Şimdi Ara

Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
5.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    'Türkiye bütün dünyaya ben bor satmayacam ya da borun fiyatını 100 kat artırdım derse kimse Türkiye'den bor almaz. Amerika ve Rusya'dan çıkarılan bor bütün dünyaya yine fazlasıyla yeter' +Çin'de de önemli bor yatakları olduğu biliniyor.


    evet şuan dedikleriniz doğru. ben de diyorum ki petrol bitiyor deniyor, elektrikli ve elektronik araç ve gereçler her geçen gün artıyor ve artacak.. bor'dan bir batarya üretilsin mümkünse. sonra satıp satmamayı değerlendiririz.

    ki zaten şuan ihtiyacımız var bu satışlara. fakiriz çünkü.


    yukarlarda yazdıklarım benim için hala geçerli. fikirlerim değişmedi.

  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    Sözkonusu bölge Almanya Leipzig şehrinin güneybatısı. Saale Energie güç santralinden 1 pilon hattı giriyor, 9 pilon hattı çıkıyor. Bu benim dediğim birşey değil, uydu fotografında görünen.

    Pilonun watt'ı taşıdığı voltaj, yaydığı amperaja göre değişir. Sözkonusu bölgedeki pilonlar büyüklüğüne göre 400 kilovolt olabilir. Her biri 100 amper yaysa, her biri için 40bin kW denilebilir, bunlar tabi ki örnek rakamlar.

    Leipzig, endüstriyel bölgeleri dahil, geniş bir metropol olarak 1 milyon kW harcasa, bunun gibi 25 pilon hattı dolaştırıldığında gerekli elektriği karşılar. Tesadüfe bakın ki Leipzig etrafında onlarca pilon hattı şalt sahalarında işte böyle dolaştırılıyor. Diger birçok sehirlerde de durum bunun gibi. Şalt sahasından çıkan pilon hattı başka bir şalt sahasına, oradan başka bir şalt sahasına bu böyle sürüyor, bunlar uydu fotograflarında görünen.

    Türkiye'de uydu fotoğrafları pilon hatlarını izlemeye yetecek netlikte değil. Almanya'da net. O yüzden örnekler Almanya'dan. Bir pilon hattı hiçbir güç santrali yada yerleşim bölgesine uğramadan 4 şalt sahasında dolaşıyor. Fotografta koordinatları var, inceleyebilirsiniz.

    Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor


    Atmosferik elektrik iddiasına hiç girmeden basit bir soru cevap bekliyor: Güç santralinden çıkan pilon hattının kayıpları en düşüğe indirme açısından, doğrudan yerleşim birimine gitmesi gerekmez mi? Güç santralinde zaten bir şalt sahası var. Yerleşim biriminde de bir şalt sahası var, o iki şalt sahası arasında elektiği en düşük kayıpla iletmek dururken neden 2, 3,4 şalt sahasına uğruyor? Bu fazladan mesafe, elektrik kayıplarını arttırmaz mı? Bunun açıklaması nedir?

    Atmosferik elektrik iddiasında bunun açıklaması çok kolay: Pilon hatları en cok atmosferik elektrik toplayabilmek için en uzun mesafede dolaştırılmalı. O esnada uğranan şalt istasyonları da, toplanan elektriğin daha güvenli ve stabil olmasını sağlayan düzeneklerdir. Atmosferik elektrik iddiasında, pilon hatları şehir etrafında ne kadar uzun mesafe dolaşırlarsa o kadar verimli olurlar. Nitekim sehirlerin etrafında pilonlar hep uzun mesafe dolaşmaktadır.

    Bu "elektrik güç santralinde üretiliyor, pilonlarla şehirlere iletiliyor" şeklindeki yaygın bilgiyi yalanlar, atmosferik elektrik iddiasını destekler.

    Sehirlerin etrafında örümcek ağı gibi dolanan pilon hatları bize birşeyler anlatmaktadır. Şehirler etrafında örgülenmiş yumak gibi pilon ağlarını, yaygın bilgi ile açıklamak zor.

    Elektriğin birim fiyatı yaptığı işe oranla cok düşük. Meskenlere dağıtılan elektrik 1,54TL/kWh olarak geçiyor. 1 kWh elektrik bile aslında cok kullanışlı bir enerji. Bu denli kullanışlı elektriğim, termik santralde kömür, gaz yakarak, barajda ırmak suyu akarak, milyonlarca dolarlık rüzgar türbinleri inşa ederek elde edilebilen, külfetli bir enerji türü olduğu düşünüldüğünde 1.54TL / kWh uygun ötesi düşük bir rakam. Gazi ailelerine bunun yarısı, 3'te 1'i fiyattan veriyorlar. Bedavaya yakın. İşyerlerine bunun yaklaşık 2 katından veriyorlar. Hızlı şarj istasyonunda 8TL den veriyorlar orada da, bir full şarjda 100 kWh birden satın alındığı düşünüldüğünde sürümden kazanılacak olmasına ragmen pahalı onu pahalı yapmalarının 3 nedeni var.

    1- Elektrik santralinde bir araç için 50 kW, 100kW, 150 kW gibi güç üretmenin zor olmasına bağlı olarak yüksek maliyet söylemine uygun olması için hızlı şarj tarifesi yüksek.
    2- Hızlı şarj istasyonu aygıtları, pilon hattı çekme, gibi başlangıç maliyetleri dolayısıyla
    3- Elektrikli araç sahipleri zorunlu olarak bu istasyonları kullacağı için, ne tarife konulursa konulsun o elektrik satılacağı için bu kazık fırsatını kaçırmamak için.

