddiye almıyorlar, neden Türkiye'deki pazarı küçük buluyorlar diye ağlayıp duralım. Hayır giripte yorum attığın konu Türkiye'deki dijital oyun pazarıyken, bu yaptığın öneri cuk diye oturdu tebrik ederim seni Amerika - Meksika - Rusya'nın satışlarını arttıracaksam neden orjinal oyun alayım gider korsan oynarım daha iyi bugünden sonra. Hadi önceden Steam resmi olarak Türkiye'de yoktu, Türkiye'den satılan oyunlar Amerika'ya yansıyordu ama artık Türkiye'deki satışlar Türkiye'den sayılacak. Senin trade sitelerinden, key sitelerinden orjinal aldığın oyunların Türkiye'ye hiçbir getirisi yok tam tersine götürüsü var. Olduğumuz yerde sayarız bu şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 7 Kasım 2014; 10:18:55 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.