Şimdi Ara

ATV Mevzusu Hakkında Yararlı Bilgiler(Ehliyet,Vergilendirme,Off/On Road..) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
580
Cevap
26
Favori
382.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~TheHBO~

    çok sağol ya tam istediğim bilgiler hakkında durmışsun bi tane almayı düşünüyorum şundan:

     ATV Mevzusu Hakkında Yararlı Bilgiler(Ehliyet,Vergilendirme,Off/On Road..)


    çok şekil bişe ama fiyat pahalı biraz 10bin



    bunun modeli nedir?
    10 bin az gibi geldi buna




  • güle güle kullan remulo.. inanmadığınızı söylediğiniz gün buraya son edediğim vergi makbuzlarını iletirim.. şüpheniz olmasın.. kendimi şanslı sayıyorum. çünkü 38x2 ödüyorum.

    testlerini gezdiğin yerleri ve koşulları anlatırsan sevinirim.

    yedek parça fiyatları biraz pahalı. bayramdan önce ön havalandırma ızgarasından motora hava tasıyan gırlaklı bir lastik hortum var. onun gırtlak kısmını bi dala taktım hafif yırtılmıstı.. getirttim. yaklasık 50 cm kadar bir boru. 15 dolar + kargo ödedim..

    güzel tarafı ise, aracın servis katalogu var orda vidasından lastik contasına kadar binlerce parçasının şeması ve parca kodu var. fiyatlarıyla birlikte kullanıcı oradan bakabiliyor.. ve istediği her parcayı bazen 10-15 günü bulsada kesinlikle elde ediyor.
  • Arkadaşlar konuyu çok fazla araştırmadım fakat bildiğim kadarıyla atv kullanmak için A2 tipi ehliyet yeni yasaya göre gerekmiyor.B tipi ehliyeti olanda 4 tekerlekli olduğu için atv kullanabiliyor..
  • malesef big-dady.. hala atvler motorsiklet statüsünde sayılıyor ve A2 ehliyetle trafiğe çıkarılabiliniyor.
  • İlginç olan tarafı anladığım kadarıyla A2 ehliyeti ile kullanılabilen ve B sınıfı vergilerine tabi tutulan bir kategori
  • şahinoz olaya noktayı koymuşsun. bu konudan çıkan sonuç şu. aynı marka ve model 2 aracın vergisi türkyede farklı olabiliyor..
  • Merhaba Dostlarım Bende Apachi BS150 Var Motordan Çok Memnunum İlerde Apachi 200 Modelini Almayı Düşünüyorum Ama Bende Şuanda Plaka Yok Trafikte Yakalanmaktan Korkuyorum Fakat Bir Yandanda Vergiler Mergiler Zırt Pırt Birsürü Masraf Çıkıcak Hiç Uğraşmak İstemiyorum Şehir İçi Kullanıyorum Genelde Oturduğum Semtten Uzaklaşmıyorum Makina On Road Yolun Birinde Enselenirsem Başıma Neler Geleceğini Sormak İstiyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim...

    Ve ATV'nin İç Aksamından vs Anlayan Arkadaşları Açtığım Konuya Davet Ediyorum:

    http://forum.donanimhaber.com/m_35207945/mpage_1/key_//tm.htm#35207945



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghanhan -- 19 Ekim 2009; 19:27:03 >
  • Merhaba kimse ne zamandan beri ATV kullandigini yazmamis ama ben musadenizle bir hadsizlik edip en deneyimliniz olarak lafa gireyim.

    5 Mayis 2005 de basladi bizim askimiz, aslinda caresiz bir ask da denebilir Ben ve Yamaha Grizzlly 125 (Grizzlly Kanadada yasayan bir ayi olup bizdeki Hemcinsi Boz Ayidir bu arada) arasinda baslayan bir iliski bu gune degin ufak tefek sorunlarlada olsa mutlu bir sekilde sure geldi.

    Engelli oldugum icin belkide sehir icine girebilen ilk ATV benimki oldu :) ama bir yandan da ilkleri yasamanin zorluklarinida yasadim, ozelliklede Polislerle.... kendini yenilemeyen, mevzuattan bir haber polisler cok yordu beni ama sonrasinda alistilarda diyebilirim... hatta durdurup la bir tur atam la bi in diyen bile oldu.

    Vesselam nerdeyse 5 yila varan bu doslukta bende ustume dusen gorevi hic ihmal etmedim kimine gore sadece motor, kimine gore o ne la kelimesini soyleten bir arac olmasinin yaninda benim icin ayaklarim anlaminada geldiginden onu elimi kolumu gozumu kasimi sakindigim gibi sakindim, halen isikta durdugumda abi hayirli olsun kaca alidin yakisikliyi sorusu sorulmasi basarili oldugumu gosterir sanirim. Her hafta bakimimizi yapar dusumuzu alir besleyici kremlerle masajimizi yapar seyir manzarasi izlemeye gideriz.

