Şimdi Ara

ATV Mevzusu Hakkında Yararlı Bilgiler(Ehliyet,Vergilendirme,Off/On Road..) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
580
Cevap
26
Favori
382.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ar-te

    bende sınavdan sonra ikinci el temiz bi tane almak istiyorum yorumlara bakılırsa kymco gibi görünüyo nelere dikkat etmem gerekiyor

    başka bir sorunumda ben motorsiklet sürmüyorum sürmemde 2 tekerlekli şeyleri sevmiyorum ehliyetimde henüz yok şimdi ben a2 ehliyet almak için başvurduğumda sınavda bana illaki motor mu sürdürüler yani sınavda atv sürerek ehliyet alabilirmiyim

    şimdiden teşekkürler




    bana cevap verebilecek kimse yokmuuuu
  • ar-te arkadasım.. malasef ehliyet sınavının direksiyon testinde iki tekerlekli motorsiklet kullanacaksın.. ama cogu yerde bu sadece 100metre lik bir sınav.. korkulacak bişey yok.. bazı yerlerde vitesli motorlarla sınava alıyorlar bazı yerlerde herkes kendi motoruyla sınava giriyor. bazılarında allah ne verdiyse. o yüzden sınava girecegin yerde bi arastırma yapmanı tavsiye ederim.


    deletextra arkadasımın mesajına istinaden:

    KYMCO da bahsi gecen MXU150 modeli olarak varsayıyorum. hava soğutmalı ileri geri otomatik kaydırmalı vitesli bu aracı ben 2 yıl şilede kiraya verdim. KANOPY PARK isimli tesisimizde 8 adet kymco yu gercek arazide kullandırıyoruz. camurun suyun içine giriyoruz motoru tamamen su altında kalıyor. ne blok çatlıyor, ne yag sızdırıyor nede egzosu paslanıyor.. burada metal aksam kalitesini kesinlikle tartısamayız ki benim için bir arazi aracında bu çok önemli.. özellikle benim gibi sahil bölgesindeyseniz ve ormandan-kumsala bağlanıp gezinizi ırmakta tamamlıyorsanız.. bu aracları kanopy park ı bilen arkadaslarımızda takdir edecektirki dakiklarca tırmanma parkurlarında kullanıyorduk, halada kullanıyorlar.. yani arazide bir kere "ben kaldım" bir kere ben tırmanamıyorum" demedi.. arkadasınızın ki nasıl arazide zorlandı tam olarak anlatırsanız sevinirim, zira bir sıkıntısı olabilir aracın...
    bu arada atv ye ilk başlayacak arkadaslarla iligili yorumunuzu konunun basından beri dilim döndüğünce arkadaslara anlatıyorum. ilk kez baslayanlar için gecici bir heves olma ihtimaline karsılık.. ikinci el 1000-1200tl arası kanunilerle baslamalılarki atv keyif vermiyorsa zararları az olsun. ama keyif verirse zaten seyehat imkanları kısıtlı bu motorlardan daha fazlasını isteyecekler ve 5000tl ve üzeri makinelere yöneleceklerdir.



    -bir arkadasımız kymco ilanı göndermis ve nasıl demiş:
    ilanda motorun quad safari firmasından oldugu yazıyor. ve kayısı yeni degişti diyor. satıcıyı asla kötülemek istemem. ama benim atv m 11bin kmde ve 2 yasında.. üstelik hakkınıda vererek kullanırım hafta en az bir gün ağır şartları olan arazide ve kumsalda, 5 günde gündelik kullanırım. ve hala fabrika kayısı duruyor motoru acılmadı.. bu ilandaki arac 4800km de ve bir kez kayıs değişmişse, 2 ihtimal vardır.. ya motor aşırı zorlanarak hararet yaptırıldı blok genişledi su veya yag aldı.. yada çok yüklendi veya bişeye bağlandı kayısı sıyırdı.. böyle bir şeye maruz kalan bir makineye ben olsam pek yaklasmam. ama takdir alıcının..


