Şimdi Ara

Türkiye Dijital Oyun Pazarı 434 Milyon Dolar Hacminde

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •     Ülkemizde konsol ve PC oyun satışları belki diğer Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında iyi bir seviyede değil, ama Superdata'nın verilerine göre free-to-play ve MMO oyunları yayıncı firmalara yüksek kazanç sağlıyor. 
     
        Rusya, Türkiye, Polonya, Beyaz Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Ukrayna gibi Doğu Avrupa bölgesinde yer alan ülkelerde yapılan araştırmaya göre burada dijital oyun pazarının büyüklüğü 2.2 milyar dolar civarında. Rusya'da oyuncular 1.12 milyar dolar harcama yaparlarken, Türkiye'de 434 milyon dolar, Polonya'da ise 311 milyon dolarlık harcama yapılıyormuş.
     
        Bu ülkelerde 2014 yılında free-to-play oyun pazarının hacmi ise 800 milyon dolar civarındaymış. Türkiye'deki free-to-play pazarının 117 milyon dolarlık hacme sahip olduğu belirtiliyor.
     
        Türkiye'de dijital oyunları oynama oranıysa diğer Doğu Avrupa ülkelerinden %30 daha fazlaymış. Ülkemizde dijital oyunlar (F2P-MMO da dahil) ortalama 3 ay civarında oynanıyormuş.
     
        Anlaşılan ülkemizde de oyunlara harcanan para gerçekten de oldukça iyi bir düzeyde. Kutulu oyun satışlarının düşük olmasının sebebi ise yüksek fiyatlar olarak görülebilir.
     








  • türkçe oyunlar gelmeye başlasın o zaman Ubisoft , Electronic Arts görün bunları artık canımızımı verelim dil desteğini koymanız için

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Oyuna kutulu sahip olmak cidden büyük zevk. Hele içeriği de doluysa... Ancak fiyatları düşünürsek sahip olduğum oyunların %95'i dijitaldir.

    Bizi absürt rakamlar koyarak, kutu zevkinden mahrum bırakan her türlü kurum ve kuruluşun .... (boşlukları zevkinize göre doldurun).

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • ARAL gibi bir soyguncu var.
    steam fiyatlarının yükselmesinin sebebide aral.
    Tekrar söylüyorum
    ALLAH BELANI VERSİN ARAL.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Türkçe dil desteği gelmesi için mi oyun alınmalı, yoksa Türkçe dil desteği olduğu için mi?
    Hep bu ikilemde kaldım, bazen gelsin diye aldım(Dragon Age serisi; ama malesef 3.oyunda da gelmedi), bazen neden yok diye sinirlenip almadım, bazen de var diye aldım :D

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragula81

    türkçe oyunlar gelmeye başlasın o zaman Ubisoft , Electronic Arts görün bunları artık canımızımı verelim dil desteğini koymanız için


    Arkadaş doğru söylemiş.Fark ederseniz Türkçe oyunlar şuan revaçta.Büyük firmalara nazaran bağımsız yapımlar bu konuda iyi iş çıkartıyor.Zannımca büyük firmalarda KORSAN nedeniyle pek sıcak bakmıyor maalesef.!!!!!

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Madem türkiye bu kadar fazla para veriyo neden büyük firmalar oyunları türkçe seçeneğini eklemiyolar ne saçma bişey bide kutulu oyun satışlarıda fazla düşük oldunu sanmıyorum ama tabi son zamanlarda aral gibi firmalar 180-200 tl satınca yani normal.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • paraları saçma salak f2p mmo oyunlara harcıyorlar nasıl olsa korsan var diye orjinal oyun alan yok ki onları almaya başladıkları zaman bunları konuşmaya başlarız
  • Bir de Türkiye'deki satışlardan para kazanamadıkların yakınıp, dil desteği vermeme sebeplerini buna bağlarlar.

    Far Cry 3 dahil olmak üzere son 5 yıldır 1 tane oyunu bile korsan oynamamış, önceden korsan oynadığım oyunların da çoğunu tekrar oynamayacağımı bilmeme rağmen orjinallerini almış birisi olarak, fiyatları makul seviyeye gelmediği sürece bundan sonra Ubisoft oyunlarını bir şekilde korsan olarak oynayacağım. Biz milleti orjinal oyun oynamaya teşvik edelim, onlar da bizim bu sâfî duygularımızı su-istimal edip, bizi düzmeye kalksınlar. Dur bakalım hele bi orda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 6 Kasım 2014; 17:44:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragula81

    türkçe oyunlar gelmeye başlasın o zaman Ubisoft , Electronic Arts görün bunları artık canımızımı verelim dil desteğini koymanız için

    Ağzınla kuş tutsan yine koymazlar. Ubisoft ve EA Türkçe dil desteği verebilecek en son firmalar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlar halkın gelir düzeyine göre çok pahalı asgari ücret 2014 yılı son çeyrekte 891 lira net . Oyunlar 100-200 lira olursa bu adam nasıl oyun alacak ? Almaya'dan örnek verirsek asgari ücret 2500 € civarında oyunlar 100 € olsa bile bu adamlara koymaz bu para

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Great.Wave

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: dragula81<br><br>türkçe oyunlar gelmeye başlasın o zaman Ubisoft , Electronic Arts görün bunları artık canımızımı verelim dil desteğini koymanız için<br></blockquote><br> Ağzınla kuş tutsan yine koymazlar. Ubisoft ve EA Türkçe dil desteği verebilecek en son firmalar.


