Şimdi Ara

Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
5.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Menzil kadar sarj suresi de suan buyuk problem ama simdilik. Yakin gelecekte araclar otobanda veya belirli bolgelerde seyir esnasinda kablosuz olarak sarj olacaklar. O zaman menzil ve sarj suresinin de onemi azalacak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lityum piller seri bağlantıda halen kısa devre sonucu patlama problemleri ile karşı karşıya. Bu pillerin güvenlik rüştünü ispatlamasının en büyük kullanım yeri denizaltılardır. Çin Japonya ve Kore kullanmaya başladı. Sonuçlar takip edilmeli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faniseyler kullanıcısına yanıt

    ODTÜ'ye giremeyen süslüman tayfa karalaması...

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    depo onun içinde...

    Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor


    Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyorinstela
    25 temmuz 2000 air france uçak kazası - instela
    https://tr.instela.com/25-temmuz-2000-air-france-ucak-kazasi--2056683
  • Bazı fındık beyinliler odtü karma tuvalet buldu diye dalga geçmiş. Bu araştırmalar hep para ile oluyor. Yurt dışındaki üniversiteler bu işler için milyar dolarlarca kaynak ayırabiliyorken odtü için ayrılan kaynak rutin araştırma giderlerine bile yetmiyor.

  • AO A kullanıcısına yanıt
    Konteyner büyüklüğünde jeneratörü olan 5 katlı büyük bir işletmede çalıştım. Jeneratör ışıklandırma, asansör ve bilgisayar ağları gibi temel gereçlere bağlıydı. Şu anki işletmemizde de temel gereçler için gereken gücün bir tık üstü güçte jeneratör bağlı.

    İşletmelerde, fabrikadaki büyük tip jeneratör ile sehirlerin her an milyonlarca kW'lık elekttik ihtiyacının nasıl karşılandığı açıklanamaz çünkü örneğin İstanbul'a her hafta yeni bir yerleşim bölgesi içinde onbinlerce insan ekleniyor, elektrik ihtiyacı her an artıyor, bu elektrik ihtiyacı belirli sınırda sabit işletme, fabrika ile karşılaştırılamaz. Şehirde kömür santraline daha cok kömür gönderiliyor, doğalgaz santralinde daha cok gaz mı yakılıyor? Bu sürdürülebilir değil, mümkün değil.

    Onun yerine yeni yerleşim bölgeleri çevresinde pilon hatlarının dolaştığını görüyoruz. Çevrede pilonlar dolaşınca elektriği de sağlanmış oluyor.

    Fakat o pilonların en ilk durağı bir şalt sahasıdır o şalt sahası da başka şalt istasyonlarına bağlıdır. Bu bir şey anlatır: Pilonlar üstündeki o kablolar mümkün olduğunca uzun mesafe katediyor, bu belgeli.

    Uydu fotoğraflarının pilon hatlarını takip etmeye olanak sağlayacak ölçüde net olduğu Avrupa ve Avustralya'daki şehirlere gelen pilon hatları üzerinden yapılan gözlemler bunu doğrulamaktadır.

    Atmosferik elektrik iddiasına göre bilgi üretmiyorum, bilgilerden yola çıkarak sehirlerin elektriği nerden, nasıl sağlanıyor sorusuna açıklık getirmeye çalışıyorum. Önce bilgi, sonra açıklama.

    Almanya Leipzig sehrinin güneybatısındaki Saale güç santraline 1-2 km uzaktaki şalt sahası:

    Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor

    Güç santralinden Saale güç santralinden sadece 1 pilonluk elektrik geliyor, 9 pilonluk elektrik çıkıyor!!! O çıkan 9 pilonun birkaçını takip ettim, onlar da başka şalt sahasına baglanıyor! O şalt sahasından cıkan hatlardan birini izlediğimde yine bir şalt sahasına bağlanıyordu! pilon hat sayısu üslü (eksponansiyel) şekilde arttığı için her bir pilon hattını tek tek takip etmek zor fakat sadece bu bile fikir verir.