    birisi bişey daha sormustu sanırım kuba motorun 350cc yol modelini..
    KUBAya karsı degilim. ve tüm samimiyetimle söylüyorum KYMCOnunda avukatı degilim sadece cok fazla atv denemiş kullanmış ve kullandırmıs birisiyim.
    350cc bir makineye göre bence yerden sele yüksekligi çok fazla.. düzlükte tamam ama asfaltta ani bir harekette çok tehlikeli bir model. burda bir arkadasım inat etti aldı.. görüntüsü gercekten degişik ve güzel. ama arkadan itişli bu alette arkda bagsız süspansiyon yok ve bir dingile tutturulmus 2 adet yol lastigi bu arac için güvenli degil. 11500tl vererek sadece asfaltta binecegim 2 kişilik bir araç bana göre degil.. ama meraklısı var. yine takdir alıcının diyorum.

    mümkün oldugunca başlığı takip etmeye çalışıyorum. yeni evlendiğim için pek vakit bulamıyorum.sorusu olan olursa ben yine en kısa zamanda cevap vermeye çalışırım..
    amacımız fanatiklik değil, bilgiyi paylaşarak çoğaltıyoruz.




  • Arkadaşlar sizlere birşey soracağım.
    Ben bu gün kanuni atv 150 u off road aldım. Aldığım yerde adam bin km yol yapmadan aracımla 25 km/hız ı geçme dedi.Bu bana çok saçma geldi bunun hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana yardım edebilir mi ?
    Şimdiden Teşekkür ederim.
  • Byte 101 merhaba.. hocam ben üniversite öğrencisiyim ödev olarak işletme kurmam gerekiyor.Bende ATV motorlarla bir orman turu gibi bişey düşündüm ve bu turun bana sabit ve değişken maliyet gibi giderlerini çıkarmam lazım.Fakat hiç ATV motorum olmadı sahibi olan arkadaşımda :( sizden bu aracın ortalama benzin,lastik,yağ gibi bakım masraflarını öğrenmek istiyordum.Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler. Ya bir de bu salı gününe yetişmesi lazım müsaitseniz çabuk bilgi verirseniz inan finalim baya güzel olcak
  • 25 km yi gecme derken sanırım rodajını kastetmiştir ama 1000 km yolu 25km-h hızla gitsen 40 saat sürer :) pek mantıklı bi tavsiye degil.


    ödevi olan arkadasa gelince..
    turu nasıl bir makineyle düzenledigine baglı.. kendi işletmemizden örnek gösteriyorum, maddeler halinde yazıyorum sen işine yarayanları al.

    -tur 2 saat
    - turda sabit giderin yakıt ve tur operatorünün aldıgı yevmiye var. kamera ve foto cekimleride sabite giriyor sanırım
    - bir tur 8 makine ile yapılıyor. ortalama 15 er lira benzin tüketiyorlar.
    -tur basına operator 20 tl alıyor.
    -müşterilerden tur basına 80 lira alıyoruz
    -fotolar tanesi 5 liradan satılıyor maliyeti bilemiyorum
    -video cd yi 2 saat kayıt yapan eleman 20 liraya satıyor.
    -araclar 3 ayda bir fren balatası degişimi için 40 tl lik bir bakıma giriyor.
    -7 gün calısıyorlar ve pazarları 9 dan aksam 10 a kadar turdalar.
    - lastikleri ortalama 7-8 ayda bir degişiyor. ama bu kullanıma baglı
    - sarf malzemeleri var. kıyafet bone cizme vs..

    ne bilim degerlendir işte.. umarım yardımı olur...kolay gelsin




  • çok mantıksız yav b ehliyetle atv sürsem ne olur peki
  • sana 795 tl savcılık cezası geliyor atvnin ruhsat sahibi sensen 257 lira daha veriyorsun.. savcılıkta sürünüyosun en az 1 gün sonra a2 ehliyetin olmadıgı için aracını garaja cekiyorlar a2 ehliyetli birisi ile cıkarıyosun..

    mantık arama.. kanun var.. ATVler motorsiklet olarak degerlendiriliyor. ve A2 ehliyet sahipleri kullanabiliyor.
  • byte 101arkadasın yazısından alıntı..
    tüketimim. şehir içi: 25tl benzinle 180km (1 lt rezerve depo hariç)
    arazide: 25 tl: 150km

    bu oranlar bıraz yuksek degılmı acaba 1400 cc otomobıller ıle kıyaslayınca
    50 lt benzınle 400 km yaklasık desek
    sehır ıcı
    1400 cc 50lt 400 km =150cc 50lt 360 km (nerdeyse 1400 cc arac kadar yakıt tuketıyor)
    bu oranlarda mantık hatası olabılırmı acaba
    saygılar
  • merhaba arkadaşlar bende atv 150 cc on road aldım ehliyet aldım acaba plakayı çıkarmam kaça mall olur ?

