Şimdi Ara

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.149
Cevap
66
Favori
40.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben çok beğendim, tavsiye ederim kesinlikle !!!



    ```Amber Ale , bakır kızıllığına sahip renge ve damakta tatlığı dengeleyen bir acılığa sahiptir. Karamel ve bisküvi tatları ile içerken sizi mest edecek. 1,8 kg olan Normal versiyonu %4,8 Alkol oranı ile sizi yormadan içebileceğiniz biralar elde edersiniz. 2,3 kg olan Extra versiyonu ile malt karakteri çok daha yüksek olan ve alkol oranının %6 olduğu, çok daha yoğun ve daha gövdeli biralar elde edersiniz. ```

    https://www.biramarket.com/amber-ale


    Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler
    Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler




  • Şişelemenin üzerinden tam 4 hafta geçmiş. Lezzeti iyice oturmuş olmalı. Köpüğe bakılırsa gazlanma gayet başarılı. Renk de ideal. Olmuş ya bu.

  • kadobjk kullanıcısına yanıt
    Aynen, 2 şişeyi açmaya cesaret edemedim Alkol çok iyi oluşmuş. İçim çok rahat + baya alkollü olmuş.

    Kesinlikle yeniden kuracağım kitler içinde yerini aldı.

    1 kesme şeker ile güzel oluyor gazlanma ( 1 ay kalırsa şişede ) 2 tane atınca içimde boğazımı yakıyor o yüzden artık bende Fix 2,46 gr şişe başına.
  • 1 Aydır gazlanması devam eden kitlerden dönüşler başladı.


    Butik biradan buğday kiti. Biraz bulanık bir bitter limon görüntüsü. Dolgunluk orta düzey. Koku pilsenere yakın ama tam da değil. Aman aman damakta kalır bir tadı yok. Gayet köpüklü. Doğru bardakla içilirse köpük son ana kadar kalıyor. Şeker değil de malt özüyle denemek lazım. Alman buğday karakteristiği pek yok ya da ben alamadım. Listemde ilk 5'e zor girer.

    Butik biradan Bock kiti. Siyah, temiz bir görüntü. Orta düzey dolgunluk. Görüntüsünün aksine acı olmayan bir tat. Köpük fazla olsa da hemen buharlaşıyor. Şeker değil de malt özüyle denemek lazım. Listemde ilk 3'e girer. Evdeki hanımlar pek sevdi. Çok bilmesem de lezzetini Efes'e benzeten oldu.

    Egemalttan dark ıpa kiti. Siyah, hafif bulanık. Gayet kokulu. Orta üst düzey dolgunluk. Hafif acı bir tat. Damakta ve boğazda lezzetini ciddi hissettiriyor. Sağlam stokunuz ve boş kovanız varsa ve ne yapsam diye düşünüyorsanız 1. tercih. Tam "size bir bira tattırayım da havam olsun" diyeceğiniz türden. Herkes sevmeyebilir ama nevi şahsına münhasır.

    Biraburada'dan golden ale kiti. Standart bira severlerin daha aşina olduğu tat. Tuborg gold ile tuborg amber arası bir lezzet. Görüntü de aynen öyle. Golden kesinlikle değil ama. "Bira seviyorum kardeşim" diyene "al da iç" diyeceğiniz bir bira.


    Genel yorum: İmkan varsa malt özü kullanmak mantıklı.

    18 gün kovada kalsın.

    Gazlanma için 1 adet küp şeker yeterli. Fazlası damağı ve boğazı yoruyor. Bira tadının önüne geçiyor.

    En az 1 ay şişede beklemeli -mümkünse.



    1-2 haftaya bira marketten high hops ve amber, vinomarketten odin yorumu yazarım umarım.


    10 gün sonra da kit tavsiyesi alabilirim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 16 Mayıs 2022; 11:41:0 >




  • kadobjk kullanıcısına yanıt

    https://egemalt.com/dark-ipa//


    baya ilgimi çekti walla Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler 

  • Üstadım saygılar. Evde bira kiti kurulumu butik bira hazır kitiyle tamamladım. Tüm acemiliğime rağmen çok keyif aldıım. Şuan butikbira da set bulamıyorum. Tecrübelerinize istinaden tavsiye alışveriş kaliteli bir yer önerirmisiniz? Birde telegram grubu var mı yapmayı düşünsek mi acaba

  • Birde damacana kurulumu denediniz mi hiç? Örneğin bu böğürtlen kitini 19 litre olarak direk damacanada kursam mı diye düşünmüyo değilim
  • cturkmen1453 kullanıcısına yanıt

    Konunun ana sayfasında kit alabileceğiniz diğer siteler de mevcut. Onları da inceleyiniz. Her sitenin kendine has kitleri var. Çoğunluk benzer.

    Damacana kurulumu denemedim ama 3 ana sorun görüyorum. 1. Temizlik 2. Damacananın dar ağzından kiti, şekeri veya maltı boşaltmak 3. Fermantasyon sonunda şişelemek için musluğunun olmaması




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 16 Mayıs 2022; 8:43:41 >
  • kadobjk kullanıcısına yanıt
    Tüm mesajlarınızı dün tek tek okudum siteleride inceledim. Böyle bir ekibe denk geldiğim için kendimi şanslı hissettim teşekkürler. Damacananın temizlik konusundaki fikrim şu şekilde; teslim aldığımız damacana zaten temizlenmiş ve dolumu yapılmış geliyor. Üstten biraz suyu azaltıp huniyle malt özü döküp kapatmak 😅 dolum içinde aktarırım diye düşündüm. Acemilikten olabilir tüm bu sorular 3 kit kurdum şimdiye kadar daha 😅
  • Birde bugün 15.gününde mayalanmaya devam eden bir kitim var. Bunu blanc veya hoegaarden gibi kişnişli portakallı bir aroma vermek için vaktim var mı
  • Herkese merhaba aranıza yeni katıldım ilk kitimi yapacağım fakat size bir kaç soru sormak isterim. İlk olarak Efes yeşil şişe hafifliğine benzer yaz aşkı kurulumu düşünüyorum başlangıç olarak her yerde çoğunlukla pilsner ile öneriler var aslında aklımda direk bock ile başlamak var Efes yeşil şişeyle benzerliği yok ama tadı ve rengi anlatılanlara göre beni cezbetti :) malum önümüz de yaz extra amber kitini de çok merak ediyorum aklım iyice karıştı :)
  • cturkmen1453 kullanıcısına yanıt