    Hızlı şarj istasyonculuğu işi, şimdiden en karlı ve en hızlı büyüyen sektörlerden biri oldu. Nasıl bu kadar karlı oldu? Elektriğin kwH'sını 6TL'den alıp 8TL'den satarak karlı olunamaz. 1TL'den alıp 8TL'ye satıyorlarsa belki.

    Dünya çapında anlık üretilen 3 milyar kW'a ek elektrik nasıl üretilecek, bu soru yanıtlanmamışken, hızlı şarj istasyonculuğu işi borsalarda kar rekoru kırıyor.

    Olaya hiç fizik (Atmosferik Elektrik) açısından bakmayıp, sadece muhasebe açısından baksanız bile yanıtlanamayan sorular var. Bu giz perdesini klasik "güç santrali" ile açıklamak zor. Atmosferik elektrik iddiası, işin muhasebe boyutundaki bu soruyu da açıklıyor ve taşlar yerli yerine oturuyor. Klasik güç santrali iddiasına tutunduğunuz sürece bu sorular cevaplanamayacaktır.




  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    2 Ağustos 2005'te Toronto'da A340 düştükten sonra kopan sağ 1. motoru ile yakıt deposu ortaya cıktı.

    Demir boru elektrik kablosu hidrolik aksamdan başka birşey görünmüyor.

    ERP projesinde bunlar gösterilmedi sanırım

    Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor




  • onatba O kullanıcısına yanıt
    resime bak ve düşün. 10larca ton sıvı yakıt bu kanatların içine,neresine sığar?
    Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor

    kanatların yarısı flap. yakıt konulamaz. depo denilen ortası da alabildiğince ince. adeta, içine hiçbir şey konulamasın dercesine ince yapılmış cunku kanat ince olmak zorunda. rüzgar direnci, kaldırma kuvveti denen bir fizik kanunu var. Kanat içinde 10 larca ton kerosen sıvı taşıyacak kadar kalın olsa, ağırlığı geç, geometrik aerodinamik faktörlerden o uçak uçamaz. uçak kanatları güvercin, kartal kanatlarına çoook benzer. güvercin kanadı gibi üstü üste doğru eğimlidir, altı ise boştur. jet uçak kanatlarının içi boştur. altları da delik deşiktir, Alttaki fotograf

    Bombarider Challenger 604 jet uçağının üretim aşamasından. Kanadın altını görüyorsunuz.

    Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor


    altta bir sürü kapak boşluğu. bu nasıl depo, ne iş diye sorarlar. kapakların kenarlarına dikkat edin şeytan ayrıntıda. kapaklar dışarı doğru çıkabilecek şekilde takılıyor. içinde 10larca ton yakıt olsa o kapaklar aşagı doğru düşme riski taşır. böyle risk taşıyan kapaklar orada ne iş? Biraz durup düşünün. Bilin. Birşeye inanmak zorunda değilsiniz ancak bilebilirsiniz.




  • Tamamen tahmin. Önce turboprop motorlarda kullanılır, yeniden tasarım masasına oturduktan sonra.

    Bataryalar hava taşımacılığında yüksek tehlikeli grupta olduğu için. Hangar bölümü özel konteyner, kullanılır. Nedeni olası patlama yangın duman vb içeri ve diğer yüklere ulaşamasın.

    Havacılıkta bir çok alanda ne azıkki çok gerideyiz.
    Yakın akrabam çok basit bir yolcu taşıma ruhsatı izni alabilmek için koca sezonu kaçırdı. Tek başına pilot olmak yetmiyor lövye için.
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Hocam uçakta tuvalete girip sifonu çekerseniz böyle oluyor diyorlar dikkat etmek lazım. Uçuştan önce kanlıca mantarı yememek lazım aslında.
    Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor

    Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor




  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Kargo tipi uçak, kabin içi depodan sıvı boşaltıyor.


    A380 Endonezya'dan Sidney'e kalkış yaptıktan hemen sonra sol 1. motor patladı, fırlayan türbin parçaları kanadın üstünde delik açtı.

    253 bin litre yakıt, 800 km/h hızdan dolayı basınç farkı ile o delikten fışkırarak çıkması gerekirdi fakat ne hikmetse tek gram yakıt cıkmadı. Uçak Endonezya'ya güvenle iniş yaptı.

    Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor

    Bu durumun en mantıklı açıklaması, yakıt deposu denilen orada herhang bir sıvı yakıt olmaması.

    253 bin litre yakıt, 800km/h hızda orada durmaz. Bu olay, jet uçak kanatları içinde yakıt olmadığını ispatlar nitelikte bir kanıttır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İstanbulTrafiği

    Eeee o zaman benzinli araç da almayın her çıkan model bir diğerinden daha iyi :) Böyle bir yorum olur mu hocam? Her teknolojik alet zamanla ilerler ve gelişir geçmişte kide çöp olmaz.

    Benzinli aracın yakıt tankı kapasitesi yüz yılı aşkın süredir 40-50 litre. 50 yıl da geçse 40-50 litre olarak kalmaya devam edecek. Enerji yoğunluğu sabit.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.