  • Yaşım 18 ATV aracına büyük bi merak ve heves besliyorum hem kısa yollarda kullanım kolaylığı hem sürüş zevki açısından tam benlik diyebileceğim bir araç
    Malumunuz öğrenci olduğum için çokda güçlü bir alete ihtiyacım olmadığı için 150 CC lik bir atv almayı düşünüyorum.
    150 CC lik bir motor bana yeteceğinden daha çok fiziksel güzelliğe önem veriyorum...
    Hayalimdeki; KANUNi ATV 150U (Off Road) modeli fakat off road olduğu için plaka çıkartmam mümkün değilmiş ( bunu alıp plaka çıkartılabilir hale getirmek tahmini ne kadara patlar ve ne gerekir ? ) Çünki Fizik olarak tam hayal ettiğim atv bu.
    On road olan bir atv ye Plaka ruhsat trafik için izin & a2 ehliyet ne kadar tutar ?

    Eğer istediğim kanuniyi onroad yapamazsam.

    Sıfır bir Kuba XY150STXE düşünüyorum
    Veya 2. el bir APACHİ ATV 200... (bu 2 model onroad die biliyorm yanlış deildir umarım?)




  • Arkadaşlar ben köyde öğretmenim hafta sonları merkeze inmek istiyorum köy yolu çok kötü 18 km kadar katırların gidip gelmesiyle oluşmus bir yol ve sonrası asfalttan oluşan toplam 45 km bir yol var. Aklımda iki seçenek var ilki TOROS ikincisi ATV şimdi bu ikisini kıyaslayacak olursak hangisi önde gider bir de bu araçlar çok yakar mı? Kışın üstünü kapatabileceğim bir aksesuarı var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erologuz

    byte 101arkadasın yazısından alıntı..
    tüketimim. şehir içi: 25tl benzinle 180km (1 lt rezerve depo hariç)
    arazide: 25 tl: 150km

    bu oranlar bıraz yuksek degılmı acaba 1400 cc otomobıller ıle kıyaslayınca
    50 lt benzınle 400 km yaklasık desek
    sehır ıcı
    1400 cc 50lt 400 km =150cc 50lt 360 km (nerdeyse 1400 cc arac kadar yakıt tuketıyor)
    bu oranlarda mantık hatası olabılırmı acaba
    saygılar



    sevgili yurdum insanı arkadaşım:
    25TL Benzinle 180km yol yazmıstım, sen onu 25LİTRE olarak görüyorsun heralde
    hesabına göre 50litre ile 1400cc bir arac 400km giderse vay onun haline.. mantık hatası yok, sanırım sizde bir okuma hatası olmus




  • sevgili ögrenci arkadasım, sordgun soruların cevapları yine bu konu baslıgında var. ama ben uzun uzun mesajlar yasdıgım içn sanırım sen onları okumaya üşendin.
    OFF road atvler trafige uyumluluk belgesi olmadığı için asla trafige cıkarılamaz, onları trafige cıkar hale getirmen için, DİSTRİBÜTÖR FİRMA ünvanıyla TCK, TC TRAFIK TESCİL MERK. MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI ve en sonundada ulaştırma bakanlıgında ensesi kalın bir bürokrat tanıdıgının imzası olacak. YAMAHA bunu 2005 te denedi ama 125lik şaftlı modellerini plakalı ruhsatlı olarak satmayı basaramadı. simdi senin kanuni işi olmuyor anlayacagın.
    Sıfır KM onroad bir model alırsan zaten plaka, ruhsat vs dahil alırsın. ikinci el ise, yine hemen hemen bütün ATV ile ilgili konu baslıklarında da yazdıgım gibi, alacagın modele göre fiyatlar degişir. alım satımın plaka degişmezse 100lira civarı, degişirse 150civarı tutar. trafik sigortan 55 lira civarı tutar.. bandrollerinde 39TL ile (bazı kanuni ve diger cin markalarının bazıları gibi) 400lira arasında tutar. sen 1500-2000 liraya atv aldım diye sevinirsin, sonra OCAK ve TEMMUZ aylarında bandrol ödemeye gittiğinde kalp krizi geçirirsin.