    Saale doğalgaz güç santralinden cıkan bir hat, neden doğrudan Leipzig sehrine ya da civardaki endüstriyel bölgelere gitmez?

    Bu şuna benziyor: Ben aracımın aküsünden en kısa kablo ile marş dinamosuna bağlamayayım aracın kaportasına dolaştırayım, sonra bağlayayım onun gibi. Aküden çıkan akımı araç cevresinde 5 metre dolaştırara bağladığımda o marş dinamosu daha kötü çalışır cunku akımın amperajı düşer. İşte bu kablo dolaştırma sehirlerin elektrigi için yapılıyor.

    Bu durumu daha somut açıklamak için Google Earth üzerinde pilon hatlarını görünür kılan bir uygulama yok. Siz hiç pilon hatlarını, her hattın bağlandığı şalt shası, güç üretiyor denilen santrallerin tümünü gösteren bir uygulama gördünüz mü? O uygulama üzerinden yapılacak bir analiz çok önemli ipuçları verirdi ancak öyle bir uygulama var mı? İstanbul'daki tüm pilon hatlarını, her biri nerden geliyor nereye gidiyor bakalım görelim diyorum. Gördüğünüz gibi sadece sorular sormaya devam ediyorum. Birşey iddia edip o iddia kesin dogrudur demiyorum. Ben dahil, birşeye inanmak zorunda değiliz. Ancak bilebiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Pes ediyorum. Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor 

  • şu firmaya biri de desin hacı reisler bor elementini kullanın şu bataryalarda bor Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor  hep size mi işlicek bu yeni teknolojiler, biraz da biz ekmeğini yiyelim yav Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor 

  • Bataryada ağırlığı ve boyutu düşürüp kapasiteyi arttıran teknolojiye sahip olan firma/ülke geleceğe sahip olur.

  • A380 i kıtalar arası pil ile uçurmak için henüz biraz erken gibi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    A380'i geç, Boeing 767 gibi hafif siklet uçağı bile batarya ile uçurmak zor. Bataryanın enerji / ağırlık oranı çok düşük. Elektrikli otomobille yokuş yukarı çıkmak bile sorunludur o yüzden.

    Jet uçakları, kerosen yakıtının enerjisi ile değil, havanın yanma özelliğini kullanarak çalışıyor olmalı. Airbus A340 aralıksız 20bin km uçuyor, bu kanatlarda oldugu söylenen kerosen ile olacak iş değil. Belli basınç altında hava kendi kendisine yanıyor olmalı, jet motorları o prensibi kullanarak uçuyor olmalı. Kanatların içinde yakıt deposu denen bölgeler güçlendirme metal profilleri ile dolu, yakıt koymaya uygun değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muammer816 M kullanıcısına yanıt
    Bor öteki tüm madenler gibi cevher olarak çıkarlıp insan eliyle işlendikten sonra kullanılabiliyor yani bir elementten cok kimyasal işlem görmüş bir ürün denilmeli.

    Bor için silikat (şeffaf cam) benzeri bir madde deniliyor. Silikat, bilindiği üzere dünyada en yaygın bulunan 8 madde olan silikonun oksijen hali.

    Bor yeryüzünde çok az bulunur deniliyor fakat sodyum borat adı altında deterjan gibi yaygın tüketim ürünlerinde kullanılıyor. Yeryüzünde çok az bulunan bir elementin toplu tüketim ürünlerinde kullanılması kafa kurcalıyor.