    Neden bukadar eminsin bizim bilmedimiz birşeymi biliyorsun ?

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fpszoner

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Great.Wave<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: dragula81<br><br>türkçe oyunlar gelmeye başlasın o zaman Ubisoft , Electronic Arts görün bunları artık canımızımı verelim dil desteğini koymanız için<br></blockquote><br> Ağzınla kuş tutsan yine koymazlar. Ubisoft ve EA Türkçe dil desteği verebilecek en son firmalar.</blockquote><br><br>Neden bukadar eminsin bizim bilmedimiz birşeymi biliyorsun ?


    1.büyük bir pazar olarak görülmüyor.
    2. Free to play icin Türkiye ye gelirler , gelseler gelseler baska bir mantigi yok Türkiye'deki yatirim icin.
    3. Ea' nin Türkiye'de Fifa World adli ( fr2 play tam ismini bilmiyorum) zaten Türkce olaak mevcutt.
    4. TürkiyeÄdeki Bircok F2p oyunlar getiriliyor ve getirilmek isteniyor ve cogu Türkce cikiyor.
    6. Görüldügü üzere yatirimlar F2p olarak var ve "Türkce Destek" sadece o tarafa kayiliyor.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • UltimateEchelon kullanıcısına yanıt
    Değil 1, 2 asgari ücretin girdiği evde bile geçim sıkıntısı varken ne oyunu, adam evin yolunu zor buluyor geçim derdinden...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aksel123

    Madem türkiye bu kadar fazla para veriyo neden büyük firmalar oyunları türkçe seçeneğini eklemiyolar ne saçma bişey bide kutulu oyun satışlarıda fazla düşük oldunu sanmıyorum ama tabi son zamanlarda aral gibi firmalar 180-200 tl satınca yani normal.


    Evet para harcanıyor ama wolfteam gibi saçma F2P oyunlara harcıyorlar. Asıl hardcore oyunlara hiçbir harcama yapılmıyor bu yüzden Türkçe çıkarılmıyor.
  • Oyun pazarımız polonya'dan büyük olmasına rağmen her oyunda lehçe dil desteği oluyor ama türkçe olmuyor. bu bizim oyuncularımızın ne kadar çöp olduğunu gösteriyor herhalde
  • Kişi başına düşen geliri bu kadar düşük olup, bu kadar oyun oynamayı seven ve yatırım yapan bi Türkiye vardır heralde. Hala da yetim muamelesi görüyoruz. Üzücü çok.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UltimateEchelon

    Oyunlar halkın gelir düzeyine göre çok pahalı asgari ücret 2014 yılı son çeyrekte 891 lira net . Oyunlar 100-200 lira olursa bu adam nasıl oyun alacak ? Almaya'dan örnek verirsek asgari ücret 2500 € civarında oyunlar 100 € olsa bile bu adamlara koymaz bu para


    1.si almanyada asgari ücret 1500 avronunda altında.
    2.si Türkiye'de 2500TL kazanıp torrent yerine 60 lira oyuna para verecek insan sayısının ne kadar az olduğunu hepimiz biliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 6 Kasım 2014; 14:48:14 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Dijital oyun pazarı bu kadarsa bu oran yine çok yuksek bence.En az bu kadarda AAA yapımlar için yani f2p olmayanlar için vardır.

    Polonya da çek cumhuriyetinde Turkiyedekinden daha fazla mı oyun satılıyor sanki?

    Ea in de ubi nin de oyunları gayet iyi bir oranda satılıyordur Türkiyede.

    Yani tr altyazı ekleseler her oyuna rahat karşılar maliyeti.Ama aral gibi soyguncular yapmak istemiyor,dile getirmek istemiyorlar.eaden ubisoftdan rockstardan alıyorlar gozu kapalı oyunu.burda da daya anam 200₺'yi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sir Maximus

    Dijital oyun pazarı bu kadarsa bu oran yine çok yuksek bence.En az bu kadarda AAA yapımlar için yani f2p olmayanlar için vardır.<br> <br> Polonya da çek cumhuriyetinde Turkiyedekinden daha fazla mı oyun satılıyor sanki?<br> <br> Ea in de ubi nin de oyunları gayet iyi bir oranda satılıyordur Türkiyede.<br> <br> Yani tr altyazı ekleseler her oyuna rahat karşılar maliyeti.Ama aral gibi soyguncular yapmak istemiyor,dile getirmek istemiyorlar.eaden ubisoftdan rockstardan alıyorlar gozu kapalı oyunu.burda da daya anam 200?'yi.


    ben ne zaman verdiğim paranın karşılığını alırım kardeş zaten gerçekler ortaya çıktı hala korsan oyunu savunamazlar.EA veya ubisoft türkçe destek verirmi sence sırf dil desteği olmadığı için oyun oynamayı bıraktım :(

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.