    ----------------------------------
    Sevgili ögretmenimize;
    Ögretmenim adam gibi bir atv ki bunlar 5000TL ve üzeri fiyatlara satılıyor, alırsanız ATV ler araziler için biçilmiş kaftandır. lakin alelade bir atv alayım sadece 4 tekerli olsun derseniz, inanın o stabilizelerde sizi çok üzecektir. birde köy yolu diyorsunuz, alacagınız atv nin serviside uzakta olacak.. yani sizin için macera olacaktır. üzerini örtmek için brandaları var, piyasada 40tl civarına satılıyor, isterseniz benim gibi kendinizde diktirebilirsiniz, rutubet emen bir kumastan.. çünkü aracınızı kullanımın hemen ardından kılıfa sokuyorsanız, aracın egzos gazı kılıf içinde hapsoluyor ve plastik aksamın rengini beyazlatıyor.

    sonucunda ben sizin yernizde olsam 5000TL ve üzeri bir atv alacagıma o rakama güzel bir LPG li TOROS alırım, hatta station wagon alırım, yaz kıs binerim. çünkü yumusak süspansiyon yaygın ve ucuz bakım/onarım ücretleri önemli bir artı..
    herzaman söylediğim gibi, yıllardır ATV ye binerim, ama ATV Bir ulaşım aracından ziyade keyif için, adrenalin için alınması gereken bir makinedir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Byte101

    sevgili ögrenci arkadasım, sordgun soruların cevapları yine bu konu baslıgında var. ama ben uzun uzun mesajlar yasdıgım içn sanırım sen onları okumaya üşendin.
    OFF road atvler trafige uyumluluk belgesi olmadığı için asla trafige cıkarılamaz, onları trafige cıkar hale getirmen için, DİSTRİBÜTÖR FİRMA ünvanıyla TCK, TC TRAFIK TESCİL MERK. MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI ve en sonundada ulaştırma bakanlıgında ensesi kalın bir bürokrat tanıdıgının imzası olacak. YAMAHA bunu 2005 te denedi ama 125lik şaftlı modellerini plakalı ruhsatlı olarak satmayı basaramadı. simdi senin kanuni işi olmuyor anlayacagın.
    Sıfır KM onroad bir model alırsan zaten plaka, ruhsat vs dahil alırsın. ikinci el ise, yine hemen hemen bütün ATV ile ilgili konu baslıklarında da yazdıgım gibi, alacagın modele göre fiyatlar degişir. alım satımın plaka degişmezse 100lira civarı, degişirse 150civarı tutar. trafik sigortan 55 lira civarı tutar.. bandrollerinde 39TL ile (bazı kanuni ve diger cin markalarının bazıları gibi) 400lira arasında tutar. sen 1500-2000 liraya atv aldım diye sevinirsin, sonra OCAK ve TEMMUZ aylarında bandrol ödemeye gittiğinde kalp krizi geçirirsin.

    ----------------------------------
    Sevgili ögretmenimize;
    Ögretmenim adam gibi bir atv ki bunlar 5000TL ve üzeri fiyatlara satılıyor, alırsanız ATV ler araziler için biçilmiş kaftandır. lakin alelade bir atv alayım sadece 4 tekerli olsun derseniz, inanın o stabilizelerde sizi çok üzecektir. birde köy yolu diyorsunuz, alacagınız atv nin serviside uzakta olacak.. yani sizin için macera olacaktır. üzerini örtmek için brandaları var, piyasada 40tl civarına satılıyor, isterseniz benim gibi kendinizde diktirebilirsiniz, rutubet emen bir kumastan.. çünkü aracınızı kullanımın hemen ardından kılıfa sokuyorsanız, aracın egzos gazı kılıf içinde hapsoluyor ve plastik aksamın rengini beyazlatıyor.

    sonucunda ben sizin yernizde olsam 5000TL ve üzeri bir atv alacagıma o rakama güzel bir LPG li TOROS alırım, hatta station wagon alırım, yaz kıs binerim. çünkü yumusak süspansiyon yaygın ve ucuz bakım/onarım ücretleri önemli bir artı..
    herzaman söylediğim gibi, yıllardır ATV ye binerim, ama ATV Bir ulaşım aracından ziyade keyif için, adrenalin için alınması gereken bir makinedir.