    Byte101 arkadasimizin yazdigi teknik detaylara katilmakla birlikte Yamaha Grizzlly 125 hakkinda soru sorusu olanlara seve seve cevap veririm.

    Yolunuz ister acik ister kapali olsun, yeterki altinizda ATV olsun




  • ghanhan: merak ettiğin sorunun cevabını yukarıdaki geçmiş mesajlarımda görebilirsin..
    yakalanırsan maddi ve manevi yıpranırsın..

    maxalanya. bende 2006da kanuni ile basladım. rezil oldum. sonra çelik motorun 250lik modelini aldım. nispeten iyiydi. ama arazide gercekten hikaye.. sonra polaris phonix 6 ay kullandım.ondanda anladımki şaftlı atv bizi yorar.. sonra kymcoları kiralayan bir arkadasımın yerinde 1 yıl test ettim. ve gittim mxu150 yi aldım.
    hayatımda yaptıgım en iyi ticaret diyebilirim. maddi sıkıntım oldu buna kıyamadım arabamı sattım:) şimdi bir dizelim birde heryola giren atv m var.. bide deltakanatım olsun.. benden güzeli yok :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Byte101

    ghanhan: merak ettiğin sorunun cevabını yukarıdaki geçmiş mesajlarımda görebilirsin..
    yakalanırsan maddi ve manevi yıpranırsın..

    maxalanya. bende 2006da kanuni ile basladım. rezil oldum. sonra çelik motorun 250lik modelini aldım. nispeten iyiydi. ama arazide gercekten hikaye.. sonra polaris phonix 6 ay kullandım.ondanda anladımki şaftlı atv bizi yorar.. sonra kymcoları kiralayan bir arkadasımın yerinde 1 yıl test ettim. ve gittim mxu150 yi aldım.
    hayatımda yaptıgım en iyi ticaret diyebilirim. maddi sıkıntım oldu buna kıyamadım arabamı sattım:) şimdi bir dizelim birde heryola giren atv m var.. bide deltakanatım olsun.. benden güzeli yok :)



    Aynen, bu hissiyatı yaşamayan bilemez. Aslında ben tam Grizzly 350 4WD modele geçiş yapcaktım ki... Kriz vurdu yere savurdu bizi yoksa şimdi altımda kamyon gücünde bir motor vardı ama herşey kısmet tabi.. İlerde inş.




  • paylaşım için sağol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KiLLMeOrDie___

    paylaşım için sağol




    rica ederim, ne demek...
  • eyw saol ısıme yaradıe
  • Herkese selamlar,
    konu ile ilgili gerçekten deneyimli ve bilgili arkadaşlardan hem de topic hiç sulanmadan paylaşım almak gerçekten çok güzel olmuş.

    Benim de sormak istediklerim var; doğrusu henüz hiç kullanmamış olmama karşı bu cihazlara karşı önlenemez bir ilgim var. Urfa'da oturuyorum ve etrafta bu aletleri kiralayabileceğim bir yer yok, merkezden yaklaşık 20km dışarda bir bağ evim var, köy içerisinde, yolun neredeyse tamamı duble, bu nedenle hem arazide hem de doğal olarak asfaltta kullanılabileceğim bir model düşünmeliyim. herşeyden çok atvler ile kolay devrilebileceğim yönündeki söylentiler beni rahatsız ediyor, özellikle bu bağlamda bana görüşlerinizi söylerseniz sevinirim.

    a2 ehliyet alırken herkes kendi motoru ile sınava giriyor diye bir duymuşluğum var bu doğru mu, çünkü 2 tekerlekli motorlar benim hiç ilgimi çekmiyor, doğrusu onlara sınava girmek için bile binmek istemezdim.

    yine devrilme işine geri dönecek olursak, 4x4 yada 2x4 çekişlerde denge açısından avantaj yada dezavantaj açısından ne söyleyebilirsiniz?

    satılık olarak gördüğüm modellerin bazılarında model-kilometre uyumsuzluğu olduğunu düşündüm, acaba bu araçlarda kilometre azaltma yapılabiliyor mu?

    bazılarına sorduğum soruların çok acemice gelebileceğinin farkındayım, konu ile ilgili her türlü paylaşımı yapmaya hazır görünen arkadaşlara özel mesaj da atabilirdim ancak belki benim gibi ilgilenen acemilere de bir faydam olabileceğini düşündüğüm için buraya yazıyor(belki acemi bile kabul edilmem gerçi ama:)) herkese iyi günler diliyorum.




  • Cevap vermede geciktiğim için üzgünüm: sorularına cevap vermeye çalışacağım



    1-herşeyden çok atvler ile kolay devrilebileceğim yönündeki söylentiler beni rahatsız ediyor, özellikle bu bağlamda bana görüşlerinizi söylerseniz sevinirim.