    Canım 3 kit olmuş işte, sizde acemilik kalmamış :)


    Damacana olur bence ama Işığın içeri girmesi olumsuz etki olabilir etrafını ışığı kesecek birşeyle sarın veya karanlık odada kurun derim.


    Sıcaklıklar artıyor bu konuya dikkat, Fermante olurken derece 20-22 yi geçmesin sonra istenmeyen lezzetler çıkar karşımıza.

  • apollayum A kullanıcısına yanıt

    Bu işin temel kuralı, başlangıç setindeki pilsenerdir. Gayet güzeldir tadı asla üzmez. Lütfen bu set ile başlayın. Ve butik bira malzemeleri / kova vs hepsi ithal kalitelidir. Düşün ki ben 5 yıldır aynı malzemeleri kullanıyorum.


    Şuna dikkat, şişeleme şekeri tek kesme şeker olsun.


    1000 grama 360 olan çok iyi tam 2.8 grama geliyor.


    migrosta var.


    Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler




  • apollayum A kullanıcısına yanıt

    Ayrıca yaz geliyor, sıcaklıklar önemli. Fermante olurken kova üzerindeki dereceleri 22 yi geçmesin dikkat edin.


    Olgu Erhanyoutube
    Sıcaklık kontrolü basit https://www.youtube.com/watch?v=Z9bK0RhHV_s&feature=youtu.be
    https://www.youtube.com/watch?v=Z9bK0RhHV_s&feature=youtu.be
  • OlguErhan kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Evet dediğiniz gibi derece önemli havalarda ısındığından galiba ikinci set kurulumuna termos çantası lazım olacak gibi duruyor. Kit konusunda pilsner ile başlangıç yapıyorum o zaman :)
  • kadobjk kullanıcısına yanıt

    Marangoz arkadaşımla birlikte Bira Tower ismini verdiğim bir düzenek yaptık .)


    Bu şekilde evde çok yer kaplamadan 1 seferde 140 şişe kadar Bira üretmek mümkün oldu. Kullanmadığımız atıl durumda olan bir depo vardı oraya kurdum.


    En üstte Mexica Cerveza

    Ortada ROUTE 35 AGORA INDIA PALE ALE

    Aşağıda Butik Buğday


    Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler






  • kadobjk kullanıcısına yanıt

    Açıklamalar Müthiş olmuş, Bock için gerçekten bende EFes'e benzetebiliyorum zaman zaman tabi şişede durdukça Kitlerin tadı değişip daha süper Hâle geliyor orası ayrı :)


    1 küp şeker için yeni keşvettiğim 1000 e 360 oranlı kesme şekerler baya iyi oldu. Şişe başına 2.8 Gram tam istediğim oran Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler 

  • apollayum A kullanıcısına yanıt

    Aynen, notlarımızı alalım :


    Sıcaklık kontrolü özellikle mayalanma aşamasında önemlidir25°C üzerinde gerçekleşen fermantasyon, mayanın ester ve benzeri bileşikleri fazla üretmesine neden olur. Bu bileşikler biraya beyaz şarabı andıran aşırı meyvemsi tatlar kazandırır. Yüksek sıcaklık biranızın bozulmasına yol açmaz


    Maya aktivitesi daha önce de bahsettiğimiz gibi büyük ölçüde sıcaklığa bağlıdır. Çok soğuk ve hareketsiz veya çok sıcak (önerilen sıcaklığın 5 ° C üzerinde) bir fermantasyon çoğu zaman biranın tadını bozar. Ayrıca, yüksek büyüme evresindeki fermantasyon süreci ısı üretir.


    Fermentörün sıcaklığı, sadece maya aktivitesi nedeniyle ortam koşullarının 5 °C üzerinde olabilir. Bu, fermantasyon ortamını önerilen sıcaklık aralığında tutmak için iyi bir nedendir. Asetaldehit ve diasetil gibi pek çok istenmeyen tat maya tarafından temizlenebilir, ancak diğer tatlar için bu geçerli değildir. Yüksek sıcaklıklar, fusel (yüksek) alkollerin üretimini teşvik ederek solvent benzeri tatlara yol açar. Yüksek sıcaklıklar ayrıca fazla esteri teşvik ederek muz veya balonlu sakız aromalı biralara yol açabilir. Bu tatlar oluştuktan sonra olgunlaşma ile azaltılamaz. Sıcaklık kontrolü, fermantasyon ve fermantasyon karakterini kontrol etmenin anahtarıdır.


    Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler
    Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetlerkediköy
    Fermantasyon Nedir? | Kediköy
    https://www.kedikoy.com.tr/fermantasyon-nedir




  • cturkmen1453 kullanıcısına yanıt

    High hops'un şerbetçiotunu şişelemeden 3 gün önce atmıştım. Tarif edilen de bu. 15. günde atarsanız 18. günde şişelersiniz. Gerekirse 1 gün daha beklersiniz. Süre gayet uygun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 16 Mayıs 2022; 11:13:30 >
  • Çok faydalı bir konu tebrikler ediyorum
    Yarasın
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.