    Değerli cevaplarınız ile beni aydınlattığınız için çok teşekkürler hocam.
    Saygılar




  • kalite olarak bılmıyorm ama kubalar cınmalı antep montajı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Byte101

    sevgili ögrenci arkadasım, sordgun soruların cevapları yine bu konu baslıgında var. ama ben uzun uzun mesajlar yasdıgım içn sanırım sen onları okumaya üşendin.
    OFF road atvler trafige uyumluluk belgesi olmadığı için asla trafige cıkarılamaz, onları trafige cıkar hale getirmen için, DİSTRİBÜTÖR FİRMA ünvanıyla TCK, TC TRAFIK TESCİL MERK. MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI ve en sonundada ulaştırma bakanlıgında ensesi kalın bir bürokrat tanıdıgının imzası olacak. YAMAHA bunu 2005 te denedi ama 125lik şaftlı modellerini plakalı ruhsatlı olarak satmayı basaramadı. simdi senin kanuni işi olmuyor anlayacagın.
    Sıfır KM onroad bir model alırsan zaten plaka, ruhsat vs dahil alırsın. ikinci el ise, yine hemen hemen bütün ATV ile ilgili konu baslıklarında da yazdıgım gibi, alacagın modele göre fiyatlar degişir. alım satımın plaka degişmezse 100lira civarı, degişirse 150civarı tutar. trafik sigortan 55 lira civarı tutar.. bandrollerinde 39TL ile (bazı kanuni ve diger cin markalarının bazıları gibi) 400lira arasında tutar. sen 1500-2000 liraya atv aldım diye sevinirsin, sonra OCAK ve TEMMUZ aylarında bandrol ödemeye gittiğinde kalp krizi geçirirsin.

    ----------------------------------
    Sevgili ögretmenimize;
    Ögretmenim adam gibi bir atv ki bunlar 5000TL ve üzeri fiyatlara satılıyor, alırsanız ATV ler araziler için biçilmiş kaftandır. lakin alelade bir atv alayım sadece 4 tekerli olsun derseniz, inanın o stabilizelerde sizi çok üzecektir. birde köy yolu diyorsunuz, alacagınız atv nin serviside uzakta olacak.. yani sizin için macera olacaktır. üzerini örtmek için brandaları var, piyasada 40tl civarına satılıyor, isterseniz benim gibi kendinizde diktirebilirsiniz, rutubet emen bir kumastan.. çünkü aracınızı kullanımın hemen ardından kılıfa sokuyorsanız, aracın egzos gazı kılıf içinde hapsoluyor ve plastik aksamın rengini beyazlatıyor.

    sonucunda ben sizin yernizde olsam 5000TL ve üzeri bir atv alacagıma o rakama güzel bir LPG li TOROS alırım, hatta station wagon alırım, yaz kıs binerim. çünkü yumusak süspansiyon yaygın ve ucuz bakım/onarım ücretleri önemli bir artı..
    herzaman söylediğim gibi, yıllardır ATV ye binerim, ama ATV Bir ulaşım aracından ziyade keyif için, adrenalin için alınması gereken bir makinedir.

    Çok teşekkür ederim dediğiniz gibi Toros işimi görür ama şu aletin hastasıyım 20 tane arabaya değişmem.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-atv-polaris-hawkeye-4x4-polaris-hawkeye-4x4-2006-28672484/mega-foto/?photo=3




  • beğenilerinize hayranım üstad :)
  • Arkadaşlar yaşım 13 uzun süredir atv araştırıyorum çiftliğimiz var ve tarla geziyoruz babam bana tarla yolunda arabayı veriyor ama atv çok istiyorum şehir merkezindeyim ama çiftlik köyde çok fazla para veremem çünkü babamı ikna etmem lazım plakaya gerek yok.Lütfen bi atv markesi söyleyin suzuki nasıl?
  • küçük arkadaşım, çok fazla para veremem diyorsun suzuki nasıl diyorsun :)
    eğer biyerlerde MASAI marka bir atv gördüysen ve sana Suzuki dedilerse bilemem ama onlar fason motordur, aynı suzuki arn 125 motorlar gibi suzukiden isim hakkı alınıp yapılmış, kötünün iyisi çin malı araçlardır.
    masai 150 lik atv yi piyasada 2500-3000 arası ikinci el bulursun. onun dışında bahçende binceksen, kanuni falan alabilirsin 1milyara.
  • öncelikle verilen bilgiler için teşekkür ederim ilerleyen zamanlarda bir atv almayı düşünüyorum genelde köyde kullanıcam ama dağ bayır yok düz yol asfalt gerektiğindede köy-edirne arası yol yapıcam yani on road olmasını tercih ediyorum acaba önerebileceğiniz bir model var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.