    ATV ile motorsikletin devrilmeye yatkınlığı aynıdır. bunun garantisini veririm. atvler hertürlü yolda gidebilecek şekilde tasarlanırlar (en azından gerçek olan atvler) ben yaklaşık 5 yılda 3 farklı model kullandım, allaha şükür daha devrilmedim. üstelik şu an kullandığım kymco ile arazide ve ormanlık alanda inanılmaz derecede engebelerde ve hatta tırmanışlarda zorluyorum, ve bi kaza gelmedi basıma. atv denge işi diyorum. düz yolda durduk yerde devrilmez, ama dingil ve aks mesafesi arabalara göre daha kısa olduklarından direksiyon hareketlerinize daha ani tepkiler verir ve kendi devrilmedende sizi üstünden atabilir. bunun için özellikle lastiklerin kaymadığı asfaltlarda 30-40km üzerindeki hızlarda ani hareket yapılmamalıdır. aksi halde devrilir.

    2- A2 ehliyet alırken herkes kendi motoru ile sınava giriyor diye bir duymuşluğum var bu doğru mu, çünkü 2 tekerlekli motorlar benim hiç ilgimi çekmiyor, doğrusu onlara sınava girmek için bile binmek istemezdim.

    Ehliyet sınavına herkesin kendi motoruyla girmesi söz konusu değildir. Bazı illerde ve ilçelerdeki sınav noktalarında motorsiklet temin edilemediği için mecburen bu uygulama yapılıyor .onun dışında yönetmelikte ,vitesli minimum 150 maximum 250cc bir motorsikletle müfredatta belirlenene şekilde bir parkurda bikac sabit hareketi gercekleştirebilenler ehliyet almaya hak kazanırlar. Ben istanbulda aldım bana kanuni marka bir scooterla 1 tur attırdılar toplamda 50 metre binmedim. ancak aynı tarihte babam antalyada girdi sınava, onlarada vitesli motor şartı koşmuşlar..


    3- yine devrilme işine geri dönecek olursak, 4x4 yada 2x4 çekişlerde denge açısından avantaj yada dezavantaj açısından ne söyleyebilirsiniz?

    arazide motoru devirmek için ya engebeden kontrolsüz sayılacak derecede hızlı geçmelisiniz ya da bi dik bir rampaya uygunsuz açıyla girersiniz, hızınız 1km/h bile olsa yan yatarsınız. 2 çeker ve 4 çeker atvler arasında denge farkı yoktur, ancak yüksek hızlarda 4 çeker atvleri kontrol etmek çok daha zordur. çünkü henüz atvlerde ileri seviylere geliştirilmiş asimetrik veya adaptif 4 çeker sistemleri mevcut değildir. hersey mekanik ve 4 tekerden eşit çekiş alınmaktadır. ancak düşük hızlarda ve arazide 4 çeker hayli avantajlıdır.

    4- satılık olarak gördüğüm modellerin bazılarında model-kilometre uyumsuzluğu olduğunu düşündüm, acaba bu araçlarda kilometre azaltma yapılabiliyor mu?

    Çin menşei li dijital kadranlı atvlerin %90ında akü kablosunu çıkarırsanız veya akünüz bi şekilde biterse, tüm kilometre bilgileri sıfırlanır. o nedenle ekrana aldanmayın.
    kanuniler, apachi, omi, çelik motor ve diger fason modeller böyledir. analog sayaçlılarda ise sayacın camı el hareketiyle çıkıyor, sonra 100bin km de yapabilirsiniz 100 km de...

    SORULARINIZIN ACEMİCE OLMASI SİZE BİRŞEY KAYBETTİRMEZ, BİLAKİS GERÇEK BİLGİLERE ULAŞMAK İÇİN BİLMEDİKLERİNİZİ SORMANIZ BENİM İÇİN SİZİ TAKDİR ETMEK ANLAMINA GELİR.. ZİRA BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR.




  • byte101 arkadaşıma verdiği bilgiler için teşekkür ederim.2009 model kanuni atv satmak istiyorum.
    tarafiğe çıkış izni olup az kullanılmıştır.vergi borcuda yokdur.Bana yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laleso

    byte101 arkadaşıma verdiği bilgiler için teşekkür ederim.2009 model kanuni atv satmak istiyorum.
    tarafiğe çıkış izni olup az kullanılmıştır.vergi borcuda yokdur.Bana yardımcı olursanız sevinirim.

    Ne kadar istiyorsunuz ?
  • By Casillas ,

    ATV sini satmak isteyen arkadaş beni aradı, aracını oğluna araba almak için sattığını söyledi. istersen buradan bir pm at, telefonla görüşün.yinede ulasamazsan bana pm at.
  • Peki tşkler.ilgilenicem konuyla.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.