    Borun üretildiği boraks ve kernit bileşiklerinin tonu $377. Bu denli ucuz olabilmesi için yeryüzünde yaygın bulunuyor olması gerekli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    bor en son füzyon teknolojisinde sanırım hidrojenle birlikte denenmiş ve diğer tüm maden/elementlere göre yüksek performans ve verim elde edilmiş.

    muhtemelen bor yerine benzer verim/performans veren başka madde bulamazlarsa bor kullanılacaktır ki zaten bu bizim için çok çok çok önemli iş.


    füzyon teknoloji için uzay teknolojisi benzetmeleri yapılıyor. insanlık için çok çok önemli iş. nükleerin gelişmişi denebilir.


    yani esasında bor en son denenen bir maden denebilir. bu da normal aslında. eğer doğruysa yüzde 70 i bir ülkenin tekelinde olan bir madene kimse yatırım yapmak, bu madenden ürün üretmek istemez. esasında biz pek işlemeden ucuza satıyoruz. bu yüzden ton fiyatları ucuz olabilir. kullanım alanları da dar.


    bor esasında çok eskilerden (milattan öncelerden falan) temizlik malzemesi olarak kullanılan doğal bir madde. ancak örneğin amerigada kimyasal zararlılarını ölçümleyen bir kurum ya da web sitesi bor ve boraks için 6-7 tehlikeli sınıfta yer veriyor. insana zararlı diyorlar. bu ne derece doğru emin değilim. karalama kampanyaları da olabilir.


    çok detaylar var.





  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    767 inek dışkısından elde edilen metan gazının hidrolize edilmesi ile elde edilen bir nevi akışkan ile uçuyor olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • benzinin kg da 13kw var, hala 26 kati. 1/3 une ulasmadan olmazzzzz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    ucaklar jetA1 denilen aslinda gazyagi ile ucar dogrudur...pek de yanici degildir guvenlik icin.
    ucaklara yakit satan bir sirketin erp projesinde calistim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 30 Nisan 2023; 2:36:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    pilon nedir? enerji birimi mi?
    1 pilon kac watt?
    1 pilonluk elektrik girip 9pilon cikiyor demissin ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 30 Nisan 2023; 11:13:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır bir yorum yapmadım ama buradaki yorumları görünce dehşete düştüm. Bu yorumları yazan arkadaşların yaşlarının küçük olduğu içi bilgisizliklerine veriyorum. Fakat burada durum tamamen cehalete dönüşmüş. Ülkemizdeki eğitim sisteminin ve analitik düşünme yeteneğinin nasıl sıfırlandığını görüyoruz. Mükemmel fikirlere inanan arkadaşlar turbojet scumjet vs gibi motorların nasıl çalıştığına ve yanma için gereken hava yakıt oranlarına bakıp bir uçak bakım veya montaj videosu izlesinler. Diğer yorumlarda da voltaj nedirden başlayıp hangi voltajda hangi kablo kesiti ile ne kadar güç taşınır 34.500 hat nedir trifaz nedir mono faz nedir bunları bir araştırsınlar. Son olarak termodinamik ile bitirelim enerji yoktan var vardan yok edilemez sadece form değiştirir. ( ısı mekanik elektrik vs gibi)

  • Dünya'da hiç bir şirket borun %70'i Türkiye'deymiş o yüzden arge yapmayalım demez. Kaldı ki öyle tekellik bir durum da yok.


    Bor bir çok alanda kullanılıyor evet ama hepsinde bor katkı maddesi olarak kullanılıyor. O yüzden her hangi bir bileşenin mesela %0.01'i gibi bir şey oluyor. Aynı şey yakıtlar için de geçerli. O yüzden talep az. Genelde açık madencilikle çıkarıldığı için çıkarma maliyetleri de düşük o yüzden ucuz fiyatı.. Yani Türkiye bütün dünyaya ben bor satmayacam ya da borun fiyatını 100 kat artırdım derse kimse Türkiye'den bor almaz. Amerika ve Rusya'dan çıkarılan bor bütün dünyaya yine fazlasıyla yeter.


    İşletip satttığında tabi ki daha pahalıya satarsın da bu zaten her maden için geçerli.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.